Prospect Prospan Picături Orale Soluţie, 20 mg/ml

Sharing

Prospect Prospan Picături Orale Soluţie, 20 mg/ml

Extract uscat din Hederae folium (frunză de iederă)

supliment alimentar

Compoziţie

Un ml picături orale soluţie conţine extract uscat din Hederae folium (frunză de iederă) în etanol 30% (w/w) 5-7,5:1 20 mg şi excipienţi: apă purificată, zaharină sodică, etanol 96%, ulei volatil de chimen, ulei volatil de fenicul, ulei volatil de mentă.

Grupă farmacoterapeutică: alte antitusive şi expectorante

Indicaţii terapeutice

Tratament simptomatic al afecţiunilor inflamatorii bronşice cronice; inflamaţii acute ale tractului respirator însoţite de tuse.

Contraindicaţii

Hipersensibilitate la substanţa activă, la Hedera Helix sau la oricare dintre excipienţii medicamentului.

La pacienţii la care este strict interzisă administrarea chiar şi a unor cantităţi minime de etanol (de exemplu după un tratament de dezintoxicare), este contraindicată administrarea de Prospan picături orale soluţie.

La copii cu vârsta sub 1 an nu se administrează Prospan picături orale soluţie.

La copii cu vârsta sub 3 ani nu se administrează Prospan picături orale soluţie sub formă de aerosoli.

Precauţii

Prospan picături orale soluţie conţine etanol, 47% v/v.

În cazul persistenţei simptomelor sau apariţiei respiraţiilor scurte, a febrei sau a expectoraţiei purulente sau sangvinolente, pacientul trebuie să se adreseze de urgenţă medicului.

Interacţiuni

Nu sunt cunoscute.

Atenţionări speciale

Sarcina şi alăptarea:

Deoarece nu sunt disponibile informaţii despre siguranţa administrării în timpul sarcinii şi alăptării, medicamentul se va administra numai după evaluarea raportului beneficiu matern/risc potenţial fetal, la recomandarea medicului.

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

Medicamentul nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Doze şi mod de administrare

Administrare orală

Adulţi şi copii peste 10 ani: doza recomandată este de 24 picături orale soluţie de 3 ori pe zi (corespunzând la 50,4 mg de extract uscat din Hederae folium (frunză de iederă)).

Copii între 4 şi 10 ani: doza recomandată este de 16 picături orale soluţie de 3 ori pe zi (corespunzând la 33,6 mg de extract uscat din Hederae folium (frunză de iederă))

Copii între 1 şi 4 ani: doza recomandată este de 12 picături orale soluţie de 3 ori pe zi (corespunzând la 25,2 mg de extract uscat din Hederae folium (frunză de iederă))

Picăturile se administrează înainte de mese. La copii se recomandă administrarea picăturilor cu sucuri de fructe.

Tratament inhalator

Un efect terapeutic benefic poate fi obţinut prin inhalarea picăturilor sub formă de aerosoli, utilizându-se orice aparat nebulizator. Pentru a evita eventualele iritaţii datorită conţinutului de etanol, soluţia poate fi

diluată cu apă în proporţie de 1:2 când se foloseşte sub formă inhalatorie. Dacă nu există alte recomandări, doza recomandată este de 20 – 25 picături de câteva ori pe zi. Datorită prezenţei uleiului volatil de mentă ca excipient, tratamentul sub formă de aerosoli este contraindicat la copii sub 3 ani sau la copii cu antecedente de convulsii (febrile sau nonfebrile).

Durata tratamentului este funcţie de natura şi gravitatea afecţiunii clinice; tratamentul trebuie efectuat cel puţin o săptămână, chiar şi în cazul inflamaţiilor minore ale tractului respirator.

Se recomandă ca tratamentul sa fie continuat 2-3 zile după dispariţia simptomelor. Se recomandă a nu se depăşi doza zilnică recomandată.

Reacţii adverse

La persoane hipersensibile, pot apare foarte rar tulburări gastrointestinale. Foarte rar pot apare reacţii alergice cutanate.

Vă rugăm să informaţi medicul sau farmacistul dacă apar reacţii adverse nemenţionate în acest prospect.

Supradozaj

Ingestia unor cantităţi semnificativ mai mari (mai mult de 3 ori doza zilnică recomandată) pot produce stări de greaţă, vomă şi diaree. În acest caz trebuie ca pacientul sa se adreseze medicului. Se recomanda tratament simptomatic.

Păstrare

A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj. Nu sunt necesare condiţii speciale de păstrare.

A nu se lăsa la îndemâna si vederea copiilor.

Ambalaj

Cutie cu un flacon din sticlă a 20 ml picături orale soluţie, prevăzut cu un picurător

Producător

Engelhard Arzneimittel GmbH & Co. KG, Germania

Deţinătorul Autorizaţiei de punere pe piaţă Engelhard Arzneimittel GmbH & Co. KG, Herzbergstraβe 3, 61138 Niederdorfelden, Germania

Data ultimei verificări a prospectului

Octombrie, 2006

Sharing

Prospecte.Net recomanda consultarea medicului inainte de orice tratament. Luati medicamente si suplimente numai la indicația medicului deoarece combinate sau in cantitati necontrolate sa dea efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale.

Acum esti aici: Home » Prospect Prospan Picături Orale Soluţie, 20 mg/ml
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!