Prospect Biseptol

Sharing

Afla acum informatii vitale despre medicamentul Biseptol ce trebuie sa stii pentru un tratament corect  citeste acest prospect Biseptol pentru infectie urinara.

Substanta activa : Cotrimoxazolum

Prospect Biseptol , comprimate

 Prospectul contine informatii pentru utilizatori

Q: Este Biseptol antibiotic ?

Indicatii terapeutice mai departe in acest prospect Biseptol:

– Infectii ale cailor respiratorii, bronsita cronica, sinuzita ,

– infectii ale rinichilor si ale cailor urinare, infectie urinara , pielonefrita cronica,

– infectii ale traiectului digestiv provocat de Salmonella , Shigella si Escherichia coli.

– Infectii genitale, inclusiv uretrita gonococica,

– alte infectii bacteriene sistemice, infectii cutanate, septicemii.

  Forma farmaceutica si doza : Comprimate 120, 480.

 Compozitia chimica: Trimetoprim 20 mg, 80 mg; Sulfametoxazol 100 mg, 400 mg.

 Forma de prezentare: Ambalaje cu 20 comprimate.

 Proprietati si mod de actiune al medicamentului Biseptol 

Medicament cu actiune bacteriostatica. Este o asociere de trimetoprim si sulfametoxazol, ambele componente actionand sinergic si prezentand o inhibare a cresterii bacteriilor atat in vitro cat si in vivo. Actiunea lor duce in final la inhibarea sintezei compusilor purinici din celulele bacteriilor, prin influenta asupra diferitelor faze din formarea si transformarea acidului folic (sulfametoxazolul impiedica intercalarea acidului p-aminobenzoic in ciclul metabolic al acidului folic, iar trimetoprimul inhiba in schimb reductaza acidului dihidrofolic).

Astfel ambele componente inhiba sinteza acidului dezoxiribonucleic al bacteriilor. Pe baza acestui dublu atac, preparatul devine foarte activ si numai rareori apar surse de microbi rezistenti fata de acesta. Biseptol inhiba dezvoltarea agentilor grampozitivi si gramnegativi.

Prospect Biseptol
Prospect Biseptol

 Este ineficace fata de microbacterii, virusuri si fungi. Preparatul se preteaza mai ales la tratamentul infectiilor microbiene ale rinichilor si ale cailor urinare, provocate mai ales de Escherichia coli si Proteus vulgaris. Este bine resorbit din traiectul gastrointestinal si atinge concentratia bacteriostatica dupa 1 ora de la administrare (concentratia maxima dupa 2-4 ore) care se mentine circa 12 ore. Concentratiile cele mai mari apar in rinichi si in plamani. Se elimina nemodificat prin rinichi in interval de 24 ore.

 Contraindicatii ale Biseptol antibiotic:

Hipersensibilitate, fata de sulfamide sau fata de trimetoprim, sarcina si perioada de alaptare. La modificari importante ale tabloului sanguin se recomanda precautii in caz de insuficienta hepatica sau renala, precum si la predispozitie marcanta la alergii, la astmul bronsic. Sa nu se administreze la nou-nascuti si la prematuri.

 Reactii adverse : Modificari ale tabloului sanguin: agranulocitoza, anemii, leucopenii. Infectii cutanate alergice, Erythema multiforme, urticarii, prurit, dermatita exfoliativa. Tulburari digestive. Inflamatii ale parenchimului hepatic , cefalee, tulburari temporare ale sistemului nervos central

Utilizare Biseptol antibiotic :

Doza de intretinere: 1 comprimat de 2 ori pe zi.

Copii de la 1-3 ani: 1-2 comprimate Biseptol 480, de 2 ori pe zi.

Peste 14 ani  1-2 comprimate Biseptol 120, de 2 ori pe zi.

 Adulti. Doza initiala 1-3 comprimate Biseptol 480, de 2 ori pe zi.

Producator: Polfa – Pabianice

Puteti incerca si un tratament natural alternativ pentru infectie urinara.

Sharing

Prospecte.Net recomanda consultarea medicului inainte de orice tratament. Luati medicamente si suplimente numai la indicația medicului deoarece combinate sau in cantitati necontrolate sa dea efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale.

Acum esti aici: Home » Prospect Biseptol
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!