Metroragie – tratament naturist

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Metroragie.

            Hemoragia ce se produce fără legătură cu menstruaţiile ciclice obişnuite sau apariţia menstruaţiei cu ciclu mai abundent şi în afara celor normale poate fi cauzată de: un avort, de o sarcină extrauterină, de un polip, cancer, sarcom, chist, etc. Va trebui să se consulte medicul pentru a stabili cauzele care au dus la apariţia acestei afecţiuni.

Se pot folosi următoarele plante medicinale: afin, anin, bujor, coada calului, coada racului, creţişoară, lemn dulce, frasin, lemn dulce, limba mielului, piperul bălţii, porumb, răchitan, roiniţă, salvie, scânteiuţă, sclipeţi, sorbestrea, stejar, traista ciobanului, trifoişte de baltă, urzică moartă albă, zmeur.

Modul de folosire al plantelor medicinale.

Afin (Vaccinum myrtylis)- se vor folosi frunzele câte 2 linguriţe de frunze mărunţite se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot folosi la spălături vaginale pentru distrugerea infecţiilor. Se pot folosi şi în amestec cu alte plante medicinale fiind mai eficiente. Sunt indicate şi datorită faptului că sunt astringente şi ajută la diminuarea menstruaţiei.

Fructele se pot consuma zilnic sub formă de cură zilnică în sezon câte 100 g de fructe pe zi. Se pot de asemenea folosi uscate sub formă de praf care se va consuma câte 1 linguriţă dimineaţa mai multe zile la rând cu acelaşi efect ca şi frunzele.



Anin negru (Alnus glutinosa) 2 linguri de frunze se vor pune la 250 ml apă. Se vor fierbe timp de 5 minute, se strecoară şi se pot consuma şi din acesta 2-3 ceaiuri pe zi. Este o plantă cu efect astringent puternic care se foloseşte mai mult la spălături. Ajută la diminuarea secreţiilor.

Bujor (Paeonia officinalis)- rădăcină- se fierbe în vin 2 linguri de rădăcină de bujor pentru 15 minute în 500 ml vin roşu apoi se strecoară. Se dă în cazurile metroragiilor fiind unul dintre tratamentele eficiente în această afecţiune. Se poate face zilnic.

Coada calului (Equisetum arverse)-1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Este indicată persoanelor care au şi menoragii şi anemie asociată. Are acţiune hemostatică marcantă. Este util atât pentru eliminarea surplusului de apă care se acumulează uneori în perioada menstruală în special la picioare cât şi în cazuri de anemie deoarece remineralizează organismul. Este util şi pentru ameliorarea menstruaţiei prea abundente.

Coada racului (Potentilla anserina) 1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Se poate folosi şi tinctura 30 picături diluate de 3 ori pe zi în 100 ml apă. Se indică pentru acţiunea antispastică asupra musculaturii uterine şi intestinale. Se indică bolnavelor cu dureri mari. Se vor pune 2 linguri la 500 ml apă clocotită. Se acopere timp de 10 minute, după care se strecoară. Se pot face 2 spălături pe zi.

Creţişoară (Alchemilla vulgaris)– 1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se bea această cantitate pe parcursul unei zile. Se indică persoanelor care au şi menoragii prelungite. Extern se vor folosi 2 linguri de plantă mărunţită la 500 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute, după care se strecoară. Se fac 2 spălături vaginale pe zi.

Frasin (Fraxinus excelsior), 3 linguri de frunze mărunţite se vor pune în 500 ml apă şi se fierb pentru 5 minute. Se strecoară şi se fac 2 spălături pe zi. Se vor folosi frunzele câte 2 linguriţe de frunze puse la 250 ml apă şi fierte timp de 5 minute. Se strecoară şi se vor consuma după mese 2-3 ceaiuri pe zi.

Lemn dulce (Glycyrriza echinata), se va pune 2 linguriţe de plantă mărunţită la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute, după care se strecoară. Se pot consuma 2-3 ceaiuri pe zi. Se poate folosi şi tinctura care există la magazinele naturiste. Se va folosi conform indicaţiilor producătorului.

Limba mielului (Borago officinalis) ), se va pune 2 linguriţe de plantă mărunţită la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute, după care se strecoară. Se pot consuma 2-3 ceaiuri pe zi. Se pot face şi spălături vaginale.

Piperul bălţii (Polygonum hidropiper) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se consumă 3 căni pe zi. Se fac şi spălături. Este dezinfectantă şi ajută la curăţirea vaginului stimulând circulaţia sângelui local dacă se folosesc la spălături vaginale.





Porumb (Zea majs) ulei din germeni 1 linguriţă în fiecare seară pentru hormonii care-i conţine. 1 linguriţă de mătase mărunţită se pune la 250 ml apă şi se fierbe timp de 10 minute apoi se strecoară. Se consumă pentru efectul diuretic 2-3 căni pe zi, după mese.

Răchitan (Lytrhum salicaria) 2 linguriţe de plantă mărunţită se vor pune în 250 ml apă. Se fierb timp de 10 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Se pot face şi spălături sau chiar comprese externe. Ajută la diminuarea secreţiilor, este astringentă, dezinfectantă şi calmează durerile.

Roiniţa (Melissa officinalis)- 1 linguriţă de frunze mărunţite se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Este indicat şi tinctura câte 15-30 picături de 3 ori pe zi. Se indică pentru acţiunea antispastică şi sedativă. Intern se vor pune 3 linguri de plantă mărunţită la 1 litru de apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute, după care se strecoară. Se pot face 2 spălături vaginale pe zi.

Salvie (Salvia officinalis) 2 linguriţe de plantă mărunţită se vor pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute. Se strecoară şi se beau 3 ceaiuri pe zi. Se pot face şi spălături vaginale. Ajută prin diminuarea secreţiilor. De asemenea ajută la reglarea glandulară.



Scânteiuţă (Anagallis arvensis) 2 linguriţe se pun la 250 ml apă şi se fierb pentru 5 minute. Se strecoară şi apoi se bea dimineaţa la trezire o cană din acest ceai. Se poate folosi perioade lungi.

Sclipeţi (Potentilla erecta) conţine tanin galic în cantitate mare care-i dă proprietăţi astringente puternice. Se pune 1 linguriţă de rizomi mărunţiţi la 250 ml apă şi se fierbe timp de 15 minute. Se strecoară şi se bea în cursul zilei. Se poate începe cu 7 zile înainte de menstruaţie şi se continuă pe toată durata menstruaţiei. Se poate asocia şi cu alte plante.

Sorbestrea (Sanguisorba officinalis) 2 linguriţe de plantă mărunţită se vor pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute. Se strecoară şi se beau 3 ceaiuri pe zi. Se pot face şi spălături vaginale.

Stejar (Quercus robur)  se va pune 2 linguriţe de coajă mărunţită la 250 ml apă. Se fierbe timp de 15 minute. Se strecoară. Se pot bea 3 căni pe zi. Atenţie că şi acest ceai este foarte constipant. La fel se poate prepara şi un ceai cu care se pot face spălături vaginale. Este cu efect puternic astringent, antiinflamator şi hemostatic foarte puternic. În unele cazuri cu hemoragii mari se poate introduce întra-vaginal şi praf obţinut din coajă măcinată cu râşniţa de cafea apoi cernut.

Traista ciobanului (Capsella bursa-pastoris) 2 linguriţe de plantă mărunţită la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Tinctură câte 30 picături de 3 ori pe zi, diluată la 100 ml apă. Este indicată pentru că conţine amine cu efect de calmarea durerii şi este şi antihemoragică. Extern de asemenea o plantă pe care o cunoaşte foarte multă lume şi se găseşte din belşug în primăvară când se poate recolta. Se vor pune 4 linguriţe la 500 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute, apoi se strecoară. Se vor face 2 ceaiuri pe zi.



Trifoişte de baltă (Menyanthes trifoliata) 2 linguriţe de plantă mărunţită se vor pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute. Se strecoară şi se beau 3 ceaiuri pe zi. Se pot face şi spălături vaginale, este şi cu efect dezinfectant.

Urzică moartă albă (Lamium album) 2 linguriţe de plantă mărunţită la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Se pot face şi spălături.

Muguri de zmeur (Rubus idaeus), are acţiune sedativă asupra musculaturii uterine, se vor culege primăvara devreme şi se pun la uscat. Se pot folosi în următoarele feluri :

  1. a) se macină fin cu râşniţa de cafea, după care se cern cu o sită fină. Se pot ţine în acest fel în borcane care se închid ermetic. Se va lua din acest praf un vârf de cuţit până la o linguriţă de 3 ori pe zi. Se va pune sub limbă unde se va ţine pentru 10 minute, apoi se va înghiţi cu puţină apă.
  2. b) se pun 2 linguriţe de muguri zdrobiţi la 250 ml apă şi se fierb timp de 5 minute. Se strecoară şi se pot consuma 3 căni pe zi din acest ceai.
  3. c) Se va face o tinctură din 50 g de muguri mărunţiţi care se vor pune în 250 ml alcool alimentar de 70 de grade. Se vor ţine apoi timp de 15 zile la temperatura camerei agitând des pentru a se putea extrage principiile active din aceştia. Se strecoară apoi şi se pun în sticluţe mici. Ar fi bine ca să se lase totuşi să se decanteze la rece pentru 24 ore, deoarece oricât se va filtra tot vor mai fi depuneri. Se poate ca o dată cu alcoolul să se mai pună şi sucul de la o lămâie. Se vor lua 20 picături- o linguriţă de trei ori pe zi puse în 100 ml apă. Menţionez faptul că există la magazinele de profil gata preparat de către Plantextract Cluj acest preparat şi este de o foarte bună calitate.

Pentru oprirea hemoragiei pentru moment, până la prezentarea la medic se vor putea face spălături vaginale cu coajă de stejar, cu traista ciobanului sau să se introducă în vagin cărbune medicinal.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close