Eritroza facială – tratament naturist

Dă Share să știe și altii!!
Shares

 Eritroza facială.

Apare pe faţă, pe nas, etc, după mese copioase, consum de alcool, expuneri la soare sau vânt. Poate apare atât la bărbaţi cât şi la femei în jurul vârstei de 45 de ani. Uneori mai devreme.

Tratamentul: se vor administra multe vitamine care se vor putea administra prin consumul sucurilor de legume şi fructe proaspete zilnic sau chiar simplu consumul acestora ca fructe crude prin suplimente luate după fiecare masă.

Se mai poate să se consume cătină sub orice formă sau chiar caise care de asemenea sunt foarte complexe şi ajută la această afecţiune. În cazul coacăzului va trebui să se dea cu atenţie deoarece acesta poate creşte tensiunea arterială, care la unii şi aşa este foarte crescută.

Polenul de albine însă se va putea da zilnic câte 20g în cure de 30 de zile. 10 g de dimineaţă şi 10 g seara timp de 30 de zile este suficient de multe ori pentru redresarea vitaminică, mai ales dacă în acest timp se va consuma în locul zahărului miere de albine în special polifloră.

Ca tratament extern se vor face comprese cu pătrunjel frunze. Acestea se pot toca mărunt apoi se amestecă cu albuş de ou şi caolin în cazul tenului gras sau cu gălbenuş de ou şi caolin în cazul tenului slab. Se mai poate pune la tenul uscat şi puţin ulei vegetal. Se va face o mască care va fi ţinută pe faţă timp de 20 minute, după care se spală cu apă caldă.

Se poate însă şi un decoct din 4 linguri de frunze tocate puse la o cană de apă şi fierte timp de 5 minute apoi strecura. Cu acest decoct se poate pune compresă de mai multe ori pe zi, ţinute în funcţie de toleranţă.

Este obligatoriu însă ca după fiecare aplicaţie din aceasta (oricare se face) să se facă o spălătură cu apă rece, după aplicarea oricărui procedeu, pentru refacerea circulaţiei

Se vor evita însă în toate cazurile situaţiile care produc aceste afecţiuni (mese copioase, alcool în exces, etc) De asemenea în cazurile când sunt produse de vânt, soare etc, vor fi evitate pe cât posibil acestea. În cazul în care nu mai există cauza care produce afecţiunea va dispare de la sine şi afecţiunea.

 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.