Tratarea arsurilor pielii

Sharing

Arsurile

Arsurile se clasifică în 4 categorii:

-Gradul 1 (cele mai uşoare) care se caracterizează prin roşeaţă şi  umflătură.

-Gradul 2 când apar băşici cu lichid clar.

-Gradul 3- când apar băşici de culoarea sângelui.

-Gradul 4 caracterizate prin apariţia escarei care poate fi albă, brună, roşie sau neagră.

În cazul arsurii produsă de flacără, după stingerea acesteia cu apă sau cu pături umede, victima va fi dezbrăcată. Dacă nu e posibil, îmbrăcămintea se va tăia. În lipsa altei persoane, acest lucru trebuie făcut chiar de victimă. La fel se procedează şi în cazul arsurilor cu lichide fierbinţi.

În arsurile de gradul 1 şi 2 regiunea cu arsură va fi răcită cu apă rece timp de 10-15 minute. Apoi se usucă cu o compresă sau o pânză curată şi se unge pielea cu antibiotice sau cu Fluocinolon N sau unguent de propolis. Se face un pansament steril şi dacă este nevoie i se administrează victimei calmante ale durerii.

În arsurile de gradul 2 părţile arse se spală şi cu un dezinfectant.

În arsurile de gradul 3 victima va fi transportată imediat la spital, fără a mai pierde timp cu acordarea primului ajutor. Dacă acest lucru nu este posibil imediat, se spală cu apă rece sau se pun comprese reci cu prosoape sau cearceafuri curate timp de 10-15 minute după care suprafaţa arsă se usucă.

-Ulei esenţial de coada şoricelului sau gălbenele.

-Ulei preparat în casă din tătăneasă, lumânărică, seminţe de dovleac, silnic (iarbă de orbalţ), nalbă mare, nalbă de pădure, parechelniţă (urzică moartă), muguri de plop sau tei.

-Comprese, cataplasme cu amidon.

Tinctura de sunătoare.

Hypericum perforatum.

Produsă de Dacia Plant Sebeş.

Acţiuni.

Intern: antiseptic, antiseptic urinar, diuretic, astringent, sedativ, cicatrizant, vermifug, vulnerar, antifebril, antiinflamator, hepatoprotector, ajută la regenerarea celulei hepatice, coleretic, colagog, antispastic, antianemic.

Extern: analgezic, antiseptic, cicatrizant, decongestionant, antiiritativ, calmant al mâncărimilor.

Indicaţii.

Intern: hepatită, ciroză (adjuvant), icter, diskinezie biliară, inflamaţia vezicii biliare, anemie, spasme gastrice, ulcer, indigestii, boli renale cronice (adjuvant), incontinenţă urinară, tonic uterin în tulburări menstruale, leucoree, hemoroizi, febre intermitente, dureri de cap, migrene, convulsii, sciatică, nevralgii faciale, hidropizie, dizenterie, varice, flebite, inapetenţă, isterie, epilepsie, junghiuri, icter, impotenţă, frigiditate, stări depresive, tulburări psihice şi nervoase asociate menopauzei, coşmaruri, enurezis, pavor nocturn, colită, enterocolită, rectocolită, distonie neuro-vegetativă.

Extern: zona zoster, dermatoze cu mâncărimi, răni, arsuri, în cosmetică pentru tenurile iritate, contra pruritului în alergii, eczeme.

Contraindicaţii: nu se cunosc.

Sharing

Prospecte.Net recomanda consultarea medicului inainte de orice tratament. Luati medicamente si suplimente numai la indicația medicului.
Toate medicamentele, si chiar suplimentele alimentare care combinate sau in cantitati necontrolate sa dea efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient, el trebuie coroborat cu date reale. Unele medicamente pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. Prospecte.Net nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor. Prospecte.Net este un site de consultare si nicidecum unul de tratament.

Acum esti aici: Home » Tratarea arsurilor pielii