Administrarea medicamentelor respirator

Sharing

Administrarea medicamentelor pe cale respiratorie.

Calea respiratorie se pretează la administrarea medicamentelor având în vedere suprafaţa mare şi vascularizaţia bogată. Se administrează gaze sau substanţe sau gaze inhipate, lichide fin pulverizate sau sub formă de vapori. Are ca scop dezinfecţia, decongestionarea mucoasei căilor respiratorii, îmbogăţirea aerului inspirat în Oxigen, fluidificarea sputei şi expectoraţia.

                Inhalaţia reprezintă introducerea substanţelor medicamentoase în căile respiratorii antrenate de vapori de apă.

 

Pregătirea inhalaţiei .

Pacientul este informat cu privire la scopul administrării medicamentelor, i se explică modul în care va respira: inspiraţie pe gură, expiraţie pe nas. Se aşează în poziţie şezând, i se indică să-şi sufle nasul şi se aşează un prosop în jurul gâtului.

Inhalatia
Inhalatia

Materiale necesare:

–          Inhalator

–          Prosop

–          Vaselină

–          Cort (pt vasul cu apă clocotită)

–          Apă clocotită

Substanţe medicamentoase precum esenţe aromate, antiseptice.

 

Inhalatii
Inhalatii

Executarea inhalaţiei.

Asistenta îşi spală mâinile, închide ferestrele camerei, introduce în vasul inhalatorului cu apă clocotindă o linguriţă inhalant la 1-2 l apă. Aşează pacientul în faţa pâlniei inhalatorului, il acoperă cu cortul sau pelerină. Menţine distanţa de 30-80 cm faţă de pâlnie. Invită pacientul să inspire pe gură, să expire pe nas. Supraveghează pacientul, iar durata unei şedinţe este 5-20 minute. După executarea inhalaţiei se şterge faţa pacientului cu un prosop moale. Este ferit de curenţii de aer şi va rămâne în încăpere 15-30 de minute. Materialele se strâng şi se spală, inhalatorul se dezinfectează.

 

 

Tratamente Naturiste

1 2 3 4

Diete pentru Adulti si Copii

1 2 3 4
Lupta-cu-Cancerul
Celulita
>

Sa radem un pic !

[display-posts category_id="8958" posts_per_page="5" image_size="thumbnail" include_excerpt="true" excerpt_length="20" excerpt_more="Citeste mai departe ..." excerpt_more_link="true"]

Vreau sa stiu si eu Daca ti-a folosit ? Voteaza cum ti-a folosit !
Abia ca mi-a folositMi-a folosit putinMi-a folosit indeajunsMi-a folositMi-a folosit foarte mult ( Apreciaza, sa stie si altii.)

Se încarcă...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.