Inflamaţia vezicii urinare – tratament naturist

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Inflamaţia vezicii urinare.

 

Se vor putea folosi următoarele plante medicinale: afin, agriş, angelică, brad, busuioc, ceapă, cicoare, coacăz roşu, coada racului, coada şoricelului, curcubeţica, dovleac, dumbravnic, echinacea, fasole, fenicul, frag, fumăriţă, hrean, iarbă mare, iarbă neagră, leuştean, măr, merişor de munte, molid, mur, muşeţel, nalbă, osul iepurelui, plop negru, porumbar, praz, roibă, salată verde, salcie, strugurii ursului, tătăneasă, troscot, trifoi roşu, usturoi, varză, vetrice, vulturică, zârnă.

Modul de folosire al plantelor medicinale:

Afin (Vaccinum myrtylis)-se vor lua 2 linguriţe de frunze de afin care se vor fierbe timp de 5 minute, după care se va strecura. Se pot consuma 2 astfel de ceaiuri pe zi.

Agriş (Ribes grosularia) se va face un ceai din 2 linguriţe de frunze măcinate sau mărunţite care se vor pune la 250 ml de apă şi se vor fierbe timp de 10 minute. Se strecoară după care se va putea consuma 2 ceaiuri din acestea pe zi.

Angelică (Angelica arhanghelica) cel mai bine ar fi să se folosească în acest caz rădăcina. Se va pune 2 linguriţe de rădăcină mărunţită la 250 ml apă şi se va fierbe timp de 5 minute. Se strecoară apoi se va consuma în timpul unei zile 2-3 ceaiuri dacă este posibil îndulcite cu miere.

  1. b) se mai poate face din plantă 2 linguriţe de plantă mărunţită se vor pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute după care se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi din acest ceai.
  2. c) Tinctură din 50 g de plantă sau rădăcină, care se va pune mărunţită la 250 ml alcool alimentar. Se va ţine timp de 15 zile agitând des sticla pentru a se putea extrage principiile active din plante. Se va strecura, apoi se pune într-o altă sticlă şi se ţine la rece. Se pot lua câte 10 picături de 3 ori pe zi, diluate cu 100 ml apă.

Brad (Abies alba) Se vor lua muguri de brad 2 linguri care vor fi mărunţiţi şi se vor pune în 250 ml apă. Se vor fierbe timp de 15 minute după care se vor strecura. Se poate consuma un astfel de ceai dimineaţa şi unul seara.

Busuioc (Ocinum basilicum) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni fiind foarte eficiente şi datorită faptului că au şi o serie de principii antibiotice.

Ceapă (Allium cepa) se va folosi o ceapă de mărime potrivită care se va tăia mărunt apoi se va pune în 500 ml apă. Se lasă să fiarbă timp de 15 minute, după care se strecoară. Se fac cu aceasta 2 spălături pe zi. Este foarte eficientă atât pentru refacerea circulaţiei cât şi ca dezinfectant sau chiar antibiotic local.

Cicoare (Cichorium intybus) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Rădăcina- 1 linguriţă mărunţită se pune la 250 ml apă şi se fierbe pentru 10 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Este un foarte bun diuretic.

Coacăz roşu (Riber rubrum) se va face un ceai din 2 linguriţe de frunze măcinate sau mărunţite care se vor pune la 250 ml de apă şi se vor fierbe timp de 10 minute. Se strecoară după care se va putea consuma 2 ceaiuri din acestea pe zi.



Coada-racului (Potentilla anserina) conţine şi ea flavone şi tanin. Este utilă atât la infecţii cât şi la hemoragii. Se va pune 2 linguriţe de plantă mărunţită la 250 ml apă clocotită. Se acopere apoi pentru 15 minute şi se strecoară. Se va consuma câte 3 căni pe zi.

Coada-şoricelului (Achillea milefolium) este foarte utilă la infecţii având în componenţă azulenă care este un antibiotic puternic care distruge foarte mulţi microbi. Se va folosi de preferinţă floarea care este mult mai activ ca planta. Se vor pune 2 linguriţe de flori mărunţite la 250 ml apă clocotită. Se va acoperi pentru 10 minute după care se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Extern se va face dintr-o mână de flori mărunţite puse la 2 litri de apă clocotită. Se va acoperi pentru 15 minute după care se strecoară. Se pot face spălături vaginale sau cu cantitate mai mare de plantă chiar băi complecte în care se va sta timp de 30 minute. Este planta cel mai des folosită, fiind o plantă comună care o cunoaşte foarte multă lume şi este foarte uşor de adunat.

Curcubeţica (Aristolochia clementis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se poate consuma cu înghiţituri mici.

Dovleac (Curcubita pepo) 2 linguriţe de seminţe ne curăţite de coajă se mărunţesc apoi se fierb în 250 ml apă pentru 10 minute. Se strecoară şi se consumă în fiecare dimineaţă un asemenea ceai fiind un bun emolient al aparatului urinar.

Dumbravnic (Mellitis melissophyllum)  1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se poate consuma cu înghiţituri mici.

Echinacea (Echinacea purpurea) se pune 20 picături de tinctură (se găseşte la toate magazinele naturiste) la 100 ml apă şi se consumă de 3 ori pe zi câte 20 picături diluate, perioade lungi de timp.

Fasole (Phasoleum vulgaris) se pun teci de fasole 2 linguriţe mărunţite la 250 ml apă şi se fierb pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot lăsa înainte şi la macerat pentru 12 ore în aceiaşi apă. Se pot consuma 3 căni pe zi pentru efectul diuretic.

Fenicul (Foeniculum vulgare)  se vor folosi seminţele măcinate în următoarele moduri:

  1. a) seminţe măcinate cu râşniţa de cafea apoi cernute prin sită fină. Se vor pune un vârf de cuţit sub limbă pentru 10 minute, după care se va înghiţi cu puţină apă.
  2. b) seminţele se vor pune 2 linguriţe la 250 ml apă şi se fierb pentru 10 minute, după care se strecoară şi se consumă 2 ceaiuri din acestea în cursul unei zile.

Frag (Fragaria vesca) 2 linguriţe de plantă mărunţită se vor pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute după care se strecoară. Se vor consuma 3 ceaiuri pe zi.

Fumăriţă (Fumaria officinalis) 2 linguriţe de plantă se vor pune mărunţite la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute, după care se strecoară. Se consumă 3 ceaiuri pe zi.

Hrean (Armoracia rusticona) atât rădăcină cât şi frunze,  se va folosi în următoarele modalităţi:

  1. a) frunzele- se vor mărunţi 3-4 linguri de frunze şi se vor pune la 500 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute, după care se strecoară. Se vor face spălături de 2 ori pe zi.
  2. b) rădăcină rasă se vor pune 2-3 linguri de rădăcină rasă la 250 ml apă. Se fierb apoi timp de 10 minute şi se strecoară. Sunt foarte utile pentru că refac circulaţia locală.

Iarbă mare (Inula helenium) 2 linguri de plantă mărunţită se va pune la 500 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute, după care se strecoară. Se vor face 2 spălături pe zi.

Iarbă neagră (Calluna vulgaris) 2 linguriţe de plantă se vor pune mărunţite la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute, după care se strecoară. Se consumă 3 ceaiuri pe zi.

Leuştean (Levisticum officinalis)

  1. a) plantă mărunţită 3 linguri se vor pune la 500 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute, după care se strecoară. Se pot face 2 spălături pe zi.
  2. b) rădăcină 2 linguri de rădăcină mărunţită se vor pune la 500 ml de apă. Se vor fierbe apoi timp de 10 minute, după care se strecoară. Se vor face 2 spălături pe zi.

Levănţică (Lavandula angustifolia) 2 linguri de flori mărunţite se vor pune la 500 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute, se strecoară şi se poate face 2 spălături vaginale.





Măr (Mallus pumilla) se fierbe fructul în apă până se moaie apoi se consumă apa şi fructul.

Merişor de munte (Vaccinus vitis-idaea) 2 linguriţe de frunze se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se adaugă un vârf de cuţit de bicarbonat de sodiu alimentar, pentru alcalinizarea preparatului. Se pot consuma 2 căni de ceai pe zi. Se indică deoarece sunt foarte diuretice şi antiinflamatoare.

Molid (Picea albis)  Se vor lua muguri 2 linguri care vor fi mărunţiţi şi se vor pune în 250 ml apă. Se vor fierbe timp de 15 minute după care se vor strecura. Se poate consuma un astfel de ceai dimineaţa şi unul seara. Are un puternic efect antibiotic.

Mur (Rubus fruticosum) 2 linguriţe de plantă (frunze şi ramuri) se vor pune mărunţite la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute, după care se strecoară. Se consumă 3 ceaiuri pe zi.

Muşeţel (Matricaria chamomilla)  2 linguri de flori mărunţite se vor pune la 500 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute, se strecoară şi se poate face 2 spălături vaginale.

Nalbă (Althea officinalis) se poate folosi orice fel de nalbă.

  1. a) plantă mărunţită 2 linguri se pun în 500 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute, după care se strecoară. Se vor face 2 spălături vaginale pe zi.
  2. b) rădăcină- 2 linguri de rădăcină mărunţită se vor pune în 500 ml apă şi se vor fierbe apoi timp de 10 minute. Se strecoară. Se pot şi cu acestea să se facă 2 spălături vaginale.

Osul iepurelui (Ononis spinosa) conţine alfa-onocerina, acid citric, taninuri, fitosteroli, ulei gras, etc. Produce diureză şi are un efect antibiotic destul de puternic. Se va face un ceai din rădăcină. 2 linguri de rădăcină mărunţită se vor pune la 500 ml apă clocotită. Se vor acoperi pentru 15 minute după care se strecoară. Se poate consuma în cursul unei zile până la 3 căni pe zi. .

Plop negru (Populus nigra) 2 linguri de muguri zdrobiţi se vor lua şi se vor pune la 250 ml apă. Se vor fierbe pentru 10 minute la foc mic după care se strecoară.



Porumbar (Prunus spinosa) se poate folosi:

  1. a) florile 3 linguri de flori mărunţite se vor pune la 500 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute, după care se strecoară. Se fac 2 spălături vaginale pe zi.
  2. b) Fructele- se indică pentru că sunt foarte astringente. Se vor pune 20 de fructe la 500 ml apă şi se vor fierbe timp de 15 minute. Se strecoară apoi şi se pot face 2 spălături vaginale pe zi, din care una seara înainte de culcare.

Praz (Allium porrum) se poate folosi ca ceapa.

Roibă (Rubia tinctorium) 3 linguri de plantă mărunţită se vor pune la 500 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute, apoi se strecoară. Se pot face 2 spălături vaginale pe zi.

Salată verde (Lactuca sativa) se preferă frunzele verzi. Se vor pune frunzele de la o salată de mărime potrivită în 500 ml apă şi se fierb timp de 10 minute. Se strecoară. Se fac 2 spălături vaginale pe zi. Este utilă şi pentru calmarea durerilor. Se poate consuma şi suc de salată verde fiind foarte indicat.

Salcie (Salix alba)–  (calmează şi durerile), se pot folosi:

  1. a) frunzele. O mână de frunze se vor mărunţi şi se pun în 500 ml apă. Se fierb apoi timp de 5 minute. Se strecoară. Se pot face cu acest ceai de 2 ori pe zi spălături, făcându-se de fiecare dată altă cantitate de cei proaspătă.
  2. b) coaja de salcie- se va pune 3-4 linguri de coajă mărunţită în 500 ml apă. Se fierbe timp de 15 minute, după care se strecoară. Se pot face 2 spălături pe zi cu astfel de ceai.

Strugurii ursului (Arctostaphylos uwa-ursi) 2 linguri de plantă mărunţită se pune la 500 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot face spălături vaginale sau băi de şezut sau se pot consuma intern 2-3 căni pe zi.

Tătăneasă (Symphythum officinalis) 2 linguriţe de rădăcină mărunţite se vor pune la 250 ml apă. Se vor fierbe apoi timp de 10 minute şi se strecoară. Se pot consuma 3 ceaiuri din acestea pe zi.

  1. b) se va face tinctură din 50 g de rădăcină mărunţită care se va pune într-o sticlă cu 250 ml alcool alimentar de 70 de grade. Se lasă să stea pentru 15 zile la temperatura camerei agitând des. Se strecoară apoi şi se pune în sticluţe de capacitate mai mică. Se va lua o linguriţă de tinctură pusă la 100 ml apă de 3 ori pe zi, o perioadă mai lungă.

Trifoi roşu (Trifolium pratens) în special roşu, se va pune o mână de trifoi în 500 ml apă clocotită. Se lasă apoi timp de 10 minute acoperit, după care se strecoară. Se va face 2 spălături vaginale pe zi.

Troscot (Polygonum aviculare) 2 linguri de plantă mărunţită se pune la 500 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot face spălături vaginale sau băi de şezut sau se pot consuma intern 2-3 căni pe zi. Este un foarte bun antiinflamator conţinând acid salicilic.

Usturoi (Alium sativum) se vor pisa 3-4 căţei de usturoi şi se vor pune în 500 ml apă. Se vor fierbe timp de 5 minute, după care se strecoară. Se vor face 2 spălături pe zi cu un astfel de ceai. Este foarte eficient atât pentru efectul antibiotic care îl are cât şi pentru refacerea circulaţiei sângelui.



Varză (Brasica oleracea) se vor alege frunze de varză de culoare cât mai închisă care sunt mai indicate. Se vor mărunţi 100 g de frunze care se vor pune la 1 litru de apă. Se vor fierbe apoi timp de 15 minute, după care se strecoară. Se fac două spălături pe zi.

Vetricea (Chryzanthemum vulgare) 3 linguri de plantă mărunţită se vor pune la 500 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute, după care se strecoară. Se pot face 2 spălături vaginale pe zi. Este şi un bun antibiotic şi contribuie şi la diureză.

Vulturică (Hieracium pilosella) 3 linguri de plantă mărunţită se vor pune la 500 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute, după care se strecoară. Se pot face 2 spălături vaginale pe zi. Este şi un bun antibiotic şi contribuie şi la diureză.

Zârnă (Solanum nigrum) Se vor pune 3 linguri de plantă mărunţită la 500 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute, Se fac astfel 2 spălături pe zi.

Se mai poate asocia la toate aceste tratamente şi tratamentul cu tinctură de propolis care se va lua pe gură. Se va lua câte 2 picături la fiecare kg corp de 3 ori pe zi. Se pun picăturile pe o bucată de miez de pâine şi se mestecă bine în gură şi se înghit.

De asemenea se poate introduce intra-vaginal un ovul pe zi, protejat de un tampon pentru a nu păta lenjeria.

 Dacă se asociază şi plantele medicinale şi propolisul atât intern cât şi ovule (în lipsă se poate folosi chiar un supozitor deoarece are aceiaşi componenţă) atunci vindecarea este mult mai repede şi cu certitudine dacă se face tratamentul corect nu veţi ajunge să fiţi o bolnavă cronică, sau chiar dacă aveţi o afecţiune cronică aceasta se va vindeca.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close