Prospect Ferro Folgamma - Anemii Feriprive - Aport Alimentar Insuficient - Anemii Megaloblastice - Prospecte Medicamente & Suplimente Naturiste

Prospect Ferro Folgamma – Anemii Feriprive – Aport Alimentar Insuficient – Anemii Megaloblastice

Sharing

 Ferro Folgamma indicat in tratarea anemiilor feripive, megaloblastice dar si alte tipuri de anemii, mod de administrare, compozitie, efecte adverse secundare …

Prospect : Informatii pentru utilizator

FERRO-FOLGAMMA Prospect

Capsule moi

Compoziţie

O capsulă moale conţine fer 37 mg sub formă de sulfat de fer (II) uscat 112,6 mg, acid folie 5 mg, ciancobalami- nă (vitamina B12) 0,01 mg şi excipienţi: grăsime solidă, ulei de seminţe de rapiţă, lecitină de soia, acid ascorbic, gelatină, sorbitol soluţie 70% (exprimat în substanţă uscată), glicerol 85 %, oxid de fer roşu (E172), oxid de fer negru (E172), etilvanilină.

Grupa farmacoterapeutică: antianemice, fer în alte combinaţii

 

 Indicaţi Terapeutice

în ce afecţiuni este indicată administrarea de Ferro-Folgamma?

  • ·anemii feriprive secundare unor hemoragii cronice (gastrice, intestinale, urinare, uterine, naştere, hemoroizi), unor sindroame de malabsorbţie (sprue, boală celiacă, rezecţii intestinale), hemodializei cronice;
  • ·aport alimentar insuficient: subnutriţie şi malnutriţie, alimentaţie vegetariană;
  • ·anemii asociate consumului cronic de alcool etilic (deficit predominant de acid folie);
  • ·anemie megaloblastică asociată tratamentului cu anticonvulsivante şi contraceptive orale;
  • ·anemie megaloblastică prin deficit de folaţi;
  • ·tratamentul anemiei feriprive şi profilaxia anemiei megaloblastice din sarcină;
  • ·suplimentarea aportului nutriţional în perioada de alăptare.

 

ferro-folgamma prospect
ferro-folgamma prospect

Contraindicaţii

în ce situaţii este contraindicată administrarea de Ferro-FolgammsP?

Hipersensibilitate la oricare dintre componenţii produsului. Valori crescute ale fierului (hemocromatoze, hemolize cronice, talasemii). Afecţiuni determinate de tulburări de utilizare ale fierului (anemii sideroacrestice, anemii datorate unor intoxicaţii cu plumb).Pacienţi care primesc transfuzii repetate de sânge.Anemia pernicioasă Biermer. Tratament parenteral concomitent cu fier. Copii sub 5 ani.

Precauţii

Ce măsuri de precauţie trebuie avute în vedere la folosirea Ferro-FolgammsP?

Este necesar controlul eficacităţii tratamentului prin determinarea unor parametri de laborator (la 7-10 zile de la

începerea tratamentului).

Interacţiuni

Ce fel de medicamente influenţează efectul preparatului Ferro-FolgammaP?

Scăderea absorbţiei acidului folie poate fi determinată de administrarea de primidonă, difenilhidantoină, fenobarbital, carbamazepină, valproat, sulfasalazină, contraceptive orale sau prin administrarea de antagonişti ai acidului folie cum sunt metrotrexat, trimetoprim, pirimetamină şi triamteren.

Ferro-FolgammeP nu trebuie administrat cu antiacide, suplimente de calciu (calciu carbonat sau fosfat), medicamente care conţin bicarbonaţi, carbonaţi, oxalaţi sau fosfaţi, deoarece acestea scad absorbţia fierului. Preparatele orale cu fier se vor administra cu o oră înainte sau la două ore după ingestia acestora.

Afla mai multe despre...
Prospect Ropinirol Polpharma 2 mg - Boala Parkinson

Acţiunea căror medicamente este influenţată de către Ferro-FolgammeP?

Administrarea concomitentă a fierului cu quinolone poate influenţa absorbţia quinolonelor rezultând în scăderea concentraţiei serice şi urinare a acestora. Fierul poate să scadă absorbţia penicilaminei; de aceea se vor administra la interval de cel puţin două ore. Fierul administrat oral inhibă absorbţia tetraciclinelor de la nivelul tractului gastro-intestinal; dacă se recomandă ambele medicamente, ele trebuie administrate la interval de aproximativ trei ore.

Spuneţi medicului dumneavoastră dacă luaţi oricare dintre medicamentele de mai sus.

Ce fel de alimente, băuturi şi medicamente trebuie evitate în cazul administrării de Ferro-FolgammsP?

Ferro-FolgammaP nu trebuie administrat cu antiacide, suplimente de calciu (calciu carbonat sau fosfat), ceai, cafea,

ouă, alimente sau medicamente care conţin bicarbonaţi, carbonaţi,oxalaţi sau fosfaţi, lapte sau preparate de lapte,

pâine integrală, cereale, deoarece acestea scad absorbţia fierului. Preparatele orale cu fier se vor administra cu o

oră înainte sau la două ore după ingestia acestora.

 

Atenţionări speciale

Este necesar un diagnostic clinic corect şi complet înaintea administrării produsului, deoarece în cazul anemiei pernicioase Biermer se poate obţine remisie hematologică, însă leziunile neurologice progresează ireversibil. Hiposideremia asociată sindroamelor inflamatorii cronice nu este influenţată de tratamentul cu fier; tratamentul cu fier se poate asocia, dacă este posibil, tratamentului etiologic.Este necesar controlul eficacităţii tratamentu­lui prin determinarea unor parametri de laborator.

Ce precauţii trebuie avute în vedere în cazul administrării preparatului la copii şi la vârstnici ? în această situaţie nu se recomandă nici o măsură deosebită.

Ce trebuie avut în vedere în cazul administrării preparatului în perioada de sarcină şi de alăptare ? Este important să nu se depăşească doza recomandată în cursul sarcinii şi al alăptării.

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

Produsul nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Doze şi mod de administrare

în ce doză trebuie administrat Ferro-Folgamma?

Preparatul se administrează câte 1-2 capsule moi de 3 ori/zi, aşa cum v-a recomandat medicul dumneavoastră.

Când şi cum se va administra Ferro-Folgamms?

Capsulele moi se vor administra după masă împreună cu puţin lichid.

Care este durata terapiei cu Ferro-Folgamma?

Durata terapiei cu Ferro-FolgammaP depinde de evoluţia bolii de bază. Medicul dumneavoastră vă va răspunde la această întrebare.

Afla mai multe despre...
Prospect Feroglobin

 

Reacţii adverse

Ce fel de reacţii adverse se pot manifesta în urma utilizării Ferro-Folgamma?

Fierul exercită o acţiune iritativă locală care poate produce tulburări gastro-intestinale: greaţă, diaree şi constipaţie. în cazuri izolate pot apare reacţii alergice. Fierul colorează materiile fecale în gri-negru.

Acid folic

în cazul administrării unor doze foarte mari se pot produce, rar, tulburări gastro-intestinale, reacţii alergice, tulburări de somn, iritabilitate şi depresii.

Vitamina B12

Au fost descrise în cazuri izolate acnee, reacţii de hipersensibilitate de tip urticarie sau eczeme precum şi reacţ­ii anafilactice sau anafilactoide ca urmare a administrării parenterale. Ce fel de măsuri trebuie adoptate în cazul în care se manifestă reacţii adverse? în cazul apariţiei unor reacţii adverse vă rugăm să vă adresaţi medicului dumneavoastră.

 

Supradozaj

Ce măsuri trebuie adoptate în situaţia în care Ferro-Folgamma a fost administrat în doze prea mari (supradozare intenţionată sau accidentală)?

O supradozare de durată scurtă nu are, de regulă, urmări. în cazul apariţiei unor manifestări deosebite vă rugăm să vă adresaţi medicului.

Ce măsuri trebuie adoptate în situaţia în care doza de Ferro-Folgamma administrată a fost prea mică sau aţi uitat o administrare?

în această situaţie se recomandă administrarea în continuare a preparatului la intervalele obişnuite de timp. Ce trebuie făcut în cazul în care întrerupeţi terapia sau o opriţi înainte de termen?

Pentru a obţine un răspuns terapeutic optim produsul Ferro-Folgamma trebuie administrat în mod regulat. în cazul în care întrerupeţi tratamentul sau doriţi să-l opriţi înainte de termen, vă rugăm să vă adresaţi mai întâi medicului dumneavoastră.

 

Păstrare

A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj. A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original. A nu se lăsa la îndemâna copiilor.

 

Ambalaj

Cutie cu 2 blistere aI/PVDC-PVC a câte 10 capsule moi. Cutie cu 5 blistere AI/PVDC-PVC a câte 10 capsule moi. Cutie cu 10 blistere AI/PVDC-PVC a câte 10 capsule moi.

 

Producător

R.P. Scherer GmbH, Germania

C.P.M. Contract Pharma

GmbH &Co. KG, Germania

 

Deţinătorul Autorizaţiei de punere de piaţă

Worwag Pharma GmbH & Co. KG,

Calwer Str. 7, D-71034 Boblingen, Germania

Data ultimei verificări a prospectului

Martie, 2008

 

 

 

 

Sharing

Voteaza si comenteaza cum ti-a folosit, sa stie toti parerea ta!

Foarte NemultumitNemultumitOKMultumitFoarte Multumit ( 1 -voturi, Media: 5,00 out of 5)

Încarc...

Lasă un comentariu

Solve : *
20 + 24 =


Urmatorul regulament trebuie acceptat pentru a publica comentariul:

In conformitate cu GDPR va anunt ca emailul si comentariul d-voastra va fi stocat .  Pentru mai multe detalii vizitati Politica cookie. Sau scrieti-ne pe pagina de Contact.

 

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acum esti aici: Home » Prospect Ferro Folgamma – Anemii Feriprive – Aport Alimentar Insuficient – Anemii Megaloblastice