Prospect Glubifer – Anemii Sarcina Menstruatie

Prospect: Informatii pentru utilizatori

Glubifer complex

Ferrosii glutamas

Compozitie: 

O capsula contine ingrediente active: fier 12 mg, vitamina C 60 mg, vitamina B12 2.4 micrograme, acid folic 320 micrograme, vitamina B2 1.6 mg, vitamina A 640 micrograme.

Ingrediente inactive: lactoza monohidrat, dioxid de siliciu coloidal, azorubina (E 122), galben de chinolina (E 104), dioxid de titan (E 171), gelatina.

Glubifer Prospect
Glubifer Prospect

Indicatii:

Produsul Glubifer complex este un supliment alimentar complex care se adreseaza grupelor de populatie cu necesar crescut de fier: copii, adolescenti, femei aflate in perioada de sarcina, alaptare sau menstruatie, sportivi, vegetarieni, persoanele care au suferit pierderi importante de sange si varstnici.

Fierul bivalent, sub forma de fumarat, se absoarbe rapid si cu randament crescut datorita asocierii sale cu vitamina C. Fierul, acidul folic si vitaminele A, C, B2 si B12, joaca un rol esential in sinteza hemoglobinei si in formarea globulelor rosii, care asigura transportul oxigenului spre tesuturi.

Anemii feriprive (microcitare) posthemoragice, prin aclorhidrie, de sarcina, nutritionale ale sugarilor, secundare infectiilor, infestarii parazitare sau cancerului; anemii macrocitare tratate cu cianocobalamina; stari de sideropenie larvata la copii în crestere, fete tinere, în caz de hemoragii cronice; pentru profilaxia carentelor de fier în sarcina, la copii, fete tinere, la donatori de sânge.

Actiune terapeutica
Aport de fier
într-o forma bine suportata digestiv; corecteaza specific anemiile prin deficit de fier.

Mod de administrare
Adulti: 3-6 drajeuri/zi (pe stomacul gol sau la mese, daca apar fenomene de iritatie digestiva);
copii: 1-2 drajeuri/zi.

Tratamentul se începe cu doze mici, care se cresc progresiv; se administreaza pâna la normalizarea valorilor hemoglobinei sau timp îndelungat (sub controlul hemoglobinemiei) daca bolnavul pierde sânge sau când nevoile de fier sunt crescute.

Pentru profilaxie – 1 drajeu/zi. Se poate asocia cu acid ascorbic (vitamina C), în vederea favorizarii absorbtiei intestinale.

Reactii adverse
Rareori greata, dureri epigastrice, constipatie sau diaree (scaunul este colorat în negru), senzatie de vertij, bufeuri de caldura; atentie la riscul intoxicatiei acute accidentale la copii.

Contraindicatii

Hemocromatoza, hemoliza cronica, anemie sideroacrestica, anemia din intoxicatia cu plumb, talasemie, boli hepatice grave, alergie sau intoleranta la fier; gastrite severe, ulceratii gastrice, varice esofagiene, diaree, colita ulceroasa, sindrom de malabsorbtie intestinala (se recomanda fier injectabil). Antiacidele pe baza de aluminiu, magneziu, calciu si colestiramina micsoreaza absortia fierului; fierul micsoreaza absorbtia tetraciclinelor (se administreaza la intervale de cel putin 3 ore)

Mod de administrare:

1-2 capsule/zi, cu 1/2 ora inainte de masa sau 3-4 ore dupa masa.

Forma de prezentare:

Cutie cu 3 blistere a cate 10 capsule..

Sharing

Voteaza si comenteaza cum ti-a folosit, sa stie toti parerea ta!

Foarte NemultumitNemultumitOKMultumitFoarte Multumit ( 1 -voturi, Media: 5.00 out of 5)

Loading...