Coxartroza – tratament naturist

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Coxatroză

Dieta alimentară: se vor evita gră­simile animale şi vegetale, inclusiv mar­garina, mezelurile, afumăturile, carnea de porc, viscere, conserve, produse de patiserie, băuturile dulci din comerţ.
Se vor consuma legume, zarzava­turi, fructe (cât mai proaspete şi ne­tratate termic), cel puţin o perioadă (3-6 luni).

Este bine ca, măcar o dată la 2 luni, să se facă o cură de sucuri, timp de 6-10 zile: suc de morcovi + sfeclă roşie, suc de morcovi + ţelină.
Se vor mai consuma: ulei presat la rece şi alimente bogate în vitaminele C, A ş iB6.

Se va mai face un preparat din tinctură de usturoi (sau leurdă) şi produse apicole: 175 g macerat (tinctură) de us­turoi sau leurdă + 25 g extract alcoolic de propolis (tinctură de propolis) + 50 g miere de salcâm.
Se obţin, în total, 250 g de produs, care echivalează cu apro­ximativ 300 de picături necesare pentru o perioadă de 100 de zile. Picăturile se administrează progresiv, astfel: dimi­neaţa, se ia o picătură într-o lingură cu apă plată; la prânz, două, iar seara, trei. La fiecare masă se adaugă o picătură, până se ajunge la 25 de picături, respectiv câte 25 de picături la fiecare din cele trei mese, pe parcursul unei zile. Apoi, numărul de picături scade, ajungându-se la una. Este un bun remediu pentru scăderea colesterolului şi veţi vedea efecte semnificative şi pentru cealaltă afecţiune de care sufe­riţi. După 100 de zile, se face o pauză de 60 de zile, apoi tratamentul se reia în acelaşi mod.

Alte cure care pot fi folosite, în para­lel cu tinctură de usturoi, sunt:
– cură de lămâie (se bea sucul a 2-3 lămâi, pe zi), timp de 3 luni;
– cură de suc de orz verde sau praf de orz verde;
– tinctură de mesteacăn;
– cătină, pulbere sau tinctură.

Se recomandă şi următoarele infuzii din amestecuri de plante:
coada calului + trifoi roşu + ventrilică + mesteacăn + frasin + urzică;
– păpădie + pătlagină + anghinare + coacăz negru, ienupăr;
– coajă de salcie + gălbenele + ţintaură + măceş + traista ciobanului.
Mod de folosire: se ia o linguriţă cu vârf din amestecul de plante, peste care se toarnă 250 ml de apă clocotită. Se infuzează 5 minute, se strecoară şi se beau 3 căni pe zi. Se utilizează alter­nativ cele 3 formule de plante, în cure de 10 zile.

În tratamentul extern (pentru coxartroză), se recomandă următoarele remedii:
– baie cu flori de fân, coada calului, ferigă;
– pernă de pedicuţă, aplicată pe locurile dureroase, peste noapte;
– compresă locală cu hrean, varză strivită (caldă). Hrean ras sau făină de muştar (ultimele se amestecă cu apă fierbinte);
– comprese fierbinţi cu flori de pă­pădie şi/sau frunze de brusture în al­cool;
– frecţii cu tinctură de: tătăneasă, tuia, hrean, ardei iute, castane;
– masaje (după băi şi aplicaţii cu tinctură), cu alifie de gălbenele, tă­tăneasă, flori de drăgaică (sânziene);
– împachetări cu parafină.

De asemenea, în coxartroză, gim­nastica uşoară este foarte indicată pen­tru menţinerea capacităţii funcţionale a articulaţiei şi întârzierea deformărilor structurale. Se va efectua de câteva ori pe zi, timp de 5-10 minute, încet, cu răbdare şi se va evita efortul.
Reflexoterapie – masaj energic al mâinilor şi al picioarelor în zonele: su­prarenale, rinichi, vezică urinară, tiro­idă, paratiroidă, hipofiză.
Acupunctura este indicată în afecţi­uni reumatismale şi se obţin rezultate foarte bune şi în asocierea cu tratamentul fitoterapeutic.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.