Boli de ficat

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Boli de ficat / Afecţiuni hepatice

Prevenire si tratament naturist

Bolile de ficat ce apar la bărbaţi au căpătat, în ultimul timp, o frecvenţă foarte ridicată. Vina revine, în primul rând, consumului exagerat de alcool. Pe lângă acestea, o influenţă negativă pot avea cantităţile „industriale” de medicamente care se înghit fără noimă, o alimentaţie necorespunzătoare, sau infecţiile virale. Pacientul se simte slăbit, apatic şi fără vlagă. Are mereu senzaţia de greaţă şi manifestă lipsă de poftă de mâncare. Sub terminaţia coastelor din partea dreaptă simte o apăsare surdă, permanentă.

Cea mai grava este ciroza care este cauzata de o scleroza a ficatului ca urmare a consumului exagerat de alcool si hepatitei de tip B in antecedente.
De remarcat ca ciroza hepatica are o lunga perioada fara manifestari clinice. Uneori trec ani de zile pana apar anorexia, greturile, varsaturile, pierderea ponderala, balonarea, o indispozitie generala si alte simptome.

Masuri profilactice si de tratament
Este interzis consumul de alcool, iar grasimile animale vor fi reduse sau chiar interzise. Se vor consuma multe vitamine din complexul B si vitamina C. (Este foarte buna varza.)
Sunt indicate impachetarile cu argila, reci si caldute, pe regiunea ficatului, si apa argiloasa luata pe cale bucala: 1 lingurita de argila la o jumatate de pahar cu apa.
Se recomanda ceaiuri de avrameasa, decoct de radacina de papadie, rozmarin si rostopasca si uleiuri esentiale de musetel sau menta, 2-3 picaturi cu 1 lingura de miere.
Un efect calmant il au spalaturile cu otet de fructe.
Se va evita consumul de cafea si tutun.

Armurariu

Acest ciulin vindecă mai toate suferinţele hepatice şi biliare. El conţine o substanţă de neînlocuit pentru ficat, silimarina, care se găseşte şi sub formă de preparat finit în farmacii.

Un ceai de armurariu are un efect benefic. Se prepară opărind o linguriţă de fructe întregi sau pisate (achene) cu o cană de apă clocotită. Se lasă 10 până la 15 minute „să tragă”, după care se s’trecoară şi se bea câte un ceai fierbinte, cu înghiţituri mici, înainte de fiecare masă.



Pedicuţă

O linguriţă rasă de pedicuţă se opăreşte cu o ceaşcă de apă clocotită, se lasă să infuzeze o jumătate de minut, după care se strecoară. Se bea o singură ceaşcă, zilnic, pe stomacul gol.

Căldură

Se înmoaie o bucată de pânză în apă caldă, având temperatura corpului. Ea se aplică în zona ficatului şi peste aceasta o sticlă cu apă caldă. Abdomenul este înfăşurat, în întregime, într-un prosop uscat. Pacientul va sta în pat, fiind învelit cu o pătură groasă-groasă.

Zile de regim alimentar

Din când în când sunt necesare anumite zile de regim alimentar, cum ar fi „ziua cartofului”: dimineaţa, ceai cu pâine uscată (pesmeţi); la prânz, trei cartofi cu legume ce nu balonează (spanac, morcovi ş.a.); seara, tot trei cartofi cu lapte, brânză de vaci, dar fără sare. Este necesar totdeauna să se asigure un scaun normal. Se poate ajuta cu sare amară (de Karlsbad).

Toate bolile de ficat
 
Se face un amestec in parti egale: pelin, urzica, anghinare, tintaura.
Se face o infuzie dintr-o lingurita de amestec la 250 ml apa clocotita, timp de 10 minute. Se strecoara, se bea caldut dimineata pe stomacul gol si se sta pe partea dreapta 30 de minute.
Cura dureaza 16 saptamani astfel:
– 1 saptamana cura zilnica/ 1 saptamana pauza
– 2 saptamani cura zilnica/ 2 saptamani pauza
– 3 saptamani cura zilnica/ 3 saptamani pauza
– 4 saptamani cura zilnica/ 4 saptamani pauza

Afectiuni hepato-biliare, afectiuni gastro-intestinale, afectiuni cardiace, probleme respiratorii, transpiratia picioarelor, afectiuni renale, psoriazis, scleroza multipla, paralizie, guta
 
Se face cura cu boabe de ienupar. Aceasta cura dureaza 23 de zile.
In prima zi se iau 4 boabe, in a 2-a zi – 5 boabe, apoi se creste progresiv pana in ziua a 12-a, cand se vor lua 15 boabe. Incepand cu ziua a 13-a, incepem sa scadem cate o boaba zilnic, pana la sfarsitul curei, cand se va ajunge din nou la 4 boabe.
Pentru un tratament complet sunt necesare 213 boabe de ienupar.
Inainte de a fi inghitite, boabele de ienupar se vor mesteca foarte bine.
Cura cu boabe de ienupar mai este indicata si in tratamentul altor afectiuni ca: hemofilie, stomatita, neuroastenie, hipertensiune arteriala, reumatism, ascita, anexita si metroanexita, cefalee, sciatica, obezitate, impotenta, mastoza chistica.

Boli ale ficatului, curatarea sangelui
 
Se prepara siropul de papadie. Se pun intr-un litru de apa rece doi pumni de flori de papadie, care se pun apoi pe foc mic. Dupa ce da 2-3 clocote, se ia vasul de pe foc si se lasa sa stea o noapte, acoperit. Adoua zi, se strecoara, presandu-se bine florile in maini pentru a iesi tot sucul.
In lichidul obtinut se pune 1 kg de zahar si o jumatate de lamaie, fara coaja, taiata felii. Se pune vasul pe foc foarte mic, fara capac. Lichidul se ingroasa fara a fierbe.
Se lasa compozitia sa se raceasca. Trebuie sa se formeze un sirop
de consistenta mierii lichide. Daca este prea subtire, se mai pune o data pe foc. Se iau 3 linguri/zi, fiecare lingura diluata intr-o cana cu ceai.

Ciroza umeda
 
Aceasta reteta ajuta la eliminarea lichidului in ciroza umeda.
Se ia pelin uscat, se freaca in palme pentru a se arunca betele, apoi se rasneste pentru a se obtine pulberea de pelin. Din acest praf se ia cate o lingurita cu o ora inainte de masa, dimineata, la pranz si seara – in prima saptamana, dupa care se bea cate o cana de ceai indulcit cu miere.
A doua saptamana, se iau doua lingurite de pelin, tot dimineata, la pranz si seara, iar a treia saptamana cate trei lingurite dimineata, la pranz si seara, tot inainte de masa. In urma acestui tratament se elimina pe nesimtite tot lichidul acumulat. Tratamentul se poate repeta dupa o pauza de trei saptamani.

Hepatita epidemica
 
Intr-un litru de apa oparita se pun 5 grame de rostopasca uscata si se lasa la infuzat 12 ore. Dupa aceea, se strecoara si se amesteca cu 200 grame miere. Totul se pune in sticla si se pastreaza la frigider. Se ia cate o lingura din ora in ora de 12 ori/zi. Cura pentru un copil dureaza 5 zile, iar pentru un adult 10 zile.

Ciroza
 
– 2 pahare suc de varza/zi; se consuma varza inabusita.
– Se rasnesc in cantitati egale: rostopasca, armurariu si pedicuta.
Se ia o jumatate de lingurita din acest amestec (pulbere) si se tine sub limba 15 minute, dupa care se inghite cu apa, de 3 ori/zi inaintea meselor principale cu 1/2 ora.

Ciroza lichida
 
– Un pumn se aschii de radacina de dud alb (agud), se pun seara in doi litri apa. A doua zi se fierb pana scade lichidul la 1,250 litri. Se strecoara si se bea timp de o zi.
Ceaiul se bea pana cand scade burta. Se face o pauza de 3 saptamani si apoi se mai repeta inca 14 zile. Se va urina foarte des, iar la inceputul tratamentului urina va avea culoare rosiatica.
In fiecare an, aceasta reteta se poate repeta timp de 3 saptamani.
– 1 kg ceapa rosie se curata si se toaca marunt. Se pune intr-un borcan si se toarna peste ea 5 litri tiuca curata. Se lasa la macerat 10 zile.
Din acest amestec se iau dimineata pe stomacul gol 30-40 ml, apoi se sta culcat pe partea dreapta 30 de minute, dupa care se serveste masa de dimineata. In cel mai scurt timp ficatul incepe sa se regenereze.





Icter
 
– 30 gr rostopasca se pun la macerat 3 ore in 1/2 litru de vin alb curat, de tara. Se strecoara si se beau 150 ml inainte de mese. Inlatura rapid icterul.
– 20 gr galbenele, 20 gr sofran se fierb 5 minute intr-un litru de vin alb. Se beau cate 50 gr de 3 ori/zi inaintea meselor principale.
– Se bea 3 zile la rand cate 1 litru de lapte dulce in care a fiert radacina de stevie.

Dezintoxicarea ficatului
 
Se bea un amestec de sucuri timp de 7 zile, seara cu o jumatate de ora inainte de culcare din: 2 morcovi, 1 radacina de patrunjel, o ridiche neagra, 3 mere.

Hepatite
 
Ceai de anghinare: infuzie 10 minute din 2 lingurite de planta in 750 ml apa clocotita. Se bea cantitatea intreaga in cursul unei zile in mai multe reprize.
– Ceai din fructe de armurariu (protejeaza si reface celula hepatica), infuzie 10 minute din: 2 lingurite de fructe zdrobite in 300 ml apa clocotita. Se bea o ceasca dimineata pe stomacul gol (150 ml); 75 ml dupa masa de pranz si 75 ml seara.
– Ceai de rostopasca (decongestioneaza ficatul); infuzie 10 minute din: 1 lingurita la 200 ml apa clocotita. Se imparte cantitatea in 3 si se bea pe parcursul zilei, timp de 10 zile.
– Ceai de pedicuta: infuzie 10 minute din o lingurita de planta la 250 ml apa clocotita. Se bea dimineata pe stomacul gol cu 1/2 ora inaintea micului dejun.
– 50 gr muguri de mesteacan se pun in 500 ml vodca timp de 10 zile. Se bea cate o lingurita din preparat cu putina apa de 3 ori/zi cu 15- 20 minute inaintea meselor.
– Din 2 catei de usturoi pisati amestecati cu sare se fac doua ?bile? care se tin sub buza superioara, atata timp cat suporta bolnavul. Se repeta tratamentul 3 zile consecutiv, dupa care se reia o data la doua zile. Dupa 10 zile, vindecarea este garantata. Acest usturoi, se pare ca distruge tocmai virusul.
– In fiecare seara, inainte de culcare se inghite o lingura de ulei de seminte de dovleac presat la rece si se sta pe partea dreapta 1/2 ora (Este foarte eficient si in adenomul de prostata).

Hepatite, ateroscleroza, anemie
 
Se prepara cidrul din fructe de catina astfel: se iau 400 gr fructe uscate sau 1 si 1/2 kg fructe proaspete si se pun in 10 litri apa impreuna cu 3 kg zahar. Se lasa la fermentat 10-15 zile. La suprafata se formeaza, de obicei, o pelicula uleioasa pe care e bine s-o adunati si s-o depozitati separat, caci este foarte eficienta in tratamentul ranilor greu vindecabile sau al arsurilor severe.
Dupa ce cidrul este gata, se strecoara si se beau cate 50 ml/zi inainte de masa principala.



Boli de ficat, in special hepatita C
 
Se prepara borsul de sfecla: 1 kg sfecla rosie taiata bucati, o legatura de patrunjel, o legatura marar, o legatura leustean, o capatana de usturoi, o lingurita de drojdie sau o mana de malai.
Deasupra lor se toarna apa si se lasa la macerat la temperatura camerei.
Cand lichidul este gata acrit, se strecoara si se reumple borcanul cu apa. Borsul care rezulta a doua oara este mai slab. Din prima strecurare se beau cate doua pahare/zi, iar din a doua , cate 4 pahare/zi.
Borsul se poate bea in tot cursul anului. Este bun si in bolile de plamani si ca depurativ general al organismului.

Chisturi pe ficat, plamani, rinichi
 
In prima saptamana se inghite in fiecare dimineata, pe stomacul gol un bob de tamaie alba (cat un bob de mazare) invelit in miez de paine (ca sa nu atinga dintii fiindca formeaza carii). In urmatoarele 3 saptamani se procedeaza la fel, dar numai din doua in doua zile.
In paralel se beau 3-4 pahare cu ceai de traista ciobanului inaintea meselor principale si chiar intre mese, in loc de apa.

Curatarea ficatului
 
Se fierb 40 gr galbenele timp de 10 minute intr-un litru de apa.
Aceasta cantitate se bea in cursul zilei de trei ori/zi, cu 20 minute inainte de masa. Tratamentul dureaza 2-3 saptamani.

Eliminarea pietrelor de la bila si ficat
 
– Prima zi : se ia masa de pranz, cina nu. Inainte de culcare se ia un amestec de 100 gr ulei masline cu 100 gr suc proaspat de lamaie si se sta pe partea dreapta 20-30 minute.
– A doua zi: dimineata se face clisma. In timpul zilei se bea numai apa fiarta putin indulcita cu miere si cu un adaus de suc de lamaie. Seara se face din nou clisma.
– A treia zi: dimineata se face clisma. Ziua se consuma legume fierte si fructe. Dupa una din clisme vor aparea pietrele. Daca dupa ultima clisma nu vor aparea pietre, atunci procedura se repeta peste cinci zile. Procedura se mai repeta o data peste doua saptamani.

Eliminarea pietrelor de la bila
 
1 kg de radacina de patrunjel se fierbe in 2 litri de apa pana scade la 1 litru.
Se beau 150 ml dimineata si seara pe nemancate si se sta apoi pe partea dreapta 20 minute.Tratamentul poate dura 3-4 luni.

Eliminarea pietrelor de la bila si rinichi
 
Se prepara doua ceaiuri separat :
– ceai de brusture: decoct din 2 linguri radacina maruntita se pun in 500 ml apa clocotita si se mai lasa sa fiarba 2 minute.
– ceai de turita mare: infuzie din o lingura de planta se opareste cu 500 ml apa clocotita.Dupa racire, cele doua ceaiuri se strecoara si se amesteca.Se bea intreaga cantitate portionata pe o zi. Reteta se mai repeta inca 3 zile.In aceste zile nu se mananca alimente care contin calciu (lactate, fasole etc.).



Eliminarea pietrelor de la bila
 
Se rasnesc seminte uscate de pepene rosu. Timp de 10 zile, dimineata pe nemancate se ia o lingurita din pulberea obtinuta impreuna cu o lingura de ulei de masline presat la rece si se sta culcat pe partea dreapta 20 minute. Tratamentul dureaza 3 luni, cate 10 zile pe luna, atunci cand luna este in descrestere.

Disfunctii ale vezicii biliare si ale ficatului
 
– Se amesteca urmatoarele plante in cantitatile indicate: tintaura 10 gr, seminte de chimen 15 gr, frunze de roinita 15 gr, frunze de menta 20 gr, cimbrisor 20 gr si muguri de ienupar 20 gr.
Peste o lingurita de amestec se toarna o cana de apa clocotita si se lasa sa stea 5 minute. Se strecoara. Se beau zilnic 2 cani de ceai cald.
– Se amesteca urmatoarele plante in cantitatile indicate: radacina de obligeana 10 gr, frunze de strugurii ursului 10 gr, frunze de trifoiste de balta 10 gr, seminte de in 10 gr, coada calului 10 gr, frunze de mesteacan 20 gr, teci de fasole 30 gr. Se fierb 3 lingurite de amestec 10 minute in 750 ml apa. Se strecoara. Se beau zilnic 3 cani de ceai cald.

Dischinezie biliara, hepatite, gastrita
 
Se pun intr-un vas emailat 30 gr de seminte de patrunjel. Se toarna peste ele un pahar cu apa si se pune amestecul sa fiarba in ?bain-marie?
1/2 ora. Se strecoara. Se ia cate o lingura de 5-7 ori/zi.

Litiaza biliara
 
Se face un amestec de plante in parti egale: patrunjel de camp, iedera, hamei, turita-mare, menta, pelin.
Se pun 3 linguri de plante intr-un litru de vin de mere sau cidru, se incalzeste pana aproape de punctul de fierbere, se infuzeaza 3 minute si se strecoara. Se ia cate o lingura din ora in ora, de 9 ori/zi.

Dischinezie biliara
 
1 kg de pelin se fierbe in 2 litri de apa pana raman 750 ml. Se strecoara si se amesteca cu 250 gr miere de albine si 250 ml vin natural. Se iau cate 100 ml inainte de mese de 3 ori/zi, iar dupa masa o cana de infuzie de sunatoare (1 lingurita de planta la 250 ml apa clocotita, infuzat 10 minute).

 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close