Estiomenul Vulvar – tratament naturist

Dă Share să știe și altii!!
Shares

ESTIOMENUL VULVAR.

Leziuni inflamatorii cronice, ulcerative situate pe labii, producând hipertrofia ţesuturilor, care iau aspect elefantiazic. Natura leziunilor este limfo-granulomatoasă (boala Nicolas-Favre), tuberculoasă, (forma hipertrofică a leziunilor cutanate vulvare), sifilitică, ducreyană, streptococică, etc.

Tratament general: se tratează afecţiunea care produce această boală(sifilis, tbc, etc). Se vor consuma în toate cazurile sucuri de legume şi fructe cât mai multe datorită faptului că acestea conţin foarte multe vitamine şi oligoelemente. Se mai poate da untură de peşte şi polen de albine împreună cu lăptişor de matcă sau Apilarnil.

Tratament local: măsuri igienice: după fiecare micţiune se spală regiunea cu un ceai din plante medicinale se usucă apoi bine şi se pudrează preferabil cu praf de pedicuţă sau chiar coajă de stejar în cazul în care nu aveţi acest praf.

Seara şi dimineaţa spălături vaginale cu una din următoarele plante medicinale: anin negru, arnică, brustur, busuioc, cătină, cerenţel, cimbrişor, cimbru de grădină, coada racului, coada şoricelului, creţişoară, creţuşcă, frasin, gălbenele, ghiocei, gorun, gutui, hrean, iarbă neagră, iasomie de pădure, ienupăr, isop, lăcrămioare, lemn câinesc, levănţică, mur, muşeţel, năprasnic, nemţişori de câmp, nuc, păducel, pin, plop negru, răchiţel, rotunjoară, salcie, salcâm, salvie, sclipeţi, secară, sfeclă, slăbănog, sorbestrea, stejar, sunătoare, şopârlaiţă, tătăneasă, 3 fraţi pătaţi, trifoi alb, trifoi roşu, ulm, urzică moartă albă, vâsc, vindecea, vineriţă.

Modul de folosire al plantelor medicinale.

Anin negru (Alnus glutinosa) 2 linguriţe de coajă mărunţită se pun la 500 ml apă şi se fierb timp de 15 minute, apoi se strecoară. Se fac spălături vaginale cu irigatorul. Are un efect astringent foarte puternic.

Arnică (Arnica montana) 1 linguriţă de flori mărunţite se pun la 500 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se poate folosi de asemenea tinctura care există la toate magazinele naturiste. Se pune 1 linguriţă de tinctură la 500 ml apă şi se pot face spălături de 2 ori pe zi. Are un puternic efect antibiotic şi cicatrizant.

Brustur (Arctium lapa) 2 linguriţe de rădăcină mărunţită se pun la 500 ml apă şi se fierb pentru 10 minute, apoi se strecoară. Se vor face spălături vaginale de 2 ori pe zi. Are un efect dezinfectant şi cicatrizant.

Busuioc (Ocinum basilicum) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 500 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot face spălături vaginale de 2 ori pe zi, cu efect antibacterian.

Cătină (Ramarix ramosissima) se pune 2 linguriţe de coajă mărunţită la 250 ml apă şi se fierbe pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot face 2 spălături vaginale pe zi. Se mai pot folosi fructele 3 linguriţe de fructe mărunţite se pun la 250 ml apă şi se fierb pentru 10 minute apoi se strecoară. Se vor face spălături vaginale de 2 ori pe zi. Este cicatrizantă.

Cerenţel (Geum urbanum) se pune 2 linguriţe de rizomi şi rădăcină mărunţită la 250 ml apă şi se fierbe pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot face 2 spălături vaginale pe zi. Are un efect astringent şi dezinfectant puternic.

Cimbrişor (Tymus vulgaris) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 500 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot face spălături vaginale de 2 ori pe zi, au efect antibiotic.

Cimbru de grădină (Saturneja hortensis) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 500 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot face spălături vaginale de 2 ori pe zi, cu efect antibiotic puternic.

Coada racului (Potentilla anserina) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 500 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot face spălături vaginale de 2 ori pe zi, având efect de diminuarea secreţiilor.Coada şoricelului (Achilea milefolium) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 500 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot face spălături vaginale de 2 ori pe zi, cu efect antibiotic puternic şi ajutând în toate afecţiunile ginecologice.

Creţişoară (Alchemilla vulgaris) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 500 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot face spălături vaginale de 2 ori pe zi, are efect în diminuarea secreţiilor.

Creţuşcă (Filipendula ulmaria) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 500 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot face spălături vaginale de 2 ori pe zi, se foloseşte mai mult pentru efectul de diminuarea secreţiilor.

Frasin (Fraxinus excelsior) se pune 2 linguriţe de coajă mărunţită la 250 ml apă şi se fierbe pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot face 2 spălături vaginale pe zi. Are datorită taninului pe care-l conţine efect astringent dezinfectant, cicatrizant şi de diminuarea secreţiilor.

Gălbenele (Callendula officinalis) 1 linguriţă de flori mărunţite se pun la 500 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se poate folosi de asemenea tinctura care există la toate magazinele naturiste. Se pune 1 linguriţă de tinctură la 500 ml apă şi se pot face spălături de 2 ori pe zi. Are un puternic efect antibiotic şi cicatrizant.

Ghiocei (Galanthus nivalis) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 500 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot face spălături vaginale de 2 ori pe zi, se foloseşte mai mult pentru efectul dezinfectant puternic.

Gorun (Quercus petraea) se pune 2 linguriţe de coajă mărunţită la 250 ml apă şi se fierbe pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot face 2 spălături vaginale pe zi. Are datorită taninului pe care-l conţine efect astringent dezinfectant, cicatrizant şi de diminuarea secreţiilor.

Gutui (Cydonia oblongata) se taie fructul inclusiv seminţele în bucăţi şi se fierbe la 500 ml apă, până se moaie. Se strecoară şi se foloseşte la spălături vaginale pentru efectul emolient. De asemenea se pot folosi frunzele 2-3 linguri mărunţite se pun la 500 ml apă şi se fierb pentru 10 minute, apoi se strecoară. Se pot face şi cu acest ceai spălături vaginale de 2 ori pe zi, pentru efectul de curăţire a vaginului.

Hrean (Armoracia rusticona) se pune 2 linguriţe de rădăcină mărunţită la 500 ml apă şi se fierbe pentru 5 minute apoi se strecoară. Se pot face spălături vaginale de 2 ori pe zi, cu efect de stimularea secreţiilor şi antibiotic pe care-l are.

Iarbă neagră (Calluna vulgaris) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 500 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot face spălături vaginale de 2 ori pe zi, cu efect antibiotic.

Iasomie de pădure (Philipendulla corronaris) 1 linguriţă de flori mărunţite se pun la 500 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot face 2 spălături vaginale pe zi, pentru efectul antibiotic şi de distrugere a eventualelor protozoare (Trichomonas) împreună cu Gălbenele.

Ienupăr (Juniperus communis) 2 linguriţe de bace mărunţite se pun la 500 ml apă şi se fierb pentru 5 minute apoi se strecoară. Se pot face spălături vaginale de 2 ori pe zi. Există la magazinele naturiste şi tinctură din care se va pune 1 linguriţă la 500 ml apă şi se fac spălături vaginale cu acţiune antibiotică foarte puternică.

Isop (Hisopus officinalis) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 500 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot face spălături vaginale de 2 ori pe zi, are efect antibiotic.

Lăcrămioare (Convalaria mojalis) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 500 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot face spălături vaginale de 2 ori pe zi, are efect antibiotic remarcabil.

Lemn câinesc (Ligustrum vulgare) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 500 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot face spălături vaginale de 2 ori pe zi,

Levănţică (Lavandulla angustifolia) 1 linguriţă de flori mărunţite se pun la 500 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se poate folosi de asemenea tinctura care există la toate magazinele naturiste. Se pune 1 linguriţă de tinctură la 500 ml apă şi se pot face spălături de 2 ori pe zi. Are un puternic efect antibiotic, calmant şi cicatrizant.

Mur (Rubus fruticosum) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 500 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot face spălături vaginale de 2 ori pe zi, are efect cicatrizant şi dezinfectant ajutând şi la calmarea durerilor.

Muşeţel (Matricaria chamomilla) 1 linguriţă de flori mărunţite se pun la 500 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se poate folosi de asemenea tinctura care există la toate magazinele naturiste. Se pune 1 linguriţă de tinctură la 500 ml apă şi se pot face spălături de 2 ori pe zi. Are un puternic efect antibiotic şi cicatrizant.

Năprasnic (Geranium robertiarum) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 500 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot face spălături vaginale de 2 ori pe zi, are efect antibacterian, cicatrizant şi chiar calmant.

Nemţişori de câmp (Consolida regalis) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 500 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot face spălături vaginale de 2 ori pe zi, are efect antibiotic, cicatrizant.

Nuc (Juglans regia) 2 linguri de frunze mărunţite se pun la 500 ml apă şi se fierb pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot face 2 spălături vaginale pe zi. Are datorită taninului pe care-l conţine efect astringent dezinfectant, cicatrizant şi de diminuarea secreţiilor.

Păducel (Crataegus monogyra) 2 linguriţe de plantă mărunţită (frunze şi flori) se pun la 500 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot face spălături vaginale de 2 ori pe zi, cu efect astringent şi cicatrizant. Dacă se folosesc fructele se foloseşte cantitate dublă.

Pin (Pinus sylvestris) 2 linguri de cetină, muguri sau vârfuri de ramuri se pun la 500 ml apă şi se fierb pentru 15 minute, apoi se strecoară. Are datorită taninului pe care-l conţine efect astringent dezinfectant, cicatrizant şi de diminuarea secreţiilor. Are şi uleiuri volatile care sunt un excelent antibiotic.

Plop negru (Populus nigra) 2 linguriţe de muguri mărunţiţi se pun la 500 ml apă şi se fierb pentru 5 minute, apoi se strecoară. Au un efect foarte puternic antibiotic şi se pot face 2 spălături vaginale pe zi.

Răchiţel (Lythrum salicaria) se pune 2 linguriţe de coajă mărunţită sau ramuri tinere la 250 ml apă şi se fierbe pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot face 2 spălături vaginale pe zi. Conţin nu numai tanin ci şi acid salicilic care este un bun antiinflamator. De asemenea diminuează secreţiile.

Rotunjoară (Glechoma hederaceum) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 500 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot face spălături vaginale de 2 ori pe zi, ajută în special atunci când sunt şi răni, pentru că este un bun cicatrizant.

Salcie (Salix alba) se pune 2 linguriţe de coajă mărunţită la 250 ml apă şi se fierbe pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot face 2 spălături vaginale pe zi. Are efect astringent datorită taninului şi acidul salicilic îi dă efectul de calmarea durerilor. Are însă şi acţiune antibiotică.

Salcâm (Robinia pseudacacia) 1 linguriţă de flori mărunţite se pun la 500 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Are un puternic efect antibiotic şi cicatrizant. Dar are şi efect emolient puternic şi mai ales calmant al durerii.

Salvie (Salvia officinalis) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 500 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot face spălături vaginale de 2 ori pe zi, ajutând la diminuarea secreţiilor şi ajutând şi ca antibiotic şi reglator al menstrelor.Sclipeţi (Potentilla erecta) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 500 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot face spălături vaginale de 2 ori pe zi, folosite mai ales pentru efectul antibiotic.

Secară (Secale cereale) se pune 2 linguri de seminţe la 500 ml apă şi se fierbe timp de 15 minute. Se strecoară şi se foloseşte apa aceasta la spălături de 2 ori pe zi, care sunt emoliente şi cicatrizante.

Sfeclă (Betula vulgaris) se fierbe 2-3 linguri de rădăcină mărunţită sau chiar frunze la 500 ml apă pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot face 2 spălături vaginale pe zi, pentru efectul emolient şi cicatrizant.

Slăbănog (Impatiens noli-tangere) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 500 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot face spălături vaginale de 2 ori pe zi,cu efect cicatrizant şi dezinfectant.

Sorbestrea (Sanguisorba officinalis) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 500 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot face spălături vaginale de 2 ori pe zi, are efect astringent şi dezinfectant.

Stejar (Quercus robur) se pune 2 linguriţe de coajă mărunţită la 250 ml apă şi se fierbe pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot face 2 spălături vaginale pe zi. Are datorită taninului pe care-l conţine efect astringent dezinfectant, cicatrizant şi de diminuarea secreţiilor.

Sunătoare (Hypericum perforatum) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 500 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot face spălături vaginale de 2 ori pe zi, are efect antibiotic şi cicatrizant. Se poate folosi şi tinctura din magazinele naturiste câte 1 linguriţă la 500 ml apă şi se fac 2 spălături pe zi cu acelaşi efect.

Şopârlaiţă (Succisa pratensis) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 500 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot face spălături vaginale de 2 ori pe zi, este dezinfectantă.

Tătăneasă (Symphythum officinalis) 2 linguri de rădăcină mărunţită se pun la 500 ml apă şi se fierb timp de 15 minute, apoi se strecoară. Se pot face 2 spălături vaginale pe zi, Este cicatrizantă, dezinfectantă şi emolientă. În multe cazuri are şi efect de calmarea durerii.

Trei fraţi pătaţi (Viola tricolor) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 500 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot face spălături vaginale de 2 ori pe zi, dezinfectant şi ajută la distrugerea unor microbi.

Trifoi alb (Trifolium repens) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 500 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot face spălături vaginale de 2 ori pe zi, este dezinfectantă.

Trifoi roşu (Trifolium pratens) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 500 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot face spălături vaginale de 2 ori pe zi, are efect şi astringent, dezinfectantă, calmant al durerii şi conţine şi suficienţi fitohormoni.Ulm (Ulmus campestre) se pune 2 linguriţe de coajă mărunţită la 250 ml apă şi se fierbe pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot face 2 spălături vaginale pe zi. Este astringent, dezinfectant, cicatrizant şi se poate folosi chiar şi la cazurile cele mai grele. Diminuează secreţiile.

Urzică moartă albă (Lamium album) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 500 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot face spălături vaginale de 2 ori pe zi, este cu efect antibiotic, cicatrizant şi calmant.

Vâsc (Vâscum album) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 500 ml apă şi se fierbe pentru 5 minute, apoi se strecoară. Se pot face 2 spălături pe zi cu efect astringent şi de diminuarea secreţiilor.

Vindecea (Betonica officinalis) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 500 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot face spălături vaginale de 2 ori pe zi, efect antibiotic.

Vineriţă (Ajuga reptans) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 500 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot face spălături vaginale de 2 ori pe zi, cu efect dezinfectant.

 

Dacă toate celelalte mijloace nu dau rezultat se va aplica tratamentul chirurgical.

 

 

 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close