Furunculoză – tratament naturist

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Furunculoză.

Stare de boală, caracterizată prin apariţia continuă timp de ani de zile, a unor furuncule pe diferite părţi ale corpului şi mai ales ceafă, fese, antebraţ; apare frecvent la diabetici, la nefrotici, surmenaţi; este provocată de stafilococi faţă de care organismul şi-a pierdut rezistenţa. Se tratează boala primară, dar concomitent şi furunculele. Se poate face şi un autovaccin.

Tratamente.

Se pot folosi următoarele plante medicinale: afin, albăstrele, aloe, arnică, bănuţi, brad, brustur, busuioc sălbatec, cartof, cătină, ceapă, cicoare, cimbru, coacăz negru, crin alb, dreţe, echinaceea, grâu, in, ipcărige, lămâi, lăsnicior, lichen, lumânărică, mărul lupului, măslin, măceş, morcov, muşeţel, nalbă, nap, nuc, păpălău, pătlagină, pecetea lui Solomon, pelin, pin, plop negru, pochivnic, porumb, rapiţă, săpunariţă, schinduf, sclipeţi, smochine, soc, stejar, trei fraţi pătaţi, usturoi, usturoiţă, viţa de vie, volbură, vulturică, zămoşiţă.

Modul de folosire al plantelor medicinale.

Afin (Vaccinum myrtylis) se folosesc fructele intern zilnic pentru întărirea imunităţii organismului. Extern se fierb 2 linguriţe de frunze la 250 ml apă timp de 10 minute apoi se strecoară. Se pun comprese locale de mai multe ori pe zi.

Albăstrele (Centaurea cyanus) 1 linguriţă de flori sau plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute. Se strecoară şi apoi se consumă 3 căni pe zi cu scopul de a curăţii organismul de toxinele acumulate. Extern se fac comprese sau chiar cataplasme cu ceai sau plantă.  

Aloe (Aloe vera) se taie o bucată de plantă şi cu partea tăiată se aplică pe locul afectat pansându-se. Se schimbă la 24 ore. Se poate folosi de asemenea şi cremă care există la orice magazin de profil. Intern pentru curăţirea organismului se poate lua praf care se înghite cu apă câte o jumătate de linguriţă de 3 ori pe zi ca purgativ sau laxativ.

Arnica (Arnica montana) 1 linguriţă de flori se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pun comprese calde cu scopul de a colecta puroiul. Se stoarce apoi puroiul şi se continuă cu comprese până la vindecarea complectă. Arnica sub formă de tinctură este una dintre cele mai eficiente.

Bănuţi (Bellis perenis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pun comprese calde cu scopul de a colecta puroiul şi se continuă până se sparge, apoi se stoarce şi se continuă cu comprese reci.

Brad (Abies alba) se poate folosi cetina, ramuri tinere sau mugurii. Se mărunţesc bine. Se pun 1 lingură la 500 ml apă şi se fierb până scade apa la jumătate, apoi se strecoară. Intern se va consuma 2-3 căni cu înghiţituri mici pe zi şi extern se pune compresă aplicată caldă local. Se poate folosi şi răşina aplicată pe un pansament şi aplicată local de 2 ori pe zi şi lăsată în funcţie de toleranţa individual

Brusture (Arctium lapa) se foloseşte rădăcina. 2 linguriţe de rădăcină mărunţită se pun la 250 ml apă şi se fierb timp de 10 minute. Se strecoară şi cu acest lichid se pun comprese de mai multe ori pe zi. Planta strecurată se poate pune pe o bucată de tifon şi se aplică sub formă de cataplasmă locală caldă în cazul în care se doreşte colectarea puroiului mai rapid.

Busuioc sălbatec (Prunella vulgaris) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pun comprese calde cu scopul de a colecta puroiul şi se continuă până se sparge, apoi se continuă cu comprese reci.

Cartofi (Solanum tuberosum) (tuberculi) se fierb în apă până se moaie şi se pun apoi calzi pe abces. Se pot pune simplu tăiaţi doar sau pasaţi transformaţi în pastă. Se pot amesteca şi cu făină albă de grâu.

Cătină (Tamarix ramosissima) se consumă fructe sub diferite forme: ceai, sirop, compot, extract sau chiar ulei, în funcţie de toleranţa individuală. Ajută organismul să-şi recapete imunitatea.

Ceapă (Allium cepa) se poate folosi bulbul. Se taie mărunt apoi se pune în 250 ml apă cam 3-4 linguri de ceapă tăiată. Se fierbe timp de 10 minute apoi se strecoară. Cu lichidul astfel obţinut se spală local. Ceapa după strecurare se poate transforma în pastă şi se aplică cu ajutorul unei bucăţi de tifon local. Este foarte bun mai ales în faza de colectare când se pune cald. Ceapă uscată coaptă în cuptor şi făcută pastă se aplică cataplasmă.

Cicoare (Cychorium intybus) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se umezeşte un pansament şi se aplică îmbibat în acest ceai pentru 2 ore. Se schimbă cu alt pansament înmuiat cu ceai din acesta cald, până se sparge furunculul. Se stoarce apoi puroiul având grijă să nu mai rămână deloc şi se poate spăla local tot cu acest ceai şi se pune apoi un alt pansament cu acest ceai. Se face până la vindecare. cicoare, Cicoare se foloseşte planta 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute. Se strecoară şi se consumă intern 2-3 căni pe zi.

Cimbru (Saturneja hortensis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se consumă 2-3 căni pe zi.

Coacăz negru (Rubus nigra) 2 linguriţe de plantă mărunţită (frunze) se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se umezeşte un pansament şi se aplică îmbibat în acest ceai pentru 2 ore. Se schimbă cu alt pansament înmuiat cu ceai din acesta cald, până se sparge furunculul. Se stoarce apoi puroiul având grijă să nu mai rămână deloc şi se poate spăla local tot cu acest ceai şi se pune apoi un alt pansament cu acest ceai. Se face până la vindecare.

Crin alb (Lilium candidum) 2 linguriţe de plantă mărunţită (bulb sau flori) se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se umezeşte un pansament şi se aplică îmbibat în acest ceai pentru 2 ore. Se schimbă cu alt pansament înmuiat cu ceai din acesta cald, până se sparge furunculul. Se stoarce apoi puroiul având grijă să nu mai rămână deloc şi se poate spăla local tot cu acest ceai şi se pune apoi un alt pansament cu acest ceai. Se face până la vindecare.

Dreţe (Lysimachia nummularia) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se umezeşte un pansament şi se aplică îmbibat în acest ceai pentru 2 ore. Se schimbă cu alt pansament înmuiat cu ceai din acesta cald, până se sparge furunculul. Se stoarce apoi puroiul având grijă să nu mai rămână deloc şi se poate spăla local tot cu acest ceai şi se pune apoi un alt pansament cu acest ceai. Se face până la vindecare.

Echinacea (Echinacea purpurens) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se umezeşte un pansament şi se aplică îmbibat în acest ceai pentru 2 ore. Se schimbă cu alt pansament înmuiat cu ceai din acesta cald, până se sparge furunculul. Se stoarce apoi puroiul având grijă să nu mai rămână deloc şi se poate spăla local tot cu acest ceai şi se pune apoi un alt pansament cu acest ceai. Se face până la vindecare.

Grâu (Triticum aestivum) se poate fierbe sămânţa şi după ce s-a muiat se sfarmă şi se aplică local cataplasmă caldă. Este indicată pentru colectarea puroiului. Se pot de asemenea face băi cu 500 g de tărâţe de grâu care se pun într-un sac de pânză peste care se lasă să curgă apa în cadă. Se stă în cadă apoi pentru efectul emolient. Este util să se aplice cald pentru colectarea puroiului.

In (Linum usitassimum) – se face un aluat cu făină de in şi puţină apă caldă. Se pune între două pânze şi se aplică caldă, pentru timp de 3 ore. Ca să se menţină caldă se indică să puneţi eventual o cărămidă încălzită în cuptor şi învelită în pânză (să nu ardă). Când se răceşte se schimbă cu una caldă. Se face până se sparge.

Ipcărige (Gypsophila paniculata) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se umezeşte un pansament şi se aplică îmbibat în acest ceai pentru 2 ore. Se schimbă cu alt pansament înmuiat cu ceai din acesta cald, până se sparge furunculul. Se stoarce apoi puroiul având grijă să nu mai rămână deloc şi se poate spăla local tot cu acest ceai şi se pune apoi un alt pansament cu acest ceai. Se face până la vindecare.

Lămâi (Citrus lemon) Se taie dintr-o lămâie o felie rotundă groasă, peste care se adaugă o linguriţă de smântână. Se aşează pe zona afectată şi se bandajează. Din timp în timp, în funcţie de toleranţă se va schimba cu una proaspătă, până se va trage tot puroiul din furuncul după aceia se spală cu un ceai din plantele de mai sus.

Lăsnicior (Solanum dulcamara) se pun 2 linguriţe de plantă mărunţită la 250 ml apă şi se fierbe timp de 5 minute. Se aplică local compresă sau cu pansamente, de 2 ori pe zi.

Lichen (Cetraria islandica) 1 linguriţă de licheni mărunţiţi se pun la 250 ml apă şi se fierb pentru 10 minute, apoi se strecoară. Se folosesc pentru efectul antimicrobian.

Lumânărică (Verbascum phalmoides) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se umezeşte un pansament şi se aplică îmbibat în acest ceai pentru 2 ore. Se schimbă cu alt pansament înmuiat cu ceai din acesta cald, până se sparge furunculul. Se stoarce apoi puroiul având grijă să nu mai rămână deloc şi se poate spăla local tot cu acest ceai şi se pune apoi un alt pansament cu acest ceai. Se face până la vindecare.

Mărul lupului (Aristolochia clematis) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se umezeşte un pansament şi se aplică îmbibat în acest ceai pentru 2 ore. Se schimbă cu alt pansament înmuiat cu ceai din acesta cald, până se sparge furunculul. Se stoarce apoi puroiul având grijă să nu mai rămână deloc şi se poate spăla local tot cu acest ceai şi se pune apoi un alt pansament cu acest ceai. Se face până la vindecare.

Măslin (Olea europea) se poate pune sub pansament ulei pentru muierea locală.

Măceş (Rosa canina) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se umezeşte un pansament şi se aplică îmbibat în acest ceai pentru 2 ore. Se schimbă cu alt pansament înmuiat cu ceai din acesta cald, până se sparge furunculul. Se stoarce apoi puroiul având grijă să nu mai rămână deloc şi se poate spăla local tot cu acest ceai şi se pune apoi un alt pansament cu acest ceai. Se face până la vindecare.

Morcov (Daucus carota)- aplicaţi pe locurile afectate cataplasme cu frunze proaspete, strivite, ori cu morcovi raşi. Schimbaţi cataplasma de 2 ori pe zi.

Muşeţel (Matricaria chamomilla) 1 linguriţă de flori se pun mărunţite la 250 ml apă şi se fierb pentru 10 minute apoi se strecoară. Se pot consuma intern 3 căni pe zi sau extern se pun comprese sau cataplasme de mai multe ori pe zi.

Nalbă (Althea officinalis) 2 linguriţe de frunze se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute. Se strecoară. Se folosesc la spălături sau cataplasme, comprese, extern. Este foarte utilă pentru că ajută la maturare mai ales dacă se aplică caldă şi au proprietăţi emoliente importante datorită mucilagiilor şi de asemenea sunt şi calmante.

Nap (Brasica naous) se rade şi se aplică pe furuncul fiert şi cald pentru colectare şi după spargere şi stoarcere se pune rece şi crud doar ras sub pansament care se poate ţine 12 ore.

Nuc (Juglans regia) Pentru grăbirea colectării se pisează sâmburi de nuci şi se amestecă cu făină şi smântână formând o pastă care se aplică local.

Păpălău (Pysalis alkekengi) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se umezeşte un pansament şi se aplică îmbibat în acest ceai pentru 2 ore. Se schimbă cu alt pansament înmuiat cu ceai din acesta cald, până se sparge furunculul. Se stoarce apoi puroiul având grijă să nu mai rămână deloc şi se poate spăla local tot cu acest ceai şi se pune apoi un alt pansament cu acest ceai. Se face până la vindecare.

Pătlagină (Plantago lanceolata) Se spală local şi se dezinfectează apoi se aplică frunză proaspătă cu rol atât în maturare cât şi antiinfecţios. Se poate lua şi intern 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se lasă pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se beau 2-3 căni pentru a fortifica organismul în special cu alte plante în combinaţii fiind mai eficientă în acest caz.

Pecetea lui Solomon (Polygonatum odoratum) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se umezeşte un pansament şi se aplică îmbibat în acest ceai pentru 2 ore. Se schimbă cu alt pansament înmuiat cu ceai din acesta cald, până se sparge furunculul. Se stoarce apoi puroiul având grijă să nu mai rămână deloc şi se poate spăla local tot cu acest ceai şi se pune apoi un alt pansament cu acest ceai. Se face până la vindecare.

Pelin (Artemisia absinthum) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se folosesc extern pentru a grăbi colectarea calde sau reci pentru cicatrizare. Intern se indică pentru întărirea organismului şi lupta cu diferiţi germeni patogeni. Se pot consuma intern 2-3 căni pe zi.

Pin (Pinus silvestris) se poate folosi cetina, ramuri tinere sau mugurii. Se mărunţesc bine. Se pun 1 lingură la 500 ml apă şi se fierb până scade apa la jumătate, apoi se strecoară. Intern se va consuma 2-3 căni cu înghiţituri mici pe zi şi extern se pune compresă aplicată caldă local. Se poate folosi şi răşina aplicată pe pansament şi lăsată în funcţie de toleranţa individuală.

Plop negru (Populus nigra) 1 linguriţă de muguri mărunţiţi se pun la 250 ml apă şi se fierb pentru 10 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Extern se pot pune comprese în special după ce s-a curăţit puroiul pentru cicatrizare şi dezinfecţie.

Pochivnic (Asarum europaeum) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se umezeşte un pansament şi se aplică îmbibat în acest ceai pentru 2 ore. Se schimbă cu alt pansament înmuiat cu ceai din acesta cald, până se sparge furunculul. Se stoarce apoi puroiul având grijă să nu mai rămână deloc şi se poate spăla local tot cu acest ceai şi se pune apoi un alt pansament cu acest ceai. Se face până la vindecare.

Porumb (Zea majs) se mai poate face tot pentru acest lucru o mămăliguţă mai tare care se pune pe o pânză şi se aplică pe locul respectiv caldă. Se acopere cu ceva de lână, pentru a menţine mai mult timp căldura locală. Ajută la maturarea puroiului şi colectare.

Rapiţă (Brassica rapa) se aplică ulei cald pentru maturarea mai rapidă.

Săpunariţă (Saponaria ofrficinalis) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se umezeşte un pansament şi se aplică îmbibat în acest ceai pentru 2 ore. Se schimbă cu alt pansament înmuiat cu ceai din acesta cald, până se sparge furunculul. Se stoarce apoi puroiul având grijă să nu mai rămână deloc şi se poate spăla local tot cu acest ceai şi se pune apoi un alt pansament cu acest ceai. Se face până la vindecare.

Schinduf (Trigonela foenum graecum) 2 linguriţe de plantă mărunţită (se preferă seminţele) se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se umezeşte un pansament şi se aplică îmbibat în acest ceai pentru 2 ore. Se schimbă cu alt pansament înmuiat cu ceai din acesta cald, până se sparge furunculul. Se stoarce apoi puroiul având grijă să nu mai rămână deloc şi se poate spăla local tot cu acest ceai şi se pune apoi un alt pansament cu acest ceai. Se face până la vindecare.

Sclipeţi (Potentilla erecta) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se umezeşte un pansament şi se aplică îmbibat în acest ceai pentru 2 ore. Se schimbă cu alt pansament înmuiat cu ceai din acesta cald, până se sparge furunculul. Se stoarce apoi puroiul având grijă să nu mai rămână deloc şi se poate spăla local tot cu acest ceai şi se pune apoi un alt pansament cu acest ceai. Se face până la vindecare.

Smochine (Ficus carica) se pot aplica fructe strivite local pentru grăbirea maturării, punându-se local cu ajutorul unui pansament, sau se pot aplica frunze pentru a ajuta la evacuarea puroiului.

Soc (Sambucus nigra) 2 linguriţe de plantă mărunţită (flori) se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se umezeşte un pansament şi se aplică îmbibat în acest ceai pentru 2 ore. Se schimbă cu alt pansament înmuiat cu ceai din acesta cald, până se sparge furunculul. Se stoarce apoi puroiul având grijă să nu mai rămână deloc şi se poate spăla local tot cu acest ceai şi se pune apoi un alt pansament cu acest ceai. Se face până la vindecare.

Stejar (Quercus robur) 2 linguriţe de coajă mărunţită se pun la 250 ml apă şi se fierb pentru 10 minute, apoi se strecoară. Se pun comprese cu scopul dezinfectant şi astringent, ajutând la vindecare.

Trei fraţi pătaţi (Viola tricolor) Se foloseşte planta 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute. Se strecoară şi se consumă intern câte 1 linguriţă pe oră. Se îndulceşte cu miere şi se pot consuma astfel 2-3 căni pe zi.

Usturoi (Allium sativum)macerat în apă după mărunţire (20 g) la 250 ml apă timp de 8 ore, apoi strecurat şi aplicat sub compresă local.

Usturoiţă (Alliaria officinalis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se consumă 3 căni intern zilnic.

Viţa de vie (Vitis vinifera) 2 linguriţe de frunze mărunţite se pun la 250 ml apă şi se fierb pentru 10 minute apoi se strecoară. Se consumă intern 2-3 căni sau se aplică comprese externe în special după eliminarea puroiului. Se mai poate pune vin compresă extern.

Volbură (Convolvulus anversis) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se umezeşte un pansament şi se aplică îmbibat în acest ceai pentru 2 ore. Se schimbă cu alt pansament înmuiat cu ceai din acesta cald, până se sparge furunculul. Se stoarce apoi puroiul având grijă să nu mai rămână deloc şi se poate spăla local tot cu acest ceai şi se pune apoi un alt pansament cu acest ceai. Se face până la vindecare.

Vulturică (Hieracium pilosela) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se umezeşte un pansament şi se aplică îmbibat în acest ceai pentru 2 ore. Se schimbă cu alt pansament înmuiat cu ceai din acesta cald, până se sparge furunculul. Se stoarce apoi puroiul având grijă să nu mai rămână deloc şi se poate spăla local tot cu acest ceai şi se pune apoi un alt pansament cu acest ceai. Se face până la vindecare.

Zămoşiţă (Hibiscum trionum) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se umezeşte un pansament şi se aplică îmbibat în acest ceai pentru 2 ore. Se schimbă cu alt pansament înmuiat cu ceai din acesta cald, până se sparge furunculul. Se stoarce apoi puroiul având grijă să nu mai rămână deloc şi se poate spăla local tot cu acest ceai şi se pune apoi un alt pansament cu acest ceai. Se face până la vindecare.

Se va căuta să se întărească imunitatea corpului. Se va face o igienă foarte riguroasă şi în plus se vor consuma 2-3 ceaiuri din plantele de mai sus. Extern se vor face tamponări sau comprese cu una sau mai multe din plantele de mai sus.

Oţet de mere cu miere- se aplică local simplu sau în diferite diluţii în funcţie de toleranţă. Intern se poate lua 2 linguri puse la 250 ml apă şi îndulcite cu miere, dacă nu există contra indicaţii în acest sens. Se pot consuma 5-6 căni pe zi.

Propolis- unguent de la Apicola (Propoderm).

Propolis – sub formă de şprei

Zer cu care se spală şi se pune compresă.

Petrol lampant se pune local.

Tinctura de propolis.

Se va lua tinctură de propolis făcută de Apicola. Este vorba despre tinctura de propolis 30%, care se găseşte de vânzare la toate magazinele Apicole din ţară. Aceasta este recoltată de pe suprafeţe mai mari de teren şi este mult mai eficientă ca cea recoltată de pe suprafeţe mai  mici de teren.

Se va lua câte 2 picături de tinctură la fiecare 5 kg corp. Dacă aveţi 50 kg atunci va trebui să luaţi 20 de picături de 3 ori pe zi. Cel mai eficient este să se pună pe un miez de pâine, se mestecă bine în gură, apoi se înghite. Se face acest lucru de 3 ori pe zi, cu 15 minute înainte de mesele principale.

Este bine să se ia o perioadă de minimum 15 zile, se poate însă lua şi ani de zile fără să producă efecte negative în organism. Este utilă fiind un antibiotic natural cu spectru mare de acţiune, care se poate lua fără antibiogramă. Trebuie doar să se testeze dacă nu există alergie la acest produs. Pentru aceasta se va pune 3-5 picături de tinctură pe o bucată de pâine şi se mestecă bine în gură, după care se înghite. Se face acest lucru seara. Dacă până dimineaţă nu apar fenomene alergice înseamnă că puteţi s-o luaţi fără teamă. Este bine ca tratamentul acesta să se facă zilnic cel puţin 15 zile, fără întrerupere.

 Tinctura aceasta poate înlocui foarte multe antibiotice având un spectru foarte mare, cu condiţia să se ia o perioadă suficient de lungă şi în felul arătat. Cu pâine (amidon) este mult mai eficient. În nici un alt mod nu se poate lua aşa de bine. Dacă se va pune în apă se va lipi tot ce este mai bun pe marginea paharului. La fel se va întâmpla şi atunci când se pune într-o linguriţă. Deci aplicaţi cu încredere acest mod de administrare. De asemenea este bine să fie luată cu 15 minute înainte de mese pentru a nu se combina cu alte alimente şi a fi mai uşor asimilată de organism.

Elixir Dacic.

Bitter din 32 de plante. Uz intern şi extern.

Produs de Dacia Plant.

Este un tonic amar, după o reţetă originală, conţinând 32 de specii de plante româneşti selecţionate cu grijă. Deşi principala sa trăsătură este efectul tonic asupra digestiei şi ficatului (dat de plantele amre9, complexitatea amestecului face ca acest preparat 100% natural să aibă efecte mult mai ample după cum vom vedea în continuare.

Acţiuni. Intern: tonic amar puternic, tonic hepatic puternic, coleretic, colagog, calculolitic, antiseptic urinar şi intestinal puternic, stimulează digestia şi eliminarea, depurativ, diuretic, antispastic, antiinflamator, laxativ uşor, detoxifiant, febrifug uşor, calmant al spasmelor digestive.

Extern: cicatrizant bun, antiseptic, regenerativ epitelial.

Indicaţii.

Intern: hepatită, icter, dischinezie biliară, adjuvant în litiaza biliară, dispepsie, aerofagie, colecistită acută şi cronică (indiferent de etiologie), colecistită diskinezică, lipsa poftei de mâncare, digestie dificilă, constipaţie (în special cea provocată de sedentarism, de tulburări hepatice sau de disfuncţii biliare), valori crescute ale colesterolului, tulburări de apetit alimentar, indigestii, digestie dificilă, infecţii renale şi urinare, adjuvant în infecţii intestinale şi în parazitoze digestive, stări de vomă, dureri de cap la bolnavii cu probleme biliare şi hepatice, adjuvant în stări gripale (pentru efectul uşor depurativ în primul rând), astenie fizică şi psihică.

Extern: tăieturi şi arsuri de gravitate medie la nivelul pielii, răni infectate, eczeme infecţioase, procese inflamatorii la nivelul pielii, adjuvant în acnee şi în tratamentul furunculelor.

Contraindicaţii: nu se cunosc.

 

 

 

 

 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.