Prospect ACC INJEKT 3ml

Prospect: Informatii pentru utilizatori

ACC  injekt Prospect

 Acetilcisteina

Prospect pentru utilizatori
Compoziţie

3 ml soluţie injectabilă conţin: acetilcisteină 300 mg şi excipienţi: edetat disodic, hidroxid de sodiu, acid ascorbic şi apă pentru preparate injectabile.

Grupa farmacoterapeutică: Mucolitice

Indicaţii terapeutice ACC Injekt

Acetilcisteina este indicată ca şi terapie secretolitică în special în afecţiunile bronşice acute (bronşită acută), bronşiectazii, în acutizările bronhopneumopatiei cronice şi în mucoviscidoză – însoţite de tulburări ale secreţiei bronşice. Poate fi utilizata, de asemenea, pentru fluidificarea sputei în vederea examenului microbiologic. La bolnavii cu tuse ineficientă, la care acetilcisteinâ a produs fluidificarea şi creşterea secreţiei arborelui bronşic este necesară uneori aspiraţia, pentru a se păstra permeabilitatea arborelui bronşic.


Contraindicaţii ? Cititi acest prospect ACC injekt

ACC injekt trebuie folosit numai în caz de indicaţie vitală şi numai sub supraveghere medicală, în spital.
Nu se administrează pacienţilor cu hipersensibilitate la acetilcisteină sau la oricare dintre excipienţii medicamentului. Nu se administrează pacienţilor în criză de astm bronşic.

 

ACC Inkjekt
ACC Inkjekt


Precauţii  Cititi acest prospect   ACC injekt .

Introducerea intravenoasă poate să provoace reacţii anafilactoide. Accidentele legate de perfuzia intravenoasă sunt mai frecvente şi pot fi grave dacă medicamentul se injectează prea repede sau în cantităţi prea mari. De aceea N-acetilcisteina nu trebuie introdusă intravenos decât atunci cand administrarea orală nu este posibilă.

Se administrează cu prudenţă în cazul:
– pacienţilor astmatici (poate produce bronhospasm; pentru evitarea acestuia se asociază cu bronhodilatoare);
– pacienţilor cu insuficienţă renală;
– pacienţilor cu insuficienţă respiratorie;
– pacienţilor vârstnici (peste 65 de ani);
– pacienţilor cu ulcer gastro-duodenal.

Fluidificarea brutală a secreţiilor poate determina inundarea bronhiilor la bolnavii incapabili să expecoreze (impunându-se bronhoaspiraţie de urgenţă). Prin creşterea volumului secreţiilor bronşice, acetilcisteinâ poate accentua reflexul de tuse.
Apariţia tusei productive în timpul tratamentului cu acetilcisteină nu trebuie inhibată prin administrarea ce antitusive.

Interacţiuni –  Cititi acest prospect  ACC injekt .

Antibiotice

Tetraciclinele clorhidrat (cu excepţia doxiciclinei) trebuie administrate separat, la un interval de cel puţin 2 ore. Rapoartele asupra inactivării antibioticelor de către acetilcisteină sunt bazate numai pe experimentele in vitro, în care substanţele relevante au fost combinate direct. Totuşi, pentru siguranţă, administrarea orală a antibioticelor nu trebuie să coincidă cu administrarea acetilcisteinei şi trebuie amânata cu 2 ore. Au fost descrise incompatibilităţi in vitro în special pentru aminoglicozide, cefalosporine, peniciline semisintetice şi tetracicline.
Nu au fost raportate incompatibilităţi pentru antibiotice cum sunt amoxicilina, cefuroxima, doxiciclina, eritromicina sau tiamfenicol.

Antitusive

Administrarea asociată de acetilcisteină şi antitusive poate provoca o congestie secretorie periculoasă datorită unui reflex redus al tusei.
De aceea, o astfel de terapie asociată trebuie să aibă la bază o indicaţie terapeutică precisă.

Trinitratul de glicerina

S-a raportat că vasodilataţia şi inhibarea agregării plachetare, produse de nitroglicerină pot fi intensificate la administrarea simultană de acetilcisteină. Relevanţa clinică a acestor observaţii rămâne a fi elucidata.

 
Atenţionări speciale cititi prospect ACC injekt

Introducerea intravenoasă poate să provoace reacţii anafilactoide. Accidentele legate de perfuzia intravenoasă sunt mai frecvente şi pot fi grave dacă medicamentul se injectează prea repede sau în cantităţi prea mari. De aceea N-acetilcisteina nu trebuie introdusă intravenos decât atunci cînd administrarea orala nu este posibilă.

ACC pentru Copii

ACC pentru Copii între 6 şi 14 ani vor inhala conţinutul unei 1/2 fiolă de ACC injekt o dată până la de două ori pe zi (echivalentul a 150-300 mg acetilcisteină).

ACC pentru Copii sub 6 ani
Se preferă în general administrarea pe cale orală la copiii sub 6 ani.

Acum se mai citeste