Anemia – tratament naturist

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Anemia

            Anemia este un sindrom care apare ca urmare a reducerii nivelului de hemoglobină din sânge. Cea mai frecvent întâlnită cauză a anemiei este deficitul de fier din organism (anemie feriprivă). Această lipsă apare adesea în urma hemoragiilor. Femeile sunt supuse unui risc mai mare decât bărbaţii de a face anemie, datorită pierderilor mari de fier din timpul ciclului lunar, a sarcinii şi alăptării.

Principalele manifestări ale anemiei sunt: oboseală, stări de leşin, paloarea pielii şi a mucoaselor (conjunctivală, bucală, etc), ţiuitul în urechi, friabilitatea unghiilor, stomatita.

Amploarea acestor simptome depinde de rapiditatea cu care s-a instalat anemia: cu cât deficitul de fier s-a produs mai lent, cu atât organismul reuşeşte să compenseze mai bine scăderea concentraţiei de hemoglobină din sânge, iar manifestările bolii să fie estompate, uneori fiind chiar trecute cu vederea. Diagnosticul anemiilor se pune cu ajutorul unor analize simple, pentru care este suficientă recoltarea unei picături de sânge din buricul degetului.

Cauzele anemiei pot fi diverse: hemoragii cronice, diferite maladii care se soldează cu deficitul de fier din organism, creşterea foarte rapidă (în perioada pubertăţii), depăşirea mecanismelor de reglare la vârstnici.

Pentru prevenirea anemiei feriprive, se impune ca în primul an de viaţă, alimentaţia să se bazeze mai mult pe laptele matern, iar apoi hrana să includă alimente bogate în fier: carne, peşte, alune, ouă, ficat, legume, fructe.

            Toate formele de anemie se tratează identic. În primul rând se va depista care este cauza care a produs anemia şi se va îndepărta cauza după care se va administra un tratament naturist care poate rezolva această afecţiune.

Fie că este vorba despre o pierdere mare de sânge, fie că numărul globulelor roşii este insuficient, anemia afectează în primul rând femeile.

Cel mai popular leac este ceaiul de urzică, bogat în fier, sau ceaiul de păpădie. Ca îndulcitor se foloseşte mierea. De asemenea e recomandat să consumaţi cât mai multe legume şi fructe bogate în fier, ca de exemplu varză, morcovi, ceapă, mere.

Se vor consuma alimente bogate in fier: spanac, patrunjel, varza verde, secara, legume uscate, carne rosie, galbenus de ou, maduva osoasa, nuci, mere, cirese, prune. In fiecare zi, inaintea mesei de pranz, se va lua un pahar cu vin tonic rosu.

Se vor da bolnavului zilnic 150-300 g ficat de vitel fiert sau fript moderat, sau preparat cu putin ulei la cuptor.

Mierea de nuc şi tratarea anemiei

Atunci când cumpăraţi miere trebuie să vă interesaţi neapărat de tipul ei. Cele mai bune sânt considerate a fi urmatoarele: de tei, de salcâm alb, de zmeură. În mierea de nuc sânt multe albumine, fier, de aceea este de neânlocuit în tratarea anemiei. Mierea de trifoi, unul dintre cele mai apreciate tipuri deschise la culoare, conţine fructoză. Mierea de iarbă-neagră este unul dintre cele mai bune tipuri închise la culoare, este foarte vâscoasă, se zahariseşte foarte încet şi este puţin acră la gust.

În mierea falsă se adaugă: sirop de zahăr, amidon, melasă de sfeclă, zaharină. Aceste adaosuri pot fi descoperite foarte uşor: mierea se pune să se dizolve în apă. Dacă mierea este curată, soluţia obţinută este puţin tulbure, fără nici un fel de depuneri. Dacă în miere se gaseşte amidon, cîteva picături de tinctură de iod vor colora soluţia în albastru. Prezenţa cretei poate fi descoperită picurând pe depunerile care apar un acid oarecare sau oţet. Dacă există într-adevăr cretă, depunerea se va transforma în spumă.

Reţetă pentru îngrăşat : amestecaţi 4 linguri cu vârf de lactoză (se găseşte în farmacii) într-un suc de fructe, ceai de plante sau apă. Bine măsurate şi administrate înainte cu 1 ½ de prânz şi cină aceste doze fac ca pacientul să ia în greutate cu 5 kg mai mult într-o lună.                 

 

Reţetă pentru slăbit : ca să slăbiţi, amestecaţi 2 ceşti de suc de varză roşie cu 1 de suc de grapefruit. Beţi 3 pahare zilnic înainte de mese.        

Vin de urzici

Dacă acum doi ani în urmă aveam mici drame familiale şi mă îmbolnăvisem grav, acum sunt din nou pe picioare şi mă simt bine. Miracolul nu este altul decât vinul de urzici şi Aloe.

 Iată reţeta: 1 kg de urzici, spălate bine, se trec prin maşina de tocat carne. Sepa­rat, pe aragaz, se fierb 3,5-4 l apă, cu 1 kg zahăr. Se lasă să se răcească şi se amestecă cu urzicile. Se adaugă 2 lămâi tăiate rondele şi o bucăţică de drojdie. Se lasă la macerat 8 zile, timp în care se ames­tecă în fiecare zi, apoi se stre­coară prin tifon pus în trei. Se pune în sti­cle, la frigi­der, şi se consumă câte o ceş­cuţă îna­inte de mese. Este foarte bun pentru ane­mie, circu­laţie, organism slăbit, afec­ţiuni digestive etc. Sfătuiesc pe toate per­soa­nele în vârstă şi chiar şi cele tinere să urmeze o cură pe an din acest miraculos pro­dus, plin de fier natural.    

 Oricare ar fi cauza ei, este intotdeauna ameliorata prin repaus absolut, o odihna la tara, mai ales la munte.

            Se vor da sucuri de legume şi fructe cât mai multe obţinute atunci şi consumate foarte proaspete, înainte de a se oxida. Se va lua de asemenea polen de albine câte 20 g pe zi în 3 reprize. Se va avea grijă ca acesta să fie foarte bine mestecat în gură pentru că în caz că nu s-a mestecat se va elimina din organism prin fecale aşa cum s-a luat, pentru că organismul nu are cum să-l digere.

            Pâinea albă va fi înlocuită cu pâine integrală, margarina se va înlocui cu unt, sucurile din comerţ se înlocuiesc cu sucuri naturale din legume şi fructe preparate doar atunci pe loc. Zahărul se va înlocui cu miere. Se consumă lactate, ouă, peşte, carne, ficăţei, alune, nuci, seminţe oleaginoase de floarea soarelui, dovleac, spanac.

            Se vor consuma de asemenea proteine animale care au acizi organici esenţiali foarte necesari organismului.

 Se vor putea folosi următoarele plante medicinale: angelică, Banane, cais, cartof, cătină, cicoare, cimbrişor, cimbru, coacăz negru, coada calului, coada racului, creţişoară, fumăriţa, genţiana, grâu, hrean, iarbă mare, iarba şarpelui, lămâi, lemnul Domnului, lemn dulce, mazăre, măceş, măslin, mur, nuc, obligeană, orz, ovăz, paltin, păpădie, pătrunjel, pătlăgeaua vânătă, pelin, portocala, prun, revent, roiniţă, rozmarin, schinduf, secară, sfeclă roşie, sorbestrea, spanac, ştevie, troscot, turtă, unguraş, urzică, urzică mică, varză, viţa de vie, zmeur.

Modul de folosire al plantelor medicinale.

Angelică (Angelica arhangelkica) –1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi îndulcite cu miere. Se poate folosi şi tinctura câte 1 linguriţă de 3 ori pe zi, diluată în 100 ml apă. Este indicată mai ales în anemiile cauzate de hemoragii boli infecţioase, convalescenţe prelungite, etc. Conţine fier.



Se poate lua praf de plantă câte un vârf de cuţit-1 linguriţă care se va pune după cernere în gură sub limbă pentru 15 minute apoi se înghite cu puţină apă. Este cea mai eficientă formă de administrare.

Banane- se consumă aceste fructe crude fiind singurele fructe neutre în privinţa acidităţii şi care au o mare cantitate de vitamine.

Cais (Armeniaca vulgaris) se consumă fructele fiind foarte bogate în vitamine.

Cartof (Solanum tuberosum) se indică consumul sucului de cartofi câte 100 ml de 3 ori pe zi. Acesta ajută la formarea unei pelicule în stomac care-l apără de prea marea aciditate care există de multe ori.

Cătina(Hippophe rhamnoides)- se consumă fructe ca atare sau în diferite ceaiuri sub formă de decoct din fructe uscate. 2 linguriţe puse la 250 ml apă şi fiert timp de 10 minute. Strecurat apoi consumat. Este unul dintre cele mai indicate remedii fiind considerată o polivitamină naturală. Se poate folosi perioade mai lungi de timp.

Cicoare (Cichorium intybus) 1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se poate bea zilnic câte 2-3 căni pe zi, ajutând şi la refacerea poftei de mâncare.

Cimbrişor (Tymus vulgaris) 1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se poate bea zilnic câte 2-3 căni pe zi

Cimbru (Satureja hortensis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se poate bea zilnic câte 2-3 căni pe zi

Coacăze negre (Ribes nigrum) -vin câte 100 ml pe zi luat în 2-3 prize, înainte de mesele principale. Fructele se pot consuma crude, sirop, compot, dulceaţă, etc.

Coada calului (Equisetum arvense) 1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se poate bea zilnic câte 2-3 căni pe zi. Conţine foarte multe minerale printre care siliciu.

Coada racului (Potentila anserina) 1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se poate bea zilnic câte 2-3 căni pe zi. Se indică în cazurile asociate şi cu diaree.

Creţişoară (Alchemilla vulgaris). 1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se poate bea zilnic câte 1 cană fiind indicat mai ales în cazul anemiilor feriprive, posthemoragice, etc.

Fumăriţa (Fumario officinalis) este foarte indicată la bolnavii cu afecţiuni hepatice. Se utilizează planta înflorită. 2 linguriţe de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi.

Genţiana (Genţiana lutea)- rădăcină şi rizomi 1 linguriţă mărunţită la 250 ml apă şi se fierbe timp de 15 minute. Se strecoară apoi se poate consuma îndulcită eventual cu miere dacă nu aveţi contra indicaţii. Este foarte utilă mai ales la cei cu afecţiuni digestive, inclusiv parazitoze.

Hrean (Armoracia rusticona)-10-15 g de rădăcină mărunţită se pun la 500 ml apă şi se fierbe timp de 15 minute. Se strecoară. Se beau zilnic 2-3 căni. Este foarte indicat pentru copii în special care sufere de rahitism şi sunt anemici. Se mai poate tăia rădăcină de hrean sau chiar se rade şi se pune un strat de hrean şi unul de zahăr. Se lasă 2-3 zile apoi se scurge lichidul şi se dă copilului câte 1 lingură pe zi.

Iarbă mare (Inula helenium) 1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se poate bea zilnic câte 2-3 căni pe zi.

Iarba şarpelui (Echium vulgare)- 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi. Este indicată la cei cu afecţiuni digestive cronice. Tinctură 10 picături de 3 ori pe zi, diluate în 100 ml apă.

Lămâi (Citrus lemon) se indică consumul sucului de lămâio cu apă şi miere polifloră după gust. Conţin foarte multă vitamina C.

Lemnul Domnului (Artemisia abrotanum) 1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se poate bea zilnic câte 2-3 căni pe zi

Lemn dulce (Glycyrrhiza echinata) se indică să se consume câte o jumătate de linguriţă de praf care se va pune sub limbă pentru 5 minute, apoi se înghite cu apă.

Mazăre (Pisum sativum) se indică folosirea acesteia în diferite preparate culinare, pentru mineralele care le are în compoziţia ei.

Măceş (Rosa canina) 1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se poate bea zilnic câte 2-3 căni pe zi. Conţine multă vitamina C. Se poate consuma şi sirop, dulceaţă, etc.

Măslin (Olea europeae) se indică folosirea a câte unei linguri de ulei presat la rece care se va lua în fiecare seară, datorită faptului că uşurează defecaţia şi conţine multă vitamina E.

Mur (Rubus fruticosum) 1 linguriţă de plantă mărunţită (Frunze şi rămurele tinere) se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se poate bea zilnic câte 2-3 căni pe zi. De asemenea se pot consuma fructele crude, suc, sirop, dulceaţă, etc.

Nuc (Juglans regia) 1 linguriţă de plantă mărunţită (frunze) se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se poate bea zilnic câte 2-3 căni pe zi. Este un ceai astringent. Se pot de asemenea consuma seminţele care sunt foarte bogate în minerale, ulei şi vitamine. Conţin de asemenea lecitină şi sunt indicate în special la tineri mai ales în combinaţie cu miere.

Obligeană (Acorus calamus) 1 linguriţă de rădăcină se macină cu râşniţa de cafea şi se împarte în 3 porţii. Se ia câte una înainte de fiecare masă din cele principale ale zilei. Se pune sub limbă pentru 5 minute, apoi se înghite cu apă. Este foarte utilă pentru reglarea digestiei.

Orz (Hordeum vulgare) verde- se spală planta tânără în mai multe ape, apoi se toacă mărunt şi se pune în centrifugă. Se consumă câte 50 ml dimineaţa amestecat cu suc de mere înainte cu 30 minute de a mânca şi seara cu 30 minute înainte de cină. Se mai poate folosi şi cu suc de morcov sau de fructe de pădure. În cazul unei afecţiuni mai grave se va folosi de 3 ori pe zi. Se pot face cure oricât de lungi pentru că cu cât se continuă cura mai multe zile cu atât va fi mai bine pentru organism.

Ovăz (Avena sativa) se indică consumul sucului din mlădiţe tinere din care se va lua o linguriţă de 3 ori pe zi, diluat în 100 ml apă sau alte sucuri.

Paltin (Acer platanoides) 1 linguriţă de plantă mărunţită (frunze) se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se poate bea zilnic câte 2-3 căni pe zi. Este un ceai astringent.

Păpădie (Taraxacum officinalis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se poate bea zilnic câte 2-3 căni pe zi. Se poate folosi şi rădăcina, fiartă 5 minute, sau frunzele tinere în salată sau ceai.

Pătrunjel (Petroselinum crispus) se indică folosirea sucului de pătrunjel câte 20 ml la 150 ml suc de morcovi care se va consuma de 3 ori pe zi, cu 15 minute înainte de fiecare din cele 3 mese principale.

Pătlăgeaua vânătă (Solanum melongena) se indică să se consume în diferite preparate culinare în special în amestec cu ulei de măsline presat la rece.

Pelin (Artemisia absinthum) 1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se poate bea zilnic câte 2-3 căni pe zi. Ajută şi la refacerea poftei de mâncare datorită substanţelor amare pe care le conţine care stimulează secreţia.

Portocala (Citrum auratium dulcis) se indică consumul acestui fruct pentru că acesta conţine multe vitamine şi este un fruct mult apreciat şi de copii.

Prun (Prunus domestica) se indică folosirea fructelor crude sau dulceaţă, majun sau alte forme.

Revent (Rheum palmatum) 1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se poate bea zilnic câte 2-3 căni pe zi. Este un ceai care ajută la curăţirea organismului de toxine şi în plus este un stimulator al secreţiilor.





Roiniţă (Melisa officinalis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se poate bea zilnic câte 2-3 căni pe zi. Se indică şi pentru faptul că asigură buna dispoziţie.

Rozmarin (Rozmarinum officinalis)- 1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute şi apoi se strecoară. Se indică să se ia câte 3 căni până la rezolvarea problemei.

Schinduf (Trigonela foenum graecum) este indicat să se folosească seminţele care au o vastă arie de activitate în foarte multe afecţiuni, astenii nervoase, afrodiziac, etc. Se pune 1 linguriţă de pulbere de seminţe la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se bea călduţ în cursul zilei. Se poate prepara un vin din 20 g de seminţe măcinate, puse într-un litru de vin roşu. Se lasă timp de 10 zile agitând des, apoi se strecoară şi se îndulceşte cu miere după gust. Se poate folosi şi acesta ca afrodiziac sau antiinflamator, la tulburări digestive sau anemie

Secară (Secale cereale) se pun 2-3 linguri de seminţe la fiert în 500 ml apă şi se lasă să fiarbă până se moaie boabele. Se strecoară şi se consumă acest lichid în cursul zilei. Se poate de asemenea consuma seminţe încolţite câte 100 g pe zi.

Sfeclă roşie (Beta vulgaris rubra) Sucul de sfeclă roşie este foarte bogat în săruri minerale, fosfor, fier şi vitaminele B1,B2 şi C. Se bea zilnic 100 ml de suc proaspăt după micul dejun şi cină. Ajută la formarea sângelui.

Sorbestrea (Sanguisorba officinalis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se poate bea zilnic câte 2-3 căni pe zi

Spanac (Spinaceae oleraceae) se poate consuma sucul câte 100 ml de 3 ori pe zi, sau gătit în diferite preparate culinare.

Ştevie (Rumex alpinus)- rădăcină este foarte bună pentru că aduce fier organismului. O rădăcină se fierbe în 250 ml apă timp de 10 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 2 căni pe zi. Una dimineaţa şi una înainte de culcare.

Troscot (Polygonum Aviculare) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute şi apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi.

Turtă (Carlina acaulis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se poate bea zilnic câte 2-3 căni pe zi

Unguraş (Marrubium vulgare) 1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se poate bea zilnic câte 2-3 căni pe zi

Urzică (Urtica dioica) 1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se poate bea zilnic câte 2-3 căni pe zi. Conţine foarte multe minerale ajutând la refacerea sângelui.

Urzică mică (Urtica urens) 1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se poate bea zilnic câte 2-3 căni pe zi. Are acţiune mai puternică ca urzica, fiind indicată datorită mineralelor care le conţine.

Varză (Brasica oleracea) se indică folosirea sucului de varză obţinut din varză proaspătă din care se va consuma cel puţin 100 ml de 3 ori pe zi. Se poate consuma şi în amestec cu alte sucuri (în special de morcovi şi de cartofi).

Viţa de vie (Vitis vinifera) 1 linguriţă de plantă mărunţită (frunze) se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se poate bea zilnic câte 2-3 căni pe zi. Se pot de asemenea consuma struguri, în special cei roşii însă cu sâmburi cu tot care este foarte bine să se mărunţească bine în gură înainte de a se înghiţi. De asemenea se poate consuma must înainte de fermentare.

Zmeur (Rubus idaeae) 1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se poate bea zilnic câte 2-3 căni pe zi. De asemenea se pot consuma fructele în orice cantitate conţinând multe vitamine şi minerale.

-O cură cu ouă de prepeliţă poate să ajute la redresarea organismului.



Ouă cu miere şi lapte zilnic.

-Mierea de mană. Este de culoare mai închisă, conţine de 4 ori mai mult fier, de 2 ori mai mult cupru şi de 14 ori mai mult mangan decât cea deschisă la culoare. Se pot consuma zilnic 100-150 g în cure de 20-30 zile.

Lapte nefiert ci proaspăt muls în special de capră. Se poate consuma în orice cantitate.

Ficat de diferite animale prăjit sau la cuptor. Se va consuma minimum 100 g pe zi, mai multe zile la rând. Se mai poate de asemenea folosi fiert.

Alimentaţia va fi pe lângă multe sucuri care dau suficiente vitamine şi oligoelemente şi suficientă cantitativ şi cu proteine suficiente. Se poate adăuga chiar grâu încolţit zilnic câte 100 g.

Tărâţe de grâu: se pune la fiecare cană de apă câte 2 linguri de tărâţe (ar fi bine să se pună în 2 litri de apă. Se pune seara şi dimineaţa se poate consuma această apă de pe tărâţe. Se poate consuma în cursul zilei până la 2 litri de asemenea apă. Se poate face cură timp de luni de zile cu beneficii foarte multe pentru organism, pentru că această apă conţine foarte multe vitamine şi o serie întreagă de minerale foarte utile organismului. Cine doreşte şi nu are contra indicaţii poate să adauge miere după gust.

Sunt doar câteva cele care le poate oferi pentru redresarea anemiei. Se mai notează şi mişcarea în aer curat, sport, linişte interioară şi dacă se poate mulţumire sufletească.

Reţeta 1: linguriţe de troscot, 3 linguriţe de coada calului, 3 linguriţe de rizomi de pir, 2 linguriţe de cimbrişor şi 2 linguriţe de rizomi de obligeană. Se mărunţesc toate acestea şi se ia apoi 2 linguriţe din amestec şi se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute. Se strecoară şi se bea fracţionat în 3 reprize înaintea meselor principale. Ceaiul exercită o puternică acţiune remineralizantă, creşte secreţiile gastro-intestinale, mărind apetitul şi secreţia biliară, ameliorând digestia. Este foarte util mai ales pentru refacerea după o boală infecţioasă.

Reţeta 2. Se va consuma mult ficat de vită sau pui făcut la grătar. Se consumă cu multă salată verde pentru că este foarte eficientă în acest caz. O dată la 2 zile luaţi spanac sub diferite forme şi zilnic praf de urzici. Acestea se macină şi se iau câte 1 linguriţă de praf. Se ţine în gură şi apoi se înghite după câteva minute cu apă. Se face zilnic acest lucru până la redresare. Se mai poate consuma suc de sfeclă roşie cu morcov în diferite cantităţi ca să vă placă la gust mai puneţi şi puţin suc de lămâie sau miere. Înlocuiţi zahărul din alimentaţie cu miere.

Reţeta 3. se pune 500 g de nucă măcinată (miez) într-un litru de alcool de 40 grade. Se lasă la temperatura camerei şi se agită des. După cele 15 zile strecuraţi şi ceea ce obţineţi se pune cu 3 litri de vin de bună calitate. Se adaugă 500 g de miere. Se agită bine şi se mai lasă timp de 5 zile. Se toarnă apoi în sticle de capacitate mai mică. Se păstrează sticlele bine închise. Se ia câte 50 ml dimineaţa la trezire, până la terminarea preparatului.

Plante bogate în fier: angelică, cătină, creţişoară, iarba şarpelui pelin. Se pot face ceaiuri.

Legume: pătrunjel, salata verde, spanac, sparanghel, ştevia, urzici.

Dintre fructe: caise, căpşuni, coacăze negre,  piersici, prune, smochine.

Dintre produsele stupului: Apilarnilul, lăptişorul de matcă (o fiolă ţinută sub limbă apoi înghiţită în fiecare dimineaţă timp de 10 zile), mierea de albine, păstura, Propolis.

Polen 1 linguriţă, 1 gălbenuş de ou, 1 lingură miere, 150 ml vin roşu. Se amestecă toate acestea zilnic şi se consumă în fiecare zi un astfel de preparat, indicat în toate formele de anemie care sunt însoţite de o greutate corporală mai mică sau chiar în regimurile de îngrăşare. Se bea în fiecare dimineaţă la trezire pe stomacul gol. Se poate ţine timp de 30 zile, dar la nevoie se poate prelungi.

Preparat pentru astenie, anemie, surmenaj. Se pune 500 g stafide cu 100 g coji verzi de nucă şi 100g de zahăr. Se acopere apoi cu alcool alimentar de 40 grade. Se ţine timp de 30 zile fără să se umble la el. Se strecoară. Se poate lua zilnic câte 25 ml.

Vin de ceapă- se macerează timp de 48 ore 100g ceapă tăiată fin şi 50 g miere într-un litru de vin alb dulce: Se agită frecvent. Se strecoară.

Se bea câte un pahar de vin dimineaţa, pe stomacul gol, zece zile pe lună.

Vin de măcriş- se macerează timp de 10 zile, doi pumni de frunze proaspete de măcriş, tăiate fin, într-un litru de vin alb dulce. Se agită frecvent. La expirarea celor 10 zile se strecoară storcând frunzele. Se bea câte un păhărel (50 ml) de vin înainte de mese.

Untură de peşte- se găseşte la toate farmaciile şi magazinele naturiste. Se va lua conform indicaţiilor producătorului.

Vitamax- se găseşte la toate farmaciile şi magazinele naturiste. Se administrează conform prospectului producătorului.

Apilarnil prop (drajeuri) de la Apicola- se iau conform indicaţiilor producătorului.

Lăptişor de matcă- conform indicaţiilor producătorului.

Se pun într-un borcan 500g stafide, 100g coji verzi de nucă sfărâmate (de la nuci crude, până nu s-a format lemnul), 100g zahăr.



Se toarnă apoi alcool de 40 grade sau ţuică de prune de bună calitate cât să le acopere.

Borcanul se închide cu capac şi se lasă la temperatura camerei 30 zile agitând zilnic de 2-3 ori. După 30 zile se strecoară prin tifon şi se pune în sticle de mai mică capacitate de culoare închisă la rece şi ermetic închise.

Zilnic se consumă 25 ml din soluţia obţinută.

Tinctura de sunătoare.

Hypericum perforatum.

Produsă de Dacia Plant Sebeş.

Acţiuni.

Intern: antiseptic, antiseptic urinar, diuretic, astringent, sedativ, cicatrizant, vermifug, vulnerar, antifebril, antiinflamator, hepatoprotector, ajută la regenerarea celulei hepatice, coleretic, colagog, antispastic, antianemic.

Extern: analgezic, antiseptic, cicatrizant, decongestionant, antiiritativ, calmant al mâncărimilor.

Indicaţii.

Intern: hepatită, ciroză (adjuvant), icter, diskinezie biliară, inflamaţia vezicii biliare, anemie, spasme gastrice, ulcer, indigestii, boli renale cronice (adjuvant), incontinenţă urinară, tonic uterin în tulburări menstruale, leucoree, hemoroizi, febre intermitente, dureri de cap, migrene, convulsii, sciatică, nevralgii faciale, hidropizie, dizenterie, varice, flebite, inapetenţă, isterie, epilepsie, junghiuri, icter, impotenţă, frigiditate, stări depresive, tulburări psihice şi nervoase asociate menopauzei, coşmaruri, enurezis, pavor nocturn, colită, enterocolită, rectocolită, distonie neuro-vegetativă.

Extern: zona zoster, dermatoze cu mâncărimi, răni, arsuri, în cosmetică pentru tenurile iritate, contra pruritului în alergii, eczeme.

Contraindicaţii: nu se cunosc.

Se poate administra şi suplimente de la Walmark: ABC spectrum, Senior spectrum, Spirulină, Spirulină + Carob. De asemenea se indică regim alimentar şi de viaţă echilibrat.

Anemie , Convalescenta :

          Lasati la macerat timp de 3 luni de zile 500 grame miez de nuca intr-un litru de rachiu . Strecurati lichidul , amestecatil cu 3 litri de vin rosu de tara , indulcitil dupa gust cu miere .

beti 3 paharute pe zi .

 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close