Prospect Prospan Sirop

 Prospect : Informatii pentru utilizator

PROSPAN Prospect

 Sirop pentru tuse

PROSPAN ® SIROP, 7 mg/ml

Extract uscat din Hedera helix (frunză de iederă)

Soluţie pentru uz oral, destinată copiilor şi adulţilor.

Compoziţie

1 ml sirop conţine extract uscat din Hedera helix (frunză de iederă) în etanol 30% (w/w) 5 – 7,5 :1 7 mg şi excipienţi: sorbat de potasiu, acid citric anhidru, sorbitol soluţie 70%, gumă xanthan, aromă de cireşe, apă purificată.

 

Grupa farmacoterapeutică:

alte antitusive şi expectorante

Indicaţii terapeutice

Tratament simptomatic al afecţiunilor inflamatorii bronşice cronice; inflamaţii acute ale tractului respirator însoţite de tuse.

prospan prospect
prospan prospect

Contraindicaţii

Hipersensibilitate la substanţa activă, la Hedera helix sau la oricare dintre excipienţii medicamentului.

Precauţii

Medicamentul conţine sorbitol. Dacă este administrat conform instrucţiunilor de dozaj, aportul de sorbitol poate ajunge la 2,9 g pentru fiecare administrare. 2,5 ml de sirop conţin 0,963 g substituent de zahăr (sorbitol) = 0,08 unităţi de pâine.

Pacienţii cu afecţiuni ereditare rare de intoleranţă la fructoză, nu trebuie să utilizeze acest medicament.

în cazul persistenţei simptomelor sau apariţiei respiraţiilor scurte, a febrei sau a expectoraţiei purulente sau sangvinolente, pacientul trebuie să se adreseze de urgenţă medicului.

Interacţiuni

Nu sunt cunoscute.

Atenţionări speciale

Sarcina şi alăptarea

Deoarece nu sunt disponibile informaţii

despre siguranţa administrării în timpul sarcinii şi alăptării, medicamentul se va administra nlumai după evaluarea raportului beneficiu matern / risc potenţial fetal, la recomandarea medicului.

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

Medicamentul nu influenţează capacitatea de la conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Doze şi mod cte administrare

Copii sub 1 ani

doza recomandată este de 2,5 ml soluţie de 2 ori pe zi (corespunzând la 35 mg de extract uscat din frunze de Hedera helix (iederă)) Copii între 1 şi 5 ani: doza recomandţată este de 2,5 ml soluţie de 3 ori |De zi (corespunzând la 52,5 mg de extţact uscat din frunze de Hedera helix (iederă))

Copii între 6 si 9 ani:

doza recomandată este de 5 ml soluţie de 3 ori pe zi (corespunzând la 105 mg de extract uscat din frunze de Hedera helix (iederă))

Adulţii şi copiii peste 10 ani: doza recomandată este de 5 ml soluţie de 3 ori pe zi (corespunzând la 105 mg de Extract uscat din frunze de Hedera helix (iederă)). Dacă este necesar, doza pentru adulţi poate fi crescută la 7,5 ml sirop de 3 ori pe zi (corespunzând la 157,5 mg de extract uscat din frunze de Hedera helix (iederă)).

Siropul se administrează cu măsura dozatoare ataşată flaconului. Se recomahdă a se agita energic flaconul înainte de utilizare.

Siropul se administrează dimineaţa, la prânz şi seara.

Durata tratamentului este funcţie de natura şi gravitatea afecţiunii clinice;

tratamentul trebuie efectuat cel puţin o săptămână, chiar şi în cazul inflamaţiilor minore ale tractului respirator.

Se recomandă ca tratamentul să fie continuat 2-3 zile după dispariţia simptomelor. Se recomandă a nu se depăşi doza zilnică recomandată.

Reacţii adverse

Foarte rar poate apare un uşor efect laxativ datorită conţinutului de sorbitol. La persoane hipersensibile pot apare foarte rar simptome gastrointestinale. Foarte rar pot apare reacţii alergice cutanate.

Vă rugăm să informaţi medicul sau farmacistul dacă apar reacţii adverse nemenţionate în acest prospect.

Acum se mai citeste

Ti-a folosit ? Voteaza cum ti-a folosit !

Abia ca mi-a folositMi-a folosit putinMi-a folosit indeajunsMi-a folositMi-a folosit foarte mult (1voturi, Media: 5.00 out of 5)

Loading...