Remedii naturiste care curăţă colonul de toxine

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Cum sa iti cureti colonul natural

În medicina holistică, colonul este considerat ţeava de canalizare a organismului. Dacă această ţeavă de canalizare se înfundă cu resturi alimentare, atunci toxinele neeliminate sunt repuse în circulaţie în organism

În aceste condiţii avem nevoie de un curăţător de colon.

Colonul este organul cheie al sistemului digestiv în depuraţia organismului. Colonul mai are şi un rol important în absorbţia fluidelor, electroliţilor şi vitaminelor esenţiale. Când funcţiile lui se dereglează sau încetinesc, se reduce nu numai capacitatea lui de a elimina reziduurile, dar se reprimă şi mediul normal de bacterii.

Acest fenomen se numeşte “dysbiosis” şi dacă nu se iau măsuri, se dereglează digestia şi apar probleme grave de sănătate.

Funcţionarea defectuoasă a intestinului gros influenţează multe organe.

Curatarea colonului si a tractului intestinal reprezinta practic eliminarea toxinelor si a materiilor fecale, care in timp pot duce la complicatii si afectiuni grave, cum ar fi colonul iritabil sau chiar cancerul colo-rectal.

In prezent, exista nenumarate reclame la produse “naturiste”, care ajuta la detoxifiere prin curatirea colonului, dar in cate putem avea incredere?! Iata un regim 100% natural, organic, pentru eliminarea materialelor toxice de la nivelul colonului:

1–Pregatiti regimul! Renuntarea la mancare pentru o perioada scurta (2 zile) accelereaza procesul de eliminare a substantelor toxice din organism. Cum trebuie procedat:
–    Inainte cu 2 zile de post, nu consumati decat fructe si legume proaspete si evitati lactatele. De asemenea, trebuie sa cresteti aportul de fibre (puteti lua cate o capsula dintr-un complex de fibre de patru ori de zi, timp de doua zile)
–    Consumati cel putin doi litri de apa in fiecare din cele doua zile ale regimului propriu-zis
–    Consumati cat mai multe sucuri naturale din fructe si legume in timpul regimului
–    Beti cate doua cani de ceai de plante in fiecare zi

2– Reveniti la regimul alimentar normal treptat! In a treia zi, consumati cantitati mici de pepene rosu, banane si suc de mere in reprize dese.

3– Reveniti la dieta normala! In a patra zi, puteti manca ce va place, dar este recomandat sa evitati carnea si lactatele cateva zile.

4– Luati un probiotic pentru a restabili echilibrul florei din colon!

 

Ceaiuri pentru detoxifierea colonului

 

Despre ceaiurile pentru detoxifierea colonului s-au scris foarte multe, însă cel mai important aspect când vine vorba de detoxifierea pe această cale este atenția față de exces. În colon se acumulează o mulțime de toxine, de aceea trebuie să alegem o detoxifiere măcar o dată pe lună.

 

Metoda care constă în consumul de ceaiuri pentru detoxifierea colonului este foarte ușoară și la îndemâna oricui, dar cum spuneam, excesul poate dăuna. De mii de ani, plantele au fost medicament, consumate sub formă de infuzii, dovadă faptul că oamenii erau mai sănătoși și viguroși atunci, trăind într-o comuniune cu natura.

Astăzi, datorită surplusului de toxine ce provin din alimentația nesănătoasă, grăsimi, sedentarism și stres, colonul, organ vital al corpului suferă o serie de modificări, iar detoxifierea acestuia este necesară pentru a-ți menține un sistem imunitar puternic. O cană de ceai pe zi poate aduce schimbări în organism, iar mai multe, pot face chiar minuni, pentru detoxifierea colonului și a întregului corp.

CEAI VERDE

Cea mai la îndemână cale pentru detoxifierea colonului este ceaiul verde, un ceai obținut din frunze nefermentate de Camelia Sinensis, plantă de proveniență asiatică. Pe lângă faptul că ceaiul este un excelent antioxidant, datorită substanțelor care combat radicalii liberi, substanțe numite polifenoli și catechinele, flavonoidele și alcaloizi, efectul său diuretic și stimulator al metabolismului fac din acest ceai un excelent remediu pentru detoxifierea colonului. Două căni pe zi din acest ceai, alături de o dietă săracă în grăsimi, reduc toxinele din colon, ajutând la detoxifierea acestuia și o purificare a întregului organism. Dezavantajul acestui ceai este că are un conținut relevant de cofeină, de aceea este bine să renunți la doza zilnică de cafea, în favoarea ceaiului.

CEAI DE CRUȘIN

Un puternic aliat în detoxifierea colonului este ceaiul de crușin, sau lemn câinesc, după denumirea populară. Cunoscut și pentru efectele benefice pe care le are în combaterea constipației, ceaiul de crușin ajută la detoxifierea colonulului, favorizând eliminarea pe cale naturală. O cură de detoxifiere cu ceai de crușin presupune o dietă săracă în grăsimi și bogată în fructe și legume, dar și brânzeturi, iaurturi și lactate slabe, ce au rol de a regenera flora naturală intestinală, pentru că acest ceai este un foarte puternic laxativ.

Detoxifierea colonului cu ceai de crușin nu trebuie să dureze mai mult de 2 săptămâni, consumându-se o jumătate de cană de ceai de crușin, maxim 3 grame zilnic. Consumul de apă este important pe durata curei de detoxifiere cu ceai de crușin, minim 1,5 litri pe zi, astfel detoxifierea se produce natural, fără efecte adverse precum deshidratarea, sau lipsa vitalității, pentru că eliminând toxinele, organismul are tendința de a se deshidrata. Este bine ca acest ceai să se consume dimineața, deoarece efectul laxativ apare după aproximativ 4-5 ore. După detoxifierea cu ceai, se recomandă o pauză de 3 luni, dar pentru cazurile de obezitate, se poate relua cura după trei săptămâni.

CEAI DE SOC

O altă plantă miraculoasă eficientă nu numai pentru detoxifierea colonului ci și pentru dureri reumatice, varice, celulită și în general, excelentă pentru starea generală de bine este socul. Sub formă de ceai sau tinctură, consumul are efect diuretic, protejează în același timp intestinele, iar detoxifierea colonului are loc fără efecte adverse. Ceaiul de soc este plin de vitamina C și săruri minerale, iar pe lângă faptul că se poate slăbi cu acest ceai, proprietățile sale își fac efect și pentru uz extern, pentru o piele mai fermă.

Cura de detoxifiere a colonului cu ceai de soc poate fi ținută între o lună și trei luni chiar, maxim, iar pentru eficiență mai rapidă, se poate consuma zilnic și o linguriță de tinctură de soc diluat, în paralel cu ceaiul. Acest ceai are un gust bun și inhibă pofta de mâncare, iar important în cura de detoxifiere a colonului cu ceai de soc este un regim alimentar sărac în grăsimi și prăjeli. 3 lingurițe din această plantă pe care o găsești la famarciile naturiste se adaugă la 250 de ml de apă clocotită.

Alte ceaiuri care ajută la detoxifierea colonului sunt ceaiul de păpădie, ceaiul de ghimbir, ceaiul de mentă, ceaiul de urzică, ceaiul de anghinare și ceaiul de coada calului. Pentru persoanele care suferă de colon iritabil, este indicată moderație și vigilență, deoarece acestea pot dăuna, consumate abuziv. Este indicată, de asemenea, mișcarea, exercițiile fizice, hidratarea și un regim alimentar deloc invaziv pentru aparatul digestiv, alimente ușoare, hrănitoare și cât mai multe fructe și legume, pentru o detoxifiere totală.

Acumularea de toxine la nivelul colonului nu doar că duce la apariţia problemelor digestive, dar afectează şi pielea.

Pentru a-ţi ajuta organismul să elimine mai repede substanţele nocive, foloseşte unul sau mai multe remedii naturiste dintre cele enumerate mai jos.

Suc de mere

Sucul de mere este bogat în acid şi fructoză, două substanţe care ajută la curăţarea tractului digestiv. Bea 1-2 pahare cu suc de mere, preparat în casă, pentru a elimina rapid toxinele din colon.

Apă cu sare de mare

Pentru a-ţi curăţa rapid colonul de toxine, poţi consuma în mod constant câte un pahar cu apă în care ai adăugat o linguriţă de sare de mare.
 Seminţe de in

Acestea sunt bogate în fibre care stimulează digestia şi eliminarea toxinelor acumulate în intestine. Pentru a le consuma, înmoaie 1-2 liguriţe într-un pahar cu apă, iar după 1-2 ore bea amestecul obţinut. Seminţele de in pot fi consumate şi în salate şi smoothies.

În ultimii ani au apărut şi pe piaţa românească Colon Help şi Colon Cleanse, produse renumite pentru detoxifierea organismului prin îndepărtarea reziduurilor depuse de-a lungul anilor în tot tubul digestiv, dar în special în colon.

Am testat şi pot să afirm că sunt nişte produse bune, având în vedere materia primă folosită.

Practic la baza celor două amestecuri stau tărâţele de psyllium şi seminţele de in. 

Acest amestec îl putem face si noi acasă, la un cost mult mai redus.

 

Tărâţele de Psyllium – proprietăţi Tărâţele de Psyllium conţin de 14 ori mai multe fibre solubile decât ovăzul, apreciat până nu demult pentru conţinutul său ridicat de fibre. 100 g psyllium conţin circa 71 g de fibre solubile, aceeaşi cantitate de ovăz − numai 5 g de fibre solubile.

Seminţele de in – proprietăţi Datorită conţinutului de acizi graşi omega 3, seminţele de in au efect emolient şi lubrifiant asupra colonului, favorizând astfel eliminarea materiilor fecale întărite ce stagnează zile în şir în colon, la cei care suferă de constipaţie.

 

Detoxifierea organismului prin curăţarea colonului

 Curăţarea colonului este cel mai important pas pentru detoxifierea întregului organism. În pliurile colonului, în diverticule sau pe pereţii acestuia, se pot acumula resturi de putrefacţie, chiar şi ani la rând. Aceste resturi pot irita pereţii colonului, care produce mucus în exces, ca o reacţie de apărare la factorii iritativi. În timp, acest mucus se acumulează şi se transformă într-o placă (teacă) mucoidă. Placa mucoidă împiedică absorbţia vitaminelor şi a mineralelor, favorizează apariţia constipaţiei şi autointoxicarea organismului prin recircularea toxinelor. Echilibrul florei intestinale este afectat serios, iar imunitatea are de suferit. Psyllium sunt recunoscute tocmai pentru efectul deosebit de eficient de eliminarea acestei plăci mucoide, fiind recomandate deopotrivă în diaree şi constipaţie deoarece ele au un rol de reglare.

Acţiunea fibrelor este pur mecanică, deoarece organismul nu le asimilează. Odată ajunse în intestin, fibrele din cele două tipuri de seminţe se comportă asemenea unui burete: se umflă, absorb substanţele toxice, stimulează peristaltismul şi uşurează tranzitul intestinal, eliminând astfel constipaţia.

La amestecul din psyllium şi in putem adăuga şi pătrunjel care are rol depurativ şi antiseptic, chimen, care combate balonarea, coriandru, care ajută la eliminarea gazelor şi argilă, care elimină toxinele din organism şi previne problemele digestive.

 Pentru aceia dintre voi care căutaţi să mai pierdeţi câteva kilograme, trebuie să ştiţi că fibrele, având capacitate mare de legare a apei, se umflă în stomac şi vă ajută să vă saturaţi mai repede, dacă le consumaţi în timpul meselor. 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.