Hipercolesterolemie – tratament naturist

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Hipercolesterolemie.( Colesterol marit)

Colesterolul este produs în proporţie de 75% de ficat, restul provenind din alimentaţie. Este vital, ajutând la dezvoltarea compoziţiei învelişului a miliarde de celule, mai ales ale creierului. De asemenea graţie lui, organismul produce vitamina D, utilă în fixarea calciului în oase. Excesul poate dăuna căci reprezintă unul dintre principalii factori de risc al afecţiunilor cardio-vasculare.

Datorită faptului că colesterolul în exces este cauzator al agravării multora dintre afecţiunile cuprinse în această carte m-am decis să dau tot aici şi câteva reţete pentru a putea cei interesaţi să ştie cum se poate să facă ca să scadă nivelul colesterolului „rău” din sânge.

Este foarte bine să se ştie totuşi că este foarte util în organism şi existent în piele sub acţiunea razelor solare ultraviolete este convertit în vitamina C. De asemenea contribuie la metabolizarea carbohidraţilor şi este principalul furnizor de hormoni steroizi suprarenali- de exemplu cortizonul. Intră în componenţa tuturor membranelor organismului şi mai ales este necesar pentru producerea hormonilor sexuali feminini şi masculini.

Vitamina E contribuie la fluiditatea sângelui, curăţă venele de depunerile de colesterol. Sunt necesare zilnic 1 jumătate de linguriţă de ulei de germeni de porumb sau 2 linguri de ulei de floarea soarelui. Acesta există şi în unele tipuri de margarine care au rolul de a împiedica oxidarea acizilor graşi, permiţând astfel creşterea colesterolului bun.

Se va limita consumul de alcool şi se vor diminua grăsimile: produse de patiserie, alimente semipreparate, carne, brânzeturi, unt, etc. Se consumă în schimb grăsimi vegetale din: nuci, arahide, avocado, nuci de cocos, soia, seminţe de floarea soarelui, seminţe de dovleac, fructe uscate. Se va consuma suficient calciu prin consumul laptelui şi produselor lactate. Şi nu uitaţi să consumaţi cât mai multe fibre vegetale.

Cel mai util pentru reducerea colesterolului din organism este cărbunele vegetal. Acesta se poate lua după fiecare masă câte 1 linguriţă. Cu cât este mai fin măcinat cu atât este mai util organismului şi are acţiune mai puternică.

Vegetalele din familia cruciferelor: avocado, brocoli, conopida, fasole, mazăre, varza, etc.

Avocado- acest fruct are cea mai mare cantitate de beta-sitesterol (o substanţă care are proprietatea de a scădea colesterolul absorbit de organism.

Brocoli- se consumă orice preparat cu acesta, ajutând la scăderea colesterolului „rău” din sânge.

Conopida se poate consuma în orice preparat culinar ajutând la scăderea colesterolului din sânge.

Fasolea şi mazărea verde reduc nivelul colesterolului rău din organism aducând în schimb colesterol bun. Se pot consuma în orice preparate.

Varza– se va putea consuma şi sub formă de suc din varză proaspătă sau se poate foarte bine găti şi consuma sub formă de preparate culinare.

Dintre plantele care reduc colesterolul  (vegetale) mai avem: afin, anghinare, arahide, ardei, avocado, brustur, căpşuni, cătină, ceapa, ciumăfaie, ciuperci, coacăz negru, dovleac, fasolea, floarea soarelui, fragi, ghimber, Ginko- Biloba, Ginseng, grâu, hamei, ienupăr, in, lămâie, lintea, kiwi, măceşe, mandarine, mesteacăn, migdale, morcovii, muştar, nuci, păducel, păpădie, pătlagină, pătrunjelul, portocale, porumb, piperul, roşiile, salată verde, soia, ţelina,  usturoi, varza, ventrilică, vinetele,

Modul de folosire al plantelor.

Afin (Vaccinum myrtillus) 1 linguriţă de frunze mărunţite se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma şi fructe crude sau sirop sau chiar ceai. 2 linguriţe de fructe mărunţite se pun la 250 ml apă pentru 8 ore, după care se fierb timp de 5 minute. Se strecoară. Se poate consuma câte 3 căni pe zi, câte una după fiecare din mesele principale, pentru scăderea colesterolului.

Anghinare (Cynara scolymus) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi. Este foarte eficient şi pentru curăţirea ficatului.

Arahide– se consumă crude, fără sare sau chiar prăjite. Se poate de asemenea consuma câte 1 linguriţă de ulei pe zi sau chiar unt de arahide pentru scăderea colesterolului.

Ardei (Capsium annum) se consumă ardeii care sunt mai copţi de culoare roşie, dar şi cei verzi pentru efectul de scădere al colesterolului.

Avocado- se consumă fructul pentru faptul că ajută la scăderea colesterolului.



Brustur (Arctium lappa) 1 linguriţă de rădăcină mărunţită se pune la 250 ml apă şi se fierbe timp de 5 minute, apoi se strecoară. Se consumă 2-3 căni pe zi, pentru scăderea colesterolului.

Căpşuni (Fragaria viridis) se consumă fructele care sunt foarte indicate să se consume pentru scăderea colesterolului. Atenţie însă la cei alergici. De asemenea se poate folosi frunzele sub formă de ceai- 1 linguriţă de frunze mărunţite se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi.

Cătină (Tamarix ramosissima) se consumă ulei de cătină câte 5 picături de 3 ori pe zi. Există la magazinele naturiste caz în care este indicat să fie folosit conform indicaţiilor producătorului.

Ceapa (Allium cepa) se consumă ceapă proaspătă verde sau sub formă de bulb la orice masă ajutând la scăderea colesterolului. Se poate face şi 500 ml de suc peste care se pune 500 g miere şi apoi se ţine la frigider. Se ia din acest preparat câte 1 lingură de 3 ori pe zi.

Ciumăfaie (Datura stramonium) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se consumă în cursul zilei cu înghiţituri mici. Este foarte eficientă la scăderea colesterolului.

Ciuperci comestibile– se consumă în diferite preparate culinare cu scopul de a scădea colesterolul.

Coacăz negru (Ribes nigrum) 1 linguriţă de frunze mărunţite se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma şi fructe crude sau sirop sau chiar ceai. 2 linguriţe de fructe mărunţite se pun la 250 ml apă pentru 8 ore, după care se fierb timp de 5 minute. Se strecoară. Se poate consuma câte 3 căni pe zi, câte una după fiecare din mesele principale, pentru scăderea colesterolului.

Dovleac (Curcubita pepo) se consumă sub formă de suc din orice soi de dovleac sau se foloseşte la diferite preparate culinare. Are şi efect laxativ.

Fasolea (Phaseolus vulgaris) se consumă fasole verde care se poate folosi la orice preparat alimentar. De asemenea se pun la 250 ml apă 2 linguri de fasole şi se fierb până se moaie, după care se strecoară. Se consumă 2 căni pe zi, pentru scăderea colesterolului. Se poate folosi şi teci de fasole mărunţite sau măcinate care se pun 2 linguriţe la 250 ml apă şi se lasă pentru 8 ore, după care se fierb timp de 15 minute şi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Sunt indicate şi pentru scăderea zahărului din sânge. 

Floarea soarelui (Helianthus annus) se indică folosirea uleiului presat la rece câte 1 lingură în fiecare seară, pentru scăderea colesterolului.

Fragi (Fragaria vesca) se consumă fructele care sunt foarte indicate să se consume pentru scăderea colesterolului. Atenţie însă la cei alergici. De asemenea se poate folosi frunzele sub formă de ceai- 1 linguriţă de frunze mărunţite se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi.

Ghimber (Zinghimber officinalis)– se ia pe parcursul unei zile fracţionat o jumătate de linguriţă de rădăcină de ghimber proaspăt măcinat. Se mestecă bine în gură, apoi se înghite şi se clăteşte cavitatea bucală timp de 1-2 minute cu apă călduţă. Se face în fiecare zi mai multe săptămâni

Ginko- Biloba se găseşte la toate magazinele naturiste şi se foloseşte conform indicaţiilor producătorului fiind indicat şi în scăderea nivelului colesterolului.

Ginseng, se găseşte la toate magazinele naturiste şi se foloseşte conform indicaţiilor producătorului fiind indicat şi în scăderea nivelului colesterolului.

Grâu (Triticum aestivum)- se poate folosi uleiul din germeni de grâu câte 1 lingură în fiecare seară sau se poate să luaţi tărâţe de grâu câte 3-4 linguri pe zi. Se face până la normalizarea nivelului de colesterol. Se poate de asemenea folosi şi tărâţa de grâu câte 3-6 linguri pe zi, care se poate lua cu apă, ceai, lapte, iaurt, etc. de asemenea germeni de grâu, câte 50-100 g pe zi, perioade mai lungi de timp.

Hamei (Humulus lupulus)- De asemenea se indică să se consume 2 pahare de bere pe zi, pentru că aceasta reduce colesterolul rău şi de asemenea creşte nivelul colesterolului bun, dar mai fluidifică şi sângele, lucru foarte util la această afecţiune.

Ienupăr (Jenuperus comunis)Este foarte utilă aici cura de ienupăr. Se va începe prin a consuma dimineaţa 4 boabe de ienupăr zdrobite în dinţi şi înghiţite, apoi în fiecare zi se mai adaugă o boabă, până se va ajunge la 15 boabe, când se va scădea cu câte o boabă zilnic, tot până la 4 boabe. Este interzisă celor cu afecţiuni grave a rinichilor.

In (Linum usitatissimum) Administrarea regulată a uleiului de in câte 1-2 linguri pe zi reduce nivelul colesterolului cu 25%. Aportul ridicat de acizi graşi omega 3 din aceste seminţe reduce de asemenea simţitor riscul formării cheagurilor de sânge care ar putea duce la embolie pulmonară, atac de cord, sau cangrenă. În plus aceşti acizi contribuie la scăderea tensiunii arteriale.

Lămâie (Citrus lemon) Se poate face un preparat foarte simplu care reduce nivelul colesterolului. Se ia o lămâie şi se taie în două. Se scurge sucul dintr-o jumătate într-un pahar iar coaja de la acea jumătate se taie în felii mici şi se pune cu 250 ml apă la fiert până se va muia coaja. Se lasă să se răcească apoi se strecoară peste sucul din pahar. Se îndulceşte cu miere după gust şi se bea dimineaţa. Cu cealaltă jumătate se procedează la fel şi se consumă înainte de masa de la prânz cu 15 minute. Se face acest lucru timp de 20-30 zile, apoi se vor reface analizele şi în funcţie de rezultatele obţinute se va opta pentru continuarea sau stoparea acestui tratament.

Lintea (Ervus lens) se foloseşte în diferite preparate culinare ajutând la scăderea colesterolului.

Kiwi se consumă fructul crud fiind foarte util în scăderea colesterolului.

Măceşe (Rosa canina) 1 linguriţă de fructe mărunţite se pun la 250 ml apă şi se fierbe pentru 5 minute. Se strecoară şi se pot consuma 3 căni pe zi. Dulceţuri sau sirop din aceste fructe se consumă pentru scăderea colesterolului. La fel se poate produce un vin din măceşe în care se va pune şi lămâi fiind foarte util pentru scăderea colesterolului.

Mandarine (Citrus mandarina) se consumă fructele pentru scăderea colesterolului.

Mesteacăn (Betula verucosa)  1 linguriţă de frunze mărunţite se pune la 250 ml apă şi se fierbe timp de 5 minute. Se strecoară. Se pune înainte de folosire un vârf de cuţit de bicarbonat de sodiu alimentar. Se pot consuma 2-3 căni pe zi.         

Migdale (Prunus amigdalus) în special uleiul câte 1 linguriţă de 2-3 ori pe zi.

Morcovi (Daucus carota) Se pot consuma morcovi şi citrice. Sucul de morcovi se poate consuma în fiecare zi în orice cantitate fiind foarte util pentru scăderea colesterolului. Se poate consuma şi în combinaţii cu diferite alte legume.

Muştar (Sinapis alba)-de 3 ori pe zi luaţi câte 1 linguriţă de seminţe de muştar cu 15 minute înainte de mesele principale. Se înghit cu apă fără să se zdrobească. Se poate face perioade lungi (3-5 luni). Normalizează cantitatea colesterolului din organism foarte eficient.





Nuci Juglans regia)– se consumă zilnic câte 100 g de nuci pentru normalizarea colesterolului.

Osul iepurelui (Ononis spinosa) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi.

Păducel (Crataegus monogyna) se va face zilnic ceai din frunze şi flori 2 linguriţe la 250 ml apă. Dacă se optează pentru fructe atunci cantitatea va fi întotdeauna dublă. Se poate de asemenea folosi tinctura din frunze şi flori câte 20 picături de 3 ori pe zi, sau se va face decoct din fructe sau tinctură, caz în care se va lua câte o linguriţă de tinctură de 3 ori pe zi.

Păpădie (Taraxacum officinale) frunze proaspete în special primăvara- salată-sau  1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi. Tinctură, câte 20 picături de 3 ori pe zi, diluată cu 100 ml apă. Rădăcina-1 linguriţă de rădăcină mărunţită se pune la 250 ml apă şi se fierbe timp de 5 minute, apoi se strecoară. Se consumă 2-3 căni pe zi, pentru scăderea colesterolului.

Pătlagină (Plantago lanceolata) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi. Rădăcină- tinctură. Se pune 50 g de rădăcină spălată şi mărunţită la 250 ml alcool alimentar de 70 grade. Se ţine timp de 15 zile, după care se strecoară. Se foloseşte câte 20 picături-1 linguriţă de 3 ori pe zi, diluată cu 100 ml apă.

Pătrunjelul (Petroselinum crispus) se poate folosi sub formă de suc cu suc de morcovi (50 ml) la 150 ml suc de morcovi, sau se fierbe 50g în 500 ml apă până scade la jumătate apoi se strecoară. Se pot consuma 3 astfel de căni pe zi.

Portocale (Citrus auratius dulcis) se consumă fructele în orice cantitate pentru scăderea colesterolului. Coaja de portocală 1 linguriţă pusă la 250 ml şi fiartă pentru 15 minute apoi strecurată dă un ceai foarte eficient în constipaţie.

Porumb (Zea mays)- ulei- se ia câte 1 lingură de ulei de porumb seara în fiecare zi pentru scăderea nivelului colesterolului. Se poate folosi şi la diferite preparate însă numai crud ne încălzit eventual la diferite salate. În cazul în care atunci când îl consumaţi vă vine greaţă luaţi puţin suc de lămâie imediat. Se poate însă consuma şi ceai din mătase de porumb 1 linguriţă se pune la 250 ml apă şi se fierbe pentru 5 minute. Se strecoară şi se pot consuma 3 căni de ceai. Este şi un ceai diuretic.

Piper (Piper nigrum) se pune la orice mâncare pentru efectul de scădere al colesterolului şi de activare a secreţiilor biliare.

Roşi (Lycopersicon esculentum) se consumă crude la orice mâncare sau se poate consuma însă şi sub formă de suc proaspăt obţinut. Nu cel care se găseşte în comerţ cu conservanţi ci suc proaspăt. Se poate consuma în orice cantitate. În plus este şi un laxativ.

Salată verde (Lactuca sativa) se consumă crud, sub formă de salate sau suc din planta proaspătă în orice cantitate ajutând la scăderea colesterolului şi chiar la calmarea anumitor dureri. Se poate consuma în orice cantitate fiind şi un laxativ.

Soia (Soja hipoida)Consumaţi soia în ori ce cantitate şi sub orice formă. Cel mai util este sub formă de lapte de soia.

Ţelina (Apium graveolens) se poate folosi sub formă de suc cu suc de morcovi (50 ml) la 150 ml suc de morcovi, sau se fierbe 50g în 500 ml apă până scade la jumătate apoi se strecoară. Se pot consuma 3 astfel de căni pe zi.



Usturoi (Alium sativum) Se mai poate consuma: usturoi sub ori ce formă zilnic, fiind socotit unul dintre cele mai eficiente plante la această afecţiune.

Ventrilică (Veronica officinalis)- 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma zilnic până la 3 căni. Este foarte eficient în  scăderea nivelului colesterolului.

Vinetele (Solanum melongena) se consumă aceste legume gătite în special cu ulei şi ceapă ajutând foarte mult la scăderea colesterolului.

Dintre produsele animale: iaurtul, carnea de peşte, carnea albă. Consumaţi scrumbii, sardele şi somon care ajută la activitatea inimii şi evită tulburările cardiace care sunt cele mai frecvente tulburări ale excesului de colesterol.

Se va reduce de asemenea consumul de gălbenuş de ou, de lapte ne degresat, de brânzeturi fermentate- care sunt recunoscute ca unele dintre cele mai pline de colesterol.

În toate cazurile în care este vorba despre creşterea masei corporale (obezitate) se va căuta să se slăbească şi să se ajungă la greutatea cât mai apropiată de normal.

-De asemenea se poate consuma cât mai mult peşte şi fibre vegetale (tărâţe de grâu) care se vor lua zilnic. Pentru a obişnui organismul cu acestea se vor administra treptat la început mai puţine, apoi se va mări cantitatea până se va ajunge la 4-8 linguri pe zi în cursul întregii zile.

Lăptişor de matcă se vor lua sub formă de drajeuri 3-6 pe zi. În total se vor lua 5-6 flacoane de drajeuri pe an.

Polen de albine câte 20 g se ia timp de 30 zile. Se poate face de trei ori pe an.

Se poate de asemenea consuma oţet de mere 2 linguri de oţet la 250 ml apă şi se va îndulci cu miere după gust.  Se poate consuma zilnic 3-4 căni.

Colesterolul „rău” este responsabil de atacurile vasculare, ateroscleroză şi multe alte boli.

            Colesterolul „bun” însă contribuie la metabolizarea carbohidraţilor şi este indispensabil hormonilor sexuali, iar cel din piele sub acţiunea soarelui se transformă în vitamina D. Care de asemenea este necesară.

            Pentru a scădea colesterolul nu înseamnă deci să scădem complet grăsimile din alimentaţie, din contră acestea ajută foarte mult tocmai la scăderea colesterolului „rău” din sânge. În general se poate spune că grăsimile vegetale sunt foarte utile în timp ce cele animale sunt generatoare mai mult de colesterol „rău”. De asemenea grăsimi nesaturate mai sunt în peştele gras, untura de peşte, de gâscă sau raţă, apoi toate uleiurile vegetale.

            Colesterol rău se găseşte în carne grasă, mezeluri, unt.

            Antioxidanţii distrug de asemenea colesterolul „rău”. Se poate consuma deci chiar la fiecare masă câte un pahar de vin roşu care ajută la distrugerea colesterolului „rău”. Alţi antioxidanţi renumiţi sunt: vitamina C în special cea naturală care se găseşte în absolut toate fructele. Soia de asemenea conţine isoflavon care de asemenea reduce efectul lipoproteinelor cu densitate mică. Vitamina E  ajută şi ea. Se găseşte în seminţe oleaginoase în cantitate mare şi este uşor asimilabilă.

            –Ceai complex: 10g frunze de mesteacăn cu 10 g scoarţă de frasin se pun la 1 litru de vin roşu de struguri. Se lasă timp de 8 zile la macerat, timp în care se agită foarte bine. Se strecoară apoi şi se pune în sticle la rece cu dop bine închis. Se va lua din acest preparat 50 ml în fiecare zi după masa de prânz.  Are efect de scăderea colesterolului din sânge.

-Pâinea albă va fi înlocuită cu pâine de secară sau graham. Se pot consuma orice seminţe de cereale în special încolţite. Se indică 100 g pe zi.

-Vin anticolesterol: se pun 10 g frunze de mesteacăn cu 10 g frunze de frasin într-un litru de vin roşu (de preferinţă biologic). Lăsaţi la macerat timp de 10 zile, apoi filtraţi. Se consumă câte 1 păhărel din acest preparat în fiecare zi după masa principală.



Vinul roşu este foarte indicat să se consume dar în cantităţi de 50 ml de 3 ori pe zi. Polifenolul, care este colorantul din boabele de struguri, neutralizează efectul radicalilor liberi, principala cauză a îngroşării pereţilor vaselor de sânge. Totodată acesta face să se subţieze sângele, împiedicând formarea cheagurilor de sânge. Mai conţine de asemenea coloranţi vegetali şi taninuri care previn depunerea de colesterol, deci sclerozarea vaselor. Se recomandă maximum 300 ml pe zi.

            O dietă sănătoasă care conţine fibre vegetale, proteine din soia şi fitosteroli poate fi la fel de eficientă în combaterea excesului de colesterol ca şi medicamentele.

Tinctura de usturoi.

Allium sativum.

Produs de Dacia Plant.

Acţiuni.

Intern: activator al peristaltismului intestzinal, antiaterosclerotic, antibacterian, antifungic, antiseptic general cu spectru foarte larg, antiseptic pulmonar, hipotensiv, antitrombotic, bradicarizant, expectorant, fluidifiant al secreţiilor bronhice, produce o scădere a colesterolului din sânge (de asemenea o scădere a trigliceridelor, lipoproteinelor şi fosfolipidelor serice), tonic vascular, vasodilatator, vermifug, antispastic, carminativ, coleretic, diuretic, febrifug, hipoglicemiant, sedativ, anticataral, antidiareic, antigutos, antireumatic, tonic nervos, tonic cardiac.

Extern: antibacterian, antifungic, (inhibă dezvoltarea ciupercilor patogene), antiseptic, antiviral, rubefiant.

Indicaţii.

Intern: prevenirea şi combaterea bolilor infecţioase, epidemii gripale, febră tifoidă (adjuvant), difterie (adjuvant), enterocolită, diaree, dizenterie (adjuvant), atonie digestivă, constipaţie atonă, paraziţi intestinali (ascarizi, oxiuri, tenie), bronşită cronică şi acută, tuse convulsivă, astm, arterioscleroză, varice, hemoroizi, hipertensiune arterială, tahicardie, aritmie cardiacă (palpitaţii), astenie, slăbiciune generală, dezechilibre endocrine, candidoză bucală şi a căilor respiratorii, hipercolesterolemie, gută, reumatism, afecţiuni renale, retenţie urinară, litiază renală urică, edeme ale gambelor, pletoră, parodontoză.

Extern: plăgi infectate, scabie, negi, bătături, nevralgii, înţepături de insecte, creşterea părului, reumatism, încheieturi umflate şi dureroase, răguşeală, guturai, tuse, afte, infecţii bucale cu candida, candidoză vaginală.

Precauţii: administrarea internă poate produce persoanelor cu sensibilitate gastrică sau hepatică stări neplăcute cum ar fi: senzaţie de vomă, inapetenţă temporară, indigestie.

Contraindicaţii: nu se administrează intern persoanelor cu cataruri gastrice şi intestinale, în simptomele congestive pulmonare (tuse seacă, tuse sangvinolentă, stări febrile), deoarece accentuează starea iritativă. Nu se dă mamelor care alăptează- transmite mirosul şi gustul de usturoi.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close