Limfom – tratament naturist

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Limfom.

            Nume general, pentru tumorile ganglionilor limfatici maligne, giganto-foliculare, boala Brill-Symmers, limfosarcom, retilosarcom, limfogranulomartoza Hodgkins. Se caracterizează prin creşterea în volum a ganglionilor, în special cervicali, mediastinali, axilari sau inghinali, dar şi a altor grupe.

            Ganglionii pot atinge dimensiunea unor alune sau chiar dimensiunea unei mandarine.

            Aceasta este o boală foarte gravă şi va trebui tratată medical, în spitale de specialitate. Suplimentar se poate face un tratament naturist care să ajute, tratamentul instituit de medicul specialist, la are nu se va renunţa, ba chiar este indica să anunţaţi medicul că doriţi să faceţi şi unul din tratamentele naturiste pe care-l alegeţi dumneavoastră.

Se poate face tratament cu una sau mai multe din următoarele plante medicinale: afine, alune, banane, buberic, busuioc, cătină, ceapă, coacăze, coada şoricelului, curpen, dovleac, echinaceea, floarea soarelui, gălbenele, grâu încolţit, lămâi, iederă, in, mandarine, mere, morcov, nuc, ovăz, pătlagină, păstârnac, pătrunjel, portocale, praz, ridiche neagră, salvie, sfeclă de zahăr, sfeclă roşie, struguri, sunătoare, tătăneasă, ţelină, varză.

Modul de folosire al plantelor medicinale.

Afin (Vaccinum myrtylis) se pot folosi frunzele- 1-2 linguriţe de frunze mărunţite se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se poate folosi la spălarea leziunilor sau chiar să se pună comprese locale cu acest ceai care este un ceai astringent şi ajută la refacerea pielii.

Alun (Corylus avellana) se folosesc la prepararea unei infuzii făcute din 2 linguriţe de frunze zdrobite care se vor pune în 250 ml apă clocotită. Se ţine apoi acoperit pentru 10 minute, după care se strecoară. Se foloseşte de exemplu împreună cu ceaiul de castan în afecţiuni circulatorii ca; varice, flebite sau alte afecţiuni ale inimii.

Banane Se indică folosirea fructelor intern şi extern se pasează fructul şi se amestecă în părţi egale cu smântână şi se aplică local de 2-3 ori pe zi.  

Buberic (Scrophularia nodosa) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se aplică comprese locale de mai multe ori pe zi călduţe.

Busuioc (Ocinum basilicum) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 250 ml apă clocotită. Se strecoară. Se pot folosi intern în special pentru cei cu afectarea mucoaselor. Se fac de asemenea spălături de mai multe ori pe zi. Se pot face şi gargară sau chiar băi complecte fiind una dintre plantele cele mai eficiente la această afecţiune.

Cătină (Tamarix ramosissima) se consumă fructele pentru multele vitamine conţinute, fiind socotite o polivitamină naturală. Se poate de asemenea aplica ulei local de mai multe ori pe zi cu ajutorul unui pansament care se aplică umezit călduţ pe locul afectat de 2 ori pe zi.

Ceapă (Allium cepa) se poate aplica bulb de ceapă tăiat felii local de mai multe ori pe zi. La fel se poate aplica ceapă coaptă sau fiartă aplicată cu ajutorul unui pansament.



Coacăze (Ribes nigrum) se pot folosi fructele proaspete câte 100 g în cură de 30 zile. Se mai poate folosi sirop, dulceaţă sau sub alte forme zilnic.

Coada şoricelului (Alvhemilla milefolium) –flori- 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se consumă intern 2-3 căni şi extern se fac comprese cu ceaiul acesta de 3 ori pe zi.

Curpen (Clematis vitalba) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se consumă intern 2-3 căni şi extern se fac comprese cu ceaiul acesta de 3 ori pe zi.

Dovleac (Curcubita pepo) se pasează pulpa crudă sau fiartă şi se amestecă cu smântână apoi se aplică sub formă de cataplasmă locală. De asemenea se poate folosi uleiul ungându-se local de 2 ori pe zi.

Echinaceea (Echinacea purpurea) se indică folosirea tincturii conform indicaţiilor producătorului pentru întărirea imunităţii organismului.

Floarea soarelui (Helianthus annus) se indică folosirea uleiului în aplicaţii locale de mai multe ori pe zi.

Gălbenele (Calendulla officinalis)– flori proaspete tocate se aplică pe porţiunea arsă de 2 ori pe zi.

Se mai poate face un ceai din 2 linguriţe de flori puse la 250 ml apă clocotită. Se acopere apoi timp de 10 minute şi se strecoară. Se pun comprese sau se fac spălături.

Alifie din 20 g flori mărunţite puse în 50 g untură de porc, unt sau ulei şi fiert timp de 30 minute pe baie de apă apoi strecurat. Cu acest unguent se unge de mai multe ori pe zi. Se poate pune la cei care doresc să aibă o alifie mai consistentă şi 20 g de ceară de albine.

 

Grâu (Triticum aestivum)- se pot consuma câte 100 g de germeni de grâu zilnic pentru întărirea imunităţii, sau se fierb 2-3 linguri de făină de grâu cu puţină apă şi apoi această pastă se întinde pe o bucată de pânză care se aplică local.

Lămâi (Citrus lemon) se pune sucul de lămâie compresă de mai multe ori pe zi.

Iederă (Hedera helix) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se consumă intern 2-3 căni şi extern se fac comprese cu ceaiul acesta de 3 ori pe zi. Extern se aplică comprese pe locurile afectate.

In (Linum usitatissinum) se aplică ulei de in local de mai multe ori pe zi.

Mandarine (Citrus mandarina) se indică folosirea internă. Extern sucul se amestecă cu smântână în părţi egale şi se aplică local de 2 ori pe zi.

Mere (Mallus pumilla) se rad merele şi se aplică local cu ajutorul unui pansament.





Morcov (Daucus carota) se rade morcovul şi se aplică local simplu sau în amestec cu smântână.

Nuc (Juglans regia) se pun 2 linguriţe de frunze de nuc la 250 ml apă şi se fierb pentru 10 minute. Se strecoară şi se pot folosi la spălături, comprese, pentru efectul astringent.

Ovăz (Avena sativa) se pun 2 linguri de seminţe la 500 ml apă şi se fierb până scade apa la jumătate. Se strecoară şi cu lichidul rezultat se fac comprese locale de 2 ori pe zi.

Pătlagină (Plantago lanceolata) Se pune 1 linguriţă de plantă mărunţită la 250 ml apă şi se fierbe timp de 5 minute. Se strecoară. Se fac spălături sau comprese locale. Este planta care s-a folosit sute de ani pentru aceste afecţiuni.

Păstârnac (Pastirnaca sativa) se indică folosirea sucului proaspăt obţinut din rădăcină şi frunze, câte 20 ml la 200 ml suc de morcovi. Se foloseşte de 3 ori pe zi, cu 15 minute înaintea meselor principale. Extern se aplică rădăcină fiartă aplicată cataplasmă călduţă.

Pătrunjel (Petroselinum crispus) se indică folosirea sucului proaspăt obţinut din rădăcină şi frunze, câte 20 ml la 200 ml suc de morcovi. Se foloseşte de 3 ori pe zi, cu 15 minute înaintea meselor principale. Extern se aplică rădăcină fiartă aplicată cataplasmă călduţă.

Portocale (Citrus auratium dulcis) se foloseşte fructul în alimentaţie zilnic.

Praz (Allium porus) se foloseşte ca şi ceapa.



Ridiche neagră (Raphanus sativus niger) se foloseşte câte 20 ml suc de ridiche zilnic de 3 ori cu 25 minute înaintea meselor principale.

Salvie (Salvia officinalis) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pun comprese sau se fac spălături locale de mai multe ori pe zi. Se foloseşte în special la eczemele umede ajutând la diminuarea secreţiilor.

Scaiul dracului (Eryngium campestre) 1 linguriţă de plantă mărunţită pusă la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute şi apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Extern se pune compresă cu ceai sau praf de plantă. Se pot face şi combinaţii eventual cu pelin la rănile umede cu praf.

Sfeclă de zahăr (Beta vulgaris) se rade şi se aplică cataplasmă locală.

Sfeclă roşie (Beta vulgaris rubra) se indică folosirea sucului în special cu suc de morcovi sau alte legume zilnic.

Struguri (Vitis vinifera) se consumă mustul de struguri câte 200 ml de 3 ori pe zi. Se mai poate folosi vinul în comprese locale aplicate de 2-3 ori pe zi.

Sunătoare (Hipericum perforatum) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se poate spăla rana. Se foloseşte la arsuri de gradul 1-2. Este o plantă cu efect astringent şi dezinfectant. Există în comerţ şi creme şi unguente care se pot folosi.

Tătăneasă (Syngyum officinalis) 1 linguriţă de rădăcină mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se foloseşte intern 2-3 căni pe zi şi extern se pun comprese locale călduţe.

Ţelină (Apium graveolens) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se consumă intern 2-3 căni şi extern se fac comprese cu ceaiul acesta de 3 ori pe zi. Se mai poate folosi sucul în combinaţie cu suc de morcovi.

Varză (Brasica oleracea) se strivesc frunzele de varză şi se aplică local.

Se va trece la un regim alimentar bazat pe crudităţi, evitându-se celelalte alimente timp de minimum 30 zile. În acest timp se mai poate consuma lapte proaspăt muls în special cel de capră în orice cantitate. De asemenea iaurt făcut tot din acesta prin introducerea în lapte ne fiert a unei jumătăţi de lămâie sub formă de suc. se lasă apoi 24 ore şi se poate consuma.



De asemenea zer, brânză proaspătă de vaci se poate de asemenea consuma.

Se vor consuma de asemenea zilnic seminţe de dovleac sau alte plante oleaginoase (arahide floarea soarelui, soia, nuci). Se va lua de asemenea zilnic câte 100 ml ulei obţinut prin presare la rece din plante (rapiţă, germeni de grâu, porumb, floarea soarelui, măsline, soia, etc).

Se pot de asemenea consuma zilnic: nuci, banane, grâu încolţit. Se introduce în alimentaţie sucuri din: morcovi, ţelină, sfeclă roşie, pătrunjel, păstârnac, ridiche neagră. Dintre fructe se preferă: cătina, afine, coacăz, lămâi, portocale, struguri, mere, etc.

Se vor consuma ceaiuri din plantele medicinale indicate mai sus câte 2-3 căni pe zi, preferabil îndulcite cu miere dacă nu există contra indicaţii.

Propolis se poate lua zilnic sub formă de tinctură sau brut.

Extern cataplasme cu plante medicinale sau cu argilă, muiată cu ceaiuri din plante de mai sus sau cu foi de varză strivite sau iederă care sunt de asemenea foarte eficiente.

Se mai pot pune feliuţe de slănină, tăiate fin şi aplicate sub un nailon.

 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close