Cum ne tratam naturist rinichii ?

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Mugurii de tuia si pietrele la rinichi

Vezi oferta de pret



In medicina populara este foarte cunoscuta infuzia din muguri de tuia: 20 de grame de muguri la un litru de apa; se bea cite un pahar din aceasta infuzie de trei ori pe zi, in cazurile de pietre la rinichi si ficat, in afectiunile ficatului in general, ale rinichilor, ale vezicii urinare, impotriva durerilor reumatice, pentru eliminarea viermilor intestinali. Pentru tratarea afectiunilor vezicii urinare este recomandat urmatorul amestec: muguri de tuia, frunze de strugurii ursului, muguri de mesteacan. Se iau cite 5 grame din fiecare planta si se fierb 5-7 minute intr-un litru de apa.

Se bea decoctul pe parcursul zilei, incalzit usor. In cazul afectiunilor ficatului si pietrelor la fiere se pregateste un decoct in acelasi fel ca si cel dinainte din urmatorul amestec de plante: 5 grame muguri de tuia, 10 grame flori de chimen, 10 grame frunze de troscot, 5 grame sunatoare, 5 grame frunze de cicoare salbatica, 10 grame scoarta de crusin. Decoctul se bea pe parcursul zilei astfel: dimineata, pe stomacul gol un pahar, iar restul in timpul zilei in patru doze, de fiecare data la o ora dupa masa. Femeilor insarcinate le este interzisa folosirea mugurilor de tuia.

Pietrele la rinichi se elimina cu suc de morcovi si castraveti

Pietrele si nisipul la rinichi, ficat si in vezica biliara pot fi eliminate cu ajutorul unui amestec de suc de morcovi si castraveti. De asemenea se poate bea sucul de la o lamiie cu o jumatate de pahar de apa fierbinte. Se repeta acest lucru de citeva ori pe zi si dupa citeva zile se va observa rezultatul. Sucul de ridiche neagra este un mijloc suplimentar folosit in timpul eliminarii pietrelor; din acest suc se bea cite o jumatate de pahar de doua ori pe zi.

Pentru eliminarea pietrelor la ficat se foloseste un decoct pregatit din 20 de grame de radacini uscate de brusture la un pahar de apa; se bea cite un sfert de pahar de trei ori pe zi. De asemenea este foarte recomandat un decoct din urmatorul amestec de plante: doua parti de troscot, o parte de sunatoare, o parte de flori de galbenele. Se fierbe amestecul de plante 10 minute, se lasa apoi la infuzat doua-trei ore si se bea de doua-trei ori pe zi: dimineata cite un pahar, iar dupa aceea cite o jumatate de pahar.

Durata acestui tratament este de doua luni. In cazul pietrelor la fiere, o lingura de petale de floarea-soarelui (proaspete sau uscate) se fierb intr-un pahar de apa la fel ca un ceai si se bea. Se fac de asemenea infuzii din matase de porumb, siminoc sau macese. Se ia din aceste infuzii cite o lingura de trei ori pe zi, cu o jumatate de ora inainte de masa. Pietrele la rinichi se trateaza cu ajutorul infuziei din radacini de urzica sau seminte de urzica. Se administreaza de fiecare data cite 2-4 grame de infuzie. Se pun la uscat marar, menta, matase de porumb, patlagina. Dupa ce s-au uscat se piseaza marunt, se amesteca si se fierb ca un ceai; o mina de plante se pune la un litru de apa; se bea cite o jumatate de pahar de trei ori pe zi, inainte de masa. In cazul pietrelor nu aveti voie sa mincati condimentat sau sarat.

Leacuri populare pentru incontinenta urinara

In cazul incontinentei urinei, se amesteca o lingura de flori uscate de mar, o jumatate de lingura de flori uscate de dovleac, o lingura de radacini de patrunjel. Toate acestea se pun intr-o jumatate de litru de apa fierbinte, se lasa la infuzat citeva ore si se bea cite o jumatate de pahar dimineata si seara. Dupa doua zile puteti folosi decoctul din acest amestec; durata tratamentului – pina la insanatosirea deplina. In cazul incontinentei nocturne a urinei este recomandata infuzia din frunze de patlagina (10 grame de planta la 200 de mililitri de apa fierbinte, se lasa la infuzat 15 minute); se ia cite o lingura de infuzie de trei-patru ori pe zi. Se amesteca in parti egale sunatoare si fierea-pamintului si se beau sub forma de ceai.

Pepene, struguri sau telina nu aveti voie sa mincati. Se amesteca in parti egale cimbru, obligeana si muguri tineri de pin, se pregateste o infuzie din aceste plante si se bea cite o jumatate de pahar de trei-patru ori pe zi inainte de masa, timp de doua-trei luni. Pentru copii sint recomandate frunzele de merisor, din care se pregateste un decoct. De asemenea, este bine ca micutilor sa li se dea de doua-trei ori pe zi cite o lingura de miere.



Troscotul si afectiunile rinichilor

In cazul afectiunilor rinichilor si ale cailor urinare sint foarte indicate frunzele de troscot in diferite amestecuri cu alte plante. Iata o varianta a unui asemenea amestec: o parte frunze de trosoct, o parte fructe de ienupar, o parte frunze de merisor, doua parti frunze de splinuta, doua parti frunze de coada-calului. Doua linguri din acest amestec se pun in doua pahare de apa fierbinte, se lasa la infuzat o ora, apoi se strecoara. Dimineata si seara, cu 30 de minute inainte de masa, se bea cite un pahar de infuzie.

Tratamentul trebuie sa dureze destul de mult, la fiecare opt saptamini trebuie facute doua saptamini de pauza. Infuzia din acest amestec este foarte recomandata impotriva pietrelor la rinichi. Iata un alt amestec cu rezultate foarte bune: trei parti frunze de troscot, trei parti muguri de mesteacan, trei parti flori de siminoc, trei parti muguri de tuia, patru parti frunze de strugurii ursului, patru parti frunze de patlagina. Doua linguri din acest amestec se pun seara intr-un litru de apa rece, dimineata se pune vasul pe foc si se fierbe 10 minute, se lasa sa se raceasca, apoi se strecoara; se bea cite un pahar de decoct caldut de cinci ori pe zi, impotriva pietrelor la rinichi.

Se amesteca: frunze de troscot, matase de porumb, teci de fasole, frunze de strugurii ursului (in parti egale); trei linguri din acest amestec se pun in termos in doua pahare de apa fierbinte, se lasa la infuzat o ora – o ora si jumatate, apoi se strecoara. Se bea toata infuzia pe parcursul unei zile, in cazul pietrelor la fiere si la vezica urinara. Se amesteca: o parte frunze de troscot, o parte frunze de merisor, o parte frunze de urzica, trei parti sunatoare; patru linguri din amestecul de plante se pun in 750 de mililitri de apa fierbinte, se lasa la infuzat doua ore intr-un loc calduros, apoi se strecoara. Se bea cite un pahar de trei ori pe zi, cu 30 de minute inainte de masa, in cazul pietrelor la rinichi; la fiecare opt saptamini de tratament trebuie sa faceti cite doua saptamini pauza. Sunatoarea are proprietati diuretice, antiinflamatoare, antibacteriene.

Foarte recomandat in cazul acestor afectiuni este decoctul de sunatoare care se pregateste in felul urmator: o lingura de planta se pune intr-un pahar de apa fierbinte, se fierbe 15 minute, apoi se strecoara; se bea cite un sfert de pahar de trei ori pe zi. Sucul proaspat de rachitele este recomandat pentru prevenirea formarii pietrelor la rinichi si pentru tratarea infectiilor din caile urinare.

Infuzie de macese pentru bolile de rinichi

In cazul bolilor de rinichi, se dizolva 50-100 de grame de miere intr-o cantitate egala de infuzie de macese; se bea in fiecare seara inainte de culcare. O lingura de macese uscate sau 100 de grame de macese proaspete se pun intr-un vas emailat, se adauga un pahar de apa fierbinte, se lasa la fiert 10-15 minute si apoi la infuzat 12-14 ore, dupa care se strecoara (macesele se storc) si in decoctul obtinut se dizolva o lingura de miere; se bea cite o jumatate de pahar de decoct de doua-trei ori pe zi. 20 de grame de frunze de merisor se pun intr-un ceainic din portelan cu un pahar de apa fierbinte; dupa ce s-a racit se adauga in infuzie o lingura de miere; se bea cite un pahar de infuzie de trei ori pe zi, inainte de masa. In cazul afectiunilor splinei, se amesteca un pahar de suc de ridiche neagra cu o cantitate egala de miere si se ia cite o lingura de trei ori pe zi.

Decoctul din frunze de merisor trateaza pietrele la rinichi

Fructele de merisor se folosesc proaspete, uscate sau fierte si indulcite cu zahar in cazul afectiunilor stomacale, al aciditatii scazute a sucului gastric, in cazul diareii, reumatismului si podagrei. In toate aceste cazuri se pot pregati si infuzii sau decocturi din fructe de merisor – 15 grame de fructe la un pahar cu apa, din care se ia cite o lingura de trei-patru ori pe zi. Merisorul are efecte diuretice si nu dauneaza in nici un fel rinichilor, chiar si atunci cind este utilizat in cantitati mari. Fructele de merisor proaspete sau fierte chiar si fara zahar nu se altereaza mult tip. In unele gospodarii aceste fructe sint fierte fara zahar cu pere si mere dulci, iar gemul care se obtine se pastreaza foarte mult.

Toate aceste lucruri vorbesc despre proprietatile de antibiotic ale merisorului. Decoctul din frunze de merisor este recomandat in cazul pietrelor la rinichi si la vezica biliara. Pentru aceasta se iau trei miini de frunze de merisor, se pun in trei pahare cu apa si se fierb 10 minute. Se bea toata aceasta cantitate de decoct pe parcursul unei zile, in trei doze. Acest decoct se dovedeste a fi eficient nu numai in bolile de rinichi, ci si in cele de ficat. Incontinenta nocturna a urinei se trateaza cu decoct din frunze de merisor. In asemenea cazuri se foloseste un amestec din fructe si frunze de merisor in care se adauga doua linguri de sunatoare. Acest amestec se fierbe 10 minute in trei pahare de apa. Se beau cite trei pahare pe zi, incepind cu ora 16 si terminind inainte de culcare.

Decoctul din frunze de merisor trateaza pietrele la rinichi

Fructele de merisor se folosesc proaspete, uscate sau fierte si indulcite cu zahar in cazul afectiunilor stomacale, al aciditatii scazute a sucului gastric, in cazul diareii, reumatismului si podagrei. In toate aceste cazuri se pot pregati si infuzii sau decocturi din fructe de merisor – 15 grame de fructe la un pahar cu apa, din care se ia cite o lingura de trei-patru ori pe zi. Merisorul are efecte diuretice si nu dauneaza in nici un fel rinichilor, chiar si atunci cind este utilizat in cantitati mari. Fructele de merisor proaspete sau fierte chiar si fara zahar nu se altereaza mult tip. In unele gospodarii aceste fructe sint fierte fara zahar cu pere si mere dulci, iar gemul care se obtine se pastreaza foarte mult. Toate aceste lucruri vorbesc despre proprietatile de antibiotic ale merisorului.

Decoctul din frunze de merisor este recomandat in cazul pietrelor la rinichi si la vezica biliara. Pentru aceasta se iau trei miini de frunze de merisor, se pun in trei pahare cu apa si se fierb 10 minute. Se bea toata aceasta cantitate de decoct pe parcursul unei zile, in trei doze. Acest decoct se dovedeste a fi eficient nu numai in bolile de rinichi, ci si in cele de ficat. Incontinenta nocturna a urinei se trateaza cu decoct din frunze de merisor. In asemenea cazuri se foloseste un amestec din fructe si frunze de merisor in care se adauga doua linguri de sunatoare. Acest amestec se fierbe 10 minute in trei pahare de apa. Se beau cite trei pahare pe zi, incepind cu ora 16 si terminind inainte de culcare.

Macesul – indicat impotriva reumatismului si pietrelor la rinichi





Pentru tratarea reumatismului se foloseste cu succes urmatoarea reteta: un pahar si jumatate de radacini de maces se pun la macerat intr-un litru si jumatate de alcool. In primele trei zile de tratament se bea cite o lingura de tinctura de trei ori pe zi, iar in urmatoarele zile – cite doua linguri. Aceasta reteta se foloseste pentru tratarea depunerilor de saruri in articulatii. Se taie marunt 20 de grame de radacini de maces, se pun intr-un litru de apa fierbinte si se fierb la foc mic timp de trei ore. Intr-un pahar de decoct se pune un pahar de apa fiarta si racita.

Cu acest amestec, in caz de podagra se pun comprese pe locurile dureroase seara si se bandajeaza bine. O lingura de radacini de maces taiate marunt se pun in 400 de mililitri de apa fierbinte, se fierb 15 minute, se lasa la infuzat doua ore, apoi se strecoara. Se bea cite o jumatate de pahar de patru ori pe zi inainte de masa in cazurile de cistita, de scadere a poftei de mincare, in cazul bolilor gastro-intestinale. In cazul afectiunilor ficatului, al pietrelor la rinichi, al hipertensiunii arteriale, in inflamarea vezicii urinare si impotriva paraliziei se foloseste urmatoarea reteta: 40 de grame de radacini uscate de maces se fierb in 200 de mililitri de apa 15-30 de minute, se lasa la infuzat cinci ore, apoi se strecoara; se beau cite 200 de mililitri de trei ori pe zi, timp de sapte-zece zile.

Cu acest decoct se pot face si bai in cazul parezelor sau al paraliziei membrelor inferioare. Decoctul din frunze de maces culese in perioada de inflorire actioneaza foare bine asupra stomacului, calmeaza durerile si imbunatateste functia motrica a acestuia. Acest decoct se bea si in cazul diareei. Foarte recomandat este si uleiul de maces care se poate pregati in casa: 200 de grame de seminte taiate marunt si miezul proaspat sau uscat de la citeva fructe se fierb 15 minute in 0,85 litri de ulei vegetal sau se lasa la infuzat in baie de aburi cinci ore.

Dupa ce s-a racit se strecoara si se folosesc cite 50 de mililitri pentru microclisma seara, timp de 10-15 zile, in cazul colitei. Pentru profilaxia afectiunilor respiratorii acute sint recomandate sedinte de tratament in fiecare iarna si primavara (de cite trei-patru saptamini) cu urmatorul amestec de plante: fructe de maces – 100 de grame; frunze de urzica, coacaze, scoruse – cite 50 de grame; frunze de iarba-rosie – 20 de grame. O lingura din acest amestec se pune la infuzat in 300 de mililitri de apa. Se beau cite 50 de mililitri de infuzie calduta de patru-sase ori pe zi.

Incontinenta nocturna a urinei si frunzele de merisor

Iata o reteta pentru cei care sufera de incontinenta noctura a urinei: doua linguri dintr-un amestec de frunze si de fructe de merisor se pun in doua pahare cu apa fierbinte, se fierb 10 minute la foc mic, se lasa sa se raceasca, apoi se strecoara. Jumatate din decoctul obtinut i se da copilului sa bea pe parcursul zilei, iar restul i se da seara inainte de culcare. Pentru obtinerea acelorasi rezultate se foloseste si sunatoarea: se amesteca doua linguri de frunze si seminte de sunatoare, se pun in trei pahare cu apa fierbinte, se fierb 10 minute la foc mic, se lasa sa se raceasca, apoi se strecoara. Decoctul se bea in inghitituri mici incepind cu ora 16 si pina seara inainte de culcare. Foarte recomandata este si infuzia de coada-soricelului (doua linguri de planta se pun intr-un pahar cu apa fierbinte, se lasa la infuzat o ora, apoi se strecoara); se bea cite un sfert de pahar de patru ori pe zi. Efecte extraordinare au si afinele proaspete.

PIETRE LA VEZICA



               Pentru a elimina pietrele : se consuma cate 200 mililitri suc de ridichie neagra, dimineaţa si seara . De asemenea se bea zilnic cate trei ceaiuri de ovăz . Acesta se prepara din sase linguri de ovăz, care se pun intr-un litru de apa . Amestecul se fierbe pana când ovăzul se înmoaie . Din acest ceai se bea câte o cana cam cu 30 minute de fiecare masa . Dimineaţa si seara ceaiul de ovăz se bea odată cu sucul de ridichi neagra.

RINICHI  

Se amestecă bine lut de oale cu oţet din mere. Preparatul se unge pe o pînză care se aplică seara, înainte de culcare, pe locul bolnav.

RINICHI  

Se fierbe în 5 (cinci) litri de apă o rădăcină de Mur (Rubus fruticosirs). După ce apa a scăzut la jumătate se lasă să se răcească şi se va bea din ea cîte 100 g, de trei ori pe zi.

RINICHI  

Se recomandă, ca o dată pe săptămînă bolna­vul să se hrănească, exclusiv, cu gnu fiert şi să bea apa în care a fiert grîul.

RINICHI  

Bolnavul va bea timp de o săptămînă ceai din seminţe de dovleac. Concomitent va aplica în zona rinichilor comprese cu pulberea obţinută prin pisa­rea conţinutului a două pacheţele de seminţe de In (Li num).

PIELONEFRITĂ (la copii)



Se va ţine o dietă cu „pîine” de porumb şi se va bea apa în care a fiert Mătase de porumb (Zea mays).

ENUREZIS NOCTURN (la copii)

Se fierb în 10 litri apă, 2 kg din planta Năsturel (Nastutium off/cina/is) (recoltată, de preferinţă, în luna mai, atunci cînd începe să înflorească). După ce apa a fiert se strecoară şi se lasă să se ră­cească, într-un vas adecvat copilul va face băi, pînă la mijloc, timp de şapte seri la rînd, înainte de culcare. Planta rămasă după strecurare se va amesteca împreună cu puţină untură de porc şi se va aplica, sub formă de comprese, astfel : în prima seară   pe  burtă,   iar  în  seara  următoare  pe  mijloc.

în caz că este posibil, este indicat ca, înainte de începerea tratamentului să se facă băi de soare, timp de zece zile.

 Chist la rinichi

          Vreau sa va recomand urmatorul tratament: se iau doi pumni de coada-calului taiata marunt (este bine sa se foloseasca planta intreaga, procurata direct de la culegatori), se pune tocatura intr-o panza din fire naturale si se leaga. Apoi se pune o oala cu apa pe foc si, cand incepe sa fiarba, se introduce panza cu planta, care se tine doua-trei minute. Se stoarce putin si se aplica fierbinte pe locul bolnav. Se leaga cu un fular si se tine doua ore. Cu ceaiul ramas se pot face bai de sezut. Procedeul se repeta cel putin o saptamana, chiar si de doua ori pe zi.

 Faceti bai de sezut cu Coada calului: o mana de planta se lasa peste noapte intr-o oala cu apa rece, a doua zi se-ncalzeste pana aproape de punctul de fierbere. Se toarna peste apa din cada si se fac bai de sezut, cat se poate de calde. Apa din cada trebuie sa acopere rinichii. Durata: 20 de minute. Dupa ce iesiti din apa nu va stergeti, ci infasurati-va intr-un halat si bagati-va cu el cu tot sub plapuma. Este o reusita sigura in bolile renale si ale vezicii, elimina pietrele si nisipul. Intern: beti zilnic ceai de coada calului (1 lingurita de planta la o cana de apa), in inghitituri mici.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close