Parkinson – tratament naturist

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Parkinson.

            Boală neurologică de tip degenerativ, se manifestă prin tremurături ale membrelor capului, contracturi , pierderea capacităţii de exprimare prin mimică a stărilor trăite, tahicardie, bialoree, etc, care denotă o suferinţă a sistemului extrapiramidal. Boala de obicei apare după 40 ani şi se datoreşte scăderii dopaminei.

            Boala Parkinson afectează aproximativ 1% dintre persoanele în vârstă de peste 65 de ani. Este o maladie degenerativă gravă, constând în tremurături şi pierderea progresivă a controlului asupra mişcărilor. Este o insuficienţă cerebrală.

Se pot folosi următoarele plante medicinale: brad, cătina, cimbru, coada şoricelului, Ginko-Biloba, Ginseng, grâu, levănţică, măceşe, măcrişul de pădure, măcrişul iepurelui, molid, ovăz, pin, rozmarin, sunătoare, urzică.

Mod de folosire al plantelor medicinale.

Brad (Abies alba) 2 linguriţe de vârfuri de ramuri sau muguri se pun mărunţite la 250 ml apă şi se fierb pentru 15 minute. Se strecoară şi apoi se consumă preferabil îndulcit cu miere câte 2-3 căni pe zi. Contribuie la refacerea celulară şi poate influenţa în bine boala. De asemenea are un efect antibiotic remarcabil pentru foarte mulţi germeni patogeni. Se mai poate folosi răşina de brad. Se consumă zilnic câte o bucată de mărimea unei sâmbure de cireaşă ca mărime., mestecând-o în gură ca pe guma de mestecat apoi se înghite. Se poate face acest lucru perioade mai lungi de timp. Se mai poate folosi tinctura care se găseşte la magazinele naturiste câte 20 picături de 3 ori pe zi. Se pune 1-2 mâini de ace sau vârfuri de ramuri mărunţite la 5 litri de apă şi se fierb pentru 3 ore. Se strecoară apoi în cada de baie unde se va sta timp de 30 minute. Se poate face o baie zilnic ajutând la refacerea organismului.

Cătină (Tamarix ramosissima) se consumă fructe crude câte 1-2 linguriţe de 3 ori pe zi, luate înaintea meselor cu 15 minute. Fructe uscate se pot pune 2 linguriţe de fructe zdrobite la 250 ml apă şi se fierb pentru 10 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, preferabil îndulcite cu miere polifloră (dacă nu există contra indicaţii). Se mai poate folosi siropul sau tinctura, dulceaţa, etc. Se pot face şi băi generale în special cu coajă care se fierbe 1 mână la 5 litri timp de 15 minute, apoi se strecoară în cada de baie unde se va sta timp de 30 minute, preferabil seara..

Cimbru (Saturneja hortensis) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute şi apoi se strecoară. Se consumă intern câte 2-3 căni pe zi. Se poate face şi o tinctură din 50 g de plantă mărunţită pusă la 250 ml alcool sanitar. Se ţine timp de 15 zile agitând des. Se strecoară şi apoi cu acest lichid se fac ungeri pe coloana vertebrală zilnic de 2 ori, pentru refacerea nervilor.

Coada şoricelului (Achillea milefolium) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute şi apoi se strecoară. Se consumă intern câte 2-3 căni pe zi.Fasole (Phasoleum vulgaris) Se consumă fasole boabe sau teci de fasole cât mai des.

Ginko-Biloba  se găseşte la toate magazinele naturiste sau la farmacii în foarte multe forme de prezentare şi este foarte bine să se respecte indicaţiile producătorului. În timp această plantă poate să refacă celula nervoasă şi contribuie foarte mult la refacerea întregului organism. În cazul în care aveţi posibilitatea să găsiţi frunze se pune 1 gram de frunze mărunţite (măcinate cu râşniţa de cafea) sub limbă pentru 5 minute, apoi se înghite cu apă. Este cea mai eficientă metodă. Se poate face acest tratament perioade foarte lungi de timp.

Ginseng (Ginseng panax) indiferent sub ce formă şi din care este. Se găseşte la toate magazinele naturiste sau la farmacii în foarte multe forme de prezentare şi este foarte bine să se respecte indicaţiile producătorului. În timp această plantă poate să refacă celula nervoasă şi contribuie foarte mult la refacerea întregului organism. Se poate găsi şi rădăcină din care se poate lua 1 gram odată măcinat cu râşniţa de cafea şi pus sub limbă pentru 5 minute, apoi se înghite. Se mai poate face o tinctură cu 50 g de rădăcină şi 250 ml alcool de 70 grade. Se lasă la macerat timp de 15 zile apoi se strecoară. Se va lua câte 20 picături- 1 linguriţă diluată la 100 ml apă de 3 ori pe zi. Ajută la refacerea întregului organism.

Grâu (Triticum aestivum) se pun boabele de grâu la încolţit şi este foarte bine să se consume câte 100 g de grâu încolţit timp de luni de zile zilnic pentru refacerea organismului. Conţine, vitamine, minerale, aminoacizi, enzime şi contribuie la refacerea organismului. Tărâţele de grâu sunt indicate să se consume în orice cantitate datorită faptului că ajută la obezitate, digestie şi refacerea organismului.

Levănţică (Lavandula angustifolia) Ulei de levănţică câte 2 capsule, seara înainte de culcare. Tratamentul durează 10 zile consecutiv, urmat de 10 zile pauză apoi se repetă. 2 linguriţe de plantă mărunţită (flori) se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute şi apoi se strecoară. Se consumă intern câte 2-3 căni pe zi. Există în comerţ şi o serie de extracte cu care se pot face băi generale pentru liniştirea nervoasă. Se folosesc conform indicaţiilor producătorului.

Măceş (Rosa canina) se pune 1 linguriţă de seminţe (bace-fructe) zdrobite la 250 ml apă şi se fierb pentru 5 minute. Se strecoară şi se pot consuma 2-3 căni pe zi, contribuind la curăţirea organismului de toxine la curăţirea pereţilor vaselor de sânge şi au vitamina C care este un antioxidant puternic. Se mai poate folosi cu mare succes dulceaţa, siropul, etc.

Măcrişul de pădure, măcriş mărunt (Rumex acetosela)- Parkinson ameliorat cu măcriş- mai exact oamenii de ştiinţă au observat că poate reduce cât de cât din intensitatea simptomelor Parkinsonului. Planta proaspătă culeasă se trece prin storcătorul de fructe, iar din sucul obţinut se pun 3 picături într-o cană cu decoct de coada şoricelului. Simultan, se poate face un masaj, folosind acest suc, asupra coloanei vertebrale. Şi infuzia simplă din măcriş de pădure a demonstrat reale calităţi în acest sens. Se pune 1 linguriţă de frunze proaspete la o jumătate de litru de apă clocotită. Se lasă acoperit doar –3 minute, se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi.

Măcrişul iepurelui (Oxalis acetosella) frunze proaspete se consumă intern câte 100 g zilnic. Sau 2 linguriţe de plantă mărunţită (uscată) se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute şi apoi se strecoară. Se consumă intern câte 2-3 căni pe zi.

Molid (Picea albis)  2 linguriţe de vârfuri de ramuri sau muguri se pun mărunţite la 250 ml apă şi se fierb pentru 15 minute. Se strecoară şi apoi se consumă preferabil îndulcit cu miere câte 2-3 căni pe zi. Contribuie la refacerea celulară şi poate influenţa în bine boala. De asemenea are un efect antibiotic remarcabil pentru foarte mulţi germeni patogeni. Se mai poate folosi răşina de brad. Se consumă zilnic câte o bucată de mărimea unei sâmbure de cireaşă ca mărime, mestecând-o în gură ca pe guma de mestecat apoi se înghite. Se poate face acest lucru perioade mai lungi de timp. Se mai poate folosi tinctura care se găseşte la magazinele naturiste câte 20 picături de 3 ori pe zi. Se pune 1-2 mâini de ace sau vârfuri de ramuri mărunţite la 5 litri de apă şi se fierb pentru 3 ore. Se strecoară apoi în cada de baie unde se va sta timp de 30 minute. Se poate face o baie zilnic ajutând la refacerea organismului.

Ovăz (Avena sativa)  fiert seminţe şi consumat atât apa cât şi seminţele zilnic contribuind cu o serie de minerale, vitamine, etc la refacerea organismului.

Pin (Pinus silvestris) 2 linguriţe de vârfuri de ramuri sau muguri se pun mărunţite la 250 ml apă şi se fierb pentru 15 minute. Se strecoară şi apoi se consumă preferabil îndulcit cu miere câte 2-3 căni pe zi. Contribuie la refacerea celulară şi poate influenţa în bine boala. De asemenea are un efect antibiotic remarcabil pentru foarte mulţi germeni patogeni. Se mai poate folosi răşina de brad. Se consumă zilnic câte o bucată de mărimea unei sâmbure de cireaşă ca mărime., mestecând-o în gură ca pe guma de mestecat apoi se înghite. Se poate face acest lucru perioade mai lungi de timp. Se mai poate folosi tinctura care se găseşte la magazinele naturiste câte 20 picături de 3 ori pe zi. Se pune 1-2 mâini de ace sau vârfuri de ramuri mărunţite la 5 litri de apă şi se fierb pentru 3 ore. Se strecoară apoi în cada de baie unde se va sta timp de 30 minute. Se poate face o baie zilnic ajutând la refacerea organismului.

Roiniţă (Mellisa officinalis) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute şi apoi se strecoară. Se consumă intern câte 2-3 căni pe zi. Vă ajută tiroida să funcţioneze mai bine, are efect calmant şi asigură un somn bun. Se poate consuma şi nu mai un ceai seara călduţ, de preferinţă îndulcit cu miere (dacă nu există contra indicaţii).

Rozmarin (Rozmarinus officinalis) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute şi apoi se strecoară. Se consumă intern câte 2-3 căni pe zi. Tinctură de rozmarin- 7 picături dimineaţa după ce mâncaţi. Tratamentul se va face timp de 30 zile apoi se face o pauză timp de 7 zile şi se poate relua. Ajută la diminuarea tremurăturilor.

Salvie (Salvie officinalis) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute şi apoi se strecoară. Se consumă intern câte 2-3 căni pe zi. Vă ajută tiroida să funcţioneze mai bine, are efect calmant şi asigură un somn bun. În unele cazuri în care se execută şi anumite activităţi peste zi este bine să se consume ceaiul acesta doar seara.Sunătoare (Hipericum perforatum) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute şi apoi se strecoară. Se consumă intern câte 2-3 căni pe zi. Se indică în toate cazurile când este asociată şi depresia în special în amestec cu roiniţă.

Urzică (Urtica dioica) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute şi apoi se strecoară. Se consumă intern câte 2-3 căni pe zi. Ajută la curăţirea sângelui, arterelor, este diuretic şi în plus poate aduce în organism o serie de minerale.

Se poate da coenzima Q10- un studiu a stabilit că aceasta opreşte evoluţia bolii la peste 70% dintre cei care au luat asemenea suplimente.

Memonalec câte 3 capsule pe zi, după mese. Conţin lecitină şi extract de Ginko-Biloba.

Neuromion câte 2 comprimate de 3 ori pe zi. Se găseşte la Plafar şi conţine: măceş, orez, ardei, germeni de grâu.

Se va renunţa o perioadă la carnea de porc sau la alte cărnuri şi se va trece pe un regim predominant vegetarian.  Se evită toate E-urile, grăsimea în afară de cea vegetală.

Oţet cu miere şi apă 3-4 căni pe zi. Se pune 1 lingură de oţet de mere şi miere la fiecare 250 ml apă şi se îndulceşte cu miere polifloră. Are magneziu, calciu şi o serie de alte substanţe care ajută organismului la refacerea după boală. Se pot face cure de lungă durată fiind şi răcoritor.Băi cu sare zilnic. Se pune la o cadă de baie 500 g de sare şi se stă în cadă timp de 30 minute, apoi se introduce bolnavul în pat.

Sucuri de legume şi fructe zilnic în cantităţi cât mai mari. Se indică în special morcovi 200 ml 20 ml pătrunjel, 20 ml ceapă sau morcovi 200 ml 50 ml suc de castravete, sau morcovi 200 ml salată 50 ml şi spanac 50 ml. Se poate consuma la început câte 100 ml diluat cu apă, pentru ca după ce se obişnuieşte organismul cu aceste sucuri să se ia ne diluat şi în cantităţi din ce în ce mai mari. Se poate ajunge şi la 1,5-2 litri pe zi. Este indicat ca sucurile să se prepare doar în cantitatea care se consumă atunci şi să se consume înaintea meselor cu minimum 15 minute. Nu este indicat să se lase sucurile să se oxideze, pentru că îşi schimbă proprietăţile iar unele devin chiar toxice.

Remarcăm de asemenea cu efect foarte bun sucul de roşii câte 200 ml luat zilnic timp de 30-60 zile care poate să reducă simptomele bolii. De asemenea am lăsat la urmă sucul de salată verde care poate fi luat cu orice sucuri câte 20 ml de 3 ori pe zi, contribuind la vindecare.

Tinctura de castan se poate de asemenea lua dar cu mare atenţie. Este preferabil să fie preparată de farmacie pentru că poate fi toxică. Se face din ramuri tinere (coajă) şi se va lua doar câte 5 picături de 3 ori pe zi. Este una dintre tincturile foarte tari.

Se culeg fructe proaspete de macrisul iepurelui (creste in padurile de fagi si brazi), se baga in storcatorul electric si din sucul astfel obtinut se beau zilnic 3-5 picaturi, diluate in ceai de coada soricelului, din care se beau 4-5 cesti pe zi. (Picaturile se pun in toata cantitatea de ceai) Ziua se aplica pe regiunea occipitala comprese cu bitter suedez, care se lasa vreme de 4 ore. Daca pe linga miscarile de tremur survine si o rigiditate a membrelor, se efectueaza bai complete cu cimbru.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close