Sange pe nas la copii

Sharing

Epistaxis (sânge din nas)

Cauzele care provoacă scurgerile de sânge din nas (epistaxis) sunt multiple. în primul rând, cele de origine locală: lovituri violente în nas, inflamaţii, strănuturi, tumori, fracturi la baza craniului. Apoi, stări patologice generale: hipertensiune arterială, suferinţe ale ficatului, gripă, boli ale sângelui sau ale sistemului vascular.

De obicei are loc o ruptură de vase din nas, în partea din faţă a sinusului, în aşa- zisa zonă „Kiesselbach“. Dacă epistaxisul este doar simptomul unei boli. atunci este primordială tratarea acestei maladii. Ca prim ajutor eficace, în cazul sângerărilor acute din nas, se recomandă ţinerea unei pânze muiate in apă rece, la ceafa pacientului. Urmarea constă într-o constricţie a vaselor sangvine din nas, ceea ce conduce la oprirea hemoragiei.

tratament cu ceai de vasc pentru hemoragii nazale

Mijloace de tratament prin plante medicinale:

Traista ciobanului

Apariţia cazurilor repetate de epistaxis la copii se vindecă cu ceai de traista ciobanului. O linguriţă cu vârf de plantă, la o ceaşcă de ceai, se opăreşte cu apă fierbinte, se lasă o jumătate de minut, după care se strecoară. Se consumă, zilnic, două până la trei căni.

Vâsc

Timp de 12 ore se pune la înmuiat o linguriţă plină-ochi de vâsc, într-o ceaşcă cu apă rece. Apoi conţinutul este uşor încălzit şi strecurat. După răcire, acest ceai de vâsc se trage pe nas şi are un efect hemostatic.

Coada şoricelului

O linguriţă vârfuită cu coada şoricelului se opăreşte cu apă fierbinte, într-o ceaşcă de ceai. După o jumătate de minut se strecoară şi se bea, cu înghiţituri mici. o singură cană, de-a lungul unei zile.

Comprese cu coada calului

In cazurile de epistaxis ce durează mai mult şi care dau pierderi mari de sânge, se recomandă aplicarea de comprese reci cu un extract de coada calului. Se opăreşte o linguriţă plină cu planta mărunţită de coada calului, cu o cană de apă clocotită. După o jumătate de minut se strecoară şi se lasă să se răcorească. In extractul obţinut se înmoaie o pânză şi se aplică, rece, în jurul nasului.

Sharing

Prospecte.Net recomanda consultarea medicului inainte de orice tratament. Luati medicamente si suplimente numai la indicația medicului deoarece combinate sau in cantitati necontrolate sa dea efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale.

Acum esti aici: Home » Sange pe nas la copii
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!