Inflamaţii venoase – Tratament Naturist

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Inflamaţii venoase.

Se pot folosi următoarele plante medicinale: afin, aloe, alun, anason, armurar, arnică, castan comestibil, castan sălbatec, cătina, ceapa, ciuboţica cucului, coacăz negru, coada calului, coada şoricelului, dracila, gălbenele, ghimpe, ginko-biloba, ginseng, gotu-kola, grâuşor, hrean, lămâi, măceş, mur, năprasnic, nuc, păpădie, păducel, pătlagină, pecetea lui Solomon, pelin, praz, priboi, revent, rozmarin, salată, salcie, salvie, sulfină,  tătăneasă, trifoi alb, troscot, ţintaură, unguraş, urzică mică, urzică moartă albă, usturoi, varza, vişin, viţa de vie.

Modul de folosire al plantelor medicinale:

Afin (Vaccinum myrtylus) se pot consuma intern zilnic câte 100 g de fructe proaspete în sezon. Se poate de asemenea lua câte 1 linguriţă de sirop de 3 ori pe zi. Se mai poate din fructe 1 linguriţă de fructe mărunţite se pun la 250 ml apă şi se fierb timp de 5 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Se poate de asemenea folosi şi frunzele caz în care se vor folosi frunze mărunţite 1 linguriţă care se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 2 căni pe zi. Această plantă ajută la îmbunătăţirea circulaţiei venoase, întăreşte capilarele vaselor de sânge din întreg organismul şi are o acţiune de întărire şi tonificare a vaselor de sânge. Se poate folosi perioade lungi de timp şi în diferite combinaţii. Cea mai puternică combinaţie este cu Gotu-kola.

Aloe (Aloe vera) se poate folosi extern gelul de aloe vera care se găseşte la toate magazinele de profil din ţară. Se aplică de mai multe ori pe zi în strat subţire.

Alun (Corylus avelana)– se va face o tinctură din 50 g de frunze de alun care se vor pune pentru 15 zile în 250 ml alcool alimentar de 70˚. Se închide sticla ermetic. Se ţin timp de 15 zile agitând des sticla în care se vor pune, pentru a se extrage toate principiile active din plantă. Se strecoară şi se va lua de 3 ori pe zi câte o linguriţă de tinctură în 100 ml apă.

            Se poate pune şi extern compresă cu acest ceai. Frunzele de alun au proprietăţi vasoconstrictoare şi tonifiante venoase.

            Tot din frunze mărunţite se va pune 2 linguriţe la 250 ml şi se fierb 5 minute, se strecoară şi se consumă 2 căni pe zi.

            De asemenea se poate face o tinctură din coajă de la ramuri tinere. Se pun 50 g de coajă mărunţite la 250 ml alcool alimentar de 70°. Se ţin apoi la temperatura camerei timp de 15 zile, agitând des. Se strecoară şi se pun în sticle de capacitate mai mică de culoare închisă şi care se pot închide ermetic. Din această tinctură se poate lua câte 1 linguriţă de 3 ori pe zi înainte de mese, diluate cu 100 ml apă.

Anason (Pimpinella anisum) 1 linguriţă de seminţe măcinate se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se consumă 3 căni pe zi, pentru curăţirea organismului de toxine.

Armurar (Sybilimum marianum) 1 linguriţă de seminţe se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se consumă 3 căni pe zi, pentru curăţirea organismului de toxine. Ajută la curăţirea ficatului, în special.

Arnică (Arnica montana) se va folosi tinctura care există în comerţ şi care se va folosi conform indicaţiilor producătorului.

Castan comestibil (Castanea sativa) se consumă seminţele în orice cantitate este tolerată de organism sub orice formă ajutând la curăţirea venelor de depuneri.

Castanele sălbatice (Aesculus hippocastanum)– se vor putea face :

-Se culeg ramuri de castan tinere de 1-2 cm grosime şi se usucă coaja lor după ce a fost desprinsă primăvara de pe lemn. Se mărunţeşte şi se va pune o linguriţă de coajă de castan sălbatec la 250 ml apă. Se fierbe acesta timp de 10 minute, după care se strecoară. Se poate consuma zilnic câte o cană din acest ceai.  Se culeg flori care se vor pune 1 linguriţă de flori mărunţite la 250 ml apă clocotită şi se acopere pentru 10 minute după care se strecoară. Se pot consuma zilnic 2 căni de ceai din acesta.

– Se face tinctură din coajă de castan sau din flori. Din oricare din acestea se va pune 50 g de plantă la 250 ml alcool alimentar de 70˚. Se va ţine apoi timp de 15 zile la temperatura camerei agitând zilnic de mai multe ori.

După 15 zile se strecoară şi se pune în sticluţe de capacitate mai mică la rece unde se poate ţine timp de 2 ani. Se va lua câte 10 picături de 3 ori pe zi la începutul tratamentului, după care această doză se va reduce după 10 zile la 5 picături de 3 ori pe zi.

 -Se va face o alifie din castane. Se curăţă acestea de coajă. Se pun şi se vor fierbe întregi, până se moaie castanele. Se scot. Se vor scurge de apă şi se sfarmă prin maşina de carne transformându-se într-o pastă care va fi destul de fină. Se va pune apoi la uscat această pastă la soare. Se mai dă o dată prin maşina de carne. Se va transforma apoi în praf care se va cerne. Se va pune apoi în ulei de floarea soarelui o parte şi o parte praf de castane. Se mai adaugă 1\2 din cantitatea de castane ceară de albine. Se pune pe baia de abur să se topească ceara apoi se va pune să se răcească. Se va mesteca tot timpul pentru că are tendinţa să se sedimenteze.

Se pune apoi în cutiuţe mici la rece. Se poate păstra doar 4-6 luni deoarece uleiul cu care s-a făcut poate râncezi, caz în care această cremă se va arunca şi se face alta. Este relativ ieftină în comparaţie cu alte medicamente şi este destul de eficientă comparabilă ca efect cu multe medicamente.

Se va unge în strat subţire pe locurile cu varice de 2 ori pe zi, apoi se va lega cu faşă elastică locul respectiv. Se face până se vindecă afecţiunea. Se mai pot face ungeri locale cu creme de gălbenele sau cătină.

Cătina (Tamarix ramnosissima)- fructe se macină uscate şi se amestecă cu iaurt sau lapte şi se aplică extern. Intern se poate lua praf de fructe, o linguriţă de praf pus sub limbă pentru 15 minute, apoi înghiţit cu apă.



Ceapă (Allium cepa)– suc de ceapă roşie se amestecă 2 părţi cu 1 parte de miere de albine. Se va lua o dată la 3-4 zile câte o cantitate de 100 ml suc cu 50 g miere. Se poate lua în orice parte a zilei.

Ceapă roşie suc se pune 200 ml cu 200 ml alcool alimentar şi 100 g miere de albine. Se pune totul într-o sticlă la rece. Se va lua din acest preparat câte 1 lingură de 3 ori pe zi. În cazurile grave se poate lua câte 50 ml de trei ori pe zi. Se ia înainte de mese cu 15 minute. Se poate face şi o cantitate mai mare, caz în care se păstrează la frigider.

Ciuboţica cucului (Primula officinalis) se pun 2 linguriţe de plantă mărunţită la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se consumă intern 3 căni pe zi.

Coacăz negru (Ribes nigrum) se consumă fructele crude în sezon câte 100 g de 3 ori pe zi, sau sirop în afara sezonului câte 1 linguriţă de 3 ori pe zi, diluat cu apă.

Coada calului (Equisetum arvense) se pun 2 linguriţe de plantă mărunţită la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se consumă intern 3 căni pe zi.

Coada şoricelului (Achillea milefolium) se pun 2 linguriţe de plantă mărunţită la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se consumă intern 3 căni pe zi.

Dracila (Berberis vulgaris) se pun 2 linguriţe de plantă mărunţită la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se consumă intern 3 căni pe zi.

Gălbenele (Calendula officinalis) 2 linguriţe de flori mărunţite se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma intern câte 2 căni pe zi. Extern se pot face spălături de mai multe ori pe zi. Există de asemenea şi în comerţ creme şi unguente cu această plantă care este foarte indicată având acţiuni emolientă, cicatrizantă, antimicrobiană.

Ghimpe (Xanthinum spinosum) se pun 2 linguriţe de plantă mărunţită la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se consumă intern 3 căni pe zi.

Ginko-Biloba– infuzie din frunze se iau intern 2-3 căni pe zi sau aplicaţii externe. Este foarte eficient.

Gotu-kola-(Centella asiatica) se va folosi conform indicaţiilor producătorului. Este o plantă asiatică care are acţiune foarte puternică asupra circulaţiei venoase fiind indicată în toate tipurile de afecţiuni venoase.

Grâuşor (Ranunculus ficaria)– comprese externe cu infuzie de plantă în apă sau lapte la dureri şi pentru tratament. De asemenea planta se poate folosi la diferite salate sau ciorbe dar numai în sezon, înainte de a înflorii.

Hrean (Armoracia rusticona)

Lămâi (Citrus limoniu) se consumă în orice cantitate este tolerată de organism fiind un foarte bun antioxidant.

Măceş (Rosa canina)– fructe decoct 2-3 căni pe zi dintr-o linguriţă de fructe.

Mur (Rubus fruticosus) se pun 2 linguriţe de plantă mărunţită la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se consumă intern 3 căni pe zi.

Năprasnic (Geranium robertianum) se pun 2 linguriţe de plantă mărunţită la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se consumă intern 3 căni pe zi.

Nuci verzi (Reglans regia)se taie mărunt până încă nu s-a format coaja tare. Se pun într-o sticlă până la jumătate apoi se va umple sticla cu ulei de floarea soarelui. Se lasă apoi la soare pentru 4 săptămâni. Se ia apoi şi se masează cu acest ulei varicele.

-O altă metodă foarte eficientă. Se va căuta un nuc mai mare. Se sapă şi se caută o rădăcină cam de grosimea gâtului unei sticle. Se taie apoi această rădăcină şi capătul care merge la nuc se pune într-o sticlă în care se află alcool alimentar de peste 70°. Se leagă apoi sticla cu bandă de izolat  din plastic şi se îngroapă sticla aceasta în pământ. Se face la începutul primăverii. Se ţine până la toamnă, sau mai exact până când s-au copt nucile. Se dezgroapă şi din acest preparat se iau câte 20 picături de 3 ori pe zi diluate cu apă. Este foarte bun nu numai pentru varice, inimă ci şi pentru a vindeca foarte multe afecţiuni, inclusiv ficat de ciroză, sau alte afecţiuni foarte grave.

Păpădie (Taraxacum officinalis)- se vor culege tijele florale de la păpădii înflorite şi se spală foarte bine, apoi se va rupe floarea şi zilnic, o perioadă cât mai lungă se va consuma câte 10 tije din acestea.

-1 linguriţă de rădăcină mărunţită se pune la 250 ml apă rece, pentru 12 ore. Dimineaţa se încălzeşte până la fierbere şi se strecoară. Această cantitate se bea cu înghiţituri mici înainte de micul dejun şi la 30 de minute, după aceia. Păpădia este un foarte puternic diuretic

Păducel (Crataegus monogira) se pun 2 linguriţe de plantă mărunţită la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se consumă intern 3 căni pe zi.

Pătlagină (Plantago lanceolata) se pun 2 linguriţe de plantă mărunţită la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se consumă 3 căni pe zi. Are o marcantă acţiune cicatrizantă, emolientă şi dezinfectantă. Extern se poate face o pastă cu ajutorul maşinii de carne se macină frunzele crude apoi se amestecă cu unt, seu, sau chiar untură şi se aplică extern de mai multe ori pe zi în strat subţire. Se găseşte la orice magazin naturist.

Pecetea lui Solomon (Polygonatum odoratum) se pun 2 linguriţe de plantă mărunţită la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se consumă intern 3 căni pe zi.

Pelin (Artemisia absinthum) uscate se amestecă cu iaurt şi se aplică pe locurile afectate de 2 ori pe zi.

Praz (Allium porum) se consumă în alimentaţie zilnic ca şi ceapa.

Priboi (Geranium robertiarum), decoct 2 linguriţe la 250 ml apă timp de 10 minute. Se aplică comprese pe varice.

Revent (Rheum palmathum) se pun 2 linguriţe de plantă mărunţită la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se consumă intern 3 căni pe zi.

Rozmarin (Rozmarinus officinalis)- 1 lingură de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 2 căni pe zi. Este indicată în special la cei care au tensiunea arterială mai mare. În cazul în care apar ameţeli în urma acestui ceai se va sista pentru un timp consumul lui.





Salată (Lactuca sativa) se preferă consumul foilor crude sub formă de salată cu suc de lămâie în orice cantitate ajutând la curăţirea venoasă.

Salcie (Salix alba) 1 linguriţă de coajă mărunţită se pune la 250 ml apă ,şi se fierbe pentru 10 minute apoi se strecoară. Se poate aplica extern pentru efectul astringent şi pentru calmarea durerilor sau intern câte 2-3 căni pe zi conţinând acid salicilic.

Salvie (Salvia officinalis)– 1 lingură de plante mărunţite se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute apoi se va strecura. Se consumă 2 căni pe zi. Se poate consuma zilnic, fiind foarte eficientă.

Sulfină (Melilotus officinalis)- 1 linguriţă, infuzie la 250 ml apă clocotită. Se pot consuma 2 căni pe zi şi de asemenea comprese pe varice.

Tătăneasă (Symphytum officinalis)1 linguriţă de rădăcină mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se poate folosi la spălături de mai multe ori pe zi. Există în magazinele naturiste creme şi unguente cu această plantă care sunt foarte indicate să se folosească. Au acţiune emolientă, cicatrizantă, astringentă, antiinflamatoare.

Trifoi alb (Trifolia repens) se pun 2 linguriţe de plantă mărunţită la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se consumă intern 3 căni pe zi.

Troscot (Polygonum aviculare) se pun 2 linguriţe de plantă mărunţită la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se consumă intern 3 căni pe zi.

Ţintaură (Centaurea umbellatum) se pun 2 linguriţe de plantă mărunţită la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se consumă intern 3 căni pe zi.

Unguraş (Marrubium vulgare) se pun 2 linguriţe de plantă mărunţită la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se consumă intern 3 căni pe zi.

Urzică (Urtica dioica) se poate lua :

  1. suc din urzici obţinut cu storcătorul de fructe câte 20 ml de 3 ori pe zi în cure de mai lungă durată.
  2. 2 linguriţe de plantă se vor pune în 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute după care se strecoară. Se pot consuma zilnic 2-3 căni.

Extern : se va putea lega peste zi cu pansament elastic care se va purta în fiecare zi. Acesta  este foarte bine să fie purtat mai ales de cei care stau mult timp în picioare.

-În momentul în care aveţi posibilitatea să staţi culcat atunci beneficiaţi de acest lucru şi staţi cu picioarele mai ridicate decât capul pentru a uşura circulaţia sângelui.

Urzică moartă albă (Lamium album) se pun 2 linguriţe de plantă mărunţită la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se consumă intern 3 căni pe zi.

Usturoi (Alium sativus) 50g se mărunţeşte apoi se va amesteca cu 250 ml miere de albine. Se va păstra la rece. Se va lua câte o linguriţă de trei ori pe zi. Acest lucru se va face în cure de câte minimum 30 de zile. Dacă se va termina prima porţie de preparat se mai face pentru a putea să se facă tratamentul cel puţin 30 zile.



Varză (Brassica oleracea) se strivesc foi de varză şi se aplică local în mai multe straturi, pentru vindecarea varicelor. Se pot ţine în funcţie de toleranţă până la 24 ore.

Vişin ( Cerasus vulgaris) 1 linguriţă de cozi de cireşe se pun mărunţite la 250 ml apă şi se fierb pentru 10 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, pentru efectul diuretic.

Viţa de vie (Vinis vinifera) se pun 2 linguriţe de plantă mărunţită (frunze) la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se consumă intern 3 căni pe zi.

 

Combinaţii:

-Se face o tinctură de vâsc din 50 g de vâsc mărunţit cu râşniţa de cafea care se va pune într-o sticlă care are un dop ce se poate închide ermetic. Se pun peste acest praf 250 ml alcool alimentar de 70˚. Se va ţine timp de 15 zile la temperatura camerei. Se filtrează. Separat se va zdrobi 50 g de usturoi şi se face tinctura identic ca cea de vâsc. Se amestecă ambele tincturi în părţi egale şi se pune tot atâta miere. De exemplu dacă puneţi 100 ml tinctură de vâsc + 100 ml tinctură de usturoi se va pune 200 g de miere. Se va amesteca bine de fiecare dată când se ia. Se va lua câte o linguriţă de 3 ori pe zi.

Tinctură de usturoi+ tinctură de păducel câte 100 ml din fiecare se amestecă cu 200 ml miere. Se ia 1 linguriţă de 3 ori pe zi. Se va putea lua şi după mese. Vezi şi reţeta tibetană.

Unguras (Marubium vulgare) -Tinctură de unguraş 100 ml + tinctură de păducel 100 ml + 100 ml suc de ceapă+ 300 g miere. Se poate lua şi din acesta câte o linguriţă de 3 ori pe zi.

Viţa de vie (Vinis vinifera). Cel mai eficient este prepararea unei tincturi din 100 g de frunze proaspete, mărunţite puse la 100 ml alcool alimentar de 70 grade. Se ţine apoi timp de 15 zile agitând des. Se strecoară şi se vor lua câte 1-2 linguriţe pe zi diluate în 100 ml apă. Se iau dimineaţa la sculare, apoi timp de 15 minute, nu se va mânca. frunze tinere se fierb 2 linguriţe timp de 15 minute. Se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi.

-La toate plantele se poate introduce şi oţet, macerate plantele în oţet apoi aplicate. De asemenea cu oţet se poate face un aluat simplu sau cu ardei iute, hrean, sau muştar şi se ţine în funcţie de toleranţă. Se spală apoi cu apă caldă şi se unge cu alifie de gălbenele sau altă plantă.

-250 ml apă caldă în care se va pune 5 picături de ulei esenţial de lămâie (de la magazinele naturiste) şi o lingură de smântână. Se amestecă bine pentru omogenizare, apoi se va îmbiba o bucată de pânză care se aplică pe regiunea varicelor (să depăşească), pentru 20 minute. În acest timp se ţin picioarele mai sus. Înainte de aplicare este bine să se spele foarte bine piciorul pe locul cu varice. Se poate repeta zilnic până la vindecarea complectă.

-Un preparat foarte util este Stimuven un gel din spânz care îl găsiţi la ori ce farmacie, bine aprovizionată.

-Alte preparate: Castanil Tg. Mureş, Variterp- Iaşi, Venoral- Cluj, Boicil unguent.

-Gimnastică medicală se poate face zilnic. Este bine să mergeţi zilnic, timp de câteva minute, în vârful picioarelor. Când aveţi de urcat trepte urcaţi-le pe vârfuri. Sunt interzise eforturile mari, dar un mers cu bicicleta, înotul liniştit, nu de performanţă ajută foarte mult. De asemenea este bine să vă feriţi de soare, pentru că acesta dilată varicele şi se agravează afecţiunea. În timpul băilor de soare zona cu varice este bine să o acoperiţi cu un prosop înmuiat în apă rece.

-Cataplasme cu foi de varză puse în mai multe straturi seara şi lăsate peste noapte, combinate cu mişcare, regim alimentar sunt cel mai bun tratament. Se pot alterna cu alifie de propolis.

Reţeta 2: ceaiul de trifoi alb conţine în stare proaspătă o substanţă numită melilotină care, în timpul uscării se transformă în cumarin sub acţiunea unor enzime. S-a dovedit că această substanţă vindecă o serie de afecţiuni venoase (picioare grele, varice). Ceaiul se face din plantă uscată. 1 lingură de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute. Se strecoară. Se consumă 3 căni pe zi, perioade lungi. La picioare grele se beau 2 căni pe zi.

Cataplasme cu argilă- se ung locurile afectate cu argilă lichidă (praf de argilă lăsat în apă ca să formeze o pastă). Se lasă apoi să acţioneze 1 oră. Se spală bine cu apă caldă, după care se pun frunze de varză strivite local legate cu un pansament.

Cataplasme cu oţet de mere– se amestecă 500 ml de oţet de mere cu 1 litru de apă şi 250 g de tărâţe de grâu. Lăsaţi amestecul la macerat timp de 3-4 zile, la frigider. După acest interval, strecuraţi. Înmuiaţi în acest preparat mai multe fâşii de pânză din bumbac în care să vă înfăşuraţi picioarele. Păstraţi cataplasmele peste noapte: Se repetă în fiecare seară. Se poate în fiecare seară să se facă un masaj cu oţet de mere pe picioare de jos în sus. Se face acest lucru în fiecare seară timp de 1-2 luni zilnic. Picioarele se învelesc apoi în şerveţele muiate în oţet, se leagă apoi cu un prosop şi se stă timp de 30 minute cu ele mai ridicate decât restul corpului. De asemenea zilnic se va consuma 2-3 pahare de oţet de mere puse câte 2 linguri de oţet în 250 ml apă rece şi se adaugă miere după gust.

-Este foarte eficient de asemenea masajul care se poate face zilnic mai ales după ce se iasă din baie. Acest masaj se va face după ce se unge local cu orice ulei şi se va face foarte uşor dinspre extremităţi în sus. Masajul se poate face şi cu apă cu un pic de suc de lămâie, care ajută foarte mult.

În cazul în care aveţi colesterolul mărit atunci va trebui neapărat să luptaţi pentru a se reduce şi acesta.



Băi alternative– se începe cu băi calde urmate de băi reci de câteva secunde se vor putea face zilnic de 2-3 ori. Acestea ar trebui să nu lipsească din nici u n tratament.

Vinul roşu este foarte indicat să se consume dar în cantităţi de 50 ml de 3 ori pe zi. Polifenolul, care este colorantul din boabele de struguri, neutralizează efectul radicalilor liberi, principala cauză a îngroşării pereţilor vaselor de sânge. Totodată acesta face să se subţieze sângele, împiedicând formarea cheagurilor de sânge. Mai conţine de asemenea coloranţi vegetali şi taninuri care previn depunerea de colesterol, deci sclerozarea vaselor. Se recomandă maximum 300 ml pe zi.

Câteva sfaturi utile:

            Preferaţi alimentele bogate în fibre, evitând felurile de mâncare prea grase.

            Renunţaţi la băile fierbinţi.

            Nu staţi prea mult timp fără să vă mişcaţi şi mai ales nu staţi picior peste picior.

            Evitaţi tocurile prea înalte şi îmbrăcămintea care strânge piciorul.

            Dacă vă simţiţi picioarele grele şi dacă vă dor, e bine să purtaţi ciorapi medicinali. Aceştia împiedică să stagneze sângele în vene şi ameliorează răsucirea venelor.

            Faceţi băi reci sau cel puţin un duş rece după ce terminaţi baia.

            Consumaţi alimente bogate în vitamina E.

            Faceţi mişcare zilnic.

Proctovenorutin- produs de laboratoarele Medica din Bucureşti. Este un tonic venos din făină de castane care protejează vasele de sânge, împiedică formarea de cheaguri de sânge şi are un uşor efect vasodilatator. Se indică şi la tromboflebite, hemoroizi, varice, etc. se va administra conform indicaţiilor producătorului.

Stimuven plus- produs de Exhelios Timişoara cu spânz, fructe de castane, hamamelis, indicat în toate bolile venoase. Se foloseşte extern conform indicaţiilor producătorului.

Tonic venos- produs de Dacia Plant Sebeş-Alba este indicat de asemenea în toate bolile venoase. Se administrează conform indicaţiilor producătorului.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close