Infectie Urinara remediu naturist

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Infectie urinara

Prevenire si tratament naturist

                   Un ceai recomandat în infecţiile rinichiului este următorul : amestecaţi în părţi egale splinuţă, drăgaică, urzică albă şi gălbenele. Faceţi o infuzie dintr-o linguriţă de amestec opărită cu un sfert de litru de apă. Se beau patru ceşti pe zi, înghiţitură de înghiţitură. În fiecare din ele amestecaţi şi o linguriţă de bitter suedez.

                   Extern : faceţi băi de şezut cu coada calului 100 gr de plantă proaspătă sau uscată se lasă peste noapte în apă rece. A doua zi dimineaţa se înfierbântă şi se pune peste apă într-un lighean. Baia durează 20 de minute . Cât plantele sunt încă fierbinţi, se scot din apă, se bagă într-un tifon şi se pun sub formă de cataplasmă  pe zona rinichilor. Se lasă acolo vreme de patru ore, aşezându-se deasupra un fular gros.

 INFECŢIE URINARĂ.

Dacă se constată că aveţi o infecţie urinară este bine ca şi partenerul de cuplu să facă tratament pentru că altfel nu are cum interveni vindecarea, deoarece dacă unul din parteneri este purtătorul unor microbi automat se va contamina şi celălalt. Este bine să se facă o analiză şi să se constate acest lucru şi ambii să facă tratament concomitent. Aceasta este o regulă de care ar trebui să se ţină seama pentru a vă vindeca mai repede.

Altă regulă este să se consume cât mai multe lichide pe zi 1,5-2 l pe zi. Este bine ca din aceste lichide să fie cât mai multe ceaiuri medicinale. De asemenea este foarte important ca de fiecare dată când urinaţi să vă goliţi vezica până la ultima picătură.

Se vor consuma ceaiuri din următoarele plante medicinale: afin, agriş, arnică, brâncuţă, cerenţel, cimbru, ciuboţica cucului, coacăz negru, coada calului, coada racului, coada şoricelului, gălbenele, ghimpe, iarbă neagră, iasomie, ienupăr, isop, hrean, linariţă, merişor, mur, muşeţel, nuc, osul iepurelui, pelin, pin, plop negru, strugurii ursului, traista ciobanului, trifoi roşu, urzică, usturoi, vulturică.

Modul de folosire al plantelor medicinale.

Afin (Vaccinum myrtllus) se vor folosi frunzele care conţin suficient tanin pentru a avea o acţiune antibiotică foarte puternică. Se vor pune 2 linguriţe la 250 ml apă. Se vor fierbe timp de 5 minute după care se strecoară. Se pot consuma 3 ceaiuri pe zi.

Agriş (Ribes grosularia)  au un efect antibiotic atât frunzele cât şi fructele. Se poate folosi: fructele în alimentaţie în funcţie de toleranţa individuală. Suc câte 50 ml luat în combinaţie cu alte sucuri de 3 ori pe zi. Frunze- se vor folosi 2 linguriţe de frunze mărunţite care se vor pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute după care se vor strecura. Se vor consuma 3 ceaiuri pe zi pentru efectul antibiotic pe care-l au şi în plus pentru faptul că măresc diureza.

Arnică (Arnica montana) cu toate că este o plantă toxică internă se foloseşte în tratamentul infecţiei urinare, însă cu mare grijă. Conţine materii tanante, acid galic, inulină, răşină, etc. Lucru ce-o face foarte utilă în tratamentul afecţiunilor renale şi în special al infecţiilor cu diferiţi agenţi patogeni pe care-i distruge şi face imposibilă înmulţirea lor. Se vor folosi florile. Se va pune o linguriţă de flori mărunţite la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, după care se strecoară. Se pot consuma 3 ceaiuri pe zi.

Brâncuţa (Sisymbrium officinale) Se indică în litiaze urinare şi în infecţi urinare datorită compoziţiei sale. Se foloseşte planta proaspătă din mai-septembrie, după care se pot utiliza cu mare succes seminţele. O linguriţă de plantă proaspătă se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute după care se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi.

Cerenţel (Geum urbanum) conţine tanin, eugenol, etc. Este foarte indicat atât la infecţii urinare cât şi la hemoragii. Se va pune 2 linguriţe de rizom mărunţit la 250 ml apă. Se va fierbe apoi timp de 0 minute după care se strecoară. Se poate consuma 3 căni pe zi.

Cimbru (Tymus comunis)- 1 linguriţă de pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute şi se strecoară. Se pot consuma 3-4 căni pe zi. Este un foarte bun antibiotic.

Ciuboţica-cucului (Primulla officinalis) se folosesc atât rădăcinile cât şi planta. Rădăcina este mult mai activă conţinând mai mulţi glicozizi fenolici. Se poate folosi: a) planta- 2 linguriţe de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 0 minute după care se strecoară. B) Rădăcina şi rizomii- se va pune 1 linguriţă de rădăcină mărunţită la 250 ml apă. Se fierbe timp de 0 minute, după care se strecoară. Se pot consuma din oricare din cele două tipuri de ceai 3 căni pe zi. Se poate folosi şi tinctura câte 20 picături de 3 ori pe zi, diluate în 100 ml apă. Este indicată în special atunci când există asociate şi probleme neurologice sau afecţiuni respiratorii.

Coacăz negru (Ribes nigrum) 1 linguriţă de frunze se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se poate consuma 2 câni pe zi. De asemenea se mai poate lua câte 25 picături din tinctură care se vor pune la 100 ml apă de 3 ori pe zi.

Coada calului (Equisetum adverse)- 2 linguriţe de plantă mărunţită se vor pune la 250 ml apă şi se fierbe timp de 15 minute. Se strecoară şi se pot consuma 2 căni pe zi. Extern se vor face băi de şezut din 4 linguri de plantă mărunţite, fierte timp de 15 minute în 500 ml apă şi strecurate. Se va sta 20 minute în vasul cu apa caldă. Se poate prepara şi tinctură, caz în care se va lua câte 25 picături diluate la 100 ml apă de 3 ori pe zi.

Coada-racului (Potentilla anserina) conţine şi ea flavone şi tanin. Este utilă atât la infecţii cât şi la hemoragii. Se va pune 2 linguriţe de plantă mărunţită la 250 ml apă clocotită. Se acopere apoi pentru 15 minute şi se strecoară. Se va consuma câte 3 căni pe zi. Prin acidul salicilic pe care-l are ajută şi ca hemostatic şi diuretic.

Coada-şoricelului (Achillea milefolium) este foarte utilă la infecţii având în componenţă azulenă care este un antibiotic puternic care distruge foarte mulţi microbi. Se va folosi de preferinţă floarea care este mult mai activ ca planta. Se vor pune 2 linguriţe de flori mărunţite la 250 ml apă clocotită. Se va acoperi pentru 0 minute după care se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Extern se va face dintr-o mână de flori mărunţite puse la 2 litri de apă clocotită. Se va acoperi pentru 15 minute după care se strecoară. Se pot face spălături vaginale sau cu cantitate mai mare de plantă chiar băi complecte în care se va sta timp de 30 minute. Este planta cel mai des folosită, fiind o plantă comună care o cunoaşte foarte multă lume şi este foarte uşor de adunat.

Gălbenele (Calendula officinale) se folosesc florile. Se va pune 2 linguriţe mărunţite de flori la 250 ml apă clocotită. Se acopere timp de 0 minute după care se strecoară. Pentru spălături se va folosi mai multe flori în funcţie de cantitatea de lichid care se foloseşte. Intern se pot consuma 3 căni pe zi.

Ghimpe (Xanthium spinosa) se vor pune 2 linguriţe de plantă mărunţită la 250 ml apă. Se vor fierbe timp de 5 minute după care se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi.

Iarbă neagră (Calluna vulgaris) se va pune 2 linguriţe de plantă mărunţită la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 0 minute după care se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Poate ajuta chiar şi la curăţirea de nisip urinar al rinichilor, şi este un antibiotic.

Iasomie (Philadelphus coronaris) este foarte activă în infecţii. Din această plantă la Tg. Mureş s-a făcut unul dintre cele mai eficiente medicamente contra trichomoniazei. Se vor folosi 2 linguriţe de flori mărunţite la 250 ml apă clocotită. Se vor acoperi pentru 0 minute după care se strecoară. Se pot bea 3 căni pe zi, sau se pot face cu ea şi spălături.

Ienupăr (Juniperus communis) se poate folosi intern bacele mărunţite din care se va face un ceai. Se vor mărunţi o linguriţă de bace, care se vor pune la 250 ml apă. Se vor fierbe apoi timp de 15 minute după care se strecoară. Se poate consuma 2-3 căni pe zi. Extern se pot face spălături cu cetina sau rămurelele tinere. Se mărunţesc şi o mână din ele se va pune la 3 litri de apă. Se va fierbe apoi timp de 15 minute. Se strecoară şi se vor face spălături.

Isop (Hyssopus officinalis) are ulei volatil bogat în pinocamfonă, pinen, etc. Este foarte utilă în infecţiile urinare. Se va pune 2 linguriţe de plantă mărunţită la 250 ml de apă clocotită. Se acopere pentru 0 minute după care se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Din cantitate dublă de plantă se pot face spălături vaginale.

Linariţa (Linaria vulgaris) planta conţine alcaloizi, glicozide flavonice, acizi organici, etc, ceea ce face să aibă un efect foarte puternic antibiotic şi să poată fi indicată la infecţiile urinare cu mare succes în tratament. 1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune în 250 ml apă clocotită. Se va acoperi pentru 0 minute, după care se strecoară. Se va consuma apoi în decursul zilei cu înghiţituri mici. Se pot face spălături cu 4 linguri de plantă mărunţite puse la 2 litri de apă clocotită, apoi strecurat.

Merişor (Vaccinum vitis-idaea) frunzele conţin arbutină, tanin, flavonoizi, vitamina C. Sunt indicate în majoritatea afecţiunilor renale sunt de asemenea cu o pronunţată acţiune antibiotică, lucru ce le face utile şi în infecţiile renale sau urinare. Se vor pune 2 linguriţe de frunze mărunţite la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 0 minute după care se strecoară. Se poate consuma 3 căni pe zi. Există în magazinele de specialitate şi un preparat din muguri care este şi el foarte eficient şi care se va folosi conform indicaţiilor producătorului.

Mur (Rubus fructicosus,) Se folosesc frunzele şi ramurile tinere. Se vor mărunţi 2 linguriţe de plantă care se vor pune la 250 ml apă. Se vor fierbe apoi timp de 15 minute după care se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi.

Muşeţel (Matricharia chamimilla) se vor folosi florile. 2 linguriţe de flori mărunţite se vor pune la 250 ml apă. Se fierb timp de 5 minute după care se strecoară. Se poate consuma 2-3 căni pe zi.

Năprasnic (Geranium robertiarum) se va pune 2 linguriţe de plantă la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 0 minute după care se strecoară. Se pot consuma 3-4 căni pe zi.

Nuc (Juglans regia) se folosesc frunzele mărunţite. Se va pune 2 linguriţe de frunze mărunţite la 250 ml apă. Se fierbe timp de 0 minute după care se strecoară. Se vor putea consuma 3 căni pe zi.

Osul iepurelui (Ononis spinosa) conţine alfa-onocerina, acid citric, taninuri, fitosteroli, ulei gras, etc. Produce diureză şi are un efect antibiotic destul de puternic. Se va face un ceai din rădăcină. 2 linguri de rădăcină mărunţită se vor pune la 500 ml apă clocotită. Se vor acoperi pentru 15 minute după care se strecoară. Se poate consuma în cursul unei zile până la 3 căni pe zi.

Pelin (Artemisia absinthum) 2 linguriţe de plantă mărunţită se vor pune la 250 ml apă clocotită. Se vor consuma 2-3 căni pe zi. Se poate folosi şi la spălături.

Pin (Pinus silvestris) Se poate folosi ramurile tinere mărunţite. 2 linguriţe se vor pune la 250 ml apă. Se vor fierbe timp de 15 minute. Se strecoară. Se poate consuma 3-4 căni pe zi pentru acţiunea deosebită ce-o are în distrugerea microbiană. Se poate folosi şi la spălături.

Plop negru (Populus nigra) –muguri sfărâmaţi- se vor pune 2 linguriţe de muguri sfărâmaţi la 250 ml apă. Se vor fierbe apoi timp de 15 minute după care se strecoară. Se pot consuma 3-4 căni pe zi. Are aceiaşi compoziţie chimică cu propolisul. Se poate folosi şi la spălături fiind foarte eficient.

Se pot de asemenea folosi mugurii. Peste 2 linguri de muguri zdrobiţi se pune 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Are efect diuretic şi dezinfectant puternic la nivelul căilor urinare. Se poate folosi şi perioade mai lungi de timp.

Strugurii ursului (Arctostaphillos uva-ursi) se vor folosi frunzele. 2 linguriţe de frunze mărunţite se vor pune la 250 ml apă. Se fierb timp de 5 minute după care se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Ajută la inhibarea Proteusului şi chiar la E-coli. Se poate administra şi tinctură câte 15 picături de 3 ori pe zi, diluate cu 100 ml apă.

Traista ciobanului (Capsella brusa-pastoris) se va pune 2 linguriţe de plantă mărunţită la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 0 minute după care se strecoară. Se vor consuma 2-3 căni pe zi. Se pot face cu aceasta şi spălături. Se indică mai ales în cazurile când este asociat şi o hemoragie.

Trifoi roşu (Trifolium pratense) se vor pune 2 linguriţe de plantă mărunţită la 250 ml apă. Se fierb timp de 5 minute după care se strecoară. Se poate folosi şi la spălături. Intern se poate bea 3-4 căni pe zi.

Urzică (Urtica dioica) se va pune 2 linguriţe de plantă mărunţită la 250 ml apă. Se va fierbe apoi timp de 5 minute. Se strecoară. Se va consuma intern 3-4 căni pe zi. Pentru spălături este şi această plantă foarte indicată.

Vulturică (Hieracium pilossela) Se vor pune 2 linguriţe de plantă mărunţită la 250 ml apă. Se vor fierbe apoi timp de 5 minute. Se strecoară. Se poate consuma 3 ceaiuri pe zi.

Fiecare poate alege ceaiurile care i se potrivesc şi care le găseşte la magazinele de profil sau pe care poate să şi le culeagă singur. Trebuie tratamente de lungă durată şi din această cauză este foarte bine ca cei bolnavi să cunoască cât mai multe plante medicinale care îi pot ajuta în tratarea afecţiunii. De asemenea se poate consuma zilnic usturoi sub orice formă.

Reţeta 1: 1 linguriţă de coada calului, 2 linguriţe de rizom de pir, 1 linguriţă frunze de nuc şi o jumătate de pumn de codiţe de cireşe se pun în 500 ml apă. Se fierbe timp de 0 minute. Se strecoară şi se bea întreaga cantitate în cursul zilei.

Reţeta 2: 1 linguriţă din flori de gălbenele, flori de coada şoricelului, rădăcină de cerenţel şi coada calului (total 4 linguriţe). Se pun la 500 ml apă şi se fierb timp de 5 minute. Se strecoară şi se bea întreaga cantitate în cursul unei zile.

Tinctura de propolis.

Se va lua tinctură de propolis făcută de Apicola. Este vorba despre tinctura de propolis 30%, care se găseşte de vânzare la toate magazinele Apicole din ţară. Aceasta este recoltată de pe suprafeţe mai mari de teren şi este mult mai eficientă ca cea recoltată de pe suprafeţe mai  mici de teren.

Se va lua câte 2 picături de tinctură la fiecare 5 kg corp. Dacă aveţi 50 kg atunci va trebui să luaţi 20 de picături de 3 ori pe zi. Cel mai eficient este să se pună pe un miez de pâine, se mestecă bine în gură, apoi se înghite. Se face acest lucru de 3 ori pe zi, cu 15 minute înainte de mesele principale.

Este bine să se ia o perioadă de minimum 15 zile, se poate însă lua şi ani de zile fără să producă efecte negative în organism. Este utilă fiind un antibiotic natural cu spectru mare de acţiune, care se poate lua fără antibiogramă. Trebuie doar să se testeze dacă nu există alergie la acest produs. Pentru aceasta se va pune 3-5 picături de tinctură pe o bucată de pâine şi se mestecă bine în gură, după care se înghite. Se face acest lucru seara. Dacă până dimineaţă nu apar fenomene alergice înseamnă că puteţi s-o luaţi fără teamă. Este bine ca tratamentul acesta să se facă zilnic cel puţin 15 zile, fără întrerupere.Tinctura aceasta poate înlocui foarte multe antibiotice având un spectru foarte mare, cu condiţia să se ia o perioadă suficient de lungă şi în felul arătat. Cu pâine (amidon) este mult mai eficient. În nici un alt mod nu se poate lua aşa de bine. Dacă se va pune în apă se va lipi tot ce este mai bun pe marginea paharului. La fel se va întâmpla şi atunci când se pune într-o linguriţă. Deci aplicaţi cu încredere acest mod de administrare. De asemenea este bine să fie luată cu 15 minute înainte de mese pentru a nu se combina cu alte alimente şi a fi mai uşor asimilată de organism.

Pentru femei este foarte bine să pună iaurt pe un tampon de vată şi să-l introducă seara în vagin. Acesta cu rolul de a reface flora vaginală utilă şi a vă feri de eventualele îmbolnăviri. Dacă la început până nu se reface flora este foarte dificil de păstrat acest tampon (produce usturimi, deranj, etc) după ce s-a reglat flora se poate ţine fără nici un simptom neplăcut pe toată perioada nopţii. Se face acest lucru o dată la 7 zile de către toate femeile. Se va ţine tamponul doar atât timp cât nu produce jenă, apoi se spală cu apă călduţă (nu rece) sau ceai din plante medicinale.

Spălăturile vaginele se fac în fiecare seară cu irigatorul şi cu plante medicinale preferabil.

În cazul în care nu puteţi face aşa ceva puteţi folosi ovule cu acid lactic de la farmacie pentru restabilirea florei microbiene utile din vagin.

Intern atât bărbaţii cât şi femeile este foarte important să consume cât mai mult iaurt.

Elixir Dacic.

Bitter din 32 de plante. Uz intern şi extern.

Produs de Dacia Plant.

Este un tonic amar, după o reţetă originală, conţinând 32 de specii de plante româneşti selecţionate cu grijă. Deşi principala sa trăsătură este efectul tonic asupra digestiei şi ficatului (dat de plantele amre9, complexitatea amestecului face ca acest preparat 100% natural să aibă efecte mult mai ample după cum vom vedea în continuare.

Acţiuni. Intern: tonic amar puternic, tonic hepatic puternic, coleretic, colagog, calculolitic, antiseptic urinar şi intestinal puternic, stimulează digestia şi eliminarea, depurativ, diuretic, antispastic, antiinflamator, laxativ uşor, detoxifiant, febrifug uşor, calmant al spasmelor digestive.

Extern: cicatrizant bun, antiseptic, regenerativ epitelial.

Indicaţii.

Intern: hepatită, icter, dischinezie biliară, adjuvant în litiaza biliară, dispepsie, aerofagie, colecistită acută şi cronică (indiferent de etiologie), colecistită diskinezică, lipsa poftei de mâncare, digestie dificilă, constipaţie (în special cea provocată de sedentarism, de tulburări hepatice sau de disfuncţii biliare), valori crescute ale colesterolului, tulburări de apetit alimentar, indigestii, digestie dificilă, infecţii renale şi urinare, adjuvant în infecţii intestinale şi în parazitoze digestive, stări de vomă, dureri de cap la bolnavii cu probleme biliare şi hepatice, adjuvant în stări gripale (pentru efectul uşor depurativ în primul rând), astenie fizică şi psihică.Extern: tăieturi şi arsuri de gravitate medie la nivelul pielii, răni infectate, eczeme infecţioase, procese inflamatorii la nivelul pielii, adjuvant în acnee şi în tratamentul furunculelor.

Contraindicaţii: nu se cunosc.

Imunostimulent.

Stimulent forte al imunităţii- Uz intern.

Produs de Dacia Plant Sebeş.Acest remediu este o combinaţie de 6 plante imunostimulente, antibacteriene şi febrifuge destinate să ajute la vindecarea rapidă a infecţiilor acute. La început a fost conceput strict pentru vindecarea gripei şi a combinaţiilor sale, ulterior proprietăţile sale antifebrile, imunostimulente generale şi locale recomandându-l ca adjuvant în tratarea infecţiilor renale, urinare şi genitale, în profilaxia răcelilor de tot felul, mai ales în timpul epidemiilor şi schimbărilor bruşte de temperatură şi umiditate.

Acţiuni: imunostimulent general, imunostimulent local pe segmentul respirator şi uro-genital, antifebril, fluidifiant al secreţiilor bronhice şi expectorant, anticataral, stimulent al centrului respirator din sistemul nervos central, antibacterian puternic, antiviral mediu, antifungic, favorizează refacerea epiteliului respirator, astringent, răcoritor, antiinflamator.

Indicaţii: gripă şi guturai (mai ales în faza incipientă), bronşită cronică şi acută, pneumonie (adjuvant), amigdalită, faringită, traheită, dureri de gât în general, cistită, infecţii renale (adjuvant), uretrită (adjuvant), infecţii genitale (adjuvant), adjuvant în infecţii bacteriene, în herpes cu diferite.

Se pot lua suplimente de la Walmark: Urinal.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close