Pharmatex Ovule – Spermicide

Sharing

Pharmatex ovule

 Pentru obtinerea efectului contraceptiv, cititi cu atentie prospectul.

 • NU VA SPALATI cu sapun obisnuit dupa actul sexual acest spermicid este distrus de sapun. Este posibila numai o toaleta EXTERNA cu apa PURA. Asteptati cel putin doua ore inainte de a face o irigare intravaginala.
 • PHARMATEX ovule se foloseste la fiecare contact sexual indiferent de perioada NU numai in perioada in care banuiti ca puteti ramane gravida.

 

PROPRIETATILE FARMACOLOGICE Sl STRUCTURA CHIMICA:

Clorura de benzalconiu este o sare cuaternara de amoniu cu proprietati spermicide si antiseptice:

 • spermicid: el provoaca distrugerea spermatozoizilor. Eficienta clinica a PHARMATEX-ului este comparabila cu cea a steriletului si cu a miropilulei.
 • antiseptic: studiile clinice in vitro realizate la Paris, Institutul Pasteur, au aratat ca acest produs este activ asupra unor agenti de infectie responsabili de bolile transmisibile sexual (STD): gonoccoci, chlamydiae, herpes virus tip II, HIV, trichomonas vaginalis, streptoccocus aureus.

 

MOD DE FOLOSIRE: 

Folositi un ovul inainte de fiecare act sexual. Scoateti ovulul din ambalaj si introduceti-l cu degetul aratator cat mai adanc in vagin (este bine sa stati in pozitia culcat cand faceti aceasta). Ovulul se dizolva in 5 (cinci) minute si va protejeaza timp de 4 ore. In caz de un nou contact sexual introduceti un nou ovul.

 

INDICATII: 

Acesta metoda contraceptiva este indicata pentru toate femeile in perioada de activitate genitala. Se indica in special atunci cand:

 • exista contraindicatii temporare sau permanente pentru contraceptivele orale sau sterilet.
 • cand femeia este dupa nastere, in timpul alaptarii, dupa un avort sau in perioadade premenopauza.
 • in timpul contraceptiei orale in cazul ca s-a uitat administrarea unei tablet (in acest caz se va face asocierea cu PHARMATEX pana la inceperea unei noi plachete de contraceptiv oral).
 • poate fi asociat cu contraceptive locale prin obturarea vaginala (diafragma) sau prin sterilet (in special in timpul tratamentului, simultan cu medicamente antiinflamatoare).

 

CONTRAINDICATII: 

Nu exista. Ovulele PHARMATEX sunt bine tolerate. Clorura de banzalconiu nu difuzeaza in sange sau lapte; nu afecteaza ciclul hormonal si nu modifica flora vaginala.

 

PRECAUTII DE FOLOSIRE: 

Acest spermicid este distrus de sapun chiar si in urme fine. Imediat dupa actul sexual este posibila o toaleta EXTERNA cu apa PURA (fara sapun). A nu se asocia cu un tratament pe cale vaginala.

 

PRETENZARE: 

 • Cutie cu 10 ovule;  Cutie cu 20 ovule.

Clorura de benzalconiu: 18,9 mg. Excipient q.s.f. un ovul de 1,60 g.

 

CONDITII DE DEPOZITARE: 

Depozitati ovulele PHARMATEX la temperatura camerei. Daca ovulele s-au topit din cauza caldurii puneti-le in frigider sau sub jetul de apa rece indreptat in partea de jos a capsulei. Ele isi vor reface starea lor initiala fara ca produsul sa fie alterat.

 

A NU SE FOLOSI PRODUSUL DUPA DATA LIMITA TIPARITA CLAR PE CUTIE. A NU SE TINE LA INDEMANA COPIILOR!

 

 • Schema anatomica
 • Desprindeti cele doua parti ale ambalajului si impingeti pentru a iesi ovulul.
 • De preferat este a se introduce ovulul in pozitie culcat.
 • Introduceti ovulul cat mai adanc posibil in interiorul vaginului.

 

Gama PHARMATEX mai cuprinde si: 

PHARMATEX tablete vaginale; 

PHARMATEX tampoane;  PHARMATEX crema cu aplicator;  PHARMATEX sapun.

 

LABORATOIRE INNOTECH INTERNATIONAL 7-9, avenue F.V. Raspail – 94110 Arcueil – France

                                        – .     i

Sharing

Prospecte.Net recomanda consultarea medicului inainte de orice tratament. Luati medicamente si suplimente numai la indicația medicului deoarece combinate sau in cantitati necontrolate sa dea efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale.

Acum esti aici: Home » Pharmatex Ovule – Spermicide
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!