Anevrismul Arterial

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Anevrismul arterial.

            Dilatarea patologică localizată a unei artere datorită unei porţiuni a peretelui. După formă se vorbeşte de anevrism fusiform sau ampular care interesează în special arterele mari, mai ales aorta. Poate fi cauzat de o leziune a peretelui arterial, produsă de infecţia sifilitică, de arterioscleroză (asociată cu hipertensiune arterială) sau de reumatism. Infecţiile microbiene sau micotice pot produce anevrisme ale arterelor mici. Se întâlnesc anevrisme congenitale. Dacă anevrismul produce comunicarea arterei cu o venă se vorbeşte despre anevrism arteriovenos.

Anevrismele arteriale sunt caracterizate prin prezenţa unei dilataţii care conţine cheaguri sau sânge. Cirsoide- atunci când mai multe artere şi vene comunică între ele. Sunt tumori situate pe traiectul arterelor, constituite din dilataţii ale peretelui, care conţin sânge lichid şi cheaguri şi comunică direct cu lumenul vascular. Ele pot fi congenitale sau câştigate, având ca punct de plecare o leziune distrofică a peretelui arterial. Cele câştigate pot fi de origine traumatică.

Semnele clinice sunt caracteristice: tumoare pulsatilă, parţial reductibilă, expansibilă, prezentând la ascultaţie un suflu sistolic.

Diagnosticul se precizează prin arteriografie pe baza căreia se stabileşte ce tehnică de tratament se poate aplica.

Tratament.

În toate cazurile se indică numai intervenţie chirurgicală.

Tratament naturist în unele cazuri ajutatoare:

            Se evită eforturile fizice, emoţiile, munca obositoare, exerciţiile violente sau eforturile deosebite, viaţă foarte cumpătată. Se va face tratamentul de la ateroscleroză.

Se vor evita băuturile alcoolice şi fumatul.



Se pot folosi următoarele plante medicinale: angelică, ceapă, cicoare, coada calului, creson, fasole, hamei, levănţică, măceş, nuc (muguri), păducel, păpădie, porumb, roiniţă, salată, salvie, talpa gâştei, usturoi, vâsc.

Modul de folosire al plantelor medicinale.

Angelică (Angelica arhangelica) –1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi îndulcite cu miere. Se poate folosi şi tinctura câte 1 linguriţă de 3 ori pe zi, diluată în 100 ml apă. Este indicată mai ales în anemiile cauzate de hemoragii boli infecţioase, convalescenţe prelungite, etc. Conţine fier.

Se poate lua praf de plantă câte un vârf de cuţit-1 linguriţă care se va pune după cernere în gură sub limbă pentru 15 minute apoi se înghite cu puţină apă. Este cea mai eficientă formă de administrare.

Ceapă (Allium cepa) se poate folosi crudă cu toate preparatele culinare fiind foarte eficientă în curăţirea arterelor. Ceapă tăiată mărunt se pune pe o bucată de pânză, apoi se aplică pe locul anevrismului. Se ţine în funcţie de toleranţă până la 12 ore, după care se schimbă.

Cicoare (Cichorium intybus) 1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se poate bea zilnic câte 2-3 căni pe zi, ajutând şi la refacerea poftei de mâncare şi ajută organismului să se debaraseze de toxine.

Coada calului (Equisetum arvense) 2 linguri de plantă mărunţită se pun la 500 ml apă şi se fierb pentru 10 minute. Se strecoară. Intern se pot consuma 2-3 căni pentru faptul că sunt diuretice aceste ceaiuri şi curăţă organismul de toxine. Plantele fierte se pun pe o bucată de pânză, după care se lasă pentru 12 ore pe locul anevrismului. Se pot ţine însă în funcţie de toleranţă până la 24 ore.

Creson se consumă în diferite preparate culinare.

Fasole (Phasoleum vulgare) se pun 2 linguri de teci de fasole la 500 ml apă şi se fierb pentru 10 minute. Se strecoară. Intern se pot consuma 2-3 căni pentru faptul că sunt diuretice aceste ceaiuri şi curăţă organismul de toxine. Plantele fierte se pun pe o bucată de pânză, după care se lasă pentru 12 ore pe locul anevrismului. Se pot ţine însă în funcţie de toleranţă până la 24 ore. De asemenea boabele măcinate şi transformate în făină se amestecă cu apă şi se transformă într-o pastă care se pune pe o bucată de pânză şi se aplică pe locul anevrismului. Se ţine până la 24 ore.

Hamei (Humulus lupulus)  1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se poate bea zilnic câte 2-3 căni pe zi.

Levănţică (Lavandula angustifolia) 1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se poate bea zilnic câte 2-3 căni pe zi,

Măceş (Rosa canina) 1 linguriţă de plantă mărunţită (seminţe) se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se poate bea zilnic câte 2-3 căni pe zi, ajutând la curăţirea arterelor de depuneri.

Nuc (Juglans regia) 1 linguriţă de muguri de nuc colectaţi primăvara se păun 4 linguri la 100 ml alcool alimentar de 70 grade. Se ţin timp de 15 zile agitând de mai multe ori pe zi, sticla în care sunt şi apoi se strecoară. Se va lua câte 1 linguriţă diluată la 100 ml apă de 3 ori pe zi, pentru curăţirea arterelor de depuneri. Se poate face un tratament de lungă durată.





Păducel (Crataegus monogyna) 1 linguriţă de plantă mărunţită (frunze şi flori) se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se poate bea zilnic câte 2-3 căni pe zi. În cazurile în care se folosesc fructele atunci se foloseşte cantitate dublă. Tinctura- 10 picături de 3 ori pe zi, diluate cu 100 ml apă se iau de 3 ori pe zi, sau se pun comprese cu ea pe locul afectat.

Păpădie (Taraxacum officinalis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se poate bea zilnic câte 2-3 căni pe zi,

Porumb (Zea majs) 1 linguriţă de plantă mărunţită (Mătase de porumb) se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se poate bea zilnic câte 2-3 căni pe zi,

Roiniţă (Melissa officinalis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se poate bea zilnic câte 2-3 căni pe zi, fiind utilă la cei care sunt puţin mai nervoşi. Extern se poate pune compresă caldă pe locul afectat.

Salată (Lactuca sativa) se indică folosirea crudă sau în salată pentru efectul de calmarea durerii sau extern se poate pune cataplasmă cu frunze muiate sau unse cu ulei.

Salvie (Salvia officinalis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se poate bea zilnic câte 2-3 căni pe zi.



Talpa gâştei (Leonorus cardiaca) 1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se poate bea zilnic câte 2-3 căni pe zi, se folosesc şi pentru calmarea nervoasă.

Usturoi (Allium sativum) se consumă zilnic 3-4 căţei de usturoi sau în cazurile în care nu se suportă mirosul atunci se consumă tablete de usturoi care sunt de vânzare la toate magazinele naturiste. Se poate face şi tinctură care se va folosi în funcţie de gravitatea afecţiunii.

Vâsc (Vascum album) se pune 1 linguriţă de plantă mărunţită la 250 ml apă la temperatura camerei. Se lasă pentru 8 ore, după care se va încălzi la 40 grade, se strecoară şi se consumă 2-3 căni pe zi.

Dacă anevrismul bombează, pansament de protecţie compresiv. Se va face tratamentul şi medical sau în cazuri mai grave chiar chirurgical. Se indică viaţă liniştită psihic, eventual chiar ceaiuri sedative care ar putea să ajute foarte mult la liniştirea bolnavului.

Se vor consuma zilnic ceaiuri de urzică care sunt foarte eficiente. Se vor pune 2 linguriţe de frunze mărunţite la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se consumă 2-3 căni pe zi. Este mai util dacă puteţi să faceţi suc de urzică cu storcătorul de fructe şi să consumaţi suc de urzică câte 20 ml de 3 ori pe zi, împreună cu alte sucuri de legume sau fructe, în cure de 20-30 zile.

Usturoi în alimentaţie se poate consuma cât mai mult dar minimum 3-4 căţei zilnic.

-Se mai poate consuma ceai de sulfină, unguraş, vâsc, păducel, etc. se pot consuma câte 3-4 căni de ceai pe zi, sau se poate lua tinctură din una sau mai multe dintre plantele de mai sus, câte 1 linguriţă de 3 ori pe zi diluată în 100 ml apă.

În cazul în care aceste tratamente nu dau rezultate se va opta pentru tratamentul chirurgical.

Tinctura de propolis.



Se va lua tinctură de propolis făcută de Apicola. Este vorba despre tinctura de propolis 30%, care se găseşte de vânzare la toate magazinele Apicole din ţară. Aceasta este recoltată de pe suprafeţe mai mari de teren şi este mult mai eficientă ca cea recoltată de pe suprafeţe mai  mici de teren.

Se va lua câte 2 picături de tinctură la fiecare 5 kg corp. Dacă aveţi 50 kg atunci va trebui să luaţi 20 de picături de 3 ori pe zi. Cel mai eficient este să se pună pe un miez de pâine, se mestecă bine în gură, apoi se înghite. Se face acest lucru de 3 ori pe zi, cu 15 minute înainte de mesele principale.

Este bine să se ia o perioadă de minimum 15 zile, se poate însă lua şi ani de zile fără să producă efecte negative în organism. Este utilă fiind un antibiotic natural cu spectru mare de acţiune, care se poate lua fără antibiogramă. Trebuie doar să se testeze dacă nu există alergie la acest produs. Pentru aceasta se va pune 3-5 picături de tinctură pe o bucată de pâine şi se mestecă bine în gură, după care se înghite. Se face acest lucru seara. Dacă până dimineaţă nu apar fenomene alergice înseamnă că puteţi s-o luaţi fără teamă. Este bine ca tratamentul acesta să se facă zilnic cel puţin 15 zile, fără întrerupere.

 Tinctura aceasta poate înlocui foarte multe antibiotice având un spectru foarte mare, cu condiţia să se ia o perioadă suficient de lungă şi în felul arătat. Cu pâine (amidon) este mult mai eficient. În nici un alt mod nu se poate lua aşa de bine. Dacă se va pune în apă se va lipi tot ce este mai bun pe marginea paharului. La fel se va întâmpla şi atunci când se pune într-o linguriţă. Deci aplicaţi cu încredere acest mod de administrare. De asemenea este bine să fie luată cu 15 minute înainte de mese pentru a nu se combina cu alte alimente şi a fi mai uşor asimilată de organism.

 

 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close