Fibromul ovarului şi uterului Tratament Naturist

Dă Share să știe și altii!!
Shares

FIBROMUL OVARULUI ŞI UTERULUI.

În cazul în care fibroamele nu sunt de dimensiuni foarte mari, se poate apela la un tratament natural care va face să dispară fibromul.

Fibrom- tumoare benignă alcătuită din ţesut fibros care are o formă globulară ce se măreşte în timp. Fibromul uterin e de aceiaşi natură şi apare între 30-40 ani, putând uneori regresa spontan, alteori ajungând la dimensiuni care jenează. Se pot forma în aceiaşi pereţi uterini (fibrom interstiţial) sau în afara acestora, în cavitatea abdominală (fibrom subperitoneal) sau în cavitatea uterină (fibrom submucus). Se identifică prin scurgere albă sau de lichid incolor şi inodor (în intervalul dintre cicluri); nu dă dureri, ci o senzaţie de greutate a bazinului; se observă prin mărirea abdomenului, compresiunea organelor abdominale (mai ales a vezicii urinare) şi constipaţie. Fibromul nu este de natură canceroasă. În cazurile însă în care nu se tratează corect poate degenera în sarcom, deci poate deveni cancerigen.

Tumoare benignă alcătuită din ţesut fibros, care are o formă globulară ce se măreşte în timp. 

Tratament:

Se pot folosi următoarele plante medicinale: coada calului, coada şoricelului, cerenţel, creţişoară, fasole boabe, gălbenele, iasomie, lămâie, mărar, lemn dulce, morcov, muşeţel, piperul bălţii, pochivnic, pufuliţă cu flori mici, ricin, rostopască, schinduf, secară, stejar, tătăneasă, traista ciobanului.

Modul de folosire al plantelor medicinale.

Coada calului (Equisetum arvense) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă şi se fierbe pentru 5 minute, apoi se strecoară. Se pot face şi băi de şezut cu această plantă sau se poate de asemenea aplica extern cataplasmă cu plante fierte şi puse într-o bucată de pânză.

Coada şoricelului (Achillea milefolium) 2 linguriţe de flori se pun mărunţite la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se fac de 2 ori pe zi spălături vaginale. Intern se va consuma 2 căni pe zi.

Cerenţel (Geum urbanum) 1 linguriţă de rădăcină se pune la 250 ml apă şi se fierbe pentru 10 minute. Se strecoară şi se pot consuma intern 2-3 căni pe zi. Se pot face de asemenea şi spălături vaginale sau chiar cataplasme cu plante fierte aplicate calde. Se indică în special atunci când este prezentă şi hemoragia. Se poate folosi împreună cu creţişoara fiind mai utilă în acest caz.

Creţişoară (Alchemilla vulgaris) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi. Ajută şi la reglarea glandulară care poate produce şi ea foarte multe afecţiuni în organism. Acţionează asupra gonadelor şi a corticosuprarenalelor.



Fasole boabe (Phasoleum vulgaris) se râşneşte cu râşniţa de cafea 1 linguriţă apoi se ia o dată pe zi acest praf. În cazurile când există la ovare se va face acest lucru de 3 ori pe zi. Se poate lua de asemenea praf de seminţe de mărar, lemn dulce-praf şi alte plante cu hormoni.

Gălbenele (Calendula officinalis) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se consumă intern în cursul zilei şi se pot de asemenea face 2 spălături vaginale pe zi.

Iasomie Philipendula corronaris) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se consumă intern în cursul zilei şi se pot de asemenea face 2 spălături vaginale pe zi.

Lămâie (Citrus lemon) se consumă sucul de lămâie diluat cu apă şi îndulcit cu miere polifloră, dacă nu există contra indicaţii. Se poate consuma până la 3-5 lămâi pe zi în acest fel.

Mărar (Anthum gruveolens) 2 linguriţe de plantă mărunţită (se preferă seminţe măcinate) se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se consumă intern în cursul zilei şi se pot de asemenea face 2 spălături vaginale pe zi. Seminţele măcinate se pot lua şi sub formă de praf care se pune sub limbă o jumătate de linguriţă pentru 5 minute, apoi se înghite cu puţină apă de 3 ori pe zi. Este cea mai eficientă metodă.

Lemn dulce (Glycyrriza glabra) se macină lemn dulce cu râşniţa de cafea şi se ia o jumătate de linguriţă în gură pentru 5 minute apoi se înghite cu apă. Este foarte eficient pentru că are mulţi fitohormoni care sunt uşor asimilaţi de organism.

Morcov (Daucus carota) se consumă suc câte 200 ml de 3 ori pe zi în cure de lungă durată, eventual şi cu alte sucuri de legume proaspete în cure de lungă durată. De asemenea se pot folosi frunzele- 2 linguriţe de frunze (cu inflorescenţă) se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se consumă 2-3 căni pe zi.

Muşeţel (Matricaria chamomilla)  Se mai pot asocia clismele cu 1-1,5 litri lichid la temperatura corpului făcut cu muşeţel 4 linguri fierte la 1 litru de apă timp de 5 minute, apoi strecurat. Se poate face acest lucru timp de 20 zile consecutiv.

Piperul bălţii (Polygonum hydropiper) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se consumă intern în cursul zilei şi se pot de asemenea face 2 spălături vaginale pe zi.

Pochivnic (Asarun europaeum) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se consumă intern în cursul zilei şi se pot de asemenea face 2 spălături vaginale pe zi.

Pufuliţă cu flori mici (Epilobium parviflorum) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se consumă intern în cursul zilei şi se pot de asemenea face 2 spălături vaginale pe zi.

Rostopască (Chelidonium majs) 1 linguriţă de plantă se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se poate consuma cu linguriţa pe parcursul zilei sau se mai poate folosi la spălături vaginale împreună cu alte plante medicinale.

Ricin (Ricinus communis)  Se mai poate face instilaţii cu ulei de ricin. Se introduce în vagin 1 cm de ulei de ricin cu ajutorul unei siringi fără ac. Se pune un tampon de vată şi se lasă peste noapte.





Rostopască (Chelidonia majs) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se ia în cursul zilei, sau se poate amesteca cu alte ceaiuri. Nu se depăşeşte această cantitate zilnic.

Schinduf (Trigonela foenum graecum) se macină 1 linguriţă de seminţe şi se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Ajută şi la reglarea activităţii pancreasului.

Secară (Secale cereale) Se mai poate da în fiecare zi câte 100 g de seminţe de secară încolţite.

Stejar (Quercus robur) Unele din aceste fibroame sângerează abundent la menstruaţie (menoragii). La acestea este bine să se facă spălături vaginale de 2 ori pe zi cu: coajă de stejar– 2 linguriţe de praf de coajă se vor pune la 250 ml apă. Se fierbe timp de 30 minute. Se strecoară şi se fac spălături calde la temperatura corpului de 2 ori pe zi. În cazurile cu hemoragii mai mari se poate introduce intra-vaginal praf de coajă de stejar sau cărbune vegetal sub formă de praf.

Tătăneasă (Symphythum officinalis) Se poate face o tinctură din rădăcină de tătăneasă 1 parte rădăcină mărunţită şi 5 părţi alcool alimentar de 70°. Se ţine 15 zile. Se strecoară şi se consumă câte 50 ml de 3 ori pe zi diluat cu apă, înainte de mesele principale. Este mai bine dacă se diluează cu ceaiuri din plantele de mai sus. Spălături vaginale cu decoct de rădăcină de tătăneasă  sau piperul bălţii . Se vor pune 2 linguriţe de plantă la fiecare 250 ml apă. Se fierbe apoi 10 minute şi se strecoară. După răcire la temperatura corpului se vor face spălături cu irigatorul zilnic de 2 ori (dimineaţa şi seara).

Traista ciobanului (Capsela bursa pastoris) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se consumă cu puţină miere şi suc de lămâie, câte 2- 3 căni zilnic perioade lungi de timp. Utilă în chisturi ovariene, fibroame uterine, hemoragii, instalarea menopauzei, insuficienţă cardiacă, hipertensiune, restabilirea presiunii sângelui, ateroscleroză, etc.

Ceai complex: se pune 1 linguriţă urzică, 1 linguriţă flori de coada şoricelului şi 2 linguriţe gălbenele la 500 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se consumă în tot cursul zilei. Se face acest ceai zilnic şi se ia timp de 2-3 luni. Se îndulceşte cu miere şi se pune 1 linguriţă de suc de lămâie în acest ceai.



La toate acestea se combat stările congestive legate de miom, mai ales la femeile aflate în preajma menopauzei. O dată trecut momentul critic al pre-menopauzei, mioamele şi fibroamele sufere soarta uterului, adică se atrofiază.

În aceste cazuri se va institui şi un tratament care să refacă circulaţia sangvină locală. În acest sens sunt foarte utile băile cu apă caldă urmate de un scurt duş rece. Sunt foarte simplu de făcut şi rezultatele sunt foarte bune.

Exerciţiile fizice moderate, evitarea meselor bogate, a mâncărurilor şi băuturilor excitante; evitarea exceselor sexuale; tratamentul constipaţiei, repaus eventual la pat în primele zile ale menstruaţiei.

Cura hidro-minerală cloro-sodică puternică, calmează stările congestive şi temperează hemoragiile puţin abundente, mai ales la femeile trecute de 40 ani, la care este mai puţin vorba despre un miom adevărat, cât mai mult de un uter mărit, congestiv de premenopauză.

În unele cazuri se va aplica tratamentul chirurgical dacă celelalte metode nu au dat rezultatul scontat.

Pentru evitarea constipaţiei în funcţie de persoană se vor indica începând cu alimentele care au multă celuloză: tărâţe de grâu, grâu în alimentaţie în special încolţit, orez, chiar şi sub formă de sucuri din mlădiţe tinere, orz, secară încolţită-câte 150 g pe zi în 3 reprize, cât şi sucuri obţinute cu storcătorul de fructe din: morcovi, pătrunjel, sfeclă, salată verde. Acestea vor asigura şi necesarul vitaminic al organismului şi o serie de oligo-elemente în aşa fel ca să se facă uşor defecaţia.

Instilaţii vaginale de iaurt bine bătut sau zer de lapte proaspăt. Se pune la 1 litru de lapte proaspăt muls (nu pasteurizat) sucul de la o lămâie. Se lasă 24 ore apoi se strecoară. Se introduce intra vaginal cu ajutorul unui tampon de vată care se va lăsa peste noapte. Este bine să se facă acest lucru o dată la 7 zile chiar şi de femeile sănătoase, pentru refacerea florei saprofite utile din vagin.

Se mai poate lua 1 linguriţă de petrol lampant. Se înghite dimineaţa pe stomacul gol.



Se mai poate face instilaţii cu ulei de ricin (Ricinus communis). Se introduce în vagin 1 cm de ulei de ricin cu ajutorul unei siringi fără ac. Se pune un tampon de vată şi se lasă peste noapte.

Se vor consuma alimente şi sucuri de legume în aşa fel ca să nu existe constipaţie, lucru foarte important în desfăşurarea tratamentului.

Se va consuma peşte gras, sardele, ton, sau chiar şi ulei de peşte zilnic sau dacă nu 1 lingură de ulei de măsline seara.

Se poate folosi cărbune medicinal sau cărbune din pomi fructiferi cât mai fin măcinat (cu cât este mai fin este mai util) se ia după fiecare masă.

Se poate adăuga de asemenea consumul tărâţelor cât mai multe însă introduse treptat. La început mai puţine şi pe măsură ce se obişnuieşte organismul se măreşte doza care se ia zilnic. Acestea sigură organismului o serie de vitamine şi minerale utile. Se vor măcina însă foarte fin pentru a fi folosite de organism.

În multe cazuri este vorba de o infecţie şi aici este nevoie de un tratament adecvat şi cel mai simplu este administrarea tincturii de propolis. Aceasta se va pune câte 2 picături la fiecare 5 kg corp, pe o bucată de pâine. Se mestecă bine în gură, apoi se înghite. Se face de 3 ori pe zi, cel puţin 15 zile zilnic. Se va testa însă înainte dacă nu există cumva o intoleranţă sau alergie.

Se mai poate însă folosi la spălături şi amestecul de iasomie (Philipendula coronaris) şi gălbenele (Calendulla officinalis) câte 1 linguriţă din fiecare plantă puse la 250 ml apă şi fierte 5 minute, apoi strecurate. Se fac spălături mai ales în cazul trichonomasului sau altor infecţii vaginale.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close