Hemoragie nazala

Sharing

Leac contra hemoragiei nazale

Se iau: 3 linguri de cafea, 3 lingurite de chimen, 3 lingurite de scortisoara, 3 lingurite de cuisoare, 3 linguri zahar pudra, o lingura sare grunjoasa.

Totul se macina foarte fin prin masina de cafea. Se ia o lingurita rasa din acest amestec, apoi se bea un pahar de lapte fiert si racit la temperatura camerei. Daca hemoragia continua, dupa o ora se mai iau o lingurita si un pahar de lapte. Se repeta de trei ori in aceeasi zi. Tratamentul nu se face zilnic, ci numai cand apare hemoragia

Hemoragie nazală.

            De cele mai multe ori este produsă de ruperea unui vas capilar şi în acest caz este o hemoragie de mici proporţii, care poate şi trebuie tratată în casă. Însă tratarea incorectă poate să facă o serie de complicaţii nedorite care vor necesita tratamente mult mai complicate şi multă suferinţă.

Hemoragia nazala
Hemoragia nazala

            În general este întâlnită foarte frecvent la copiii care îşi bagă degetele în nas şi-şi produc răni. În acest caz se vor educa să nu mai facă acest lucru, dar numai după ce le trece hemoragia pentru că în timpul cât le va curge sânge din nas de regulă sunt prea speriaţi.

Se pot folosi următoarele plante medicinale: alun, salcie, traista ciobanului.

Modul de folosire al plantelor:

Alun (Corylus avelana) se pot folosi frunze, flori sau chiar coaja de alun. Se pune din frunze şi flori 2 linguriţe la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se va consuma călduţ şi dacă nu aveţi contra indicaţii (diabet, etc) se poate îndulci cu miere. Se pot consuma 2-3 căni pe zi. Din coajă se pune 1 linguriţă la 250 ml şi se fierbe timp de 0 minute, după care se strecoară. Se consumă 2-3 căni pe zi. În nas se poate introduce un tampon de vată îmbibat în acest ceai. Se introduce rece.

Comprese reci chiar cu gheaţă vor ajuta la oprirea hemoragiei. În timpul cât se pun aceste comprese este indicat să se stea cu capul aplecat pe spate sau chiar culcat.

Coajă de salcie (Salix alba) sau rădăcină de cerenţel (Geum urbanum) se face praf cu ajutorul râşniţei de cafea şi se introduce în nara din care curge sângele prin inspiraţie. Se poate de asemenea face ceai din 2 linguriţe de plantă la 250 ml apă şi se fierbe timp de 15 minute. Se strecoară şi consumă 2-3 căni pe zi.

Traista ciobanului  (Capsela bursa pastoris) sub formă de praf se introduce în nară sau se face preventiv un tratament intern. Se pun 2 linguriţe la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi.

Sharing

Prospecte.Net recomanda consultarea medicului inainte de orice tratament. Luati medicamente si suplimente numai la indicația medicului.
Toate medicamentele, si chiar suplimentele alimentare care combinate sau in cantitati necontrolate sa dea efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient, el trebuie coroborat cu date reale. Unele medicamente pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. Prospecte.Net nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor. Prospecte.Net este un site de consultare si nicidecum unul de tratament.

Acum esti aici: Home » Hemoragie nazala