Tulburari de circulatie la picioare

Dă Share să știe și altii!!
Shares

COMPRESIUNEA EXTERNĂ.

            Este o metodă de bază în tratamentul tulburărilor circulaţiei de întoarcere ale membrelor inferioare. Ea constă în aplicarea unei compresii prin intermediul feşilor elastice. Acestea vor împiedica distensia venelor subcutanate, se opun formării edemului şi constituie un eficace suport pentru activitatea pompei musculo- venoase a gambei.

            Este indicată în cazul în care se urmăreşte împiedicarea edemului cronic ortostatic din insuficienţele venoase sau limfatice sau în obstrucţiile venoase acute de origine trombotică, pentru a nu încărca reţeaua venoasă superficială şi a activa circulaţia prin venele profunde (în varice, tromboze, edeme, etc). În varicele hidrostatice simple, fără manifestări de insuficienţă venoasă cronice, ca şi în profilaxia varicelor sau trombozei venoase la cei predispuşi este foarte utilă, la fel în cazul edemelor membrelor inferioare.

            Se va pune faşa elastică însă nu prea strâns, pentru a nu împiedica cu totul circulaţia sângelui. Se pune după ce omul a stat o perioadă în pat şi se aplică înainte de a se ridica din pat. Este bine să fie aplicat dimineaţa.

            Se va pune începând de la degetele piciorului până sub genunchi. Se va vedea ca suprapunerea feşelor să nu jeneze, sau să nu fie prea strânse. Este bine să se pună 2 rânduri de feşi suprapuse. Prima într-un sens şi următoarea în sens opus. Se poate în anumite zone pune sub acest bandaj burete subţire pentru a nu produce răni şi mai ales nu trebuie să strângă decât moderat. Se poate ţine acest pansament în funcţie de afecţiune între 5-10 zile.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.