Toti cautam raspunsuri pe internet. Voteaza cum ti-a folosit sa stie si cel care vine dupa tine si cauta, astfel il ajuti si se va bucura asa cum te bucuri si tu ca ai gasit ceea ce cautai! Lasa si un comentariu daca vrei, precis ii va fi de folos.

Abia ca mi-a folositMi-a folosit putinMi-a folosit indeajunsMi-a folositMi-a folosit foarte mult ( 1 -voturi, Media: 5.00 out of 5)

Loading...

Administrarea medicamentelor transdermala

Sharing

ADMINISTRAREA TRANSDERMALĂ A MEDICAMENTELOR

Printr-un patch adeziv sau un unguent dozat aplicat pe piele, substanţa medicamentuoasă este eliminată constant, controlat, direct în circulaţia sangvină, obţinându-se un efect sistemic prelungit.

Medicaţia transdermală folosită este nitroglicerina (în controlul anginelor), scopolamina (folosită ca antiemetic), estradiolul (folosit în postmenopauză), clonidina (folosită în hipertensiune), nicotina (folosită la cei care doresc să se lase de fumat) şi fentanylul (un analgezic opioid folosit pentru controlul durerii cornice).

Unguentul cu nitroglicerină dilată coronarele pentru aproximativ 4 ore pe când un patch cu nitroglicerină va produce acelaşi efect pentru mai mult de 24 de ore. Un patch cu scopolamină atenuează greaţa pentru mai mult de 72 de ore, patch-ul cu estradiol are efect o saptamană, cel cu nicotină 24 de ore, iar cel cu fentanyl pentru 72 de ore.

Contraindicaţiile de patch-uri transdermale sunt reacţiile alergice la medicamentul respectiv sau pielea iritată.

Materiale necesare:

– mănuşi

– medicaţie prescrisă

– bandaj adeziv

– bandaj transparent semipermeabil

medicamente pansament
medicamente pansament

Administrare:

– se verifică medicaţia prescrisă cu cea primită de la farmacie

– se spală mâinile şi se pun mănuşi

– se verifică eticheta medicamentului şi data expirării

– se verifică identidatea pacientului

– se explică procedura pacientului

– se înlătura medicaţia anterioară

 

Aplicarea unguentului transdermal:

Cel mai folosit unguent transdermal, folosit pentru efectul său sistemic, este nitroglicerina. Se foloseşte pentru a dilata vasele sangvine şi pentru a îmbunătăţii irigarea cardiacă la pacienţii cu ischemie cardiacă sau angină pectorală.

– mai întâi se măsoară şi se notează tensiunea arterială a pacientului

– se înlătură unguentul anterior dacă este cazul

– se măsoară cantitatea de unguent prescrisă (pe o hârtie marcată care se otine o dată cu unguentul) şi se aplică direct pe piele (de obicei pe piept sa braţ)

– se poate acoperii zona cu pansament transparent semipermeabil pentru a creşte absorbţia medicamentului

– se va remăsura tensiunea arterială după cinci minute de la aplicarea unguentului. Dacă aceasta scade brusc şi pacientul acuză dureri de cap va fi anunţat medicul imediat pentru a reduce doza

– se indică pacientului să stea lungit în pat sau şezând în scaun imediat după aplicarea unguentului

Aplicarea patch-urilor transdermale:

– dacă pacientul va primi medicaţie transdermală trebuie să fie instruit cu atenţie asupra folosirii corecte a acesteia, deoarece dintre ei vor continua să şi le administreze singuri acasă

– se va explica pacientului că patch-ul are mai multe straturi. Stratul care stă în contact direct cu pielea conţine o mică cantitate de substanţă medicamentuoasă şi permite intrarea acesteia în circulaţia sangvină. Următorul strat controlează eliberarea treptată a medicamentului din porţiunea principală a patch-ului. Al treilea strat conţine principala doză de medicament. Ultimul strat, cel exterior, constă într-o barieră din poliester şi aluminiu.

– pacientul va fi învăţat să-şi aplice patch-ul în locuri potrivite cum ar fi partea superioara a bratului sau pieptulin spatele urechii, evitând să atingă gelul. Zona de aplicare trebuie să fie uscată şi fără păr

– va fi învăţat să alterneze locurile de aplicare de fiecare dată când schimbă patch-ul, pentru a evita iritaţiile pielii

– nu-şi va aplica patch-ul cu piele cu leziuni, nici în spatele genughiului sau cotului

– după aplicare îşi va spăla mâinile pentru a îndepărta eventualele urme de gel

– dacă udă accidental suprafaţa cu gel sau scapă patch-ul pe jos va trebui să îl înlocuiască cu unul nou plasat în alt loc

– va trebui să-şi aplice patch-ul la aceeaşi oră pentru a asigura continuitatea tratamentului

– noul patch îl va aplica cu 30 de minute înainte de al îndepărta pe cel vechi

– se scrie data şi ora aplicării patch-ului pe suprafaţa lui exterioară

Consideraţii speciale:

– când i se administrează patch-ul cu scopolamine sau fentanyl pacientul nu are voie să şofeze până când nu se instalează răspunsul la medicaţia administrată

– pacientul va fii monitorizat pentru depistarea precoce a efectelor adverse (durere de cap, hipotensiune la administrarea de nitroglicerină etc)

Tratamente Naturiste

1 2 3 4

Diete pentru Adulti si Copii

1 2 3 4

 

Lupta-cu-Cancerul

 

Dieta de detoxifiere

 

Celulita

 

8 cure detoxifiere

 

detox-plan

 

retete cu vlastari

 

germeni

 

Sa radem un pic !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.