Esofagita Catarală Acută – tratamente

Dă Share să știe și altii!!
Shares

ESOFAGITA CATARALĂ ACUTĂ.

Inflamaţia esofagului produsă de cele mai multe ori de acţiunea unor factori chimici (Substanţe toxice ingerate accidental sau în scopul sinuciderii, regurgitarea sucului gastric acid), fizici (înghiţirea unor obiecte dure care produc leziuni pe traiectul esofagului) sau infecţioşi(infecţii microbiene generale, inflamaţii mediastinale care se propagă la esofag). Boala este însoţită de dureri mari, imposibilitatea de înghiţire, etc. În cazurile mai uşoare leziunile esofagului se vindecă prin stricturi stenozante mai mult sau mai puţin grave, în urma cicatrizării fibro-scleroase a peretelui, dar aceste stricturi  reprezintă un pericol pentru viaţa bolnavului, atât prin dificultatea de a se alimenta (duc la slăbire) cât şi mai ales prin pericolul perforării tardive în urma unor dilataţii, făcute de medic, ce pot traumatiza peretele esofagian. În cazul unor esofagite de natură chimică se administrează imediat lichide care să neutralizeze efectul celui care a provocat arsura (baze în cazul de ingestie de acizi şi invers).           

Alimentaţie cu lichide ne iritante şi sucuri de legume şi fructe la care se adaugă consumul fructelor.

            Se suge proposept sau răşină de brad. Ceaiuri de la laringită.

 Se poate înfăşura gâtul cu fular în anotimpul rece. Seara se vor pune comprese cu spirt în jurul gâtului, care se pot lăsa peste noapte dacă nu irită.

– Se va lega în jurul gâtului o bucată de lână care a fost unsă în prealabil cu seu de vită. Se lasă peste noapte legat şi a doua zi se va schimba cu altul identic. Se pune cald.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.