Menoragii – tratament naturist

Dă Share să știe și altii!!
Shares

MENORAGIE.

            Această denumire este dată scurgerilor de sânge menstrual abundent, prelungit, iar uneori diferitelor hemoragii ivite. Se deosebeşte de metroragii care este o sângerare menstruală care apare între două menstruaţii, iar în cazul menoragiilor nu există sânge între menstruaţii.

 Aici se întâlnesc două cazuri distincte:

 -ciclurile intervin cu regularitate dar sunt mari în raport cu cantitatea de sânge.

 -cicluri normale cantitativ dar de mai lungă durată

 In ambele cazuri pot să intervină dureri care se vor trata ca şi Dismenoreea.

 TRATAMENT:

Intern:

Se pot folosi următoarele plante medicinale: albăstrele, angelică, anin negru, armurar, arnică, cătină, cerenţel, creţişoară, creţuşcă, coada calului, coada racului, corn, dediţei, dreţe, frag, gorun, merişor de munte, morcov, năprasnic, nuc, piperul bălţii, porumb,  răchitan, salvie, schinduf, scumpie, sorbestrea, stejar, sunătoare, tătăneasă, traista ciobanului, trifoi roşu, trifoişte de baltă, urzică, viţa de vie, vişin, vulturică.

Albăstrele (Centaurea cyanus) se vor pune 2 linguriţe de flori mărunţite, la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute, apoi se strecoară. Se vor consuma 3 căni pe zi. Ajută la curăţirea organismului.

Angelica (Angelica arhangelica). Această plantă are posibilitatea să regleze ciclurile dereglate în special atunci când acestea sunt insuficiente. În plus calmează durerile din sfera genitală. Se va putea pentru acest efect să se folosească infuzia din 30 g de rizomi şi rădăcini puse la 1 litru de apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se beau câte 1 ceaşcă după fiecare masă.



Anin negru (Alnus glutinosa) 2 linguri de frunze se vor pune la 250 ml apă. Se vor fierbe timp de 5 minute, se strecoară şi se pot consuma şi din acesta 2-3 ceaiuri pe zi. Este o plantă cu efect astringent puternic care se foloseşte mai mult la spălături. Ajută la diminuarea secreţiilor.

Armurar Sylibum marianum) 1 linguriţă de seminţe mărunţite (sau măcinate) se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute, apoi se strecoară. Se vor consuma 3 căni pe zi. Ajută la curăţirea organismului şi în special al ficatului.

Arnică (Arnica montana) 2 linguriţe de flori se vor mărunţi apoi se vor pune în 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute apoi se strecoară. Se consumă 2 căni pe zi. Este un bun antibiotic.

Cătină (Tamarix ramosissima) se poate folosi:

  1. a) 2 linguriţe de boabe de cătină se vor pune în 250 ml apă. Se fierb apoi timp de 10 minute, se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi.
  2. b) 2 linguriţe de crenguţe sau rămurele tinere de cătină se mărunţesc apoi se pun în 250 ml apă. Se fierb timp de 10 minute. Se strecoară. Se poate consuma 3 căni pe zi.
  3. c) Ulei de cătină procurat de la Plafar se va lua conform prospectului firmei producătoare. La fel capsulele. Se foloseşte şi pentru efectul vitaminizant.
  4. d) Ramuri sau chiar coajă de ramuri tinere 2 linguriţe se pun la 250 ml apă şi se fierb timp de 10 minute. Se strecoară. Se folosesc pentru spălături vaginale cu scopul de a diminua secreţiile.

Cerenţel (Geum urbanum) rădăcină-se iau 2 linguriţe de plantă, se mărunţesc cu râşniţa de cafea prin măcinare după care se va pune cantitatea de 2 linguriţe de praf la 250 ml apă. Se fierb pentru 10 minute după care se strecoară. Se pot consuma 2-3 ceaiuri pe zi. Este util şi în cazul infecţiilor. Diminuează secreţiile şi este astringent. Se vor face şi spălături.

Coada calului (Equisetum arvense)  din 2 linguriţe de plantă mărunţită puse la 250 ml apă şi fiartă timp de 5 minute se obţine un ceai după strecurare. Se pot consuma şi din acest ceai tot 2-3 ceaiuri pe zi sau chiar mai multe. Se pot face şi spălături sau chiar băi de şezut sau generale.

Coada racului (Potentilla anserina) se vor pune 2 linguriţe de rădăcină mărunţită la 250 ml apă. Se fierb apoi timp de 10 minute. Se strecoară. Se consumă 3 căni pe zi.

Corn (Cornus mas) se preferă fructele: se vor pune 2 linguriţe de fructe în 250 ml apă. Se fierb apoi timp de 15 minute. Se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Diminuează secreţiile.

  1. b) tinctură de coarne. Se poate consuma câte o linguriţă de trei ori pe zi. Se va pune în 100 ml apă şi se bea. Se poate face în gospodărie cornată din fructe care este foarte utilă. Este astringentă.

Creţişoara (Alchemilla vulgaris) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se consumă 3 căni pe zi. Se fac şi spălături. Ajută la reglarea hormonală a organismului şi totodată ajută la diminuarea secreţiilor. Tonifică aparatul ginecologic.

Creţuşcă (Filipendula ulmaria) 3 linguriţe de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se va lăsa acoperit pentru 10 minute după care se vor strecura. Se vor putea consuma 2-3 ceaiuri pe zi. Se fac de asemenea spălături cu scop dezinfectant.

Dediţei (Pulsatila montana) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se consumă 3 căni pe zi. Se fac şi spălături. Este dezinfectantă.

Dreţe (Lysimachia nummularia) 2 linguriţe de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute. Se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Diminuează secreţiile şi este dezinfectantă putându-se face spălături care ajută şi în cazul durerilor calmându-le.

Frag (Fragaria vesca- frunze), se vor pune 2 linguriţe de frunze mărunţite la 250 ml apă şi se vor fierbe apoi timp de 10 minute. Se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Diminuează secreţiile.

Gorun (Quercus porum) coajă mărunţită sau chiar măcinată cu râşniţa de cafea transformată în acest fel în praf,  va fi pusă câte 2 linguriţe la 250 ml de apă. Se fierb pentru 10 minute după care se strecoară. Se pot folosi 2 ceaiuri pe zi. Se folosesc şi la spălături vaginale fiind diminuatoare ale secreţiilor şi hemostatice.

Merişor de munte (Vaccinum vitis idaea) se vor folosi:





  1. a) frunze mărunţite, 2 linguriţe puse în 250 ml apă şi fierte pentru 5 minute, apoi strecurate. Se consumă 3 căni pe zi. Sunt astringente diminuând secreţiile. Se pot face şi spălături.
  2. b) fructe- se vor pune 2 linguriţe de fructe mărunţite în 250 ml apă. Se fierb apoi timp de 10 minute, după care se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Diminuează secreţiile, se fac şi spălături.
  3. c) sirop de merişor. Se va consuma câte o linguriţă de 3 ori pe zi. Există de vânzare la plafar.

Morcovi (Daucus carota) faceţi suc de morcovi cu ajutorul storcătorului electric de fructe şi amestecaţi-l cu 2 părţi de zahăr. Beţi mai multe linguri din preparat de-a lungul unei zile. Se pot de asemenea folosi frunzele 2 linguriţe la 250 ml apă fiert 5 minute, apoi strecurat. Se pot consuma intern 2 căni şi de asemenea se pot face spălături pentru reglarea menstrelor.

Năprasnic (Geranium robertiarum) 2 linguriţe de plantă se vor pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni în cursul unei zile. Este una din plantele foarte des folosite la majoritatea afecţiunilor ginecologice şi urinare, inclusiv în cancer. Se pot face şi spălături, pentru diminuarea secreţiilor.

Nuc (Juglans regia)Frunze de nuc 2 linguri de frunze mărunţite se vor fierbe pentru 10 minute la 250 ml apă. Se vor strecura după care se va putea consuma 2 ceaiuri pe zi. Se vor face de asemenea şi spălături pentru diminuarea secreţiilor. Sunt şi hemostatice şi astringente.

Piperul bălţii (Polygonum hidropiper) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se consumă 3 căni pe zi. Se fac şi spălături. Este dezinfectantă şi ajută la curăţirea vaginului stimulând circulaţia sângelui local dacă se folosesc la spălături vaginale.

Porumb (Zea majs) se pune 1 linguriţă de mătase de porumb la 250 ml apă şi se fierb timp de 10 minute, apoi se strecoară. Intern se vor putea consuma 2-3 căni şi se pot face şi spălături vaginale. Are un puternic efect diuretic intern şi ajută la curăţirea vaginului.

Răchitan (Lytrhum salicaria) 2 linguriţe de plantă mărunţită se vor pune în 250 ml apă. Se fierb timp de 10 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Se pot face şi spălături sau chiar comprese externe. Ajută la diminuarea secreţiilor, este astringentă, dezinfectantă şi calmează durerile.

Salvie (Salvia officinalis)2 linguriţe de plantă mărunţită se va pune în 250 ml de apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute după care se va strecura putând fi consumate 2 ceaiuri pe zi. Acest ceai ajută şi la diminuarea transpiraţiei. Salvia- reglează hormonal, răcoritor, antisudorific. Conţine progesteron natural. Se pot face şi spălături vaginale, diminuând secreţiile.



Schinduf (Trigonela foenum graecum) 1 linguriţă de seminţe mărunţite se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni de ceai înaintea meselor principale, pentru efectul de reglare al ficatului.

Scumpie (Cotinus coggygria) 2 linguriţe de plantă mărunţită se vor pune în 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute, apoi se strecoară. Se fac spălături vaginale fiind o plantă care ajută la diminuarea secreţiilor şi având şi efect dezinfectant.

Sorbestrea (Sanguisorba officinalis) 2 linguriţe de plantă mărunţită se vor pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute. Se strecoară şi se beau 3 ceaiuri pe zi. Se pot face şi spălături vaginale.

Stejar (Quercus robur)  se va pune 2 linguriţe de coajă mărunţită la 250 ml apă. Se fierbe timp de 15 minute. Se strecoară. Se pot bea 3 căni pe zi. Atenţie că şi acest ceai este foarte constipant. La fel se poate prepara şi un ceai cu care se pot face spălături vaginale. Este cu efect puternic astringent, antiinflamator şi hemostatic foarte puternic. În unele cazuri cu hemoragii mari se poate introduce întra-vaginal şi praf obţinut din coajă măcinată cu râşniţa de cafea apoi cernut.

Sunătoare (Hipericum perforatum) ajută la calmarea nervoasă. 2 linguriţe de plantă mărunţită se vor pune în 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute, apoi se strecoară. Se fac spălături vaginale fiind o plantă care ajută la diminuarea secreţiilor şi având şi efect dezinfectant.

Talpa gâştei (Leonorus cardiaca) tinctură 30-40 picături de 3 ori pe zi intern. Se poate folosi şi ceai- 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma intern 2-3 căni de ceai şi se pot face chiar şi spălături în cazul durerilor. Este un foarte puternic calmant nervos.

Tătăneasă Symphythum officinalis) 1 linguriţă de rădăcină mărunţită, se va pune la 250 ml apă. Se fierbe apoi timp de 5 minute. Se strecoară. Se pot consuma 3 ceaiuri pe zi. Se pot face şi spălături vaginale. Se foloseşte pentru efectul emolient şi cicatrizant, mai ales atunci când există şi leziuni.

Traista ciobanului (Capsela bursa pastoris) 2 linguriţe de plantă se vor pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute. Se strecoară şi se pot consuma 3 căni de ceai pe zi. Se pot face şi spălături. Ajută la diminuarea secreţiilor şi hemostatic. Are şi efect hormonal.

Trifoi roşu (Trifolia pratens) 3 linguriţe de flori mărunţite se vor pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute, după care se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. –Spălături cu trifoi roşu –se vor pune 4 linguri de plantă la un litru de apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute după care se strecoară. Când ajunge la temperatura corpului se vor putea face spălături în fiecare seară. Este unul dintre procedeele uşoare şi care pot da rezultate foarte bune la această afecţiune.

Trifoişte de baltă (Menyanthes trifoliata) 2 linguriţe de plantă mărunţită se vor pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute. Se strecoară şi se beau 3 ceaiuri pe zi. Se pot face şi spălături vaginale, este şi cu efect dezinfectant.



Urzică (Urtica dioica) se poate administra în următoarele modalităţi:

  1. a) 2 linguriţe de plantă mărunţită se vor pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute, după care se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi.
  2. b) 20 ml de suc de urzică obţinut cu storcătorul de fructe de 3 ori pe zi în cure de câteva zile. Este foarte eficient.
  3. c) tinctură 20-30 picături de 3 ori pe zi puse la 100 ml apă. Spălături vaginale cu oricare din cele de mai sus (tinctura diluată 1 linguriţă la 100 ml apă). Este atât hemostatică cât şi reglatoare a aparatului ginecologic, aducând şi foarte multe minerale în organism.

Viţa-de-vie (Vitis vinifera) se folosesc rămurele tinere. 2 linguriţe de rămurele tinere cu frunze se mărunţesc şi se pun în 250 ml apă. Se fierb timp de 10 minute. Se strecoară. Se consumă 3 căni pe zi.

  1. b) seva de la viţă care curge primăvara după ce se taie viţa. Se mai numeşte plânsul viţei. Se colectează într-o sticlă şi se păstrează la rece, bine închisă. Se va putea lua câte o linguriţă de 3 ori pe zi.

Vişin (Cerasus vulgaris) codiţele fructelor de vişin şi de cireşe se pot mărunţi apoi se vor pune 2 linguriţe de codiţe din acestea la 250 ml apă. Se fierbe timp de 15 minute. Se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Sunt un bun diuretic ajutând la curăţirea organismului.

Vulturică (Hieracium pillosela) 2 linguriţe de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute. Se strecoară. Se consumă 3 căni pe zi.

Se vor face spălături vaginale, cu una dintre plantele de mai sus dar cantitatea de plantă folosită va fi dublă. Se vor putea face de 2 ori pe zi. Una dimineaţa şi una seara. Seara după spălătură se poate introduce un ovul de propolis, protejat cu un tampon, pentru a nu păta lenjeria.

 Se mai poate adăuga ceaiul de seminţe de morcov atât intern cât şi extern şi cărbunele medicinal care se va pune sub formă de praf în vagin cu ajutorul unei pompe de cauciuc.

-Reţeta 1: se pune 1 linguriţă şi jumătate de traista ciobanului şi 1 linguriţă şi jumătate frunze de urzică la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute. Se ia în 3 reprize în cursul zilei intern. Extern se face din cantitate dublă de plantă spălături cu irigatorul vaginale la temperatura corpului. Tratamentul durează până la dispariţia simptomelor şi se continuă eventual încă 2 zile. Are o bună acţiune hemostatică datorită vitaminei K, C, B12 şi clorofilei.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close