Cum scap de sughit?

Sharing

Sughiţ insistent

Sughiţul este provocat de o contracţie subită şi spasmodică a diafragmei, combinată cu o respiraţie scurtă, incompletă şi o contractare a abdomenului. Este un act involuntar (fară voia noastră), centrul nervos al sughiţului se află în bulb, iar mişcările se produc prin excitarea nervilor acestuia, frenicii şi pneumogastricii. El se poate datora unor excitanţi banali ce au iritat diafragma, dar poate fi şi de natură patologică, atunci când există fie o leziune diafragmatică, fie una cerebrală.

In caz că aceste stări de sughiţ se prelungesc şi nu se opresc de la sine, ajută mijloacele de casă: un pahar cu apă rece, consumul unei linguriţe cu zahăr sau reţinerea respiraţiei.

Sămânţă de mărar

Aceasta constituie un mijloc cu efect rapid contra acceselor de sughiţ.

Se foloseşte o linguriţă cu vârf cu seminţe de mărar, la o ceaşcă de ceai, se opăreşte cu apă fierbinte, se lasă o jumătate de minut şi se bea cu înghiţituri mici, fară a îndulci ceaiul.

Sharing

Prospecte.Net recomanda consultarea medicului inainte de orice tratament. Luati medicamente si suplimente numai la indicația medicului deoarece combinate sau in cantitati necontrolate sa dea efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale.

Acum esti aici: Home » Cum scap de sughit?
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!