Prospect Iberogast – Ce tratam? – Colon Iritabil Indigestie

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Prospect Iberogast

Iberogast este pentru tratamentul de disconfort abdominal asociate cu  colon iritabil ( IBS ) și dyspepsia funcționala .

Pentru ce afectiuni este folosit Iberogast?

Iberogast  ( STW 5 ) este dovedit clinic pentru tratamentul :

 • Sindromul de colon iritabil ( IBS )
 • Dispepsie funcțională
 • Iberogast pentru ameliorarea IBS și indigestie
 • disconfortului abdominal

Cercetari în 20 de studii , care implica mai mult de 50.000 de pacienti, Iberogast a fost folosit de milioane de oameni de pacienti, deoarece a fost lansat pentru prima dată în Europa în urmă cu peste 50 de ani .

Acțiunea multi-țintă de Iberogast este capabil de a îmbunătăți multe simptome asociate cu IBS și dispepsia funcțională , care pot include :

 • arsurile la stomac/de reflux de acid ,
 • senzatia de plenitudine/satietate dupa mancare copioasa,
 • dureri de stomac ,
 • senzatia de greata , vărsături
 • gaze , crampe abdominale, balonare, flatulente
 • constipația/ diareea
 • indigestie
 • dureri epigastrice

Iberogast ProspectIberogast Prospect

arr-buton_cumpara_acum 

Cum si-a dovedit Iberogast eficacitatea?

Eficacitatea Iberogast

Siguranța și eficacitatea Iberogastului a fost pe larg cercetate în peste 45.000 de pacienți din toate grupele de vârstă , de la copii la adulți , în peste 19 studii clinice .

Iberogast nu are interacțiuni cunoscute cu alte medicamente și este foarte bine tolerat.Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati Iberogast

Nu utilizati Iberogast:

 • daca sunteti alergic la substantele active sau orice alte ingrediente ale acestui medicament 
 • Nu trebuie sa fie utilizat de catre copii cu varsta sub 3 ani.

Atentionari si precautii

 • Intrerupeti imediat tratamentul si consultati medicul dumneavostra daca apar semne sau simptome ale unei afectiuni hepatice, ca de exemplu icter, urina inchisa la culoare sau scaun incolor.
 • In cazul in care simptomele se agraveaza sau nu se imbunatatesc dupa 7 zile, consultati medicul dumneavoastra pentru a exclude alte cauze posibile.
 • La copiii sub 6 ani, cu dureri abdominale, consultati intotdeauna un medic.

Iberogast impreuna cu alte medicamente

Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca utilizati, ati utilizat recent sau s-ar putea sa utilizati orice alte medicamente.

Iberogast impreuna cu alimente, bauturi si alcool

Nu exista interactiuni cunoscute.

Sarcina, alaptarea si fertilitatea

Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament.
Nu exista suficiente date disponibile referitoare la utilizarea in timpul sarcinii sau alaptarii. Este de preferat sa se evite utilizarea medicamentului Iberogast in timpul sarcinii si alaptarii. Cu toate acestea, Iberogast trebuie utilizat in timpul sarcinii sau alaptarii numai dupa consultarea unui medic.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Nu se cunosc efectele medicamentului Iberogast asupra capacitatii de a conduce vehicule si de a folosi utilaje.
Iberogast contine 31% etanol (alcool etilic), adica pana la 240 mg per doza, echivalent cu 6,2 ml bere sau 2,6 ml vin per doza. Daunator pentru cei care sufera de alcoolism. Aceasta informatie trebuie luata in considerare la femeile gravide sau care alapteaza, copii si grupuri cu risc crescut, cum sunt pacientii cu boli hepatice sau epilepsie.

Ce contine Iberogst?

Formulă unică a Iberogast-lui

Formula unică multi- orientata a Iberogastului este dovedit clinic , acesta este produsul exact utilizat în studiile clinice . Acest lucru este foarte important pentru medicamente naturale , deoarece nu poate fi o mare variabilitate între produse , chiar dacă acestea par să utilizeze aceleași ingrediente active .

 Fiecare flacon de Iberogast conține extracte specifice următoarele plante :

 • Iberis amara (Bitter candytuft)(Limba Marii)
 • Angelica archangelica ( Angelica ) rădăcină
 • Matricaria recuitita ( mușețel ) flori
 • Carum carvi ( chimen ) fructe (vezi diferenta intre chimen si chimion)
 • Silybum marianum ( ciulin , silimarina)
 • Melissa officianalis ( roinita ) frunze
 • Mentha x piperitae ( menta ) frunze
 • Chelidonium majus ( rostopască)
 • Glycyrrhiza glabra ( Lemn dulce ) rădăcină

Studii care investighează modul în Iberogast actioneaza au demonstrat că acesta are mai multe acțiuni în sistemul gastro-intestinal , care este modul în care tratează atât de eficient astfel de simptome diverse . Iberogast a fost demonstrat ca exercita următoarele efecte multi- țintă :

 Iberogast tratează simptomele de disconfort abdominal asociate cu sindromul de intestin iritabil ( IBS ) și dispepsie funcțională

–          Normalizează tonul intestinal ( prin reducerea spasmelor si imbunatatirea functiei intestinale )

–          Promovează peristaltismul intestinal

–          Relaxează mușchii stomacului

–          Protejează mucoasa stomacului ( anti – inflamatorii și acțiunile anti – bacteriene )

–          Reglementează acidul din stomac

–          Reduce formarea de gaze intestinale , prevenind flatulența excesivă și balonare

Care sunt dozele de administrare?

Dozare si administrare

Flaconul trebuie agitat înainte de utilizare .

Un dozator este deja în gâtul sticlei , pentru a permite pentru dozare usoara .

Iberogast este o formulare lichidă care se ia de 3 ori pe zi , înainte sau în timpul mesei , într- o cantitate mică de apă caldă sau amestecat cu o altă băutură la alegere ( ceai) .

Dacă simptomele persistă , sau starea generala se inrautateste consultati neaparat un medic specialist .

Cum sa utilizati Iberogast

Administrare orala.
Utilizati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra sau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur. Daca nu este prescris altfel, Iberogast ar trebui sa fie luat de 3 ori pe zi, inainte sau in timpul meselor cu putina apa, dupa cum urmeaza:

Adulti si adolescenti cu varsta peste 13 ani 20 picaturi
Copii intre 6 si 12 ani 15 picaturi
Copii intre 3 si 5 ani 10 picaturi

In cazul in care simptomele se agraveaza sau nu se imbunatatesc dupa 7 zile, consultati medicul.
Nu exista practic nicio restrictie in ceea ce priveste durata de utilizare. Durata de utilizare depinde denatura, gravitatea si evolutia bolii.
Agitati bine flaconul inainte de utilizare. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Daca utilizati mai mult Iberogast decat trebuie

Nu au existat cazuri de supradozaj cu Iberogast raportate pana in prezent. Cu toate acestea, in cazul unui supradozaj, trebuie luat in considerare continutul de alcool.
Daca ati luat in mod accidental 1 pana la 2 doze individuale de Iberogast mai mult decat trebuie, adica un total de 40 pana la 60 de picaturi, de obicei, aceasta nu are consecinte negative si ar trebui sa continuati data viitoare cu doza prescrisa de catre medicul dumneavoastra sau asa cum este descris in instructiunile de dozare. Daca ati luat doze considerabil mai mari, va rugam sa informati medicul dumneavoastra.
Acesta poate lua apoi o decizie cu privire la masurile necesare.Daca uitati sa utilizati Iberogast

Daca ati uitat sa luati Iberogast, ar trebui sa continuati data viitoare cu doza prescrisa de catre medicul dumneavoastra sau asa cum s-a descris in instructiunile de dozare. Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.

Daca incetati sa utilizati Iberogast

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului sau asistentei medicale.

Reactii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
In cazuri foarte rare, pot sa apara reactii alergice, cum ar fi reactii cutanate, mancarimi si dificultati de respiratie.
Au mai fost raportate, cu frecventa necunoscuta, cazuri de afectiuni hepatice.
In cazul unor reactii adverse, trebuie sa intrerupeti administrarea medicamentului si sa consultati un medic. Acesta poate apoi decide cu privire la gravitatea acestora, precum si orice alte masuri necesare.

Raportarea reactiilor adverse

Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect. De asemenea, puteti raporta reactiile adverse direct prin intermediul sistemului national de raportare, ale carui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/.

Pastrare

Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor.
A se pastra la temperaturi sub 25°C.
Iberogast poate avea un aspect tulbure – acest lucru nu reduce eficacitatea preparatului.
Iberogast poate fi utilizat timp de 8 saptamani de la prima deschidere.
Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj dupa „EXP.. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

– Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect Iberogast, deoarece el conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

– Utilizați întotdeauna acest medicament exact așa cum este descris în acest prospect Iberogast sau așa cum v-a spus medicul sau farmacistul.

– Păstraţi acest prospect Iberogast. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.– Dacă aveţi orice întrebări suplimentare, lucruri neclare, privind continutul acestui prospect Iberogast, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

– Acest medicament Iberogast a fost prescris numai pentru dumneavoastră. Nu trebuie să-l daţi altor persoane. Le poate face rău, chiar dacă au aceleaşi semne de boală ca dumneavoastră.

– Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect Iberogast .

Păstrati prospectul Iberogast şi toate comprimatele rămase pentru a le arăta medicului pentru viitoarele vizite la medic.

Continutul ambalajului si alte informatii

Ce contine Iberogast

– Substantele active sunt: extract de Iberis amara – Iberis amara planta tota recens, extract de radacina de angelica – Angelicae radix, extract de frunza de roinita – Melissae folium, extract de fruct de chimen – Carvi fructus, extract de iarba de rostopasca – Chelidonii herb, a extract de radacina de lemn dulce – Liquiritiae radix, extract de floare de musetel – Matricariae flos, extract de frunza de menta – Menthae piperitae folium, extract de fruct de armurariu – Silybi mariani fructus.
100 ml picaturi orale contin:
– extract de Iberis amara – Iberis amara planta tota recens (1 : 1,5 – 2,5); solvent de extractie: etanol 50 % (v/v) -15 mL
– extract de radacina de angelica – Angelicae radix (1 : 2,5 – 3,5); solvent de extractie: etanol 30 % (v/v) – 10 mL
– extract de frunza de roinita – Melissae folium (1 : 2,5 – 3,5); solvent de extractie: etanol 30 % (v/v) – 10 mL
– extract de fruct de chimen – Carvi fructus (1 : 2,5 – 3,5); solvent de extractie: etanol 30 % (v/v) – 10 mL
– extract de iarba de rostopasca – Chelidonii herba (1 : 2,5 – 3,5; solvent de extractie: etanol 30 % (v/v) – 10 mL
– extract de radacina de lemn dulce – Liquiritiae radix (1 : 2,5 – 3,.5); solvent de extractie: etanol 30 % (v/v) – 10 mL
– extract de floare de musetel – Matricariae flos (1 : 2 – 4); solvent de extractie: etanol 30 % (v/v) – 20 mL
– extract de frunza de menta – Menthae piperitae folium (1 : 2,5 – 3,5); solvent de extractie: etanol 30 % (v/v) – 5 mL
– extract de fruct de armurariu – Silybi mariani fructus (1 : 2,5 – 3,5); solvent de extractie: etanol 30 % (v/v) – 10 mL

Cum arata Iberogast si continutul ambalajului

Lichid de culoare bruna inchisa, limpede sau usor tulbure.
Un flacon din sticla bruna, tip III, prevazut cu picurator incolor din PEJD si capac cu filet din PEID, de culoare alba; flaconul contine 20 mL picaturi orale, solutie;
Un flacon din sticla bruna, tip III, prevazut cu picurator incolor din PEJD si capac cu filet din PEID, de culoare alba; flaconul contine 50 mL picaturi orale, solutie;
Un flacon din sticla bruna, tip III, prevazut cu picurator incolor din PEJD prevazut cu picurator incolor din PEJD si capac cu filet din PEID, de culoare alba; flaconul contine 100 mL picaturi orale, solutie.
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata
BAYER SRL

Continutul nu este valabil.
Dati Accept pentru a continua

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close