Prospect Nor Quin – Infectii Tract Urinar Cistite

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Prospect: Informaţii pentru utilizator

Nor Quin 400 mg – comprimate filmate norfloxacină

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizaţi acest medicament.

Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-i recitiţi.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Acest medicament a fost prescris pentru dumneavoastră. Nu trebuie să-i daţi altor persoane. Le poate face rău, chiar dacă au aceleaşi simptome cu ale dumneavoastră.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

n acest prospect găsiţi:

  1. Ce este Nor Quin şi pentru ce se utilizează
  2. Înainte să utilizaţi Nor Quin
  3. Cum să utilizaţi Nor Quin
  4. Reacţii adverse posibile
  5. Cum se păstrează Nor Quin
  6. Informaţii suplimentare

 

1.     Ce este Nor Quin şi pentru ce se utilizează

Nor Quin conţine ca substanţă activă norfloxacina, un chimioterapie antibacterian din grupa chinolonelor. Acţionează prin distrugerea bacteriilor care produc infecţii în tractul dumneavoastră urinar.

Este indicat în infecţii acute şi cronice, complicate şi necomplicate ale tractului urinar inferior şi necomplicate ale tractului urinar superior. Acestea includ: cistite, pielite, prostatită bacteriană cronică şi acele infecţii asociate intervenţiilor chirurgicale urologice, vezicii neurogene sau nefrolitiazei.

nor-quin prospectnor-quin prospect

2.     Înainte să utilizaţi Nor Quin  Nu utilizaţi Nor Quin

-dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la norfloxacină, la alte chinolone sau la oricare dintre celelalte componente ale Nor Quin (enumerate la punctul 6). Semnele unei reacţii alergice includ: erupţie trecătoare pe piele, dificultăţi de respiraţie sau înghiţire, umflarea buzelor, feţei, gâtului sau limbii;

-dacă aţi suferit vreodată de tendinopatie (durere şi inflamaţie a tendoanelor) după ce aţi utilizat norfloxacină

sau alte medicamente din aceeaşi grupă;

-dacă sunteţi copil sau adolescent în perioada de creştere (cu vârsta sub 18 ani). Medicamentul este destinat numai pentru adulţi şi nu trebuie administrat la copii sau adolescenţi în perioada de creştere, deoarece poate

afecta cartilajul de creştere;

-dacă alăptaţi.

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Nor Quin-dacă aţi avut vreodată convulsii sau aveţi factori de risc care predispun la convulsii;

-dacă observaţi apariţia de dureri la nivelul tendoanelor (în special la nivelul tendonului lui Achile), întrerupeţi administrarea Nor Quin şi adresaţi-vă medicului. Afectarea tendoanelor poate să apară în special la pacienţii vârstnici şi la cei cărora li se administrează concomitent glucocorticoizi.

-dacă aveţi bradicardie semnificativă (bătăi lente ale inimii), hipokaliemie (valoare scăzută a potasiului din sânge), aţi fost diagnosticat (dumneavoastră sau o rudă de sânge) cu o tulburare a ritmului inimii cunoscută ca sindrom de QT prelungit sau sunteţi în tratament cu antiaritmice din clasele I sau III (medicamente utilizate pentru a regla ritmul inimii), cisapridă, eritromicină i.v., antipsihotice, antidepresive triciclice, deoarece utilizarea norfloxacinei pot determina tulburări severe ale ritmului cardiac;

-dacă suferiţi de anemie, datorată unei afecţiuni numită deficit de glucozo-6-fosfat-dehidrogenază;

-dacă suferiţi de o afecţiune numită miastenia gravis, care determină slăbiciune musculară.

în timpul tratamentului Nor Quin trebuie să evitaţi expunerea la radiaţiile solare, deoarece acest medicament poate creşte sensibilitatea pielii la lumina solară.

 

Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală şi medicamentele pe bază de plante.

Nor Quin şi anumite medicamente îşi pot influenţa reciproc modul cum acţionează asupra organismului.

Trebuie să păstraţi un interval de cel puţin 2 ore între utilizarea Nor Quin şi următoarele medicamente:

antiacide-utilizate pentru indigestie sau arsuri la nivelul stomacului;

sucralfat-utilizat pentru tratamentul ulcerului sau inflamaţiei stomacului (gastrită);

didanozină utilizată în infecţii HIV sau SIDA;

medicamente care conţin multivitamine, fer sau zinc.

Dacă nu sunteţi sigur că vreuna dintre situaţiile este valabilă în cazul dumneavoastră, adresaţi-vă

medicului dumneavoastră sau farmacistului înainte de a utiliza NorQuin.

 

În special, este important să-i informaţi pe medicul dumneavoastră sau pe farmacist dacă luaţi:

-teofilină utilizată în astm bronşic şi conţinută în anumite medicamente pentru tuse şi răceală;

-warfarină (medicament care împiedică coagularea sângelui);

-fenbufen (medicament utilizat pentru dureri articulare);

-ciclosporină (medicament utilizat după transplant sau pentru alte boli);

-probenecidul (medicament utilizat în gută);

-nitrofurantoină (utilizată pentru infecţii urinare);

-cafeină (conţinută în anumite medicamente pentru tuse şi răceală, precum şi în anumite băuturi: ceai, cafea, băuturi tip cola);

-glibenclamidă (utilizată în tratamentul diabetului zaharat);

-corticosteroizi (medicamente utilizate pentru tratamentul inflamaţiei).

De asemenea spuneţi medicului dumneavoastră dacă urmaţi tratament cu antiaritmice din clasele I sau III (medicamente utilizate pentru a regla ritmul inimii), cisapridă (pentru indigestie), eritromicină i.v. (un antibiotic), antipsihotice, antidepresive triciclice (medicamente utilizate pentru boli psihice).

Utilizarea Nor Quin cu alimente şi băuturi

Luaţi NorQuin pe stomacul gol, cu o cantitate suficientă de apă, cu o oră înainte de masă sau cu 2 ore după masă. Nu luaţi Nor Quin cu lapte sau produse lactate.

Sarcina şi alăptarea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament. Nu utilizaţi Nor Quin dacă sunteţi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă.

Mici cantităţi din Nor Quin se excretă în lapte. Dacă alăptaţi nu trebuie să utilizaţi Nor Quin, datorită riscului de afectare a articulaţiilor sugarului.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Există unele reacţii adverse ale Nor Quin care pot afecta capacitatea de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje (de exemplu ameţeala). Ţineţi cont de acest lucru în timpul tratamentului cu Nor Quin.

3.      Cum să utilizaţi Nor Quin

Utilizaţi întotdeauna Nor Quin exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Nu mestecaţi comprimatele. înghiţiţi-le întregi, cu o cantitate suficientă de lichid, cu o oră înainte sau cel puţin două ore după masă.

Nu luaţi Nor Quin împreună cu lapte sau produse lactate.

Doza pe care trebuie să o luaţi într-o zi şi durata tratamentului sunt stabilite de medic în funcţie de afecţiunea de care suferiţi, precum şi de starea funcţiei renale. Doza uzuală este:pentru infecţii necomplicate ale tractului urinar inferior (de exemplu cistită): un comprimat Nor Quin, de două ori pe zi, timp de 3 zile.

pentru infecţii mai grave ale tractului urinar inferior şi infecţii necomplicate ale tractului urinar superior: un comprimat Nor Quin, de două ori pe zi, timp de 7-10 zile.

Pentru infecţii cronice, care reapar frecvent, doza este de un comprimat Nor Quin, de două ori pe zi, tratamentul putând dura până la 12 săptămâni.

Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din Nor Quin

Dacă suspectaţi supradozajul, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră sau departamentului de urgenţe al celui mai apropiat spital.

Dacă uitaţi să utilizaţi Nor Quin

Dacă aţi uitat să luaţi o doză, luaţi-o imediat ce vă amintiţi. Totuşi, dacă este momentul pentru doza următoare, nu mai luaţi doza uitată şi reveniţi la schema de utilizare obişnuită. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 

4.     Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Nor Quin poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Reacţiile adverse sunt clasificate după următoarele frecvenţe:

Foarte frecvente:

care afectează mai mult de 1 pacient din 10

Frecvente:

care afectează mai puţin de 1 din 10 pacienţi

Mai puţin frecvente:

care afectează mai puţin de 1 din 100 pacienţi

Rare:

care afectează mai puţin de1 din 1000 pacienţi

Foarte rare:

afectează mai puţin de 1 din 10000 pacienţi

Cu frecventă necunoscută

care nu poate fi estimată din datele disponibile

Întrerupeţi utilizarea Nor Quin şi adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră dacă observaţi oricare din următoarele reacţii. S-ar putea să aveţi nevoie de tratament medical de urgenţă:

reacţii alergice; semnele pot să includă: umflarea feţei, limbii şi gâtului şi probleme în respiraţie şi la înghiţire;

erupţii trecătoare pe piele cu mâncărimi şi urticarie.

Reacţii adverse mai puţin frecvente: scăderea numărului globulelor albe sanguine şi a trombocitelor, scăderea hematocritului, dureri de cap, ameţeli, tulburări de somn, depresie, frică sau nervozitate, convulsii, greaţă, arsuri gastrice, dureri abdominale, vărsături, lipsa poftei de mâncare, diaree, uscăciunea gurii, constipaţie, balonare, indigestie, creşterea valorilor serice ale enzimelor hepatice (ALAT, ASAT), creşterea fosfatazei alcaline, creşterea valorilor serice ale creatininei, lactatdehidrogenazei şi bilirubinei, erupţii pe piele, vulvo-vaginită şi suprainfecţie cu Candido.

Rare: anemie hemolitică, uneori asociată cu deficit de glucozo-6-fosfat-dehidrogenază, reacţii alergice, iritabilitate, euforie, dezorientare, halucinaţii, confuzie, amorţirea extremităţilor, tremurături, afecţiuni neurologice, lăcrimare excesivă, tulburări de vedere, palpitaţii, durere la înghiţit, colită pseudo-membranoasă, pancreatită, hepatită, icter, inclusiv icterul colestatic, tulburări ale gustului, sensibilitate a pielii la lumină, sindrom Stevens-Johnson, dermatită exfoliativă, eritem polimorf, mâncărimi, inflamaţii la nivelul muşchilor şi a articulaţiilor, accentuarea simptomelor miasteniei gravis, creşterea valorilor serice ale ureei, insuficienţă renală. Foarte rare: edem Quincke, şoc anafilactic, prelungirea intervalului QT şi aritmie ventriculară, inclusiv torsada vârfurilor, necroză epidermică toxică (sindrom Lyell) şi ruptură de tendon.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

5.     Cum se păstrează Nor QuinA nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

Nu utilizaţi Nor Quin după data de expirare înscrisă pe ambalaj, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Acest medicament nu necesită condiţii speciale de păstrare.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6.     Informaţii suplimentare Ce conţine Nor Quin

Substanţa activă este norfloxacina. Un comprimat filmat conţine norfloxacină 400 mg.

Celelalte componente sunt: nucleu – celuloză microcristalină, amidonoglicolat de sodiu tip A, laurilsulfat de sodiu, povidonă, dioxid de siliciu coloidal anhidru, talc, stearat de magneziu; film – hipromeloză, propilenglicol, dietilftalat, talc, dioxid de titan, galben de chinolină (E104).

Cum arată Nor Quin şi conţinutul ambalajului

Nor Quin se prezintă sub formă de comprimate filmate rotunde, biconvexe, de culoare galbenă.

Este ambalat în cutii cu 2 blistere din PVC/Al a câte 10 comprimate filmate.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi producătorul Antibiotice S.A.

Acest prospect a fost aprobat în Aprilie 2009

însoţiţi orice redamaţie cu prospectul şi pliantul sau banderola ambalajului.

 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close