Incontinenţa de urină la femei – tratament naturist

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Incontinenţa de urină la femei.

(Ortostatică şi de efort).

Reprezintă pierderea involuntară de urină la un efort minim (tuse, strănut), la mers, la ortostatism. Indiferent de cantitatea pierdută, câteva picături sau jet, este o infirmitate deosebit de penibilă care are repercusiuni serioase asupra comportamentului şi a psihicului. Faptul că survine cu mult mai frecvent la multipare, femei cu naşteri dificile, cu rupturi perineale, nu permite atribuirea incontinenţei exclusiv relaxării perineale. Se poate întâlni şi la fete tinere şi la nulipare.

Mecanismul de producere este complex şi implică multe elemente. Explorările anatomo-radiologice şi urodinamice au arătat că elementul esenţial constă în pierderea rezistenţei uretrale normale (50cm apă) provocate de slăbirea elementelor de susţinere a colului vezical şi a uretrei; deci a planşeului pelvian în întregime.

Simptomatologie. Bolnava semnalează incontinenţa urinară, „Scapă”  constant sau intermitent urina, în ortostatism sau numai la un anumit efort.

Diagnosticul. În mod obişnuit nu întâmpină dificultăţi, dar nu trebuie pus cu multă uşurinţă. Trebuie insistat în a diferenţia incontinenţa de efort, de micţiunea imperioasă. Micţiunea imperioasă denotă de obicei prezenţa unui proces infecţios (vulvo-vaginită, cistită) a cărui asanare poate restabili ritmul micţional normal (urocultură, sed Addis, frotiu vaginal sunt obligatorii, chiar şi fără acest dubiu).

Tratamente:

Se mai pot folosi plantele: anason, angelică, arnică, cârcel, cerenţel, cimbru, coada calului, coada şoricelului, creţişoară, ghinţură galbenă, ginseng, gorun, ienupăr, merişor, mesteacăn, obligeană, osul iepurelui, răchită, răsgoace, salvie, sclipeţi, sunătoare, tătăneasă, troscot, turiţă mare, urzică, varză.

Băi de şezut cu: coada calului, paie de ovăz, flori de fân, valeriană (rădăcină).

Modul de folosire al plantelor:

Anason (Pimpinella anisum) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se poate consuma câte 1 cană cu 15 minute înainte de mese.

Angelică (Angelica arhangelica) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, ultima la ora 18, pentru a nu fi nevoie de urinat peste noapte şi din această cauză să se strice somnul.

Se poate consuma şi sub formă de praf, obţinut cu râşniţa de cafea. Se pune 1 linguriţă de praf sub limbă, apoi se înghite cu apă. Vin-  10 linguri de rădăcină de angelică mărunţite se pun la 1 litru de vin. Se ţin timp de 10 zile, apoi se strecoară. Se pune în sticle la rece. Se va lua câte 50 ml înainte de mese Angelică tinctură se poate lua câte 20 picături de 3 ori pe zi cu 15 minute înainte de mesele principale. Se vor dilua cu 100 ml apă.Anghinare (Cynara scolymus) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se poate consuma câte 1 cană cu 15 minute înainte de mese ne îndulcit pentru a face poftă de mâncare. Conţine principii amare care refac pofta de mâncare Se poate consuma şi sub formă de praf, obţinut cu râşniţa de cafea. Se pune 1 linguriţă de praf sub limbă, apoi se înghite cu apă.. Vin-  10 linguri de rădăcină de angelică mărunţite se pun la 1 litru de vin. Se ţin timp de 10 zile, apoi se strecoară. Se pune în sticle la rece. Se va lua câte 50 ml înainte de mese. Ajută la refacerea capacităţii vezicii.

Arnică (Arnica montana) 1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi, ultima la ora 18 pentru a nu produce perturbări somnului, prin nevoia de urinat.

Cârcel (Ephedra distachya)-1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi, ultima la ora 18 pentru a nu produce perturbări somnului, prin nevoia de urinat. Este o plantă cu un puternic efect astringent.

Cerenţel (Geum urbanum)- 2 linguriţe de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se fac băi de şezut sau spălături vaginale în cazul femeilor. Sunt unele din cele mai eficiente plante în tratarea acestei afecţiuni. Se poate face zilnic de 32 ori. De asemenea intern se poate consuma ceai de salvie împreună cu coajă de stejar câte 2 linguri la 250 ml apă se fierbe timp de 10 minute apoi se consumă în timpul zilei.

Cimbru (Satureja hortensis)-1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi, ultima la ora 18 pentru a nu produce perturbări somnului, prin nevoia de urinat.

Coada calului (Equisetum arvense) 1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă şi se fierbe pentru 10 minute. Se strecoară şi se vor consuma 2-3 căni pe zi, ultima la ora 18.

Coada şoricelului (Achillea milefolium) 1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi, ultima la ora 18 pentru a nu produce perturbări somnului, prin nevoia de urinat.

Creţişoară (Alchemilla vulgaris) 1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi, ultima la ora 18 pentru a nu produce perturbări somnului, prin nevoia de urinat. Ajută la reglarea glandulară.

Ghinţură galbenă (Gentiana lutea) 1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi, ultima la ora 18 pentru a nu produce perturbări somnului, prin nevoia de urinat.

Ginseng (Ginseng panax) se va putea lua în funcţie de prospectul care-l însoţeşte. În general se dau 3 caşete pe zi, în cure de lungă durată.

Gorun (Quercus petraea) 1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi, ultima la ora 18 pentru a nu produce perturbări somnului, prin nevoia de urinat. Este o plantă cu efect astringent.

Ienupăr (Juniperus comunis)- se prepară din 100g de bace de ienupăr strivite care se fierb timp de 10 minute în 500 ml apă. Se strecoară prin presare. Se va amesteca cu un sirop concentrat din zahăr ne rafinat (300g de zahăr ne rafinat la 500 ml apă se fierbe până se îngroaşă apoi se pune puţin suc de lămâie. Se beau cel puţin 3 linguri pe zi. Siropul acesta se poate amesteca cu oricare din ceaiurile de mai sus. Are şi un puternic efect antibiotic, dar nu se indică celor cu suferinţe renale grave.

Merişor (Vaccinium vitis-idaeae) (frunze), 1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi, ultima la ora 18 pentru a nu produce perturbări somnului, prin nevoia de urinat. Este o plantă care se foloseşte foarte mult şi cu mare succes la această afecţiune.

Mesteacăn (Betula verrucosa) (frunze sau muguri), 1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi, ultima la ora 18 pentru a nu produce perturbări somnului, prin nevoia de urinat. Această plantă este şi un bun antibiotic pentru o serie de germeni patogeni.

Obligeană (Acorus calamus) se pune 1 linguriţă de praf la 250 ml apă pentru 8 ore la temperatura camerei, după care se va pune la încălzit până la 40 grade. Se ia, se strecoară şi se introduce într-un termos. Se va consuma apoi în cursul zilei acest lichid cu înghiţituri mici fiind un bun reglator al glandelor care totodată rezolvă şi această problemă în multe cazuri mai ales când este şi obezitate la mijloc. Nu se depăşeşte această doză pe zi.

Osul iepurelui (Ononis spinosa) conţine alfa-onocerina, acid citric, taninuri, fitosteroli, ulei gras, etc. Produce diureză şi are un efect antibiotic destul de puternic. Se va face un ceai din rădăcină. 2 linguri de rădăcină mărunţită se vor pune la 500 ml apă clocotită. Se vor acoperi pentru 15 minute după care se strecoară. Se poate consuma în cursul unei zile până la 3 căni pe zi.

Răchită (Salix fragilis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi, ultima la ora 18 pentru a nu produce perturbări somnului, prin nevoia de urinat. Este o plantă care produce şi un efect de calmare al durerii.

Răsgoace (Chamaenerion angustifolium) 1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi, ultima la ora 18 pentru a nu produce perturbări somnului, prin nevoia de urinat.

Salvie (Salvia officinalis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi, ultima la ora 18 pentru a nu produce perturbări somnului, prin nevoia de urinat. Ajută la diminuarea secreţiilor.

Sclipeţi (Potentilla erecta)- conţine tanin galic care este un puternic astringent. Se poate folosi şi la metroragii. 1 linguriţă de rizomi se fierb timp de 15 minute. Se strecoară şi se bea întreaga cantitate în cursul unei zile cu înghiţituri rare.

Sunătoare (Hipericum perforatum) 1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi, ultima la ora 18 pentru a nu produce perturbări somnului, prin nevoia de urinat. Are şi efect antibiotic.

Tătăneasă (Symphytum officinalis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi, ultima la ora 18 pentru a nu produce perturbări somnului, prin nevoia de urinat. Ajută şi la cicatrizarea anumitor răni care pot exista pe canalele urinare.

Troscot (Polygonum aviculare) 1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi, ultima la ora 18 pentru a nu produce perturbări somnului, prin nevoia de urinat. Utilă şi la calmarea durerilor sau pentru efectul antiinflamator pe care-l are.

Turiţă mare (Agrimonia eupatoria) 1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi, ultima la ora 18 pentru a nu produce perturbări somnului, prin nevoia de urinat. Indicată mai ales la cei cu greutate mai mare decât normal şi care au asociate şi afecţiuni biliare.

Urzică (Urtica dioica)  Măcinaţi seminţe de urzică, în fiecare seară câte 2-3 g de pulbere din aceasta. Se pune sub limbă şi se ţine timp de câteva minute, după care se va bea puţină apă. Se poate amesteca cu miere. Se face în fiecare seară Se pot consuma 2-3 căni pe zi, ultima la ora 18 pentru a nu produce perturbări somnului, prin nevoia de urinat.

Foi de varză– se încălzesc puţin la flacăra aragazului, după ce li s-au tăiat nervurile groase şi se aplică în regiunea abdomenului inferior. Se pot lăsa chiar peste noapte.            Infuzii combinate: sunătoare, coada şoricelului şi coada calului în părţi egale. Se infuzează 2 linguriţe în 250 ml apă clocotită timp de 1 minut. Se consumă 1-2 căni de ceai pe parcursul unei zile nu mai târziu de ora 18.

            Amestec: coada şoricelului- 7 linguriţe, flori de arnică 1 linguriţă, rădăcină de cerenţel 7 linguriţe, turiţă mare 2 linguri, rădăcină de sclipeţi 1 lingură, 2 linguri pătlagină. Se mărunţesc bine şi din acest amestec se pune 2 linguriţe la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi, ultima la ora 18.

            În incontinenţa de urină datorată diferitelor afecţiuni se vor trata cu prioritate acele afecţiuni. La oamenii în vârstă se va trata enurezisul şi cistita sau alte afecţiuni care există (prostată, prolaps uterin sau altele).

            Tinctura de propolis. Se va lua tinctură de propolis făcută de Apicola. Este vorba despre tinctura de propolis 30%, care se găseşte de vânzare la toate magazinele Apicole din ţară. Aceasta este recoltată de pe suprafeţe mai mari de teren şi este mult mai eficientă ca cea recoltată de pe suprafeţe mai  mici de teren.

Se va lua câte 2 picături de tinctură la fiecare 5 kg corp. Dacă aveţi 50 kg atunci va trebui să luaţi 20 de picături de 3 ori pe zi. Cel mai eficient este să se pună pe un miez de pâine, se mestecă bine în gură, apoi se înghite. Se face acest lucru de 3 ori pe zi, cu 15 minute înainte de mesele principale.

Este bine să se ia o perioadă de minimum 15 zile, se poate însă lua şi ani de zile fără să producă efecte negative în organism. Este utilă fiind un antibiotic natural cu spectru mare de acţiune, care se poate lua fără antibiogramă. Trebuie doar să se testeze dacă nu există alergie la acest produs. Pentru aceasta se va pune 3-5 picături de tinctură pe o bucată de pâine şi se mestecă bine în gură, după care se înghite. Se face acest lucru seara. Dacă până dimineaţă nu apar fenomene alergice înseamnă că puteţi s-o luaţi fără teamă. Este bine ca tratamentul acesta să se facă zilnic cel puţin 15 zile, fără întrerupere.

            Aceasta vă va feri de eventualele infecţii care pot fi prezente în organism.

                        În cazurile grave se va face un tratament chirurgical.

Tinctura de sunătoare.

Hypericum perforatum.

Produsă de Dacia Plant Sebeş.Acţiuni.

Intern: antiseptic, antiseptic urinar, diuretic, astringent, sedativ, cicatrizant, vermifug, vulnerar, antifebril, antiinflamator, hepatoprotector, ajută la regenerarea celulei hepatice, coleretic, colagog, antispastic, antianemic.

Extern: analgezic, antiseptic, cicatrizant, decongestionant, antiiritativ, calmant al mâncărimilor.

Indicaţii.

Intern: hepatită, ciroză (adjuvant), icter, diskinezie biliară, inflamaţia vezicii biliare, anemie, spasme gastrice, ulcer, indigestii, boli renale cronice (adjuvant), incontinenţă urinară, tonic uterin în tulburări menstruale, leucoree, hemoroizi, febre intermitente, dureri de cap, migrene, convulsii, sciatică, nevralgii faciale, hidropizie, dizenterie, varice, flebite, inapetenţă, isterie, epilepsie, junghiuri, icter, impotenţă, frigiditate, stări depresive, tulburări psihice şi nervoase asociate menopauzei, coşmaruri, enurezis, pavor nocturn, colită, enterocolită, rectocolită, distonie neuro-vegetativă.

Extern: zona zoster, dermatoze cu mâncărimi, răni, arsuri, în cosmetică pentru tenurile iritate, contra pruritului în alergii, eczeme.

Contraindicaţii: nu se cunosc.

 

 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close