Prospect Imovane 7,5 mg

Sharing

PROSPECT: INFORMAŢII PENTRU UTILIZATOR

Imovane 7,5 mg

comprimat filmat

zopiclonă

sanofi aventis

Cititi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să luaţi acest medicament.

–               Păstraţi acest prospect s-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

–               Dacă aveţi orice întrebari suplimentare , adresati-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

–               Acest medicament a fost prescris pentru dumneavoastră. Nu trebuie să-l dati altor persoane. Le poate face rău, chiar dacă au aceleaşi simptome cu ale dumneavoastră.

–               Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să-i spuneţi medicului’dumneavoastră sau farmacistului.

 

în acest prospect găsiţi:

  1. Ce este Imovane 7,5 mg şi pentru ce se utilizează
  2. înainte să luaţi Imovane 7,5 mg
  3. Cum să luaţi Imovane 7,5 mg
  4. Reacţii adverse posibile
  5. Cum se păstrează Imovane 7,5 mg
  6. Informaţii suplimentare

 1.              CE ESTE Imovane 7,5 mg Şl PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ

Imovane 7,5 mg conţine zopiclonă 7,5 mg.

Imovane 7,5 mg face parte din grupa medicamentelor hipnotice şi sedative şi este înrudit cu benzodiazepinele.

Imovane 7,5 mg este recomandat pentru tratamentul insomniei.

 

imovane prospect
imovane prospect
  1. 2.              ÎNAINTE SĂ LUAŢI Imovane 7,5 mg Nu luaţi Imovane 7,5 mg

–               dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la zopiclonă sau la oricare dintre celelalte componente ale Imovane 7,5 mg.

–               dacă suferiţi de insuficienţă respiratorie.

–               dacă suferiţi de sindrom de apnee în somn (întreruperi ale respiraţiei în timpul somnului).

–               dacă suferiţi de insuficienţă hepatică severă.

–               dacă suferiţi de miastema gravis (afecţiune caracterizată prin oboseală musculară

excesivă).

–               dacă aveţi vârsta sub 18 ani, deoarece siguranţa şi eficacitatea zopiclonei la acest grup de pacienţi nu au fost stabilite încă.

 

Aveţi grijă deosebită când luaţi Imovane 7,5 mg

Nu creşteţi doza chiar dacă observaţi că eficacitatea medicamentului scade după utilizări repetate.

Dacă utilizaţi medicamentul timp îndelungat, pot să apară dependenţă fizică şi psihică. Apariţia dependenţei pare să fie favorizată de diverşi factori: durata tratamentului, doza, antecedentele de tulburări psihice, de dependenţă medicamentoasă sau non-medicamentoasă, inclusiv de etilism, abuz de alcool şi/sau abuz de medicamente, consumul de alcool sau utilizarea de alte psihotrope.

Dependenţa poate să apară chiar şi în absenţa acestor factori favorizanţi. Pentru mai multe informaţii, întrebaţi medicul dumneavoastră sau farmacistul.

Dacă întrerupeţi brusc acest tratament, poate să apară sindromul de abstinenţă. Acesta apare în câteva ore sau în câteva zile şi constă în semne cum sunt anxietate marcată, insomnie, dureri musculare, dar se pot observa şi agitaţie, iritabilitate, dureri de cap, amorţeli sau furnicături la nivelul extremităţilor, sensibilitate anormală la zgomote, la lumină sau la atingere, senzaţia de irealitate, halucinaţii şi convulsii, tremor, transpiraţie, confuzie, palpitaţii, tahicardie, delir, coşmaruri.

Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră despre întreruperea tratamentului.

Chiar atunci când dozele sunt scăzute progresiv, poate să apară fenomenul de insomnie de „rebound”. Acest fenomen nu este sever şi se manifestă prin reapariţia tranzitorie a insomniei care a dus la tratamentul iniţial. Deoarece riscul producerii acestui fenomen este mai mare după întreruperea bruscă a tratamentului cu Imovane 7,5 mg, în special după tratament prelungit, se recomandă scăderea gradată a dozei, la indicaţia şi sub supravegherea medicului dumneavoastră. în primele ore de la administrare, pot să apară tulburări de memorie şi modificări ale funcţiilor psihomotorii, în special când somnul este întrerupt sau este întârziat momentul repausului la pat.

Pentru a reduce acest risc, trebuie să administraţi medicamentul seara{ chiar înainte de culcare (vezi pct. Cum să luaţi Imovane 7,5 mg) şi să vă asiguraţi că veţi avea condiţii optime pentru a dormi neîntrerupt o noapte întreagă.

Când luaţi Imovane 7,5 mg poate apare somnambulismul şi comportamentul asociat. La pacienţii care au luat Imovane 7,5 mg şi nu erau perfect vigili, s-au raportat mersul în somn şi alte tipuri de comportament asociat somnambulismului. precum: şofatul în timpul somnului, pregătirea şi consumarea hranei, efectuarea de apeluri telefonice sau întreţinerea de relaţii sexuale, cu amnezia (uitarea) evenimentelor. Riscul apariţiei unor astfel de manifestări creşte în cazul consumului concomitent de alcool, al asocierii cu alte medicamente deprimante ale sistemului nervos sau în cazul utilizării de doze mai mari de Imovane 7,5 mg decât doza maximă recomandată.

Acum se mai citeste

Vreau sa stiu si eu Daca ti-a folosit ? Voteaza cum ti-a folosit !
Abia ca mi-a folositMi-a folosit putinMi-a folosit indeajunsMi-a folositMi-a folosit foarte mult ( Apreciaza, sa stie si altii.)

Loading...