Fervex pentru adulţi şi copii va fi retras din farmacii | Prospecte.Net

Fervex pentru adulţi şi copii va fi retras din farmacii

Sharing

Afla de ce va fi retras Fervex pentru adulti si copii, care sunt starile grave si ingrijoratoare care ceeaza acest medicament.

fervex retras din farmacii
fervex retras din farmacii

Fervex pentru adulţi şi copii va fi retras din farmacii

Medicamentul Fervex pentru copii şi adulţi, pentru tratarea racelii va fi retras din farmacii ca urmare a unei alerte primite de la Agenţia Europeană a Medicamentului, a declarat miercuri pentru AGERPRES preşedintele Agenţiei Naţionale a Medicamentului, dr. Marius Savu.
Potrivit acestuia, autorităţile din Franţa au identificat o bacterie la nivelul unui excipient, care ar da reacţii nedorite,
Reacţiile nu sunt foarte grave, ci constau în stări de vomă, greaţă, diaree, atât la copii, cât şi al adulţi, a mai spus preşedintele ANM.
Medicamentul va fi retras în toate ţările din UE, inclusiv în România, a precizat dr. Marius Savu.

Afla mai multe despre...
Prospect Fervex granule

 

ANM retrage 800.000 de cutii de Fervex

Agenţia Naţională a Medicamentului retrage de pe piaţă 800.000 de cutii de Fervex pentru adulţi şi copii, în toată ţara, a precizat miercuri dr. Marius Savu, preşedintele ANM.
El recomandă populaţiei să aducă la farmacii cutiile cu Fervex pentru a fi distruse.
Decizia de retragere de pe piaţă a produselor Fervex adulţi granule pentru soluţie orală şi Fervex pentru copii granule pentru soluţie orală a fost luată ca urmare a informaţiei primite de ANM atât prin intermediul sistemului de alertă rapidă de la Autoritatea Competentă din Franţa, cât şi de la producător (Bristol-Myers Squibb).
Măsura a fost determinată de depistarea de către fabricantul din Franţa, la un control de rutină, a unei contaminări microbiene la medicamentul Fervex Zmeură. Acest produs nu este comercializat în România.
Deoarece s-a constatat că sursa contaminării este un excipient folosit în formulele Fervex (zaharoză), ca măsură de precauţie compania a decis retragerea de pe piaţă a tuturor seriilor din produsul Fervex adulţi şi Fervex copii, granule pentru soluţie orală, fabricate cu acest excipient.
Decizia se aplică în toate ţările în care sunt distribuite aceste produse, inclusiv în alte state membre ale UE.
Eventualele reacţii adverse în cazul consumului produsului posibil contaminat nu sunt majore, este vorba de: durere abdominală, febră, vărsături, diaree.
Până în momentul de faţă, astfel de reacţii adverse nu au fost semnalate prin intermediul Sistemului de Farmacovigilenţă, a precizat preşedintele ANM.

Afla mai multe despre...
Lista medicamentelor compensate și gratuite "nu a mai fost actualizată"

Sharing

Voteaza si comenteaza cum ti-a folosit, sa stie toti parerea ta!

Foarte NemultumitNemultumitOKMultumitFoarte Multumit ( 1 -voturi, Media: 5,00 out of 5)

Încarc...

Lasă un comentariu

Solve : *
8 + 3 =


Urmatorul regulament trebuie acceptat pentru a publica comentariul:

In conformitate cu GDPR va anunt ca emailul si comentariul d-voastra va fi stocat .  Pentru mai multe detalii vizitati Politica cookie. Sau scrieti-ne pe pagina de Contact.

 

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acum esti aici: Home » Fervex pentru adulţi şi copii va fi retras din farmacii