Tratamentul in cazul afectiunilor rinichilor –
Rinichi.
Afecţiuni: pietre la rinichi, infecţii urinare, nefrite, etc.
Simptome: dureri de o parte şi de alta a coloanei, sub ultimele coaste, care pot iradia spre vezica urinară. Urină modificată la culoare (de la tulbure până la diferite nuanţe de roşu). Febră, frisoane, scăderea apetitului.
Investigaţii:
Uroculatură- este un examen ce constă în însămânţarea şi incubarea probei aduse de pacient la 37 de grade Celsius. A doua zi se citesc mediile de cultură. Dacă este prezent un singur germen, înseamnă că este vorba despre o infecţie urinară tipică sau chiar despre nefrită. Dacă sunt prezenţi mi mulţi germeni înseamnă că pacientul nu a respectat condiţiile de igienă la recoltarea probelor. Este posibil de asemenea ca acestea să fie purtător de sondă urinară. În acest caz se recomandă o antibiogramă.
–
Valori normale: sub 100.000 de unităţi formatoare de colonii.
Valori crescute: peste 100.000 de unităţi de colonii (la asemenea valori se consideră că aveţi o infecţie urinară).
Ecografie: cu ajutorul undelor sonore este investigat abdomenul inferior. La femei pot fi văzute în detaliu rinichiul, trompele uterine şi ovarele, iar la bărbaţi, rinichiul şi prostata.
Urzica – indicata in cazul bolilor de rinichi
An cazul bolilor de rinichi si ale cailor urinare sint recomandate frunzele de urzica in diferite amestecuri de plante: o parte frunze de urzica, o parte de coada-soricelului, doua parti frunze de troscot. O lingura din acest amestec se pune in 300 de mililitri de apa fierbinte, se fierbe 5 minute, se lasa la infuzat patru ore intr-un loc calduros. Se bea cite o jumatate de pahar de trei ori pe zi, cu 15 minute inainte de masa, ca mijloc diuretic. Un alt amestec care da rezultate uimitoare este urmatorul: frunze de urzica, frunze de sunatoare, frunze de patlagina, macese (in parti egale).
Trei linguri din acest amestec se pun in 750 de mililitri de apa rece, se da in clocot, se mai fierb 5 minute, se lasa la infuzat 15-29 de minute, apoi se strecoara. Se bea tot decoctul pe parcursul zilei in trei-patru doze, cu 20 de minute inainte de masa, in cazul afectiunilor rinichilor si ale cailor urinare. Tratamentul este de durata (sase luni), cu unele pauze (la fiecare opt saptamini de terapie se face pauza zece zile).
Foarte recomandata este si infuzia de obligeana, cite o jumatate de pahar de patru ori pe zi (o lingurita de planta maruntita se pune intr-un pahar de apa fierbinte, se lasa la infuzat 20 de minute, apoi se strecoara); se bea cu 30 de minute inainte de masa. Antr-un amestec cu proprietati diuretice se foloseste si anasonul: cinci parti seminte de anason, 5 parti seminte de ardei, 1,5 parti traista-ciobanului, 1,5 parti seminte de ienupar, 1,5 parti radacini de papadie. O lingura din acest amestec se pune intr-un pahar de apa fierbinte, se fierbe 0-15 minute la foc mic, apoi se strecoara. Se bea dimineata in timpul micului dejun si seara, cite un pahar in cazul pietrelor la rinichi.
Retentie de urina, nefrita, cistita, calculi renali, guta
Infuzie din 25 gr de matase de porumb intr-un litru de apa clocotita.
Se strecoara si se indulceste cu miere.
Se bea pe parcursul unei zile. Nu se depaseste 1 litru /zi.
Dezintoxicarea rinichilor
Se bea un suc inainte de masa de pranz cu 30 minute, timp de 7 zile, din: o sfecla mica rosie, 2 mere, jumatate varza alba.
Curatarea de saruri
Se acopera cu apa 2 linguri de orez nedecorticat sau integral si se lasa asa 24 de ore. Dimineata se fierbe orezul timp de 5 minute dupa ce a dat in clocot si se consuma pe stomacul gol. Dupa aceasta, 4-6 ore nu se mananca nimic. Tratamentul se face cate 2 saptamani de 2 ori pe an.
Eliminarea depunerilor calcaroase
Se fierb la foc mic timp de 5 minute 25 gr foi de dafin. Se ia vasul de pe foc si se lasa acoperit 3 ore. Se strecoara si se bea lichidul cu inghitituri mici pe parcursul zilei. Procedeul se repeta a doua si a treia zi. Peste o saptamana, ciclul de 3 zile se repeta. Dupa un an, acest procedeu se va repeta timp de 6 zile.
Curatarea rinichilor
Dureaza o saptamana, vara, si se poate repeta dupa 2-3 saptamani.
Se vor consuma numai pepeni si paine neagra. E bine sa se faca o baie fierbinte intre 2 si 3 noaptea (in faza de bioritm a rinichilor) si in acel moment sa se consume pepeni cu paine.
Curatarea vaselor sanguine
Se foloseste un amestec de plante: sunatoare, musetel, siminoc, muguri de mesteacan. O lingura de plante se infuzeaza 20 minute in 0,5 litri apa clocotita. 250 gr din cantitate se beau dimineata pe stomacul gol (se poate adauga o lingurita de miere), 250 gr se beau seara la culcare. Procedura se repeta 21 de zile.
Curatarea vaselor (vene si artere)
Se amesteca urmatoarele: un pahar de seminte de marar, 2 linguri de radacina de valeriana maruntita si 2 pahare de miere naturala. Se pun toate intr-un termos, si peste ele se toarna pana la 2 litri de apa clocotita. Se pastreaza 24 de ore in termos, apoi se strecoara. Se ia pe parcursul zilei cate o lingura din 30 in 30 de minute pana la terminarea lichidului.
Curatarea sangelui
– Se consuma leurda in fiecare zi in salata timp de 2-3 saptamani.
– Se iau cate 30 picaturi de tinctura de nuci verzi de 2 ori/zi in cate un pahar cu apa sau ceai, dimineata si seara inainte de masa.
– Se beau ceaiuri de papadie.
– Una din mesele de peste zi sa fie numai o salata de cruditati, cel putin 3 saptamani.
– Se face cura anuala cu urzici.
Normalizarea sistemului circulator
Se face un amestec in parti egale din: salvie, paducel, cimbrisor, macerat la rece, 2 lingurite la cana timp de 0 ore. Se beau: 3 cani/zi timp de 6 saptamani; 2 cani/zi timp de 3 saptamani; o cana/zi in urmatoarele 2 saptamani. Se administreaza dimineata si seara inainte si dupa masa.
Sucul de patrunjel vindeca rinichii
LA INDEMANA. Un storcator de fructe si cateva kilograme de radacina de patrunjel sunt suficiente pentru a avea propriul laborator de sanatate chiar la domiciliu.
Sucul din radacina de patrunjel are o actiune terapeutica intensa, incat nu trebuie administrat nediluat, ci doar amestecat cu suc de morcov. Pentru a obtine vindecatorul suc de patrunjel trebuie sa aveti un storcator de fructe centrifugal. Metoda de preparare este destul de simpla: radacinile se spala bine, se pun la stors, iar
Pe timpul dietei cu suc de patrunjel mancati cat mai natural, pentru a spori efectul acesteia
sucul care rezulta se consuma imediat sau se pune intr-o sticla cu dop si se lasa la racoare. Sucul de radacina de patrunjel este un puternic stimulent imunitar si al functiei hepatice, cu importante efecte antibiotice si antivirale. Afectiunile rinichilor, cum ar fi litiaza renala, isi gasesc leac daca beti de trei ori pe zi, inainte de masa, cate un sfert de pahar de suc de patrunjel, diluat cu trei sferturi de pahar de suc de morcovi. Celulita si inestetica acumulare de apa in tesuturi dispar cu ajutorul curei de suc de patrunjel. Pentru a-si intretine silueta, doamnele vor bea zilnic, timp de trei saptamani, un pahar de suc de patrunjel, care grabeste procesul de ardere a grasimilor. In caz de hepatita acuta sau cronica, cu o ora inainte de fiecare masa, se beau sase linguri de suc de patrunjel, diluate in jumatate de pahar de suc de morcov. In hepatitele virale A, B si C sucul de patrunjel administrat in cure de 28 de zile, cu zece zile de pauza, este printre cele mai puternice remedii cunoscute.