Prospect Pharmatex – Contraceptive Contraceptie

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Prospect Pharmatex Contraceptive – capsule, beneficiile contracepției locale

Vrei sa stii cum sa te protejezi de o sarcina nedorita ? Folositi Pharmatex contraceptive ovule dar inainte cititi acest prospect Pharmatex cu indicatii precise pentru a nu avea urmari neplacute.

 Pharmatex capsule este o metodă contraceptivă locală fără limite legate de vârstă, de condiţiile fiziologice sau de o patologie medicală, fiind recomandată de Organizația Mondială a Sănătății ca metodă contraceptivă ce poate fi utilizată fără nicio restricţie medicală.

Pharmatex capsule conţine clorură de benzalconiu, care este un spermicid și un antiseptic în acelși timp.

Efectul spermicid constă în împiedicare contactulului dintre ovul și spermatozoizi, în primul rând prin imobilizarea spermatozoizilor și prin distrugerea membranei celulare și în al doilea rând clorura de benzalconiu induce gelificarea mucusului cervical, împiedicând deasemenea pătrunderea spermei.

Această contracepţie locală se adresează tuturor femeilor ce doresc să utilizeze o metodă contraceptivă.

Se poate folosi în mod special în cazul contracepţiei orale, în cazul în care s-a uitat sau s-a întârziat să se administreze un comprimat; în aceste cazuri se recomandă asocierea acestor două metode în perioada ce a mai rămas din ciclul menstrual.

pharmatex contraceptivepharmatex contraceptive

Această contracepţie locală poate fi, de asemenea, utilizată:

 • în cazul în care există o contraindicaţie temporară sau definitivă a contracepţiei orale sau a unui dispozitiv intrauterin (DIU);
 • după naştere, în perioada de alăptare, în perioada de premenopauză;
 • când se doreşte o contracepţie de scurtă durată;
 • ca modalitate de asociere în cazul contracepţiei locale prin obturator vaginal (diafragmă) sau sterilet (în special atunci când se administrează concomitent unele medicamente, precum AINS).

Astfel, poți folosi Pharmatex capsule fără griji dacă ai trecut de 35 de ani, dacă esti fumătoare sau alăptezi, dacă ai hipertensiune, hepatită sau diabet. Vei fi protejată de o sarcină nedorită fără a-ți face rău.Pharmatex contraceptive capsule poate fi folosit de toate femeile, inclusiv acele femei care au boli cardiovasculare (ca hipertensiunea arterială), tulburări metabolice (hiperlipidemie, diabet, etc), boli hepatice, cancer mamar și cel de col uterin, adică femeile care au contraindicații la pilule contraceptive sau dispozitive intauterine.

Clorura de benzalconiu este un spermicid și un antiseptic în același timp. Studii făcute in vitro arată că produsul este activ pe un anumit număr de agenţi infecţiosi resposabili pentru bolile transmisibile pe cale sexuală, în special: gonococi, chlamydii, herpes virus tip 2, HIV, Trichomonas vaginalis, stafilococ auriu.

Nu se produc modificari ale florei saprofite iar bacilii Döderlein nu sunt influenţați.Pentru a nu se inactiva efectul contraceptiv, nu se recomandă asocierea altor medicamente administrate pe cale vaginală (antifungice, antitrichomonas, antibacteriene, antiseptice, antiherpetice, produse cu administrare locală ce conţin estrogeni).Prin substanța sa activă, clorura de benzalconiu, Pharmatex contraceptive capsule acționează strict local, fără să provoace efecte nedorite și fară să modifice flora vaginală, produsul respectand Ph-ul vaginal.

Daca se doreşte o metoda contraceptivă fără efecte adverse sistemice, fără contraindicaţii*, care respectă flora vaginală si lactobacilii, alegeţi Pharmatex contraceptive capsule vaginale!

 *cu excepţia hipersensibilitaţii la clorura de benzalconiu sau la oricare dintre excipienţii produsului.

Laboratoire Innotech International

Reprezentanța pentru România

Piața Charles de Gaulle, Nr. 2, Et. 2, Ap. 3, Sector 1, București

Acest medicament Pharmatex contraceptive capsule vaginale, se poate elibera fără prescripţie medicală. Se recomandă citirea cu atenţie a prospectului sau a informaţiilor de pe ambalaj. Dacă apar manifestări neplăcute, adresaţi-vă medicului sau farmacistului.

Pharmatex contraceptive ovule

 • Pentru obtinerea efectului contraceptiv, cititi cu atentie prospectul.
 • NU VA SPALATI cu sapun obisnuit dupa actul sexual acest spermicid este distrus de sapun. Este posibila numai o toaleta EXTERNA cu apa PURA. Asteptati cel putin doua ore inainte de a face o irigare intravaginala.
 • PHARMATEX contraceptive ovule se foloseste la fiecare contact sexual indiferent de perioada NU numai in perioada in care banuiti ca puteti ramane gravida.
 • pharmatex-ovule prospect
  pharmatex-ovule prospect

PROPRIETATILE FARMACOLOGICE Sl STRUCTURA CHIMICA:
Clorura de benzalconiu este o sare cuaternara de amoniu cu proprietati spermicide si antiseptice:

 • spermicid: el provoaca distrugerea spermatozoizilor. Eficienta clinica a PHARMATEX-ului este comparabila cu cea a steriletului si cu a miropilulei.
 • antiseptic: studiile clinice in vitro realizate la Paris, Institutul Pasteur, au aratat ca acest produs este activ asupra unor agenti de infectie responsabili de bolile transmisibile sexual (STD): gonoccoci, chlamydiae, herpes virus tip II, HIV, trichomonas vaginalis, streptoccocus aureus.

MOD DE FOLOSIRE Pharmatex contraceptive ovule vaginale:
Folositi un ovul inainte de fiecare act sexual. Scoateti ovulul din ambalaj si introduceti-l cu degetul aratator cat mai adanc in vagin (este bine sa stati in pozitia culcat cand faceti aceasta). Ovulul se dizolva in 5 (cinci) minute si va protejeaza timp de 4 ore. In caz de un nou contact sexual introduceti un nou ovul.

INDICATII privind  contraceptivele  vaginale:
Acesta metoda contraceptiva este indicata pentru toate femeile in perioada de activitate genitala. Se indica in special atunci cand:

 • exista contraindicatii temporare sau permanente pentru contraceptivele orale sau sterilet.
 • cand femeia este dupa nastere, in timpul alaptarii, dupa un avort sau in perioadade premenopauza.
 • in timpul contraceptiei orale in cazul ca s-a uitat administrarea unei tablet (in acest caz se va face asocierea cu PHARMATEX pana la inceperea unei noi plachete de contraceptiv oral).
 • poate fi asociat cu contraceptive locale prin obturarea vaginala (diafragma) sau prin sterilet (in special in timpul tratamentului, simultan cu medicamente antiinflamatoare).

CONTRAINDICATII in folosirea Pharmatex contraceptive ovule vaginale:
Nu exista contraindicatiii. Ovulele PHARMATEX contraceptive vaginale sunt bine tolerate. Clorura de banzalconiu nu difuzeaza in sange sau lapte; nu afecteaza ciclul hormonal si nu modifica flora vaginala.

PRECAUTII DE FOLOSIRE:
Acest spermicid este distrus de sapun chiar si in urme fine. Imediat dupa actul sexual este posibila o toaleta EXTERNA cu apa PURA (fara sapun). A nu se asocia cu un tratament pe cale vaginala.

PREZENTARE:
Cutie cu 10 ovule;
Cutie cu 20 ovule.
Clorura de benzalconiu: 18,9 mg. Excipient q.s.f. un ovul de 1,60 g.CONDITII DE DEPOZITARE:
Depozitati ovulele PHARMATEX la temperatura camerei. Daca ovulele s-au topit din cauza caldurii puneti-le in frigider sau sub jetul de apa rece indreptat in partea de jos a capsulei. Ele isi vor reface starea lor initiala fara ca produsul sa fie alterat.
A NU SE FOLOSI PRODUSUL DUPA DATA LIMITA TIPARITA CLAR PE CUTIE. A NU SE TINE LA INDEMANA
COPIILOR!

Schema anatomica
Desprindeti cele doua parti ale ambalajului si impingeti pentru a iesi ovulul.
De preferat este a se introduce ovulul in pozitie culcat.
Introduceti ovulul cat mai adanc posibil in interiorul vaginului.
Gama PHARMATEX mai cuprinde si:
PHARMATEX tablete vaginale;
PHARMATEX tampoane;
PHARMATEX crema cu aplicator;
PHARMATEX sapun.
LABORATOIRE INNOTECH INTERNATIONAL

Pharmatex Crema Vaginala
crema clorura de benzalconiu
Pentru obtinerea efectului contraceptiv, cititi cu atentie prospectul.

pharmatex-cremapharmatex-crema
 • NU VA SPALATI cu sapun obisnuit dupa actul sexual; acest spermicid este distrus de sapun.
 • Este posibila numai o toaleta EXTERNA cu apa PURA.
 • Asteptati cel putin doua ore inainte de a face o irigare intravaginala.
 • PHARMATEX crema se foloseste la fiecare contact sexual indiferent de perioada.
 • NU numai in perioada in care banuiti ca puteti ramane gravida.

PROPRIETATILE FARMACOLOGICE Sl STRUCTURA CHIMICA:
Clorura de benzalconiu este o sare cuaternara cu proprietati spermicide si antiseptice:

 • spermicid: el provoaca distrugerea spermatozoizilor. Eficienta clinica a PHARMATEX-ului este comparabila cu cea a steriletului si a micropilulei.
 • antiseptic studiile clinice in vitro realizate la Paris, Institutul Pasteur, au aratat ca acest produs este activ asupra unor agenti de infectie responsabili de bolile transmisibile sexual (STD): gonoccoci, chlamydiae, virus herpes tip II, HIV, trichomonas vaginalis, streptoccocus aureus.

MOD DE FOLOSIRE:
Folositi crema inainte de fiecare act sexual. Puneti aplicatorul de dozare la capatul tubului cu crema. Umpleti aplicatorul cu crema pana la linia de marcare, fiind siguri ca nu exista bule de aer in interior. Separati tubul de aplicator, introduceti-l cat mai adanc posibil in cavitatea vaginala si impingeti incet pistonul pentru a aplica
crema. Scoateti aplicatorul. Este mai usor sa se aplice crema in pozitia culcat. Protectia este imediata si dureaza cel putin 10 ore. In caz de repetare a raportului sexual, aplicati o a doua doza de crema.

INDICATII:
Aceasta metoda contraceptiva este indicata pentru toate femeile in perioada de activitate genitala si in urmatoarele situatii:

 • cand exista contra-indicatii temporare sau permanente pentru contraceptivele orale sau pentru sterilet;
 • dupa nastere, in timpul alaptarii sau dupa avort sau in timpul perioadei de pre-menopauza;
 • cand se doreste o contraceptie pe o perioada scurta;
 • in timpul contraceptiei orale, in cazul in care s-a uitat administrarea unei tablete (asocierea cu PHARMATEX pana la inceperea unei noi plachete de contraceptiv oral);
 • poate fi asociat cu contraceptivele locale prin obturarea vaginala (diafragma) sau prin sterilet (in special in timpul tratamentului simultan cu medicamente  antiinflamatoare).

CONTRAINDICATII:Nu exista.
Crema PHARMATEX este bine tolerata.
Clorura de benzalconiu nu difuzeaza in sange sau lapte; nu afecteaza ciclul hormonal si nu modifica flora vaginala.

PRECAUTII DE FOLOSIRE:
Mare atentie! Acest spermicid este distrus de sapun chiar si in urme fine. Imediat dupa actul sexual este
posibila o toaleta EXTERNA cu apa PURA (fara sapun). A nu se asocia cu un alt tratament pe cale vaginala.

PREZENTARE:
Tub de 72 g, cu aplicator de dozare. Clorura de benzalconiu: 0,864 g; Excipient q.s.f. 72 g.

CONDITII DE DEPOZITARE:
depozitati crema PHARMATEX la temperatura camerei.
A NU SE FOLOSI PRODUSUL DUPA DATA LIMITA TIPARITA CLAR PE CUTIE A NU SE TINE LA INDEMANA
COPIILOR!
LABORATOIRE INNOTECH INTERNATIONAL

Gama PHARMATEX mai contine si:
PHARMATEX tablete vaginale;
PHARMATEX tampoane;
PHARMATEX ovule.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close