Leacuri pentru durerile de stomac – tratament naturist

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Dureri de stomac.

Se pot folosi următoarele plante medicinale: afin, aloe, anason, busuioc, cartof, călin, cireş, coacăz negru, coada calului, coada şoricelului, cuişoare, dumbravnic, lămâie, leuştean, lumânărică, mărar, morcov, nuc, păstârnac, pătrunjel, pelin, porumbar, priboi, răculeţ, revent, rostopască, salcâm, scaiul dracului, sfeclă roşie, sfeclă de zahăr, slăbănog, traista ciobanului, trifoi alb, varză, vişin.

Modul de folosire al plantelor medicinale:

Afin (Vaccinum myrtylis) 1 linguriţă de frunze mărunţite se pune la 250 ml apă şi se fierbe pentru 5 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Este indicat în special la cei care au diabet sau enterocolite, diaree. Se pot consuma şi fructele crude câte 100 g de 3 ori pe zi. Se poate pune şi 1 linguriţă de fructe uscate şi mărunţite la 250 ml apă şi se fierbe pentru 10 minute apoi se strecoară. Se pot consuma în acest fel 3 căni pe zi.

Aloe (Aloe vera) 1 linguriţă de praf de plantă uscată se înghite în cazul durerilor.

Anason (Pimpinella anisum) 1 linguriţă de seminţe se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, sau câte una la apariţia durerilor.

Busuioc (Ocinum basilicum) 1-2 linguriţe de plantă mărunţită se vor pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi. Este cel mai bun în afecţiunile gastro-intestinale, înlătură balonările, colitele de fermentaţie, durerile de burtă şi înlătură foarte eficient senzaţia de greaţă. Se poate folosi şi de către adulţi şi de către copii.

Cartof (Solanum tuberosum) se face suc de cartof şi se consumă câte 100 ml de mai multe ori pe zi, înainte cu 15-30 minute de mesele principale. Vindecă şi de ulcer.

Călin (Viburnum opulus) -2 linguriţe de scoarţă mărunţită se pun la 250 ml apă. Se fierb apoi timp de 10 minute. Se strecoară. Se pot consuma 2 căni pe zi. Se mai poate face- o parte coajă măcinată şi 5 părţi alcool alimentar de 70°. Se ţine ermetic închisă şi se agită zilnic timp de 15 zile apoi se strecoară. Se va putea lua câte o linguriţă de 3 ori pe zi înainte de mese diluată cu puţină apă.

-Fructele- se extrage sucul cu storcătorul de fructe şi se consumă câte 40 ml în cazul gastritelor hiper-acide sau chiar în cancer, în scop preventiv. În combinaţie cu suc de coacăze în părţi egale luat de 3 ori pe zi se poate lua de cei care fac chimioterapie, pentru a nu se simţi aşa tare efectele negative ale acestui tratament.



Cireş (Cerasus vulgaris) 1 linguriţă de cozi se pune la 250 ml apă şi se fierbe pentru 10 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma câte 3 căni pe zi. Are şi efect diuretic.

Coacăz negru (Ribes nigrum) 1 linguriţă de frunze mărunţite se pune la 250 ml apă şi se fierbe pentru 5 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Este indicat în special la cei care au făcut chimioterapie, au luat medicamente sintetice perioade lungi de timp, sau au enterocolite, diaree. Se pot consuma şi fructele crude câte 100 g de 3 ori pe zi. Se poate pune şi 1 linguriţă de fructe uscate şi mărunţite la 250 ml apă şi se fierbe pentru 10 minute apoi se strecoară. Se pot consuma în acest fel 3 căni pe zi.

Coada calului (Equisetum arvense) se foloseşte planta uscată care se va măcina cu râşniţa de cafea şi se transformă în praf. Se va lua câte 1 linguriţă de praf la nevoie. Este unul dintre cele mai eficiente neutralizante ale acidităţii gastrice şi de multe ori durerea stomacală este provocată de aciditate.

Coada şoricelului (Achilea milefolium) o linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 2 astfel de ceaiuri pe parcursul unei zile. Este şi un bun dezinfectant.

Cuişoare (Syzygyum aromaticum) -Se poate folosi la diferite ceaiuri pentru efectul anestezic sau deodorant şi antiseptic. Pentru acest lucru se vor pune câteva cuişoare la 250 ml de apă, se fierb doar puţin apoi se poate folosi strecurat sau nu.

-Se va fierbe pe baie de abur în puţin ulei timp de 2-3 ore după care se va strecura. Se foloseşte la diferite preparate sau aşa cum este pentru efectul său anestezic. Disfuncţii stomacale-stimulează funcţionarea stomacului-util în digestii lente.

Dumbravnic (Melittis melissophyllum) 2 linguriţe de plantă mărunţită se va pune în 250 ml de apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute după care se strecoară. Se pot consuma 2 astfel de ceaiuri. -Tinctură din 20 g de plantă mărunţită, care se pune cu 100 ml alcool alimentar 70°, timp de 15 zile la temperatura camerei. Se va agita des. Se strecoară, apoi se pot folosi câte 10 picături până la o linguriţă diluate cu puţină apă, de trei ori pe zi. Are efect antiseptic putându-se folosi cu succes în distrugerea colibacililor, are de asemenea caracter diuretic.

Lămâi (Citrus lemoniu) se consumă pulpă de lămâie, sau se face un suc din suc de lămâie obţinut de la o jumătate de lămâie, 200 ml apă şi miere polifloră după gust dacă nu aveţi contra indicaţii. Se poate consuma şi fructul ca atare. Acesta conţine acid acetic şi în combinaţie cu sucul gastric, respectiv acidul clorhidric se combină în stomac şi dă un alcool, deci este un neutralizant al acidităţii gastrice.

Leuştean (Levisticum officinalis) 1 linguriţă de frunze mărunţite se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se poate consuma la durerea stomacală 1 cană de astfel de ceai sau chiar 3 căni de ceai pe zi.

Lumânărică (Verbascum phlomoides) -Infuzie din 2 linguriţe de plantă mărunţită puse la 250 ml apă clocotită. Se acopere apoi pentru 10 minute după care se strecoară. Se pot consuma 3 astfel de ceaiuri pe zi. Se indică şi pentru acţiunea antimicrobian destul de puternică pe care o are.

Mărar (Anthum graveolens) 1 linguriţă de seminţe se pun mărunţite la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Este foarte util în special femeilor mai ales la cele aflate în menopauză sau care au nevoie de estrogen, deoarece această plantă conţine o substanţă care în organism se transformă în estrogen.

Morcov (Daucus carota) sucul de morcov se poate lua câte 200 ml de 3 ori pe zi. La început se va lua diluat cu apă şi după câteva zile când organismul s-a obişnuit cu el se poate consuma ne diluat. Se mai poate consuma ras în cazul în care există şi diaree asociată sau crud. Conţine provitamina A care în organism se transformă în vitamina A, care ajută la refacerea mucoasei stomacale.

Nuc (Juglans regia) 1 linguriţă de frunze mărunţite se pune la 250 ml apă şi se fierbe pentru 10 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Este astringent, hemostatic şi util la cei care au asociate şi hemoragii stomacale.





Păstârnac (Pastirnaca sativa) se poate folosi ca şi pătrunjelul.

Pătrunjel (Petroselinum crispus) stimulent general atât nervos cât şi muscular, reglează glandele endocrine, antianemic, antirahitic, antiscorbutic, aperitiv, antitoxic, depurativ, stomahic, diuretic, etc. -Suc din frunze. Se dau prin storcătorul de fructe sau dacă nu aveţi prin maşina de carne apoi se strecoară printr-o pânză. Se bea în maximum 30 minute de la preparare cu de două ori cantitatea de suc de morcov.

-Frunze mărunţite proaspete se consumă câte 1-3 linguriţe o dată în afecţiunile mai grave.

-2 linguriţe de plantă (frunze) la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute şi se consumă după strecurare.

-2 linguriţe de plantă-rădăcină, frunze) se taie mărunt. Se pun în 250 ml apă şi se fierb timp de 15 minute după care se strecoară. Se consumă zilnic trei astfel de ceaiuri.

Pelin (Artemisia absinthum) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi.



Porumbar (Prunus spinosa) în scopuri terapeutice se folosesc florile (Flores Pruni spinoşi) florile se utilizează în special în medicina empirică ca diuretic-depurativ, sedativă, laxativ slab- O linguriţă de flori se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute după care se strecoară. Se vor putea consuma 2-3 ceaiuri pe zi.

Priboi (Geranium macrorrhiza) -o linguriţă de plantă mărunţită se va pune în 250 ml apă clocotită. Se va acoperi pentru 10 minute după care se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi.

Răculeţ (Polygonum bistorta) -o linguriţă de rizom se va pune mărunţit la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute după care se strecoară. Se vor putea consuma 2-3 căni din acestea pe zi, este un astringent puternic folosit intern în diaree iar extern la inflamaţiile cavităţi bucale (afte, stomatite), hemostatic, în hemoroizi, fisuri anale, etc.

Revent (Rheum palmatum) 1 linguriţă de rădăcină se pune la 250 ml apă şi se fierbe pentru 10 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, având indicaţii şi la constipaţie.

Rostopască (Chelidonia majs) o jumătate de linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute apoi se strecoară. Se va lua câte o lingură la 3 ore, fiind doza pentru o zi. In caz de dureri se mai ia o porţie a doua zi. Acţiune antispastică de tip papaverinic, fiind mai puţin toxic ca multe alte produse.

Salcâm (Robinia pseudacacia) 1 linguriţă de plantă mărunţită (flori) se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi.

Scaiul dracului (Eryngium campestre) o linguriţă de rizom mărunţit se va pune la 250 ml apă. Se va fierbe timp de 10 minute după care se strecoară. Se pot lua 2 căni pe zi din acest ceai la afecţiunile interne. Are acţiune diuretică datorită saponozidelor, recomandat în calculoză renală. Şi vezicală, ca tonic aperitiv colagog şi emenagog.

Sfeclă roşie (Beta vulgaris rubra) se poate consuma sub formă de suc obţinut cu storcătorul de fructe câte 200 ml de 3 ori pe zi sau fiartă în apă şi consumată, atât apa cât şi rădăcina.

Sfeclă de zahăr (Beta vulgaris) se poate consuma sub formă de suc obţinut cu storcătorul de fructe câte 200 ml de 3 ori pe zi sau fiartă în apă şi consumată, atât apa cât şi rădăcina.



Slăbănog (Impatiens noli-tangere) o linguriţă de plantă uscată şi mărunţită se va pune la 250 ml de apă. Se va fierbe apoi timp de 10 minute după care se strecoară. Se vor putea consuma 2 astfel de căni pe zi. Se poate folosi în: constipaţie, diaree, dizenterie, dureri reumatice, dureri de stomac, hematurie, hemoroizi, etc. -2 linguriţe de plantă mărunţită se vor pune în 250 ml apă. Se vor fierbe timp de 10 minute după care se strecoară. Se pot folosi pentru dureri diverse inclusiv pentru cele de stomac sau cataplasme şi comprese externe la reumatism. Se poate consuma la nevoie 2 căni în cursul unei zile.

Traista ciobanului (Bursela capsela-pastoris) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi.

Trifoi alb (Trifolium arvense) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi.

Varză (Brasica oleracea) se consumă suc de varză în combinaţii cu alte sucuri, în special de morcov. Se poate consuma câte 200 ml de 3 ori pe zi în cure de lungă sau foarte lungă durată.

Se poate extern aplica foi de varză după ce li s-au tăiat nervurile şi au fost strivite cu un sucitor de lemn sau cu o sticlă. Se schimbă de 2 ori pe zi.

Vişin (Cerasus vulgaris) 1 linguriţă de cozi se pune la 250 ml apă şi se fierbe pentru 10 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma câte 3 căni pe zi. Are şi efect diuretic.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close