Inflamaţii articulare – tratament naturist

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Inflamaţii articulare.

Se pot folosi următoarele plante medicinale: cartof, cătină, ceapă, dreţe, gălbenele, hrean, mesteacăn, muştar negru, sunătoare, tătăneasă, tuia, turiţă mare, ţelină, untul pământului.

Modul de folosire al plantelor.

Cartof (Solanum tuberosum)  fiert şi făcut ca la piure se va aplica pe locul inflamaţiei sau pentru calmarea durerii. Se poate ţine timp de 8-10 ore sub formă de cataplasmă, adică pus într-o pânză.

Cătină (Tamarix ramosissima) se găseşte la toate magazinele naturiste cremă făcută din ulei de cătină cu care se va unge articulaţia de mai multe ori pe zi, făcându-se un masaj blând.

Ceapă (Allium cepa) tăiată felii crudă (bulb)- se pune într-o pânză care se aplică pe locul inflamaţiei.

Dreţe (Lysimachia nummularia) a) Se va face o infuzie din 2 linguriţe de plantă mărunţită care se va pune la 250 ml de apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute după care se strecoară şi se poate folosi la diferite tratamente în băi, comprese, etc.

  1. b) Decoct din 4 linguri de plantă. Se va fierbe timp de 10 minute după care se strecoară. Este foarte utilă în acest fel la spălături locale pentru efectul deosebit care-l are ca antibiotic sau de calmarea durerilor. Se poate folosi la pansare sau spălături. Se poate folosi şi la tratarea ulceraţiilor varicoase şi rănilor.

Gălbenele (Calendula officinalis) se găseşte la toate magazinele naturiste cremă făcută din ulei de cătină cu care se va unge articulaţia de mai multe ori pe zi, făcându-se un masaj blând.

Hrean (Armoracia rusticona) se rade hrean şi se pune cu puţin alcool sanitar pe articulaţia inflamată. Se ţine 20-30 minute compresă cu această soluţie. Este utilă atunci când se doreşte activarea circulaţiei locale. Se indică în special la reumatism.

Mesteacăn (Betula verrucosa) 2 linguriţe de frunze mărunţite se pun la 250 ml apă şi se fierb pentru 5 minute. Se poate apoi aplica compresă cu lichidul sau chiar cu plantele fierte, aplicate calde.

Muştar negru (Brassica nigra) făină de muştar se amestecă cu apă caldă şi se pune local pentru 15-30 minute (în funcţie de toleranţă) şi apoi se clăteşte cu apă caldă. Se indică în special la articulaţiile inflamate datorită reumatismului.

Sunătoare (Hypericum perforatum) se găseşte la toate magazinele naturiste cremă făcută din ulei de cătină cu care se va unge articulaţia de mai multe ori pe zi, făcându-se un masaj blând.

Tătăneasă (Symphythum officinalis) alifie se găseşte la toate magazinele naturiste cremă făcută din ulei de cătină cu care se va unge articulaţia de mai multe ori pe zi, făcându-se un masaj blând.

Tuia (Tuya occidentalis) 1-2 linguriţe de cetini se pun la 500 ml apă şi se fierb până scade apa la jumătate. Se strecoară şi se pun comprese locale de 2-3 ori pe zi, calde.

Turiţă mare (Agrimonia eupatoria) Se va face o infuzie din 2 linguriţe de plantă mărunţită care se va pune la 250 ml de apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute după care se strecoară şi se poate folosi la diferite tratamente în băi, comprese, etc.

Ţelină (Apium graveolens) Se va face o infuzie din 2 linguriţe de plantă mărunţită care se va pune la 250 ml de apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute după care se strecoară şi se poate folosi la diferite tratamente în băi, comprese, etc.

Untul pământului (Tamus communis) se găseşte la toate magazinele naturiste cremă făcută din ulei de cătină cu care se va unge articulaţia de mai multe ori pe zi, făcându-se un masaj blând.

Tinctura de rozmarin.

Rosmarinus officinalis.

Produsă de Dacia Plant Sebeş.

Acţiuni.

Intern: antigutos, antireumatic, antiseptic intestinal, antiseptic respirator, antispasmodic, carminativ (reduce gazele intestinale), colagog şi coleretic, stomahic, diuretic, hipocolesterolemiant, stimulent al circulaţiei sanguine, activator al circulaţiei şi oxigenării cerebrale, psihostabilizant, stimulent general, vermifug.

Extern: antiseptic, astringent, cicatrizant, stimulent al circulaţiei pielii capului de unde şi efectul de creştere al părului), revolutiv, vulnerar.

Indicaţii.

Intern: indigestie, atonie digestivă (în special al stomacului), vomă, colici intestinale, congestia ficatului, icter, inflamaţii dureroase, cronice ale vezicii biliare, diabet, valori crescute ale colesterolului, insomnie, ameţeli (vertij), dureri de cap, migrene, nervozitate, stări depresive, stări de slăbiciune după boli şi operaţii grave, slăbirea memoriei, senilitate, palpitaţii, adjuvant în boli de inimă (inclusiv în cele care apar pe fondul emotivităţii exacerbate şi a instabilităţii psihice), amenoree, hidropizie, reumatism articular, celulită, astm, tuse convulsivă, surmenaj fizic şi cerebral, astenie, stări de oboseală cronică foarte accentuată, slăbiciune, convalescenţă, bătrâneţe.

Extern: entorsă, umflături articulare, umflarea gleznelor, dureri reumatice, torticolis, adjuvant în paraplegie spastică, hemiplegie.

Precauţii: intern în cantităţi foarte mari (peste 15 g pe zi) rozmarinul este toxic, producând gastroenterite şi nefrite.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.