Tiroida – tratament naturist

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Tiroida.

TIROIDITELE (şi strunitele).

Tiroida- glandă cu secreţie internă (endocrină), situată pe faţa anterioară a gâtului, formată din 2 lobi, cel drept şi stâng, uniţi printr-o punte, numită istm. Mărimea tiroidei variază după vârstă şi sex, în medie 24-30g, mai mare în perioada pubertăţii, sarcinei şi menopauzei. Diametrul transversal al întregii tiroide 6cm, lungimea lobilor 5-6 cm, grosimea lor 5-6 cm, grosimea lor 2 cm, a istmului 0,5 cm. Elementul histologic şi funcţional al tiroidei îl reprezintă acinii sau foliculii, cu dimensiuni ce variază după funcţiunea glandei de la 1 micro, până şa sute de micro. Un acin este format dintr-un singur strat de celule, situate pe o membrană bazală

. Celulele au formă cubică sau chiar turtită în stare de repaus, cilindrică în stare de funcţiune. În interiorul acinului se află o cavitate, ce conţine o substanţă coloidă. În jurul acinului se găseşte o stromă conjunctivă, cu vase, nervi, limfatice şi un fel de celule, parafoliculoase, numite C care secretă calcitonină. Rolul fiziologic al tiroidei este producţia hormonului tiroidian, o iodo-tireo-globulină, ce-l varsă direct în circulaţie, fără canal secretor (glandă cu secreţie internă-endocrină).

Funcţiunea tiroidei este controlată de hormonul tireotrop antehipofizar, care la rândul său este dirijat de centri hipotalamici. Pentru sinteza hormonului tiroidian fiind absolut necesar iodul, lipsa iodului, absolută din hrană sau relativă (prezenţa în hrană a unor substanţe ce împiedică utilizarea iodului: diferite minerale, tiocianate, etc) produce o hipertrofie reactivă a tiroidei- numită guşă. Hormonul tiroidian stimulează procesele de metabolism organis (glucidic, protidic, lipidic) şi anorganic (al apei şi sărurilor) are acţiune pozitivă asupra creşterii, acţiune termoregulatoare şi prin sistemul hipotalamo- hipofizar exercită acţiune asupra tuturor celorlalte glande endocrine.

Funcţiunea insuficientă a tiroidei se numeşte hipotireoză, cu simptome ce variază după epoca în care s-a instalat şi după gradul ei (nanism, cretinism, hipotiroidie benignă). Hiperfuncţia tiroidei provoacă hipertiroidismul cu diferitele sale forme şi grad.

Forma acută: se tratează ca orice infecţie acută: repaus la pat, consum de lichide cât mai multe sub formă de sucuri de legume şi fructe, sedative, plante antibiotice, soluţie de iodură de sodiu sau potasiu 1 mg pe zi.

Local gheaţă sau comprese cu tincturi din plante. Se tratează de asemenea toate focarele de infecţie şi unde este posibil se înlătură focarul.

Plante sedative: păducel, valeriană.

Plante antibiotice: alge marine, brad, busuioc, ceapă, cerenţel, cimbru, lichen de Islanda, molid, muşeţel, nuc, pătlagină, plop negru, sânziene.

În formele supurate se mai adaugă comprese, cataplasme-externe şi intern tinctură de propolis.

În formele cronice cataplasme calde cu mămăliguţă fierbinte pe care se pune puţină tămâie. Sau se pot comprese cu coajă de stejar ceai sau sânziene.

Ca alimentaţie se recomandă folosirea produselor marine, în special din oceane care conţin suficient iod. Algele marine se pot introduce de asemenea în fiecare mâncare. Se consumă de asemenea ridichi, morcovi, roşii, spanac, mazăre, varză, gălbenuş de ou, ceapă.

Se poate aplica iod pe suprafeţe mici de piele zilnic, acesta va fi absorbit de către organism.

Tratamentul naturist este indicat pentru simptomele acute:

Decoct de ghimpe se poate consuma 1 cană de ceai pe zi dimineaţa.

Uleiul de levănţică şi de rozmarin. Se amestecă uleiurile acestea două în părţi egale şi se va lua 10-20 picături de ulei în 2-3 reprize dizolvate în puţină apă. Se vor lua cu 20-30 minute înainte de mesele principale. Va trebui însă să fiţi atenţi atunci când se achiziţionează aceste uleiuri să fie pentru uz intern, pentru că există aceste uleiuri şi pentru uz extern.

Infuzie de teci de fasole şi frunze de afin în părţi egale. Se pune o lingură din amestec în 300 ml apă şi se lasă să fiarbă până ajunge la 250 ml. Se strecoară şi se poate consuma câte o jumătate de pahar de 3 ori pe zi.

Se va putea lua în toate formele câte 2 picături de tinctură de propolis la fiecare 5 kg corp. Acestea se vor pune pe un miez de pâine, se mestecă bine în gură, apoi se înghit. Se face de 3 ori pe zi înainte de mese cu 15 minute, o perioadă mai lungă de timp. Este unul dintre meritele acestui produs că produce o reglare glandulară şi în plus nu are contra indicaţii decât în cazul alergiilor. Se poate face acest lucru perioade lungi de timp dacă nu aveţi şi alergie la acest produs.

În formele grave se poate aplica tratamentul chirurgical singurul care dă rezultate rapide.

Nuci: se iau pereţii despărţitori de la 1 kg de nuci coapte. Se mărunţesc şi se pun cu 500 ml alcool de 70 de grade. Se ţin timp de 15 zile la temperatura camerei, agitând des pentru omogenizare. Se strecoară apoi şi se pun în sticluţe mici la rece. Se pune 1 lingură din acesta la 100 ml de apă şi se ia de 3 ori pe zi, înainte de mese. Este foarte bun pentru reglarea activităţii tiroidei.

Schinduf (Trigonela foenum graecum) este o plantă folosită încă din antichitatea cea mai veche pentru tonifierea organismului şi o serie de afecţiuni nervoase sau metabolice. Se pune 1 linguriţă de seminţe măcinate la 250 ml apă şi se lasă pentru 12 ore la temperatura camerei la macerat. Se pun apoi la fiert şi când dau în clocot se iau de pe foc, se acopere şi se lasă să se răcească. Se strecoară şi dacă se doreşte se consumă îndulcit cu miere. Se pot consuma 2 căni pe zi.

Scoruş- fructe  2 linguri de fructe se pun la 250 ml apă clocotită. Se lasă apoi 12 ore, acoperit. Se strecoară şi se bea ăn cursul zilei, pentru reglarea activităţii glandei se va folosi în cură de 30 zile, apoi o pauză de 7 zile şi se poate relua.

Tiroidita Hasimoto este tot o hipotiroidie cu următoarele particularităţi:

-Insuficienţa hormonală are cauză autoimună. Adică apare din pricina prezenţei în ser a unor factori bio-chimici care distrug celulele propriei glande tiroide, denumiţi anticorpi antitiroidieni.

-Este o boală mai frecvent întâlnită la femei (explicaţia acestui fapt rămâne necunoscută încă), atât tinere sau foarte tinere, cât şi mai înaintate în vârstă.

-Poate evolua fie cu o tiroidită de dimensiuni mari (cu guşă) fie glanda rămâne, cel puţin aparent normală.

Tratamentul este acelaşi cu al altor forme de hipotiroidii şi constă în administrarea substitutivă de hormoni tiroidieni (tireotoxină sau l-tyrozin, etc), zilnic pe timp îndelungat (chiar pentru tot restul vieţii).

Alte boli asociate acestei maladii: hipergonadismul hipergonadotrop (tulburarea sintezei hormonilor sexuali), hipercorticismul (insuficienţa glandei corticosuprarenale), anemia Biermer, amiloidoza, sarcoidoza, poliartrita reumatoidă, miastenia gravis.

O uzină hormonală în miniatură.

Tiroida este o glandă situată la baza gâtului, ce măsoară 6 cm în lungime şi tot atât în lăţime, ne depăşind în greutate 30g. Secretă 2 tipuri de hormoni- T4 (tiroxina sau tetraiodotironina) şi T3 (triiodotironina)- a căror acţiune este esenţială tuturor celulelor.

Pentru ca hormonii tiroidieni să fie produşi în funcţie de nevoile organismului, hipofiza, o altă glandă de mici dimensiuni, localizată la baza craniului, fabrică hormoni reglatori, TSH, care influenţează direct activitatea tiroidei. Mai precis o stimulează atunci când nivelul în sânge al hormonilor de care este responsabilă este scăzut, iar când nivelul de T3 şi T4 este prea mare, TSH intervine şi îi pune „la respect”.

Glanda tiroidă funcţionează încă de când fiinţa umană se află în stare de fetus. În acest moment al existenţei, joacă un rol important în dezvoltarea organismului, în special al sistemului nervos. La pubertate, hormonii tiroidieni, asociindu-se cu cei de creştere şi cei sexuali, vor permite corpului adolescentului să se transforme spre stadiul de adult. Pe tot parcursul vieţii, această glandă va continua să producă hormoni indispensabili.

Un element esenţial.

Hormonii tiroidieni apar datorită unui element natural indispensabil, iodul, pe care ni-l procurăm din dietă. Un regim alimentar echilibrat furnizează 300 mcg (micrograme) de iod pe zi, ceea ce este suficient bunei funcţionări a tiroidei.

Principalele surse de iod: alge marine (7000 mcg/100g), hering afumat (500mcg/100g), soia (100mcg/100g), crustacee (30mcg/100g), fasole verde (30 mcg/100g), lactatele (20mcg/100g), un ou (4-10mcg), carnea roşie (5mcg/100g).

Dereglările tiroidei.

În mod frecvent dereglările glandei tiroide afectează mai ales femeile. Când trebuie să ne impacientăm? În caz de hipo sau hipertiroidie?

Nici nu ne putem imagina rolul acestei mici glande situate la baza gâtului. Rolul său este foarte important deoarece ea determină un fel de „energie vitală” în organism. Ca un adevărat „motor” tiroida poate cunoaşte perioade de regim „înalt”- hipertiroidie, sau perioade de încetinire- hipotiroidie.

La baza acestor dereglări stau faimoşii hormoni tiroidieni. Produşi în cantitate prea mică, ei încetinesc organismul la toate nivelurile. Apare oboseala, apatia, creşterea în greutate, senzaţia de frig, constipaţie. Acestea sunt semnele evocatoare care trebuie să determine un consult medical.

Tiroida leneşă.

(Simptome depresive).

Cauza cea mai frecventă a hipotiroidiei este tiroidita Hashimoto, o maladie autoimună în cursul căreia tiroida se autodistruge.

Paradoxal, în timp ce populaţia elveţiană are o bună concentraţie de iod în sânge datorită sării de bucătărie, această afecţiune este totuşi frecventă mai ales după vârsta de 50 de ani. Explicaţia endocrinologului este următoarea: este preţul plătit introducerii iodului. O tiroidă care are suficient iod este mai susceptibilă de a dezvolta anticorpi contra ei înşişi. Hipertiroidia afectează 10-20% din femei după menopauză, şi se instalează insidios. Cu cât înaintează mai mult în vârstă cu atât incidenţa este mai mare. Menopauza, cu bulversările sale hormonale poate fi o cauză a dereglării funcţiei tiroidiene.

În cazurile severe, această afecţiune poate mima perfect o depresie cu tot cortegiul ei de simptome psihice ca: tristeţe inexplicabilă, pierderea interesului şi a plăcerii de viaţă, de unde şi importanţa diagnosticării precoce în vederea instituirii tratamentului adecvat. Dar şi femeile tinere pot fi afectate de o scădere a funcţiei tiroidei. Aproximativ 10% dintre femeile care trebuie să nască şi care resimt o mare oboseală, trec în realitate printr-un episod tranzitoriu de hipotiroidie. În acest caz un tratament de câteva luni, poate vindeca afecţiunea.

Carenţa tiroidiană se poate trata foarte bine. Este suficient de a înlocui hormonul lipsă, cu o pilulă care trebuie luată zilnic. Pacienţii îşi pot relua viaţa normală. Hormonul tiroidian se substituţie este identic cu cel natural. Mai mult el este administrat în doza corespunzătoare exact în cantitatea produsă de corp. Dar condiţia principală este ajustarea dozei, care se face prin mai multe încercări, cu o perioadă de 1-2 luni între ele, până la stabilirea exactă a dozei.

Tiroida hiperactivă.

(Riscuri pentru inimă).

În cazurile mai puţin frecvente, tiroida poate să facă exces de zel şi să dea o „pedală de acceleraţie” organismului. Simptomele hiperfuncţiei tiroidiene sunt: nervozitate, iritabilitate, tremurături ale mâinilor, tulburări de somn, pierderea în greutate inexplicabilă, senzaţie de căldură, palpitaţii. La pacienţii în vârstă care au trăit în mediul sărac în iod, această „ambalare” hormonală se explică cel mai adesea prin prezenţa guşei şi a unor mici noduli în tiroidă. La alţii excesul de hormoni este datorat anticorpilor care stimulează tiroida.

Tratamentul pentru cea mai mare parte a formelor de hipertiroidie constă în administrarea de iod radioactiv. Dar această terapie este adesea refuzată de pacient datorită termenului „radioactiv” dar aceasta este o prejudecată care nu ar trebui luată în seamă.

Intervenţia chirurgicală este indicată pacienţilor cu guşă dizgraţioasă. De asemenea se pot administra medicamente care frânează sinteza hormonilor tiroidieni, eficace terapeutic, dar poate provoca efecte secundare uneori severe.

Hipertiroidia periculoasă.

În caz de hipertiroidie, metabolismul bazal este crescut. Acesta se traduce prin consumul de calorii la cel mai mic efort, şi ca urmare o pierdere în greutate. În ultima vreme, spirite mai puţin scrupuloase nu ezită să încorporeze în reţete de slăbit extracte de hormoni tiroidieni. Dar dezavantajul acestor preparate constă în faptul că se produce o slăbire a masei musculare şi nu a grăsimilor. Ceea ce este mai grav este faptul că se produce o slăbire a muşchiului cardiac, putând merge până la insuficienţă cardiacă. Altfel spus, prescrierea de preparate pe bază de hormoni tiroidieni este interzisă. Vânzarea prin internet, care scapă de orice control, este un mare pericol.

Fals sau adevărat?

Administrarea de iod radioactiv este periculoasă?

Fals. Iodul radioactiv este cel mai sigur medicament pentru tratarea hipertiroidiei. Administrat de cele mai multe ori într-o singură priză, defectul său este că induce o hipotiroidie care obligă apoi pacientul să facă tratament de substituţie toată viaţa.

Injecţia cu un produs de contrast pe bază de iod poate provoca hipertiroidie?

Adevărat. Mai ales la persoanele în vârstă, dar acest lucru se întâmplă foarte rar.

Dacă după întreruperea tratamentului pacienţii se simt bine, ei mai trebuie să-l reia?

Hormonii tiroidieni au particularitatea de a rămâne mult timp activi în organism, chiar după oprirea tratamentului. Dar, tiroida nu intră în repaus şi în marea majoritate a cazurilor tulburările cauzate de hipotiroidie, reapar.

Hipotiroidia şi hipertiroidia.

Ce legătură există între exoftalmie (ochii ieşiţi din orbite), o viaţă sexuală la ralanti, un tranzit intestinal capricios şi o pierdere în greutate sau, dimpotrivă, o acumulare bruscă de kilograme? La prima vedere, nici una, cu condiţia ca tiroida să nu vă joace feste.

Sigur, există momente, mai ales în cazul femeilor, când dereglările ce apar în funcţionarea tiroidei sunt normale: aşa se întâmplă la debutul unei sarcini, în momentul naşterii ori la menopauză.

Tulburările survenite în afara acestor momente, poartă numele, în funcţie de caz, de hipotiroidie (nivel scăzut de hormoni) sau hipertiroidie (nivel crescut de hormoni.

-Persoanele ce sufere de hipertiroidie sunt aproape permanent stresate, repezite, agitate, hiperactive. De cele mai multe ori au palpitaţii, le e cald şi sete mai tot timpul, transpiră excesiv şi se plâng de episoade de insomnie. O altă caracteristică este pierderea în greutate fără o modificare a dietei, dar şi preponderenţa scaunelor diareice.

Maladia Basedow- stă cel mai frecvent la originea hipertiroidiei. Uneori este generată pe fond de surmenaj major când există dificultăţi personale, un şoc afectiv, etc. Printre alte cauze ale hipertiroidiei, enumerăm: prezenţa unei tumori benigne la nivelul glandei, a unui nodul toxic sau o guşă persistentă. În fiecare dintre aceste cazuri supraproducţia de hormoni provoacă o perturbare a numeroase funcţii ale organismului.

La polul opus, hipotiroidienii- sunt somnolenţi, permanent obosiţi, adesea măcinaţi de depresii, cu un psihic instabil. Au probleme cu memoria, dificultăţi la concentrare şi chiar la exprimare. Pielea lor este uscată, rece, subţire, iar părul este firav şi cade. Unghiile sunt uşor casante. Se îngraşă fără un motiv evident, sunt constipaţi şi balonaţi, le este mai tot timpul frig. Ritmul lor cardiac este redus.

Remedii naturale.

În cazul formelor uşoare de hipertiroidie sau hipotiroidie, remediile fitoterapeutice îşi pot dovedi eficacitatea, însă folosite în pauzele dintre tratamentele alopate, căci majoritatea au fie acţiune directă, de corectare a disfuncţiilor fie indirectă, de înlăturare a tulburărilor neuro-vegetative care însoţesc boala.

Intern:

Angelica (Angelica arhangelica) se foloseşte ca adjuvant în tratamentul simptomatologiei. Se lasă la macerat timp de 7 ore o linguriţă de pulbere de rădăcină la o cană de apă rece, se filtrează şi se consumă în mai multe reprize.

Mătrăguma (Atropa belladona) se recomandă ca remediu homeopatic.

Păducel (Crataegus monogira)- tinctură- este utilă în tratamentul simptomatic al tulburărilor cardiovasculare asociate hiperfuncţiei glandei tiroide. Se iau 10-20 picături, de 3 ori pe zi, înainte de mese, preventiv sau curativ. Acelaşi efect se poate obţine şi prin amestecarea în părţi egale a tincturii de păducel cu cea de valeriană.

Valeriana (Valeriana officinalis)– tinctura- corectează tulburările neuro-vegetative care însoţesc hipertiroidia. Se iau zilnic 30 de picături în 3 reprize echidistanţate ca durată.

Extern.

Brad (Abies alba)- infuzie- se face o infuzie de cetină proaspătă, care se foloseşte apoi drept cataplasmă în caz de hiper şi hipotiroidie. Se pune o mână de cetină la 5 litri de apă clocotită. Se pot face zilnic băi 21 de zile.

Pin (Pinus sylvestris) se face o cură de 12-15 băi generale (câte una în fiecare zi) punând în cadă, cu apa la temperatura corpului, un extract obţinut prin infuzarea a 150 g de cetină în 5 litri de apă clocotită. Durata băii nu trebuie să depăşească 30 minute.

 

   Cancer tiroidian

Se va unge zona nodulilor tiroidieni cu tinctura de nuci verzi.

Pentru cancer tiroidian: cu hipertiroidie – amestec in parti egale din conuri de hamei si talpa gistei sau din cervana (Herba Lycopii europaeusi) si limba boului (Herba Anchusi); cu insuficienta tiroidiana – parti egale din flori de arnica, traista ciobanului si radacina de lemn dulce sau amestec din drobita (Herba Genistae tinctoriae) si seminte de schinduf, cite 1-2 pic/kgcorp, de 3 ori/zi, in ceaiul cu tinctura generala.    

Hipotiroidism

Coenzima Q10 in ulei de catina Recomandari: Supliment nutritional adjuvant in: profilaxia afectiunilor cardivasculare, parodontopatii

Tinctura de Sanziene (Dacia-Plant) Recomandari: Intern: Hipertiroidie, hipotiroidie, noduli tiroidieni, reumatism, infectie urinara si renala, boli

Hipotiroidie

  • Se face infuzie, 15 minute, dintr-o lingura de sanziene si o lingura de paducel, la o cana de apa clocotita.

Se beau 5 cani/zi. In fiecare cana se pune cate o lingurita de bitter suedez.

  • Se face cura cu argila din 4 linguri la 400 ml apa, zilnic, timp de 21 de zile, pauza 14 zile, apoi se reia.

Hipertiroidie

Se iau 3 lingurite de pulbere de ghimpe/zi, in cure de 3 saptamani, cu 10 zile pauza.

Iarba de ghimpe este un reglator natural al activitatii tiroidiene, fiind folosita si pentru tratarea nodulilor si cancerului la tiroida.

Produse recomandate pentru
Cancerul glandei tiroide

Observatii

1.                Holican – 1 capsula, 1 data/zi , dupa masa, timp de 2 luni.

2.                In cazul diatezei urice:
Gai-Bao cate ½ tableta, 1 data/zi, dupa masa, timp de 2 luni.

3.                In cazul lipsei diatezei urice:
Tablete de mestecat cu Biocalciu, cate 2 tablete, 1 data/zi, dupa masa, sau Biocalciu pentru scaderea glicemiei , ½ pachet, 1 data/zi sau Biocalciu cate ½ pachet, 1 data /zi, dupa masa, timp de 2 luni.

4.                Cordiceps – cate 1 capsula, 1 data/zi, dupa masa, timp de 2 luni.

5.                Biozinc – 2 capsule, 1 data/zi, dupa masa, timp de 2 luni.

6.                Chitozan – cate 1capsula, 1 data/zi, cu 20 minute inainte de masa, timp de 2 luni.

Cura se efectueaza de 2 ori / an sau cu pauze de 1 luna, in cazul afectiunilor instalate.

 

Cu toate acestea, eu va dau cateva sfaturi care cu siguranta vor fi de mare ajutor in ameliorarea sau chiar vindecarea bolii de nodul rece la tiroida.

  • Aloe Vera dizolva celulele tumorale, nodulii (2 linguri de doua ori pe zi, inainte de mese – gelul se gaseste in magazinele Plafar si farmacii).
  • Se consuma 1 l de ceai depurativ din codite de cirese, matase de porumb, cicoare, frunze de nuc, anghinare. Cate o lingurita din fiecare planta se pune in apa clocotita, se lasa 15-20 minute, dupa care se va bea in cursul zilei, inainte de mese.
  • Tinctura de propolis (se gaseste in piete, la apicultori) – se iau cate 30 de picaturi de trei ori pe zi, inainte de mese (daca apar tulburari alergice se opreste tratamentul); regleaza toate glandele, inclusiv glanda tiroida.
  • Cataplasme cu argila pe zona nodulului tiroidian. Se aplica pana la retragerea lui; se prepara cu infuzie de tataneasa.
  • Apa de argila: o lingurita de argila se pune in 300 ml de apa de izvor sau apa plata, se lasa 24 ore, se amesteca cu o spatula de lemn si se bea apa tulbure (nu si cea decantata) – este remineralizanta, regleaza metabolismul, curata sangele. Se poate procura argila de la d-l Mircea Bocan (str. Ion Ratiu nr. 19, bl. J6, ap. 8, Alba Iulia, cod 510045, tel. 0258/86.56.77).
  • Frunze de varza zdrobite, tinute noaptea pe gat, iar ziua – cataplasme cu argila.
  • Se face o compozitie din: 200 g muguri de nuc (se gasesc la Plafar), 400 ml apa si 300 g miere de albine poliflora. Mugurii se pun la fiert pana scade apa la jumatate, se zdrobesc, se lasa sa se raceasca si se adauga mierea. Se tine la frigider si se consuma cate 3 linguri pe zi, inaintea meselor principale. Stimuleaza pofta de mancare, regleaza metabolismul, iar prin compozitia bogata in complexul de vitamine B, ajuta la functionarea glandei tiroide, eliminarea slabiciunii, oboselii, bolii nervoase de tip astenie, insuficientelor glandulare si sexuale, a gusei edemice, sporeste rezistenta organismului.
  • Regim alimentar: lapte natural crud, legume (usturoi, ceapa, creson, spanac, morcovi, napi, praz, rosii), fructe (pere, struguri), grau incoltit.
  • Interzise: cafea, tutun, zahar (va fi inlocuit cu miere daca nu are diabet), otet alimentar (va fi inlocuit cu otet din mere sau vin), carne (va fi inlocuita cu peste, nuci, ciuperci, alune, soia, fasole). De asemenea, sunt interzise prajelile, sosurile, grasimile, conservele, afumaturile, margarina.

 

Probleme cu Tiroida?

Va recomand o cura cu argila in capsule ROTTA,minim 6/zi,din linia bioenergy. Le gasiti in magazinele naturiste si unele farmacii. Aveti mari sanse de a reduce si chiar suprima eutirox v.a.l.

 Probabil ca ti-ai facut inainte de a lua tratamentul cu eutirox niste dozari hormonale in urma carora s-a putut trage concluzia de hipotiroidie (glanda tiroida produce putini hormoni). Pe langa tratamentul recomandat de medicul la care ai fost si pana vei ajunge din nou la control eu te-as sfatui sa nu lasi lucrurile la intamplare. Exista un produs natural numit Flavonoid Complex (se gaseste in Ro) care are rol in reglarea activitatii glandulare. Produs ce contine intregul patrimoniu natural de flavonoizi extrasi din struguri rosi si negri, ceai verde, afine, lamai, sfecla, portocale, grapefruit si alte fructe de padure, care actioneaza foarte eficient in dereglari endocrine cu diferite etiologii.

Iti recomand tratamentul de intarire a imunitatii care joaca un rol foarte important in lupta impotriva proceselor canceroase, ISCADOR sau ISOREL, da cu atit mai bune rezultate cu cit afectiunea e in faza incipienta.

Tiroida şi reprimarea psihică.

Există o strânsă legătură între starea psihică şi sănătatea întregului organism. Cercetătorii au descoperit că una dintre cauzele subtile ale tulburărilor tiroidei o reprezintă reprimarea tendinţei de a da glas anumitor porniri. Mai pe scurt spus, interiorizarea excesivă a sentimentelor, nerostirea lor pot duce la îmbolnăvire. Unii oameni „ţin în ei”, cum se spune, tot felul de porniri sufleteşti, ne putându-se exterioriza din diferite motive. Emoţii, dureri, griji, mânie, teamă, supărare, toate acestea, dacă sunt ne exprimate la timpul lor, pot face mult rău stării generale de sănătate. Dar mai ales sunt de părere specialiştii, se pot produce îmbolnăviri ce altfel n-ar avea nici un motiv să apară.

Nu biata glandă tiroidă în sine este vinovată, ci închiderea sufletească de care dau dovadă pacienţii respectivi. Urmările negative ale reprimării despre care vorbim sunt explicate de specialişti în felul următor: manifestarea liberă a pornirilor interioare este un bun catharsis (eliberare) al emoţiilor intense. Numai cei care au capacitatea de a sublima aceste stări într-un mod creator nu au de suferit. Cu persoanele inhibate se produce o modificare somatică. Trăirile se acumulează, se condensează şi generează manifestări în planul energetic al fiinţei, la modul funcţional: vor simţi senzaţia de jenă şi nod în gât, precum şi dificultate la înghiţire. În cazul în care reprimarea emoţiilor continuă se ajunge şi la afectarea planului fizic. Apar chisturi, noduli şi chiar guşă. Atunci bolnavul crede că tiroida este vinovată în fond deşi manifestările sunt ale tiroidei, este vina omului că nu se manifestă suficient şi preferă să interiorizeze toate emoţiile prin care trece.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.