Prospect TINCTURA DE ANGHINARE

Sharing

TINCTURA DE ANGHINARE

– Cynara scolymus –

Acţiuni:

INTERN: antiinfecţios hepatic (stimulează imunitatea nespecifică la nivelul ficatului), coleretic, colagog. decor.gestiv renal, depurativ (stimulează mai ales eliminarea uraţilor), diuretic de intensitate medie, drenor hepatic, favorizează regenerarea celulelor hepatice, normalizează valorile colesterolului, stimulează ficatul să-şi îndeplinească funcţia antitoxică, stimulează peristaltismul gastric şi intestinal, tonic amar, tonic digestiv.

Tinctura De Anghinare Prospect
Tinctura De Anghinare Prospect

Indicaţii:

Intern:

  • hepatită virală A, B şi C, sechele post-hepatice, ciroză hepatică, leziuni ale ficatului (experimentele clinice au pus în evidenţă faptul că anghinarea determină refacerea structurii normale a ficatului şi regenerarea celulelor hepatice), diskinezie biliară 3-4 linguriţe pe zi Fiecare linguriţă se ia dizolvată în minim 100 ml. (jumătate de pahar de apă)
  • constipaţie atonă, atonie digestivă 1 linguriţă de tinctură cu 15-20 minute înainte de fiecare masă. Contra constipaţiei se combină foarte bine cu tinctura de bace de soc, în proporţii egale – se ia doză unică 1 lingură din acest amestec dimineaţa, înainte de a mânca.
  • digestie lentă, anorexie se ia 1 linguriţă cu 10 minute înainte de fiecare masă.
  • eczeme, boli de piele de etiologie diversă (psoriazis, acnee, dermatită de contact) 3-4 linguriţe pe zi. Combinaţia cu tinctură de trei fraţi pătaţi şi bace de soc dă rezultate excepţionale.
  • diabet (scade glicemia), valori crescute ale colesterolului 3 1 ingunţe pe zi, între mese. Rezultate foarte bune se obţin prin
  • asocierea în proporţii egale cu tinctura de frunze dt afin. de brusture, de dud.
  • infecţii renale, insuficienţă renală rol adjuvant

 

Mod de administrare:

Intern se ia de regulă 1 linguriţă de tinctură diluată în 100 ml (jumătate de pahar) de apă, de 3-4 ori pe zi. Este foarte importantă diluarea tincturii în apă în tratarea bolilor hepatice, în care alcoolul pur, nediluat ar putea produce tulburări serioase.

Precauţii:

La persoanele extrem de devitalizate, slăbite, cu apetit şi putere de digestie foarte oscilantă administrarea de anghinare pe termene lungi, de ordinul săptămânilor, poate produce un dezechilbru organic tradus prin diminuarea apetitului, uşoară stare de agitaţie, scăderea puterii de muncă.

 

 

Sharing

Voteaza si apreciaza cum ti-a folosit !
Foarte NemultumitNemultumitOKMultumitFoarte Multumit ( Apreciaza, sa stie si altii.)

Încarc...

 

Comentarii Pareri
 

Lasă un comentariu

Solve : *
25 + 11 =


Urmatorul regulament trebuie acceptat pentru a publica comentariul:

In conformitate cu GDPR va anunt ca emailul si comentariul d-voastra va fi stocat .  Pentru mai multe detalii vizitati Politica cookie. Sau scrieti-ne pe pagina de Contact.

 

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acum esti aici: Home » Prospect TINCTURA DE ANGHINARE