Parodontita – tratament naturist

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Parodontita.

Se formează puroi la dantură.

Se pot folosi următoarele plante medicinale: busuioc, cârcel, cerenţel, cimbru,  creţişoară, gălbenele, ienupăr, mesteacăn, pătlăgele roşii, salvie, stejar

Modul de folosire al plantelor medicinale.

Busuioc (Ocinum basilicum) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se clăteşte local de mai multe ori pe zi cavitatea bucală. Lichidul se aruncă, nu se înghite.

Cârcel (Ephedra distachia) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se clăteşte local de mai multe ori pe zi cavitatea bucală. Lichidul se aruncă, nu se înghite.

Cerenţel (Geum urbanum) 1 linguriţă de rizomi şi rădăcină se pune la 250 ml apă şi se fierbe timp de 10 minute, apoi se strecoară. Se foloseşte la clătirea gurii de mai multe ori, dar obligatoriu după fiecare masă. Se trece cu presiune apa printre dinţi. Lichidul se aruncă, nu se înghite.

Cimbru (Saturneja hortensis) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se clăteşte local de mai multe ori pe zi cavitatea bucală. Se poate face şi tinctură. Lichidul se aruncă, nu se înghite.

Creţişoară (Alchemilla vulgaris) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se clăteşte local de mai multe ori pe zi cavitatea bucală. Lichidul se aruncă, nu se înghite.

Gălbenele (Calendulla officinalis) 2 linguriţe de plantă mărunţită (flori) se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se clăteşte local de mai multe ori pe zi cavitatea bucală. Există şi tinctură la magazinele naturiste. În cazul tincturii se pune 1 linguriţă la 100 ml apă şi apoi cu acest lichid se clăteşte gura de mai multe ori pe zi. Lichidul se aruncă, nu se înghite.

Ienupăr (Juniperus communis) 1 linguriţă de bace mărunţite se pune la 250 ml apă şi se fierb timp de 10 minute, apoi se strecoară. Se foloseşte după fiecare masă obligatoriu căutând să se menţină mai mult timp local (unde există puroiul). Există şi tinctură la magazinele naturiste. În cazul tincturii se pune 1 linguriţă la 100 ml apă şi apoi cu acest lichid se clăteşte gura de mai multe ori pe zi. Lichidul se aruncă, nu se înghite.

Mesteacăn (Betula verrucosa) 1 linguriţă de frunze mărunţite se pun la 250 ml apă clocotită. Se lasă să se răcească apoi se pune 1 linguriţă de bicarbonat de sodiu alimentar. Se lasă 3-4 ore apoi se strecoară. Se clăteşte local de mai multe ori pe zi. Distruge chiar şi streptococul şi stafilococul. Este una dintre cele mai eficiente plante. Există şi tinctură la magazinele naturiste. În cazul tincturii se pune 1 linguriţă la 100 ml apă şi apoi cu acest lichid se clăteşte gura de mai multe ori pe zi. Lichidul se aruncă, nu se înghite.

Pătlăgele roşii (Lycopersicon esculentus) se consumă roşii proaspete având grijă să se menţină cât mai mult timp local . Se mai poate folosi sucul de roşii, la fel se ţine foarte mult local.

Salvie (Salvia officinalis) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se clăteşte local de mai multe ori pe zi cavitatea bucală. Lichidul se aruncă, nu se înghite.

Stejar (Quercus robur) 2 linguriţe de coajă mărunţită se pune la 250 ml apă şi se fierbe timp de 10 minute. Se strecoară apoi se clăteşte gura de mai multe ori pe zi, căutând să se menţină mai mult timp în locul unde există puroiul. Lichidul se aruncă, nu se înghite.

Se poate folosi şi tinctura de propolis sau chiar propolis brut. Se poate pune tinctura de propolis pe pâine, se mestecă bine în gură apoi se ţine local cât mai mult timp. Se face de mai multe ori pe zi.

De asemenea în tot timpul tratamentului este bine să nu se consume zahăr sub nici o formă putând fi înlocuit cu lemn dulce (Glycyrhyza glabra) care este de 10 ori mai dulce ca zahărul sau cu miere în special polifloră. În afară de cei care au diabet.

Se renunţă în timpul tratamentului la lactate.

Se va căuta să se întărească imunitatea organismului.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.