Prospect Euthyrox – Tiroida

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Prospect Euthyrox 25-50-100-150µg ; Informații ► Pentru ce afectiuni si boli este indicat, administrare, doze, contraindicații, efecte adverse,  precauții 

Euthyrox

25 µg comprimate

50 µg comprimate

100 µg comprimate

150 µg comprimate

 200 µg comprimate

Levotiroxină sodică

Citiți cu atenție și în întregime acest prospect Euthyrox înainte de a începe să utilizați acest medicament deoarece conține informații importante pentru dumneavoastră.

Euthyrox ProspectEuthyrox Prospect

 • Păstrați acest prospect Euthyrox . S-ar putea să fie necesar să-l recitiți.
 • Dacă aveți orice întrebări suplimentare, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
 • Acest medicament Euthyrox a fost prescris numai pentru dumneavoastră. Nu trebuie să-l dați altor persoane. Le poate face rău, chiar dacă au aceleași semne de boală ca dumneavoastră.
 • Dacă manifestați orice reacții adverse, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacții adverse nemenționate în acest prospect Euthyrox . Vezi pct. 4.

Ce găsiți în acest prospect:

 1. Ce este Euthyrox și pentru ce se utilizează
 2. Ce trebuie să știți înainte să utilizați Euthyrox
 3. Cum să utilizați Euthyrox
 4. Reacții adverse posibile
 5. Cum se păstrează Euthyrox
 6. Conținutul ambalajului și alte informații

 

 1. Ce este Euthyrox și pentru ce se utilizează

Levotiroxina sodică, substanța activă din Euthyrox, este un hormon tiroidian de sinteză utilizat în tratamentul afecțiunilor glandei tiroide. Are un efect similar cu cel al hormonilor naturali.

Acest medicament este indicat în:

 • Tratamentul gușii benigne la pacienții cu funcție tiroidiană normală, în special la adulți, atunci când terapia cu iod nu este indicată;
 • Prevenirea reapariției gușii după intervenții chirurgicale pentru gușă (profilaxia gușii recidivante) în condițiile unei funcții tiroidiene normale, în funcție de starea hormonală postoperatorie;
 • Tratamentul de înlocuire cu hormoni tiroidieni (completarea deficitelor hormonale) în cazul în care glanda tiroidă nu produce o cantitate suficientă de hormoni (hipotiroidie);
 • Cancer tiroidian, pentru stoparea creșterii tumorii.

Euthyrox 25 µg, 50 µg și 100 µg se utilizează, de asemenea, în scopul echilibrării nivelurilor de hormoni tiroidieni, când se administrează medicamente antitiroidiene pentru a trata producerea în exces de hormoni. Euthyrox 100 µg, 150 µgși 200 µg poate fi folosit, de asemenea, pentru testarea funcției tiroidiene.

 1. Ce trebuie să știți înainte să utilizați Euthyrox

Nu utilizați Euthyrox:

 • dacă sunteți alergic la levotiroxină sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6),
 • în cazul în care glanda tiroidă produce un exces de hormoni (tireotoxicoză),
 • dacă secreția redusă de hormoni ai glandei corticosuprarenale nu a fost tratată (insuficiență corticosuprarenaliană netratată) și dacă secreția redusă de hormoni ai hipofizei nu a fost tratată (insuficiență hipofizară netratată),
 • tratamentul cu Euthyrox nu trebuie început la pacienții cu atac de cord (infarct acut de miocard), inflamația mușchiului inimii (miocardită acută) sau inflamația tuturor învelișurilor inimii (pancardită acută).

Terapia asociată între Euthyrox și medicamente antitiroidiene de sinteză nu este indicată în timpul sarcinii (vezi punctul “Sarcina și alăptarea”).

Atenționări și precauții Euthyrox

Înainte să utilizați Euthyrox, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Înainte de începerea tratamentului cu hormoni tiroidieni sau înainte de efectuarea unui test de supresie tiroidiană, este necesară excluderea următoarelor boli:

 • insuficiență coronariană (situație în care arterele inimii nu reușesc să asigure suficient sânge)
 • durere la nivelul pieptului (angina pectorală)
 • bătăi rapide și neregulate ale inimii (tahiaritmii)
 • depozite de grăsimi în arterele dumneavoastră (ateroscleroză)
 • valori crescute ale tensiunii arteriale
 • secreție redusă de hormoni ai glandei hipofize
 • secreție redusă de hormoni ai glandei suprarenale.

De asemenea, înaintea începerii tratamentului cu hormoni tiroidieni trebuie exclusă sau tratată funcționarea independentă a glandei tiroide (autonomia tiroidiană).

În timpul tratamentului cu Euthyrox, sunt necesare verificări frecvente ale nivelurilor hormonilor tiroidieni.

La inițierea terapiei cu hormoni tiroidieni, la pacienții cu risc de tulburări psihotice, se recomandă, ca la începutul tratamentului să se administreze o doză scăzută de levotiroxină, care va fi crescută lent. Se recomandă monitorizarea pacientului. Dacă apar semne de tulburari psihotice, trebuie luată în considerare ajustarea dozei de levotiroxină.

La pacienții cu funcția tiroidei redusă, apărută mai târziu (hipotiroidie secundară), este necesară identificarea cauzei bolii înainte de începerea tratamentului cu hormoni tiroidieni și, în cazul prezenței simultane a unei eventuale insuficiențe corticosuprarenaliene compensate, este necesară inițierea tratamentului corespunzător.

Dacă se suspectează leziuni tiroidiene autonome (zone din tiroidă care funcționează independent), este necesară efectuarea unui test TRH (test pentru hormon eliberator tiroidian) sau a unei scintigrafii de supresie (explorare radiologică).

La pacientele cu hipotiroidie aflate în perioada de după menopauză, care prezintă un risc crescut de reducere a masei osoase (osteoporoză), este necesar un control strict al funcției tiroidiene, pentru a se evita creșterea concentrațiilor de Euthyrox din sânge.

Levotiroxina nu trebuie administrată la pacienții cu hipertiroidie, cu excepția cazurilor în care este folosită ca adjuvant în tratamentul tireostatic al unei hipertiroidii.

În cazul în care, în timpul tratamentului, se schimbă Euthyrox cu un alt medicament ce conține tot levotiroxină, este necesară supravegherea parametrilor de laborator și a răspunsului la tratament, în vederea ajustării la nevoie a dozelor.

Hipotiroidismul și / sau un control redus al hipotiroidismului pot apare atunci când se administrează concomitent orlistat și hormoni tiroidieni (vezi secțiunea Euthyrox împreună cu alte medicamente”). Având în vedere posibilitatea ca orlistat și hormonii tiroidieni să fie administrați în momente diferite, ar putea fi necesară ajustarea dozei de levotiroxină.

Suplimentar, se recomandă monitorizarea pacientului prin verificarea nivelurilor hormonale plasmatice.

Euthyrox împreună cu alte medicamente

Spuneți medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizați, ați utilizat recent sau s-ar putea să luați orice alte medicamente,

Spuneți medicului dacă luați unul dintre medicamentele de mai jos deoarece Euthyrox le poate influența efectul:

 • Medicamente antidiabetice (medicamente care scad cantitatea de zahăr din sânge) Euthyrox poate reduce efectul medicamentelor dumneavoastră antidiabetice.

De aceea, glicemia trebuie determinată periodic, mai ales la începerea tratamentului. Dacă este necesar, se vor ajusta dozele de antidiabetice.

 • Medicamente utilizate pentru a preveni coagularea sângelui (derivații cumarinici)

Euthyrox poate intensifica efectul acestor medicamente ceea ce poate duce la creșterea riscului de hemoragii, mai ales la pacienții în vârstă. Puteți avea nevoie de verificări periodice ale valorilor parametrilor coagulării la începutul și în timpul tratamentului cu Euthyrox.

În timpul tratamentului cu Euthyrox poate fi necesară ajustarea dozelor de Euthyrox.Vă rugăm rețineți că aceste precizări pot fi valabile și în cazul în care administrarea acestor medicamente a încetat de scurt timp.

Cum influenţează Euthyrox acţiunea altor medicamente?

Asigurați-vă că respectați intervalele de administrare recomandate, dacă aveți nevoie să luați oricare dintre următoarele medicamente:

Colestiramina și colestipolul (medicamente care scad grăsimile din sânge) blochează absorbția levotiroxinei în organism. De aceea, Euthyrox trebuie luat cu 4-5 ore înainte de administrarea acestor medicamente.

Medicamente care conțin aluminiu (antiacide, utilizate pentru scăderea acidității stomacului, sucralfat, utilizat pentru tratamentul ulcerului), medicamente care conțin fier și carbonatul de calciu pot diminua efectul Euthyrox. De aceea, Euthyrox trebuie administrat cu cel puțin 2 ore înainte de administrarea acestor medicamente.

Ce alte medicamente influenţează Euthyrox ?

Administrarea concomitentă a următoarelor medicamente poate duce la accentuarea efectului Euthyrox: -salicilați (medicamente utilizate pentru reducerea durerii și febrei)

-dicumarol (utilizat pentru reducerea coagulării sângelui)

-clofibrat (utilizat pentru reducerea grăsimilor din sânge)

-furosemid în doze mari de peste 250 mg (medicament care ajută la eliminarea apei din organism).

Administrarea concomitentă a următoarelor medicamente poate duce la diminuarea efectului Euthyrox:

-propiltiouracil (medicament utilizat pentru reducerea funcției tiroidiene),

-glucocorticoizi (medicamente utilizate pentru tratamentul alergiilor și inflamațiilor),

-betablocante (utilizate pentru scăderea tensiunii arteriale),

-amiodaronă (medicament folosit pentru reglarea ritmului inimii).

Din cauza conținutului său foarte ridicat de iod, amiodarona poate provoca atât o creștere a funcției, cât și o scădere a funcției tiroidiane.

Este necesară prudență în special în gușa nodulară, care poate prezenta zone ce funcționează independent și sunt producătoare de hormoni în exces.

-sertralină (medicament pentru tratamentul depresiilor),

-clorochină/proguanil (medicamente pentru tratamentul malariei), -medicamente care stimulează activitatea unor enzime hepatice cum sunt barbituricele (somnifere) sau carbamazepina (medicament pentru tratamentul epilepsiei, folosit și pentru reducerea anumitor tipuri de durere și pentru a ține sub control unele tulburări afective) pot accentua metabolizarea hepatică a levotiroxinei, ducând astfel la diminuarea efectului acesteia,

-medicamente pe bază de estrogeni utilizate în terapia de înlocuire hormonală la menopauză sau pentru prevenirea sarcinii,

-sevelamer (medicament care leagă fosfații, utilizat în tratamentul afecțiunilor rinichiului),

-medicamente denumite inhibitori de tirozin kinază, utilizate pentru tratamentul cancerului și pentru reducerea inflamațiilor,

-orlistat (medicament pentru tratarea obezității).

Dacă aveți nevoie de un test diagnostic cu substanțe de contrast care conțin iod, spuneți medicului sau farmacistului că luați Euthyrox, deoarece veți primi o injecție care poate influența funcția tiroidiană.

Spuneți medicului dacă luați oricare dintre medicamentele următoare, deoarece pot influența efectul levotiroxinei:

 • ritonavir, indinavir, lopinavir (medicamente utilizate în tratamentul infecțiilor HIV),
 • fenitoină (medicament pentru tratamentul epilepsiei).

Puteți avea nevoie de verificări frecvente ale hormonilor tiroidieni. Poate fi necesară modificarea dozei de Euthyrox.

Nu este recomandată utilizarea hormonilor tiroidieni pentru scăderea în greutate. Dozele fiziologice nu duc la scăderea greutății la pacienții cu funcție tiroidiană normală. Doze mai mari pot produce reacții adverse grave sau pot pune în pericol viața.

La pacienții care suferă de insuficiență coronariană (la care arterele inimii nu reușesc să asigure suficient sânge oxigenat) sau insuficiență cardiacă (o incapacitate a inimii de a pompa sângele) sau tulburări de ritm al inimii de tip rapid, este obligatorie prevenirea oricărei hipertiroidii (fie și ușoară) determinate de levotiroxină.

Euthyrox trebuie dozat cu precauție la persoanele în vârstă. Trebuie aleasă o doză inițială mică și apoi crescută la intervale mai mari, sub controlul repetat al hormonilor tiroidieni.

Euthyrox împreună cu alimente, băuturi și alcool

Spuneți medicului dacă obișnuiți să consumați produse pe bază de soia, în special dacă modificați cantitatea consumată. Produsele pe bază de soia pot diminua absorbția Euthyrox din intestin și, prin urmare, poate fi necesară ajustarea dozei de Euthyrox.

Euthyrox în Sarcina, alăptarea și fertilitate

Dacă sunteți gravidă sau alăptați, credeți că ați putea fi gravidă sau intenționați să rămâneți gravidă, adresați- vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

În timpul sarcinii și alăptării este importantă administrarea cu consecvență a hormonilor tiroidieni. Cantitatea de substanță administrată este atât de mică încât nu va afecta fătul. Discutați cu medicul dumneavoastră, deoarece poate fi necesară ajustarea dozei.

Sarcina

În timpul sarcinii nu este, însă, indicată asocierea hormonilor tiroidieni cu antitiroidiene de sinteză în tratamentul hipertiroidiei deoarece, în această asociere ar putea fi necesară creșterea dozei de antitiroidiene de sinteză.

Medicamentele antitiroidiene de sinteză traversează bariera feto-placentară și pot provoca la făt o scădere a funcției tiroidiene.

Alăptarea

Hormonii tiroidieni pot fi secretați în laptele matern în timpul alăptării, dar cantitatea, la acest nivel, la dozele terapeutice recomandate, este atât de mică, încât nu poate să facă rău sugarului.

Conducerea vehiculelor și folosirea utilajelor

Nu s-au efectuat studii privind efectele asupra capacității de a conduce sau de a folosi mașini.

Dat fiind faptul că levotiroxina este identică cu hormonii tiroidieni naturali, nu se așteaptă ca aceasta să influențeze capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

 1. Cum să utilizați Euthyrox

Utilizați întotdeauna acest medicament exact așa cum v-a spus medicul sau farmacistul. Discutați cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteți sigur.

Indicațiile de mai jos se limitează la cazurile în care medicul dumneavoastră nu v-a prescris în alt mod Euthyrox. Vă rugăm să respectați instrucțiunile de administrare, deoarece în caz contrar Euthyrox nu poate acționa corect.

Pentru individualizarea tratamentului, există la dispoziție comprimate cu un conținut gradat, de 25 µg, 50 µg, 100 µg, 150 µg și 200 µg levotiroxină sodică, astfel încât administrarea unui singur comprimat pe zi să fie, în general, suficientă.

Medicul dumneavoastră vă va stabili doza zilnică pe baza examinărilor și a testelor de laborator.

În general se începe cu o doză mică ce se crește la fiecare 2-4 săptămâni, până când se ajunge la doza individualizată întreagă.

De exemplu, se va începe cu o doză mică de 12,5 µg levotiroxină sodică pe zi care va fi apoi crescută lent și la intervale lungi de timp (doze de câte 12,5 µg levotiroxină sodică la fiecare 14 zile), în condițiile verificării frecvente a concentrației hormonilor tiroidieni.

La pacienții vârstnici, la cei cu afecțiuni ale inimii (boală coronariană), precum și la cei cu hipotiroidie severă sau de lungă durată, este necesară prudență la începerea tratamentului cu hormoni tiroidieni.

În cazul în care copilul dumneavoastră se naște cu hipotiroidism, medicul poate recomanda începerea tratamentului cu o doză mai mare (10-15 µg pe kg și zi pentru primele trei luni) deoarece înlocuirea rapidă este importantă.

O doză individualizată mai redusă, poate fi necesară:

-dacă sunteți în vârstă

-dacă aveți probleme cu inima

-dacă aveți funcție tiroidiană scăzută sever sau de lungă durată

-dacă aveți o greutate corporală mică sau o gușă mare.

Experiența a demonstrat că dozele scăzute sunt suficiente la pacienții cu greutate corporală mică sau la cei cu gușă difuză mare.

Dacă medicul nu prescrie altfel, în general, sunt valabile următoarele reguli de stabilire a dozelor:

Indicații de utilizare si administrare

Gușă benignă la pacienții cu funcție tiroidiană normală – Doză recomandată (µg levotiroxină sodică pe zi) – 75-200

Prevenirea reapariției gușii după operație (profilaxia gușii recidivante) în condițiile unei funcții tiroidiene normale -Tratament de înlocuire cu hormoni tiroidieni (completarea deficitelor hormonale) în hipotiroidie – Doză recomandată (µg levotiroxină sodică pe zi) – 75-200

La adulți:

– Doză inițială – Doză recomandată (µg levotiroxină sodică pe zi) – 25-50

– Doză de întreținere   – Doză recomandată (µg levotiroxină sodică pe zi) –   100-200

 

Tratament de înlocuire cu hormoni tiroidieni (completarea deficitelor hormonale) în hipotiroidie

La copii:

– Doză inițială  – Doză recomandată (µg levotiroxină sodică pe zi)     12,5-50*

– Doză de întreținere- Doză recomandată (µg levotiroxină sodică pe zi) 100-150 -µg/m2

-În cancer tiroidian, pentru stoparea creșterii tumorii

-În scopul echilibrării nivelurilor de hormoni tiroidieni, când se administrează medicamente antitiroidiene pentru a trata producerea în exces de hormoni**

Uz diagnostic pentru testarea funcției tiroidiene***

 

Săptămâna 4 înainte de test

Săptămâna 3 înainte de test

Săptămâna 2 înainte de test

Săptămâna 1 înainte de test

Euthyrox 200 µg

 

 

1 comprimat/ zi

1 comprimat/ zi

Euthyrox 100

µg

 

 

2 comprimate/ zi

2 comprimate/ zi

Euthyrox 150 µg

jumătate comprimat/zi

jumătate comprimat/zi

1 comprimat/ zi

1 comprimat/ zi

*Numai în Prospectul de Euthyrox 150 µg /Euthyrox 200 µg se va menționa: Medicul poate prescrie comprimate de Euthyrox cu o concentrație mai adecvată pentru aceste doze mici.** Se va include această indicație numai în Prospectul de Euthyrox 25 µg, Euthyrox 50 µg, Euthyrox 100 µg. ***Se vor include indicația și modul de administrare specific pentru fiecare concentrație numai în Prospectul respectiv (Euthyrox 100 µg/Euthyrox 150 µg/Euthyrox 200 µg).

 

La începutul tratamentului, medicul dumneavoastră vă poate recomanda, în funcție de situație, o formă de administrare cu un conținut mai mic de substanță activă.

Mod de administrare

Euthyrox este destinat administrării orale. Doza zilnică totală se administrează o singură dată dimineața, pe stomacul gol, cu cel puțin jumătate de oră înainte de micul dejun; comprimatele se înghit întregi, cu suficient lichid (de exemplu, jumătate de pahar cu apă).

La sugari, doza zilnică totală va fi administrată cu cel puțin jumătate de oră înainte de prima masă a zilei. Comprimatele vor fi zdrobite în puțină apă iar suspensia fină rezultată (care trebuie să fie proaspăt preparată pentru fiecare administrare) va fi amestecată apoi cu o cantitate ceva mai mare de lichid.

Durata administrării

De obicei, Euthyrox se administrează toată viața în hipotiroidie, după intervențiile chirurgicale în cancer tiroidian și pentru prevenirea reapariției gușii după îndepărtarea ei prin operație (profilaxia gușii recidivante) în condițiile unei funcții tiroidiene normale.

Durata tratamentului adjuvant în hipertiroidii este condiționată de durata administrării tratamentului tireostatic.

În gușa benignă la pacienții cu funcție tiroidiană normală, este necesar un tratament cu durata între 6 luni și 2 ani. Pentru evitarea reapariției gușii, se recomandă o profilaxie cu iod în doze mici (100-200 µg pe zi) după reducerea volumului gușii.

Durata tratamentului va fi stabilită de către medic.

Dacă utilizați mai mult Euthyrox decât trebuie

Dacă ați luat o doză mai mare decât cea prescrisă, puteți prezenta manifestări specifice pentru metabolism crescut precum bătăi rapide ale inimii, neliniște, agitație sau mișcări necontrolate (vezi punctul 4).

La pacienții care au o boală care afectează sistemul neurologic, de exemplu epilepsie, au fost raportate cazuri izolate de convulsii, când limita de toleranță individuală la acest medicament a fost depășită. La pacienții cu risc de tulburari psihotice se pot manifesta simptome de psihoză acută.

Dacă acestea vi se întâmplă dumneavoastră, contactați medicul.

Dacă uitați să utilizați Euthyrox

Nu utilizați o doză dublă pentru a compensa doza uitată. Utilizați doza următoare la ora la care aceasta este programată.

Dacă aveți orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 1. Reacții adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacții adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

În condițiile administrării conform recomandărilor, nu sunt de așteptat reacții adverse în timpul tratamentului cu Euthyrox.

În situații individuale, dacă doza nu este tolerată sau în caz de supradozaj, în special dacă doza este crescută rapid la începutul tratamentului, pot să apară semnele tipice ale unei funcții tiroidiene crescute, de exemplu tulburări de ritm ale inimii (aritmii cardiace, de exemplu fibrilație atrială și extrasistole), bătăi rapide ale inimii (tahicardie), palpitații, durere la nivelul pieptului (angină pectorală), dureri de cap, slăbiciune și crampe musculare, înroșirea feței însoțită de căldură, febră, vărsături, tulburări de menstruație, creșterea tensiunii intracraniene, tremurături, neliniște, insomnie, transpirații abundente, pierdere în greutate, diaree.

Vă rugăm informați medicul dumneavoastră sau farmacistul în cazul apariției oricărei reacții adverse chiar și dintre cele care nu sunt prezentate în acest prospect.

După prezentarea la medic, doza zilnică poate fi redusă sau administrarea comprimatelor poate fi întreruptă pentru câteva zile. Imediat după dispariția reacțiilor adverse, tratamentul poate fi reluat sub supravegherea atentă a dozelor.

Este posibilă apariția reacțiilor alergice la oricare dintre componentele Euthyrox (vezi punctul 6). Reacțiile alergice la nivelul pielii și sistemului respirator pot include și umflarea feței sau gâtului (angioedem). Dacă aceasta se întâmplă, contactați imediat medicul.

Dacă vreuna dintre reacțiile adverse se agravează sau dacă observați orice reacție adversă nemenționată în acest prospect, vă rugăm să spuneți medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Raportarea reacțiilor adverse

Dacă manifestați orice reacții adverse, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacții adverse nemenționate în acest prospect. De asemenea, puteți raporta reacțiile adverse direct prin intermediul sistemului național de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale Raportând reacțiile adverse, puteți contribui la furnizarea de informații suplimentare privind siguranța acestui medicament.

 1. Cum se păstrează Euthyrox

Nu lăsați acest medicament la vederea și îndemâna copiilor.

A se păstra la temperaturi sub 25°C. A se ține blisterul în cutie pentru a fi protejat de lumină.

Nu utilizați acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie după EXP.

Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.Nu aruncați niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebați farmacistul cum să aruncați medicamentele pe care nu le mai folosiți. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

 1. Conținutul ambalajului și alte informații

Ce conține Euthyrox

 • Substanța activă este levotiroxina sodică. Fiecare comprimat conține 25, 50, 100, 150 și respectiv 200 µg levotiroxină sodică.
 • Celelalte componente sunt: amidon de porumb, acid citric anhidru, croscarmeloză sodică, gelatină, stearat de magneziu și manitol (E421).

Cum arată Euthyrox și conținutul ambalajului

Euthyrox 25 µg comprimate

Comprimate de culoare aproape albă, rotunde, plate, cu margini teșite, cu linie mediană de divizare pe ambele fețe și inscripționate cu „EM 25” pe una din fețe.

Comprimatul poate fi divizat în două doze egale.

Euthyrox 50 µg comprimate

Comprimate de culoare aproape albă, rotunde,plate, cu margini teșite, cu linie mediană de divizare pe ambele fețe și inscripționate cu „EM 50” pe una din fețe. Comprimatul poate fi divizat în două doze egale.

Euthyrox 100 µg comprimate

Comprimate de culoare aproape albă, rotunde, plate, cu margini teșite, cu linie mediană de divizare pe ambele fețe și inscripționate cu „EM 100” pe una din fețe. Comprimatul poate fi divizat în două doze egale.

Euthyrox 150 µg comprimate

Comprimate de culoare aproape albă, rotunde, plate, cu margini teșite, cu linie mediană de divizare pe 

ambele fețe și inscripționate cu „EM 150” pe una din fețe. Comprimatul poate fi divizat în două doze egale.

Euthyrox 200 µg comprimate

Comprimate de culoare aproape albă, rotunde, plate, cu margini teșite, cu linie mediană de divizare pe ambele fețe și inscripționate cu „EM 200” pe una din fețe.

Comprimatul poate fi divizat în două doze egale.

Este disponibil în cutii cu 4 blistere din PVC/Al a câte 25 comprimate.

Deținătorul autorizației de punere pe piață și fabricantul

Deținătorul autorizației de punere pe piață

Merck Romania SRL

Str. Gara Herăstrău Nr. 4D, Clădirea C, Etaj 6

Sector 2, 020334 București, România

Acest prospect Euthyrox a fost revizuit în Octombrie 2019.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close