Incontinenţa de urină la bărbat – tratament naturist

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Incontinenţa de urină la bărbat.

În afară de incontinenţele neurogene, pierderea involuntară şi necontrolată de urină, survine la bărbaţii preponderent după adenomectomii endoscopice sau executate pe cale perineală, rar şi după adenomectomiile obişnuite. Lipsa de control a micţiunii din primele zile, cedează adesea şi dispare sub influenţa unui tratament antiinfecţios şi pe măsură ce vezica îşi recâştigă capacitatea. Persistenţa incontinenţei (0,5-1%) reprezintă o infirmitate jenantă, deosebit de penibilă. În formele benigne în ortostatism şi la efort se pierd câteva picături de urină. În cazurile grave pierderea de urină este continuă, totală.

Nu trebuie omis nici efectul dăunător al sondelor uretrale menţinute timp îndelungat.

Tratament.

În formele benigne medicaţia parasimpaticomimetică (Ubretid) este eficientă. Cedează şi spontan după 4-6 săptămâni.

Tratament naturist.

Se mai pot folosi plantele: anason, angelică, cârcel, cătuşe, cerenţel, cimbru, coada calului, coada şoricelului, flori de fân, ghinţură galbenă, ginseng, gorun, merişor, mesteacăn, nuc, osul iepurelui, ovăz, pătrunjel, răchită, salvie, sclipeţi, scumpie, sunătoare, tătăneasă, troscot, turiţă mare, urzică, valeriană, varză.

Modul de folosire al plantelor:

Anason (Pimpinella anisum) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se poate consuma câte 1 cană cu 15 minute înainte de mese. Ajută în special atunci când există şi diferite afecţiuni ale ficatului sau aparatului digestiv.

Angelică (Angelica arhangelica) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, ultima la ora 18, pentru a nu fi nevoie de urinat peste noapte şi din această cauză să se strice somnul.

Se poate consuma şi sub formă de praf, obţinut cu râşniţa de cafea. Se pune 1 linguriţă de praf sub limbă, apoi se înghite cu apă. Vin-  10 linguri de rădăcină de angelică mărunţite se pun la 1 litru de vin. Se ţin timp de 10 zile, apoi se strecoară. Se pune în sticle la rece. Se va lua câte 50 ml înainte de mese Angelică tinctură se poate lua câte 20 picături de 3 ori pe zi cu 15 minute înainte de mesele principale. Se vor dilua cu 100 ml apă.

Anghinare (Cynara scolymus) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se poate consuma câte 1 cană cu 15 minute înainte de mese ne îndulcit pentru a face poftă de mâncare. Conţine principii amare care refac pofta de mâncare Se poate consuma şi sub formă de praf, obţinut cu râşniţa de cafea. Se pune 1 linguriţă de praf sub limbă, apoi se înghite cu apă.. Vin-  10 linguri de rădăcină de angelică mărunţite se pun la 1 litru de vin. Se ţin timp de 10 zile, apoi se strecoară. Se pune în sticle la rece. Se va lua câte 50 ml înainte de mese. Ajută la refacerea capacităţii vezicii.

Cârcel (Ephedra distachya)-1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi, ultima la ora 18 pentru a nu produce perturbări somnului, prin nevoia de urinat. Este o plantă cu un puternic efect astringent.

Cătuşe (Ballota nigra) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară şi se consumă 2 căni pe zi.



Cerenţel (Geum urbanum)- 2 linguriţe de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară şi se consumă 2 căni pe zi.

Cimbru (Satureja hortensis)-1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi, ultima la ora 18 pentru a nu produce perturbări somnului, prin nevoia de urinat.

Coada calului (Equisetum arvense) o mână de plante se pun la 5 litri de apă şi se fierb pentru 20 de minute. Se strecoară apoi în cadă unde se va sta pentru 20 minute, la temperatura corpului.

Coada şoricelului (Achillea milefolium) 1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi, ultima la ora 18 pentru a nu produce perturbări somnului, prin nevoia de urinat. Se pot consuma 2-3 căni pe zi, ultima la ora 18 pentru a nu produce perturbări somnului, prin nevoia de urinat.

Flori de fân- o mână de plante se pun la 5 litri de apă şi se fierb pentru 20 de minute. Se strecoară apoi în cadă unde se va sta pentru 20 minute, la temperatura corpului.

Ghinţură galbenă (Gentiana lutea) 1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi, ultima la ora 18 pentru a nu produce perturbări somnului, prin nevoia de urinat.

Ginseng (Ginseng panax) se va putea lua în funcţie de prospectul care-l însoţeşte. În general se dau 3 caşete pe zi, în cure de lungă durată. Ajută la refacerea muşchilor. Se indică în special la cei în vârstă.

Gorun (Quercus petraea) 1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi, ultima la ora 18 pentru a nu produce perturbări somnului, prin nevoia de urinat. Se pot consuma 2-3 căni pe zi, ultima la ora 18 pentru a nu produce perturbări somnului, prin nevoia de urinat. Este o plantă cu efect astringent.

Merişor (Vaccinium vitis-idaeae) (frunze), 1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi, ultima la ora 18 pentru a nu produce perturbări somnului, prin nevoia de urinat. Este o plantă care se foloseşte foarte mult şi cu mare succes la această afecţiune.

Mesteacăn (Betula verrucosa) (frunze sau muguri), 1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi, ultima la ora 18 pentru a nu produce perturbări somnului, prin nevoia de urinat. Se pot consuma 2-3 căni pe zi, ultima la ora 18 pentru a nu produce perturbări somnului, prin nevoia de urinat. Această plantă este şi un bun antibiotic pentru o serie de germeni patogeni.

Nuc (Juglans regia) 1 linguriţă de frunze se pun la 250 ml apă şi se fierb pentru 10 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Conţine mult tanin care este un bun astringent.

Osul iepurelui (Ononis spinosa) conţine alfa-onocerina, acid citric, taninuri, fitosteroli, ulei gras, etc. Produce diureză şi are un efect antibiotic destul de puternic. Se va face un ceai din rădăcină. 2 linguri de rădăcină mărunţită se vor pune la 500 ml apă clocotită. Se vor acoperi pentru 15 minute după care se strecoară. Se poate consuma în cursul unei zile până la 3 căni pe zi. .

Ovăz (Avena sativa) o mână de plante se pun la 5 litri de apă şi se fierb pentru 20 de minute. Se strecoară apoi în cadă unde se va sta pentru 20 minute, la temperatura corpului.

Pătrunjel (Petroselinum crispus) 1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi, ultima la ora 18 pentru a nu produce perturbări somnului, prin nevoia de urinat. Se poate face şi un ceai mai tare. Se pune în acest caz 500g de rădăcină la 2 litri de apă şi se fierbe până apa scade la jumătate. Se strecoară şi se va consuma în cursul unei zile. Produce curăţirea canalelor urinare şi totodată ajută la refacerea sfincterelor. Se poate folosi şi sub formă de suc cu suc de morcovi 150 ml şi suc de pătrunjel 20-50 ml, zilnic dimineaţa la trezire, ajutând la refacerea integrităţii aparatului urinar.

Răchită (Salix fragilis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi, ultima la ora 18 pentru a nu produce perturbări somnului, prin nevoia de urinat. Se pot consuma 2-3 căni pe zi, ultima la ora 18 pentru a nu produce perturbări somnului, prin nevoia de urinat. Este o plantă care produce şi un efect de calmare al durerii.

Salvia (Salvia officinalis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi, ajutând la diminuarea secreţiilor.

Sclipeţi (Potentilla erecta)- conţine tanin galic care este un puternic astringent. Se poate folosi şi la metroragii. 1 linguriţă de rizomi se fierb timp de 15 minute. Se strecoară şi se bea întreaga cantitate în cursul unei zile cu înghiţituri rare.

Scumpie (Cotinus coggygria) 1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi, ultima la ora 18 pentru a nu produce perturbări somnului, prin nevoia de urinat.

Sunătoare (Hipericum perforatum) 1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi, ultima la ora 18 pentru a nu produce perturbări somnului, prin nevoia de urinat. Are şi efect antibiotic.





Tătăneasă (Symphytum officinalis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi, ultima la ora 18 pentru a nu produce perturbări somnului, prin nevoia de urinat. Se pot consuma 2-3 căni pe zi, ultima la ora 18 pentru a nu produce perturbări somnului, prin nevoia de urinat. Ajută şi la cicatrizarea anumitor răni care pot exista pe canalele urinare.

Troscot (Polygonum aviculare) 1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi, ultima la ora 18 pentru a nu produce perturbări somnului, prin nevoia de urinat. Utilă şi la calmarea durerilor sau pentru efectul antiinflamator pe care-l are.

Turiţă mare (Agrimonia eupatoria) 1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi, ultima la ora 18 pentru a nu produce perturbări somnului, prin nevoia de urinat. Indicată mai ales la cei cu greutate mai mare decât normal şi care au asociate şi afecţiuni biliare.

Urzică (Urtica dioica)  Măcinaţi seminţe de urzică, în fiecare seară câte 2-3 g de pulbere din aceasta. Se pune sub limbă şi se ţine timp de câteva minute, după care se va bea puţină apă. Se poate amesteca cu miere. Se face în fiecare seară Se pot consuma 2-3 căni pe zi, ultima la ora 18 pentru a nu produce perturbări somnului, prin nevoia de urinat.

Valerian (Valeriana officinalis) 1 linguriţă de rădăcină se pune la 250 ml apă şi se fierbe pentru 5 minute, apoi se strecoară. Se poate lua seara pentru a se putea odihni mai bine. Se poate folosi şi tinctura care există gata preparată la toate magazinele de profil şi care se va folosi conform indicaţiilor producătorului.

Varza (Brassica oleracea) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma în funcţie de vârstă până la 3 căni pe zi.

Foi de varză– se încălzesc puţin la flacăra aragazului, după ce li s-au tăiat nervurile groase şi se aplică în regiunea abdomenului inferior. Se pot lăsa chiar peste noapte.

            Infuzii combinate: sunătoare, coada şoricelului şi coada calului în părţi egale. Se infuzează 2 linguriţe în 250 ml apă clocotită timp de 1 minut. Se consumă 1-2 căni de ceai pe parcursul unei zile nu mai târziu de ora 18.

            Amestec: coada şoricelului- 7 linguriţe, flori de arnică 1 linguriţă, rădăcină de cerenţel 7 linguriţe, turiţă mare 2 linguri, rădăcină de sclipeţi 1 lingură, 2 linguri pătlagină. Se mărunţesc bine şi din acest amestec se pune 2 linguriţe la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi, ultima la ora 18.



            În incontinenţa de urină datorată diferitelor afecţiuni se vor trata cu prioritate acele afecţiuni. La oamenii în vârstă se va trata enurezisul şi cistita sau alte afecţiuni care există (prostată, prolaps uterin sau altele).

            Este foarte indicat să se facă băi de şezut zilnic. Acestea se vor face cu una din plantele care le aveţi la îndemână. Este foarte bună baia din flori de fân. Se pune un pumn de praf la 3 litri de apă. Se fierbe apoi timp de 20 minute. Se strecoară. Se pune în cadă şi se va sta timp de 20-30 minute în această apă. Este bine să nu depăşească înălţimea inimii, mai precis să nu ajungă la nivelul inimii, dar trebuie ca să fie eficiente să ajungă la nivelul rinichilor. Se mai pot face cu băi de coada calului, paie de ovăz sau chiar cu flori de coada şoricelului.

            Turtiţe de făină- se prepară din 500 g făină albă, un vârf de cuţit de sare şi un pahar de decoct concentrat de urzică. Se frământă 10 minute, după care se lasă la frigider 30 minute, după care se frământă din nou coca şi se împleteşte sub formă de pâiniţe. Se coc la cuptor, la foc mediu. Se mănâncă 5-10 turtiţe pe zi.

            Hidroterapie- se face un macerat din 100 g sunătoare şi 50 g coada şoricelului în 3 litri de apă rece. Se lasă 12 ore apoi se încălzeşte la 40 grade. Se strecoară şi se mai adaugă 1 litru de apă călduţă. Se fac băi calde de şezut seara, înainte de culcare.

            Se mai poate face un decoct din 500 g coada calului la 1 litru de apă. Se fierbe timp de 10 minute după care se lasă la răcit acoperit. Se strecoară şi se amestecă cu 1,5 l apă călduţă. Se fac băi calde de şezut dimineaţa şi seara. Este recomandat mai ales persoanelor vârstnice şi suferinzilor de prostată.

Tinctura de propolis.

Se va lua tinctură de propolis făcută de Apicola. Este vorba despre tinctura de propolis 30%, care se găseşte de vânzare la toate magazinele Apicole din ţară. Aceasta este recoltată de pe suprafeţe mai mari de teren şi este mult mai eficientă ca cea recoltată de pe suprafeţe mai  mici de teren.

Se va lua câte 2 picături de tinctură la fiecare 5 kg corp. Dacă aveţi 50 kg atunci va trebui să luaţi 20 de picături de 3 ori pe zi. Cel mai eficient este să se pună pe un miez de pâine, se mestecă bine în gură, apoi se înghite. Se face acest lucru de 3 ori pe zi, cu 15 minute înainte de mesele principale.

Este bine să se ia o perioadă de minimum 15 zile, se poate însă lua şi ani de zile fără să producă efecte negative în organism. Este utilă fiind un antibiotic natural cu spectru mare de acţiune, care se poate lua fără antibiogramă. Trebuie doar să se testeze dacă nu există alergie la acest produs. Pentru aceasta se va pune 3-5 picături de tinctură pe o bucată de pâine şi se mestecă bine în gură, după care se înghite. Se face acest lucru seara. Dacă până dimineaţă nu apar fenomene alergice înseamnă că puteţi s-o luaţi fără teamă. Este bine ca tratamentul acesta să se facă zilnic cel puţin 15 zile, fără întrerupere.

            Aceasta vă va feri de eventualele infecţii care pot fi prezente în organism.

                        În cazurile grave se va face un tratament chirurgical.

Tinctura de sunătoare.



Hypericum perforatum.

Produsă de Dacia Plant Sebeş.

Acţiuni.

Intern: antiseptic, antiseptic urinar, diuretic, astringent, sedativ, cicatrizant, vermifug, vulnerar, antifebril, antiinflamator, hepatoprotector, ajută la regenerarea celulei hepatice, coleretic, colagog, antispastic, antianemic.

Extern: analgezic, antiseptic, cicatrizant, decongestionant, antiiritativ, calmant al mâncărimilor.

Indicaţii.

Intern: hepatită, ciroză (adjuvant), icter, diskinezie biliară, inflamaţia vezicii biliare, anemie, spasme gastrice, ulcer, indigestii, boli renale cronice (adjuvant), incontinenţă urinară, tonic uterin în tulburări menstruale, leucoree, hemoroizi, febre intermitente, dureri de cap, migrene, convulsii, sciatică, nevralgii faciale, hidropizie, dizenterie, varice, flebite, inapetenţă, isterie, epilepsie, junghiuri, icter, impotenţă, frigiditate, stări depresive, tulburări psihice şi nervoase asociate menopauzei, coşmaruri, enurezis, pavor nocturn, colită, enterocolită, rectocolită, distonie neuro-vegetativă.

Extern: zona zoster, dermatoze cu mâncărimi, răni, arsuri, în cosmetică pentru tenurile iritate, contra pruritului în alergii, eczeme.

Contraindicaţii: nu se cunosc.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close