Incontinenţa urinară – tratament naturist

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Incontinenţa urinară.

            Această boală se mai numeşte şi enurezis.

            Este vorba despre pierderea involuntară de urină, în timpul somnului sau chiar şi în timpul zilei.  Însoţită de jenă sau tensiune locală. Este semnalat atât la copii cât şi la adulţi şi vârstnici. Este de mai multe feluri. Incontinenţa urinară numită de stres poate apare la femeile şi bărbaţii emotivi în urma unor şocuri emoţionale- frică puternică, bucurie intensă sau aflarea unei veşti dramatice. Se mai poate să fie întâlnită atunci când presiunea din vezică este mai mare, datorită unei cantităţi mai mari de urină aflate în vezică şi poate fi provocată în acest caz de tuse, râs, etc. Poate fi mai frecventă la femeile gravide după naştere. Se mai întâlneşte la temperaturi scăzute, fumători mari, consumatori de alcool (în special bere) sau după consum de fructe zemoase în cantitate mare. Mai poate fi datorată slăbirii sfincterului vezicii urinare (în urma naşterilor repetate), pierderea elasticităţii ţesuturilor, distrugeri importante de ţesuturi după intervenţii chirurgicale în zona genitală, infecţii urinare, etc.

Incontinenţa la bărbaţi.

După vârsta de 50 de ani poate apare în foarte multe cazuri o hipertrofie a prostatei care poate genera această afecţiune. Se mai poate întâlni la cei care au avut suferinţe ale măduvei spinării şi sufere de „vezica neurologică” care produce tulburări de evacuare a urinei.

După intervenţii chirurgicale în sfera aparatului urinar poate apare lipsa de control a micţiunii în primele zile, care cedează adesea şi dispare sub influenţa tratamentului antiinfecţios şi pe măsură ce vezica îşi recapătă capacitatea. Persistenţa incontinenţei reprezintă o infirmitate jenantă, deosebit de penibilă, dar de multe ori se poate trata naturist.

Incontinenţa urinară la femei.

Foarte multe femei sufere de această afecţiune. Se poate din multe cauze ivi această afecţiune: prolapsul planşeului pelvian, scleroza vezicii, pierderea tonicităţii sfincterelor (datorită vârstei înaintate), rupturi de perineu, etc. Indiferent de cantitatea care se pierde (câteva picături sau jet), este o infirmitate cu repercusiuni serioase asupra comportamentului şi a psihicului.

Trebuie însă făcută diferenţierea între incontinenţa de efort, de micţiune imperioasă. Micţiunea imperioasă denotă de obicei prezenţa unui proces inflamator sau infecţios (vulvo-vaginite, cistite) a căror vindecare va duce la vindecarea acestei afecţiuni. În multe cazuri este eficient tratamentul naturist, dar există şi cazuri când este necesară o intervenţie chirurgicală.

Cel mai greu se obţine vindecarea atunci când este vorba şi despre obezitate.

Incontinenţa urinară la copii.

Aici avem de-a face cu enurezisul diurn sau nocturn care poate fi prezent chiar la unele vârste de 3-4 ani. Cel mai des în acest caz este vorba de o cauză psihică. Este o disfuncţie trecătoare a sistemului nervos. Nu se va acţiona cu brutalitate pentru că în acest caz boala se agravează.

Tratamente:

            Se mai pot folosi plantele: anason, angelică, arnică, cârcel, cerenţel, cimbru, coada calului, coada şoricelului, ghinţură galbenă, ginseng, gorun, ienupăr, merişor (frunze), mesteacăn (frunze sau muguri), obligeană, osul iepurelui, pătrunjel, răchită, răsgoace, sclipeţi, sclipeţi, scumpie, sunătoare, tătăneasă, troscot, turiţă mare, urzică, varză.

Băi de şezut cu: coada calului, paie de ovăz, flori de fân, valeriană (rădăcină).

Modul de folosire al plantelor:

Anason (Pimpinella anisum) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se poate consuma câte 1 cană cu 15 minute înainte de mese.

Angelică (Angelica arhangelica) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, ultima la ora 18, pentru a nu fi nevoie de urinat peste noapte şi din această cauză să se strice somnul.

Se poate consuma şi sub formă de praf, obţinut cu râşniţa de cafea. Se pune 1 linguriţă de praf sub limbă, apoi se înghite cu apă. Vin-  10 linguri de rădăcină de angelică mărunţite se pun la 1 litru de vin. Se ţin timp de 10 zile, apoi se strecoară. Se pune în sticle la rece. Se va lua câte 50 ml înainte de mese Angelică tinctură se poate lua câte 20 picături de 3 ori pe zi cu 15 minute înainte de mesele principale. Se vor dilua cu 100 ml apă.

Anghinare (Cynara scolymus) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se poate consuma câte 1 cană cu 15 minute înainte de mese ne îndulcit pentru a face poftă de mâncare. Conţine principii amare care refac pofta de mâncare Se poate consuma şi sub formă de praf, obţinut cu râşniţa de cafea. Se pune 1 linguriţă de praf sub limbă, apoi se înghite cu apă.. Vin-  10 linguri de rădăcină de angelică mărunţite se pun la 1 litru de vin. Se ţin timp de 10 zile, apoi se strecoară. Se pune în sticle la rece. Se va lua câte 50 ml înainte de mese. Ajută la refacerea capacităţii vezicii.

Arnică (Arnica montana) 1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi, ultima la ora 18 pentru a nu produce perturbări somnului, prin nevoia de urinat.

Cârcel (Ephedra distachya)-1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi, ultima la ora 18 pentru a nu produce perturbări somnului, prin nevoia de urinat. Este o plantă cu un puternic efect astringent.

Cerenţel (Geum urbanum)- 2 linguriţe de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se fac băi de şezut sau spălături vaginale în cazul femeilor. Sunt unele din cele mai eficiente plante în tratarea acestei afecţiuni. Se poate face zilnic de 32 ori. De asemenea intern se poate consuma ceai de salvie împreună cu coajă de stejar câte 2 linguri la 250 ml apă se fierbe timp de 10 minute apoi se consumă în timpul zilei.

Cimbru (Satureja hortensis)-1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi, ultima la ora 18 pentru a nu produce perturbări somnului, prin nevoia de urinat.

Coada calului (Equisetum arvense) 1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă şi se fierbe pentru 10 minute. Se strecoară şi se vor consuma 2-3 căni pe zi, ultima la ora 18. 1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi, ultima la ora 18 pentru a nu produce perturbări somnului, prin nevoia de urinat.

Coada şoricelului1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi, ultima la ora 18 pentru a nu produce perturbări somnului, prin nevoia de urinat. Se pot consuma 2-3 căni pe zi, ultima la ora 18 pentru a nu produce perturbări somnului, prin nevoia de urinat.

Ghinţură galbenă (Gentiana lutea) 1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi, ultima la ora 18 pentru a nu produce perturbări somnului, prin nevoia de urinat.

Ginseng se va putea lua în funcţie de prospectul care-l însoţeşte. În general se dau 3 caşete pe zi, în cure de lungă durată.

Gorun (Quercus petraea) 1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi, ultima la ora 18 pentru a nu produce perturbări somnului, prin nevoia de urinat. Se pot consuma 2-3 căni pe zi, ultima la ora 18 pentru a nu produce perturbări somnului, prin nevoia de urinat. Este o plantă cu efect astringent.

Ienupăr (Juniperus comunis)- se prepară din 100g de bace de ienupăr strivite care se fierb timp de 10 minute în 500 ml apă. Se strecoară prin presare. Se va amesteca cu un sirop concentrat din zahăr ne rafinat (300g de zahăr ne rafinat la 500 ml apă se fierbe până se îngroaşă apoi se pune puţin suc de lămâie. Se beau cel puţin 3 linguri pe zi. Siropul acesta se poate amesteca cu oricare din ceaiurile de mai sus. Are şi un puternic efect antibiotic, dar nu se indică celor cu suferinţe renale grave.

Merişor (Vaccinium vitis-idaeae) (frunze), 1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi, ultima la ora 18 pentru a nu produce perturbări somnului, prin nevoia de urinat. Este o plantă care se foloseşte foarte mult şi cu mare succes la această afecţiune.

Mesteacăn (Betula verrucosa) (frunze sau muguri), 1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi, ultima la ora 18 pentru a nu produce perturbări somnului, prin nevoia de urinat. Se pot consuma 2-3 căni pe zi, ultima la ora 18 pentru a nu produce perturbări somnului, prin nevoia de urinat. Această plantă este şi un bun antibiotic pentru o serie de germeni patogeni.

Obligeană (Acorus calamus) se pune 1 linguriţă de praf la 250 ml apă pentru 8 ore la temperatura camerei, după care se va pune la încălzit până la 40 grade. Se ia, se strecoară şi se introduce într-un termos. Se va consuma apoi în cursul zilei acest lichid cu înghiţituri mici fiind un bun reglator al glandelor care totodată rezolvă şi această problemă în multe cazuri mai ales când este şi obezitate la mijloc. Nu se depăşeşte această doză pe zi.

Osul iepurelui (Ononis spinosa) conţine alfa-onocerina, acid citric, taninuri, fitosteroli, ulei gras, etc. Produce diureză şi are un efect antibiotic destul de puternic. Se va face un ceai din rădăcină. 2 linguri de rădăcină mărunţită se vor pune la 500 ml apă clocotită. Se vor acoperi pentru 15 minute după care se strecoară. Se poate consuma în cursul unei zile până la 3 căni pe zi. .

Pătrunjel (Petroselinum crispus) 1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi, ultima la ora 18 pentru a nu produce perturbări somnului, prin nevoia de urinat. Se poate face şi un ceai mai tare. Se pune în acest caz 500g de rădăcină la 2 litri de apă şi se fierbe până apa scade la jumătate. Se strecoară şi se va consuma în cursul unei zile. Produce curăţirea canalelor urinare şi totodată ajută la refacerea sfincterelor. Se poate folosi şi sub formă de suc cu suc de morcovi 150 ml şi suc de pătrunjel 20-50 ml, zilnic dimineaţa la trezire, ajutând la refacerea integrităţii aparatului urinar.

Răchită (Salix fragilis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi, ultima la ora 18 pentru a nu produce perturbări somnului, prin nevoia de urinat. Se pot consuma 2-3 căni pe zi, ultima la ora 18 pentru a nu produce perturbări somnului, prin nevoia de urinat. Este o plantă care produce şi un efect de calmare al durerii.

Răsgoace (Chamaenerion angustifolium) 1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi, ultima la ora 18 pentru a nu produce perturbări somnului, prin nevoia de urinat.

Sclipeţi (Potentilla erecta)- conţine tanin galic care este un puternic astringent. Se poate folosi şi la metroragii. 1 linguriţă de rizomi se fierb timp de 15 minute. Se strecoară şi se bea întreaga cantitate în cursul unei zile cu înghiţituri rare.

Scumpie (Cttinus coggygria) 1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi, ultima la ora 18 pentru a nu produce perturbări somnului, prin nevoia de urinat.

Sunătoare (Hipericum perforatum) 1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi, ultima la ora 18 pentru a nu produce perturbări somnului, prin nevoia de urinat. Are şi efect antibiotic.

Tătăneasă (Symphytum officinalis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi, ultima la ora 18 pentru a nu produce perturbări somnului, prin nevoia de urinat. Se pot consuma 2-3 căni pe zi, ultima la ora 18 pentru a nu produce perturbări somnului, prin nevoia de urinat. Ajută şi la cicatrizarea anumitor răni care pot exista pe canalele urinare.

Troscot (Polygonum aviculare) 1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi, ultima la ora 18 pentru a nu produce perturbări somnului, prin nevoia de urinat. Utilă şi la calmarea durerilor sau pentru efectul antiinflamator pe care-l are.

Turiţă mare (Agrimonia eupatoria) 1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi, ultima la ora 18 pentru a nu produce perturbări somnului, prin nevoia de urinat. Indicată mai ales la cei cu greutate mai mare decât normal şi care au asociate şi afecţiuni biliare.

Urzică (Urtica dioica)  Măcinaţi seminţe de urzică, în fiecare seară câte 2-3 g de pulbere din aceasta. Se pune sub limbă şi se ţine timp de câteva minute, după care se va bea puţină apă. Se poate amesteca cu miere. Se face în fiecare seară Se pot consuma 2-3 căni pe zi, ultima la ora 18 pentru a nu produce perturbări somnului, prin nevoia de urinat.

Foi de varză– se încălzesc puţin la flacăra aragazului, după ce li s-au tăiat nervurile groase şi se aplică în regiunea abdomenului inferior. Se pot lăsa chiar peste noapte.

            Infuzii combinate: sunătoare, coada şoricelului şi coada calului în părţi egale. Se infuzează 2 linguriţe în 250 ml apă clocotită timp de 1 minut. Se consumă 1-2 căni de ceai pe parcursul unei zile nu mai târziu de ora 18.

            Amestec: coada şoricelului- 7 linguriţe, flori de arnică 1 linguriţă, rădăcină de cerenţel 7 linguriţe, turiţă mare 2 linguri, rădăcină de sclipeţi 1 lingură, 2 linguri pătlagină. Se mărunţesc bine şi din acest amestec se pune 2 linguriţe la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi, ultima la ora 18.

            În incontinenţa de urină datorată diferitelor afecţiuni se vor trata cu prioritate acele afecţiuni. La oamenii în vârstă se va trata enurezisul şi cistita sau alte afecţiuni care există (prostată, prolaps uterin sau altele).

            Este foarte indicat să se facă băi de şezut zilnic. Acestea se vor face cu una din plantele care le aveţi la îndemână. Este foarte bună baia din flori de fân. Se pune un pumn de praf la 3 litri de apă. Se fierbe apoi timp de 20 minute. Se strecoară. Se pune în cadă şi se va sta timp de 20-30 minute în această apă. Este bine să nu depăşească înălţimea inimii, mai precis să nu ajungă la nivelul inimii, dar trebuie ca să fie eficiente să ajungă la nivelul rinichilor. Se mai pot face cu băi de coada calului, paie de ovăz sau chiar cu flori de coada şoricelului.

            Turtiţe de făină- se prepară din 500 g făină albă, un vârf de cuţit de sare şi un pahar de decoct concentrat de urzică. Se frământă 10 minute, după care se lasă la frigider 30 minute, după care se frământă din nou coca şi se împleteşte sub formă de pâiniţe. Se coc la cuptor, la foc mediu. Se mănâncă 5-10 turtiţe pe zi.

            Hidroterapie- se face un macerat din 100 g sunătoare şi 50 g coada şoricelului în 3 litri de apă rece. Se lasă 12 ore apoi se încălzeşte la 40 grade. Se strecoară şi se mai adaugă 1 litru de apă călduţă. Se fac băi calde de şezut seara, înainte de culcare.

            Se mai poate face un decoct din 500 g coada calului la 1 litru de apă. Se fierbe timp de 10 minute după care se lasă la răcit acoperit. Se strecoară şi se amestecă cu 1,5 l apă călduţă. Se fac băi calde de şezut dimineaţa şi seara. Este recomandat mai ales persoanelor vârstnice şi suferinzilor de prostată.

Tinctura de propolis.

Se va lua tinctură de propolis făcută de Apicola. Este vorba despre tinctura de propolis 30%, care se găseşte de vânzare la toate magazinele Apicole din ţară. Aceasta este recoltată de pe suprafeţe mai mari de teren şi este mult mai eficientă ca cea recoltată de pe suprafeţe mai  mici de teren.

Se va lua câte 2 picături de tinctură la fiecare 5 kg corp. Dacă aveţi 50 kg atunci va trebui să luaţi 20 de picături de 3 ori pe zi. Cel mai eficient este să se pună pe un miez de pâine, se mestecă bine în gură, apoi se înghite. Se face acest lucru de 3 ori pe zi, cu 15 minute înainte de mesele principale.

Este bine să se ia o perioadă de minimum 15 zile, se poate însă lua şi ani de zile fără să producă efecte negative în organism. Este utilă fiind un antibiotic natural cu spectru mare de acţiune, care se poate lua fără antibiogramă. Trebuie doar să se testeze dacă nu există alergie la acest produs. Pentru aceasta se va pune 3-5 picături de tinctură pe o bucată de pâine şi se mestecă bine în gură, după care se înghite. Se face acest lucru seara. Dacă până dimineaţă nu apar fenomene alergice înseamnă că puteţi s-o luaţi fără teamă. Este bine ca tratamentul acesta să se facă zilnic cel puţin 15 zile, fără întrerupere.

            Aceasta vă va feri de eventualele infecţii care pot fi prezente în organism.

                        În cazurile grave se va face un tratament chirurgical.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.