Impotenta

Dă Share să știe și altii!!
Shares

 

Impotenţă Prevenire si tratament naturist

Se deosebesc două categorii de impotenţă:

1  – incapacitatea bărbatului de a săvârşi actul sexual (incapacitate de copulaţie);

2  – şi  incapacitatea bărbatului de a „concepe” un copil (incapacitate de procreare).

După 45-50 de ani, potenţa sexuală se diminuează şi rapid şi evident. Impotenţa absolută este însă mult mai rarăIncapacitatea de săvârşire a actului sexual se exteriorizează prin lipsa erecţiei, ori o ejaculare rapidă, sau absenţa orgasmului. Pentru toate aceste tulburări din timpul actului sexual pot fi răspunzătoare cauze diferite: o tumoră nedescoperită, sau alte boli ale aparatului genitourinar, chiar existenţa unui polip cât de mic pe uretră poate genera simptome dintre cele mai grave şi neplăcute; o îngustare a uretrei, datorată unor răni, sau blenoragiei, precum şi o strâmtorare a prepuţului, duc în general la eşecul actului sexual; dezechilibrele hormonale, fie de sine stătătoare, fie apărute în cadrul sau ca urmare a altor afecţiuni, constituie alţi factori ce contribuie la instalarea impotenţei.

Consumul de alcool, în speranţa că va ajuta la înlăturarea temerilor, angoaselor, are, de obicei, în viaţa sexuală, un efect opus; comportamentul afectiv al bărbatului, brutal sau primitiv, lipsa de delicateţe şi rafinament, ca să nu mai vorbim de lipsa de experienţă, toate pot duce la ratarea actului sexual. Iar câteva ratări repetate sunt un „început” pentru instalarea impotenţei. Şi, în asemenea situaţii, nici consumul de alcool, nici substanţele afrodisiace (care sunt stimulentele „bărbăţiei”!) nu pot contribui la creşterea excitabilităţii, a potentei sexuale. Teama de a „rata” – cauză de factură psihică -, care este de departe cea mai frecvent vinovată de incapacitatea de copulaţie, poate fi combătută numai prin învingerea acestor stări de frică.

Dorinţa de „recorduri la pat” este neavenită. Numai cine este cinstit cu propria-i persoană şi cu partenera, se va elibera dintr-o asemenea stare şi va găsi drumul spre o viaţă sexuală echilibrată şi plăcută. Dar una din cauzele psihice majore ale impotenţei este şi stresul profesional. El generează, în primul rând şi de cele mai multe ori, ejacularea precoce care, în atare situaţii, se produce imediat după erecţia penisului, ori chiar simultan cu aceasta. într-un asemenea caz, desfăşurarea în condiţii normale a actului sexual devine imposibilă. Dar nu e mai puţin adevărat că şi existenţa unor mici noduli (polipi) pe uretră poate avea aceleaşi consecinţe. Dacă însă nu sunt cauze organice, este necesară intervenţia psihiatrului, singurul capabil să „le găsească”, cercetând comportamentul psihoafectiv şi psihosocial al pacientului.

Cealaltă formă a impotenţei, sterilitatea, nu are nimic comun cu cele descrise mai sus. In acest caz, actul sexual decurge normal. Pentru a stabili cauza, trebuie ca sperma să fie analizată microscopic. în cazul apariţiei impotenţei sexuale, alcoolul şi tutunul au o influenţă negativă şi se recomandă a se renunţa în totalitate la ele. Mijloace de tratament cu plante medicinale:

Creţişoară

O linguriţă plină-ochi cu creţişoară se opăreşte cu o cană de apă fierbinte, se lasă să infuzeze o jumătate de minut, se strecoară şi se beau patru căni de ceai pe zi.

Esenţă de traista ciobanului

Plantele proaspăt culese se spală bine şi se mărunţesc, apoi se introduc într-o sticlă, iar peste ele se toarnă alcool rafinat de 38-40%. Sticla va sta timp de două săptămâni într-un loc călduros. Cu esenţa de traista ciobanului astfel obţinută se fricţionează zona abdominală, de câteva ori pe zi, până când „ratările” dispar sau măcar se răresc.

Esenţă de brânca ursului

Se culeg frunze şi tulpini de brânca ursului, se taie mărunt şi se introduc într-o sticlă. Se toarnă peste ele alcool rafinat de 38-40% şi se lasă două săptămâni la loc călduros. Din esenţa astfel obţinută se vor lua, zilnic, de două ori, câte 30 de picături, împreună cu ceaiul de creţişoară.

Din antichitate si pana azi, nenumarati savanti, medici ori simpli vraci au cautat elixiruri care sa prelungeasca tineretea si vigoarea barbatilor pana la varste impresionante. Rezultatul a fost un patrimoniu urias de remedii, care, daca ar fi cunoscute, fara indoiala ca ar umbri cu eficienta lor sofisticatele pilule care se comercializeaza acum in farmacii. Din multitudinea de leacuri si tratamente pentru barbati, am ales doar cateva, pe care vi le prezentam foarte pe scurt in continuare.

         Contra impotentei vasculare (produsa de “astuparea”, cu varsta, a vaselor de sange care iriga zona genitala) – Prima masura care trebuie luata este renuntarea rapida la carne, grasimi (mai ales prajite) si tutun, care sunt principalele generatoare de probleme vasculare. Ca tratament suplimentar, exista anumite plante care produc o dilatare a vaselor de sange din zona genitala. Una dintre aceste plante este branca-ursului (numita si crucea-pamantului) – Heracleum sphondylium. Din radacinile si semintele acestei plante se face o plamada in rachiu: peste 10 linguri de planta tocata se toarna jumatate de litru de rachiu tare. Se lasa la macerat 14 zile, dupa care se filtreaza. Se iau una-doua lingurite de trei ori pe zi si de cate ori este nevoie. Nu se supradozeaza.

         Contra impotentei hormonale (produsa de atrofierea glandelor sexuale) – Se face in paralel o cura cu alimente intaritoare si reintineritoare: polen de albine (2 linguri pe zi), laptisor de matca, suc de telina (frunze si radacina), miezul alb al samburilor de caisa (se consuma in cantitati mici), icre de peste, galbenus de ou fecundat.         Plantele medicinale pot fi si ele de un real folos. In flora noastra exista nu mai putin de 42 de specii, cu efecte certe de relansare a activitatii hormonale la barbati, chiar si la cei la care impotenta pare ireversibila. Dintre acestea retinem deocamdata doar doua:
        –  Napraznicul (Geranium robertianum) – Se ia, sub forma de pulbere, o lingurita de patru ori pe zi.

        –  Sculatoarea – Sub aceasta denumire destul de putin eleganta sunt cunoscute in jur de sase specii de plante din familia orhideelor (Dactylorhiza maculata, Orchis militaris, Orchis palustris s.a.), care cresc la noi spontan pe coastele dealurilor, avand efecte asupra barbatilor pe masura numelui. Din frunzele si radacinile acestor plante se face o plamada in alcool in acelasi fel ca cea descrisa la branca-ursului, ceva mai sus. Cu acest preparat, administrat de trei ori pe zi, se fac cure de lunga durata.

         In aceasta privinta a impotentei , o serie de intelepti de altadata ne-au lasat un numar de prescriptiuni. Mahomed nu autoriza coabitatia matrimoniala decat o data la 8 zile. Zoroastru recomanda cuplarea la 9 zile. Solon si Socrate – la 10 zile. Moise – la 8 zile inainte si 8 zile dupa menstruatie, iar legile mozaice pedepseau cu moartea persoanele care aveau raporturi sexuale in timpul menstruatiei. Luther vorbeste de doua raporturi sexuale pe saptamana. Talmudul, cartea sacra a evreilor, recomanda urmatoarea frecventa pentru coabitarea conjugala: tinerii, oamenii vigurosi – o data pe zi. Muncitorii – o data pe saptamana. Intelectualii – o data pe luna. Dupa rapoartele doctorului Kinsey, asupra comportamentului sexual al femelei umane, care au provocat reactii diverse si uneori chiar violente in America, frecventa mijlocie a actului sexual normal va fi, in epoca noastra, astfel:

 FRECVENTA PE SAPTAMANA

Varsta       Femei           Barbati
16-20             3,7                 3,7
 21-25            3,0                3,2
 26-30           2,6                 2,7
 31-35            2,3                2,2
 36-40          2,0                2,041-45             1,7                   1,6
 46-50           1,4                 1,4
 51-55           1,2                  1,2
 56-60         0,8                  0,8

Afrodisiacele si activitatea sexuala

         Drogurile asa-zis remontante pot sa revigoreze organismul in declin. in realitate, sunt medicamente care dau numai iluzia de recapatare a fortelor si care nu fac decat sa excite organismul pentru un timp foarte scurt, fapt care duce la accelerarea risipei de capital vital. Toate aceste renuntari in perioada varstnica trebuie inlocuite cu activitati moderate, munci variate, ocupatii alternante.
Intre pubertate si menopauza, se plaseaza faza sexuala activa, care trebuie si ea supusa la cateva reguli: functiile sexuale sunt mai putin necesare pentru mentinerea vietii individuale, dar sunt esentiale pentru a finaliza sensul supravietuirii speciei.
         Raporturile sexuale foarte frecvente pot altera virilitatea si grabi senilitatea. Trebuie sa se stie ca fiecare raport sexual antreneaza o adevarata bulversare a organismului. Bataile cordului se accelereaza, pot sa se ridice la 150 pe minut, tensiunea arteriala urca considerabil, creierul se congestioneaza si apar unde analoage cu undele ce se inregistreaza in crizele de epilepsie.
         Pentru hipertensivi, pentru indivizii cu leziuni vulvare cardiace sau pentru cei cu nefropatii cronice, un act amoros poate fi fatal. Se poate aminti penibila aventura a unui presedinte de republica, viguros, in varsta de 50 de ani, care si-a gasit moartea in cursul unei dezbateri “particulare”, unde interesele statului nu erau in joc.
         In cursul formatiei fizice, intelectuale si morale, se constata ca nestapanirea este adesea nefasta.   Acapararea fortelor vitale de catre centrii medulari si glandele genitale vatama considerabil constructia fiziologica a corpului si evolutia spirituala.

Exemple?
        Tinere fete care se vestejesc rapid, trasaturile fetei pierzandu-si aspectul juvenil. La baieti, faptele nestapanite sunt si mai marcate: ochii se incercaneaza, privirea se stinge, apare o nervozitate excesiva, memoria slabeste si activitatea musculara se diminueaza. Organismul epuizat se afla la indemana agresiunilor microbiene si, mai ales, a tuberculozei. Aceleasi simptome apar si la adultul care nu se poate infrana. Moderatia trebuie sa fie pentru toti o regula, chiar si in materie sexuala.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close