Atonia vezicii urinare.
Diminuarea capacităţii contractile a muşchilor, în perioada de repaus.
Se întâmplă în general la oamenii în vârstă, în special la femei care nu mai pot să-şi reţină urina şi când râd, tuşesc sau fac cel mai mic efort urinează.
Tratament:
Se pot folosi următoarele plante medicinale: coada calului, flori de fân, grâu, mesteacăn, ovăz, spanac, ţelină.
Modul de folosire al plantelor medicinale.
Coada calului (Equisetum arvense) o mână de coada calului se pune la 5 litri de apă şi se fierbe timp de 20 minute, apoi se strecoară. Se pot face băi de şezut de 2 ori pe zi. Una dimineaţa şi una seara.
Flori de fân, Se vor face băi cu flori de fân. Se pot face şi cataplasme. Se fierb 4 linguri de flori de fân într-un litru de apă 5 minute. Se strecoară. Se înmoaie un prosop. Se stoarce apoi şi se leagă în jurul mijlocului. Se pune un alt prosop uscat deasupra. Se ţine atât timp cât este cald. Se poate ţine doar cât este cald. Se poate face acest lucru de 2 ori pe zi.
Grâu (Triticum aestivum) se foloseşte grâu încolţit în fiecare zi câte 500 g în cure de lungă durată.
Mesteacăn (Betula verrucosa) are saponozide, rezine, mucilagii, etc. Poate combate cu mare succes bolile renale şi de asemenea o serie întreagă de infecţii ale aparatului uro-genital. Se va pune 2 linguriţe de frunze bine mărunţite de mesteacăn la 250 ml de apă în clocot. Se va lăsa apoi acoperit 20 de minute şi se va strecura. Se adaugă la acesta obligatoriu un vârf de cuţit de bicarbonat de sodiu alimentar. Se lasă apoi 6 ore şi se poate abia atunci consuma. Cu 4 linguriţe de plantă preparate identic, se obţine un ceai concentrat care se poate consuma în cursul zilei. La acest ceai este obligatoriu să se pună un vârf de cuţit de bicarbonat de sodiu alimentar înainte de a se consuma. Se indică ca diuretic fiind cel mai util ceai, în plus are capacitatea de a elimina acidul uric, colesterolul în exces şi multe alte toxine. Pentru aceste efecte deosebite se indică a fi folosit în: afecţiuni renale, vezicale chiar calculoză renală ,(fiind foarte utilă combinaţia cu coada racului în acest caz), scleroză, afecţiuni cardiace, diabet. În plus este un antiinflamator cutanat şi articular putând fi folosit cu succes la artroze, reumatism, hipertensiune, edemele cardiace, boli de ficat, dereglări uremice. Foarte important este faptul că distruge stafilococul auriu fiind deci şi un excelent antibiotic.
Se mai poate folosi seva, mugurii, coaja, ameţii. Seva este extraordinară la afecţiuni renale sau oculare. Intern seva se ia te 1 linguriţă de 3 ori pe zi. Se pot face cure de lungă durată.
Ovăz (Avena sativa) se folosesc seminţele 50 g de seminţe se fierb până se moaie apoi se consumă. Se poate consuma zilnic perioade lungi de timp. De asemenea se poate pune la încolţit şi apoi se macină şi se consumă zilnic câte 3-6 linguri de seminţe încolţite. Se poate de asemenea folosi sucul obţinut din mlădiţe tinere câte 1 linguriţă de 3 ori pe zi. Se ia diluat cu apă.
Spanac (Spinaceae oleraceae) se pun frunze crude umezite cu ulei pe partea din jos a abdomenului în fiecare seară.
Ţelină (Apium graveolens) se consumă în special sucul din rădăcini şi frunze obţinut cu ajutorul storcătorului de fructe. Se consumă câte 20 ml de 3 ori pe zi. Se poate folosi şi în amestec cu alte sucuri, în special cu morcovi, varză, cartofi.
Varză (Brasica oleracea) se foloseşte sub formă de suc zilnic sau se pun comprese pe partea din jos a abdomenului în fiecare zi. Se pot ţine în funcţie de toleranţa individuală, până la 12 ore.