Fervex pentru adulţi şi copii va fi retras din farmacii

Sharing

Afla de ce va fi retras Fervex pentru adulti si copii, care sunt starile grave si ingrijoratoare care ceeaza acest medicament.

fervex retras din farmacii
fervex retras din farmacii

Fervex pentru adulţi şi copii va fi retras din farmacii

Medicamentul Fervex pentru copii şi adulţi, pentru tratarea racelii va fi retras din farmacii ca urmare a unei alerte primite de la Agenţia Europeană a Medicamentului, a declarat miercuri pentru AGERPRES preşedintele Agenţiei Naţionale a Medicamentului, dr. Marius Savu.
Potrivit acestuia, autorităţile din Franţa au identificat o bacterie la nivelul unui excipient, care ar da reacţii nedorite,
Reacţiile nu sunt foarte grave, ci constau în stări de vomă, greaţă, diaree, atât la copii, cât şi al adulţi, a mai spus preşedintele ANM.
Medicamentul va fi retras în toate ţările din UE, inclusiv în România, a precizat dr. Marius Savu.

 

ANM retrage 800.000 de cutii de Fervex

Agenţia Naţională a Medicamentului retrage de pe piaţă 800.000 de cutii de Fervex pentru adulţi şi copii, în toată ţara, a precizat miercuri dr. Marius Savu, preşedintele ANM.
El recomandă populaţiei să aducă la farmacii cutiile cu Fervex pentru a fi distruse.
Decizia de retragere de pe piaţă a produselor Fervex adulţi granule pentru soluţie orală şi Fervex pentru copii granule pentru soluţie orală a fost luată ca urmare a informaţiei primite de ANM atât prin intermediul sistemului de alertă rapidă de la Autoritatea Competentă din Franţa, cât şi de la producător (Bristol-Myers Squibb).
Măsura a fost determinată de depistarea de către fabricantul din Franţa, la un control de rutină, a unei contaminări microbiene la medicamentul Fervex Zmeură. Acest produs nu este comercializat în România.
Deoarece s-a constatat că sursa contaminării este un excipient folosit în formulele Fervex (zaharoză), ca măsură de precauţie compania a decis retragerea de pe piaţă a tuturor seriilor din produsul Fervex adulţi şi Fervex copii, granule pentru soluţie orală, fabricate cu acest excipient.
Decizia se aplică în toate ţările în care sunt distribuite aceste produse, inclusiv în alte state membre ale UE.
Eventualele reacţii adverse în cazul consumului produsului posibil contaminat nu sunt majore, este vorba de: durere abdominală, febră, vărsături, diaree.
Până în momentul de faţă, astfel de reacţii adverse nu au fost semnalate prin intermediul Sistemului de Farmacovigilenţă, a precizat preşedintele ANM.

Sharing

Prospecte.Net recomanda consultarea medicului inainte de orice tratament. Luati medicamente si suplimente numai la indicația medicului.
Toate medicamentele, si chiar suplimentele alimentare care combinate sau in cantitati necontrolate sa dea efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient, el trebuie coroborat cu date reale. Unele medicamente pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. Prospecte.Net nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor. Prospecte.Net este un site de consultare si nicidecum unul de tratament.

Acum esti aici: Home » Fervex pentru adulţi şi copii va fi retras din farmacii